lol_sa wrote:Ja sam danas isla kod doktorice Sandre Bizovic.Ordinacija se nalazi na Mejtasu.Cijena za gornju i donju vilicu je 3000 km, s tim sto na pocetku placas 30% a ostatak kako zelis, mozes mjesecno, svaka 4 mjeseca,6 mjeseci itd.Interesu je me da li je neko radio vec kod nje fiksni aparat i kakva su iskustva?????
jel mogu dobiti broj telefona tih u avazu?

...trazim drugo a ako treba trece i cetvrto misljenje, prije nego se odlucim kod koga cu...
Ako se jos nisi odlucila, evo da iznesem i ja svoje iskustvo
Uglavnom, aparatic sam stavila poodavno prije dvije godine i sedam mjeseci. Za par mjeseci, prema procjenama, trebalo bi uslijediti i skidanje. Radi mi Kenan Demirovic i u sustini sam zadovoljna. Imali smo nesuglasica i onako je pomalo grub dok radi, ali ako se s njim porazgovara sve bude ok. S njegovim radom zaista sam prezadovoljna, promjene su bile vidne vec nakon godine dana, a moze se reci da sam tezi slucaj. Sad je to vec sve pri kraju i zaista sam prezadovoljna i jedva cekam da vidim svoju vilicu napokon. Pored Kenana je radio i njegov otac koji je preminuo prije par dana

tako da sad pretpostavljam sve slucajeve preuzima Kenan.
Placanja sto se tice, ja sam materijal morala platiti odmah na pocetku, znaci 1000 KM, moglo je i na rate. Ostalih 2000 KM placam kada sve bude gotovo i takodjer moze na rate.
Sto se boli, smetnji, zvakanja tice. Zvaku u sustini i ja obozavam, ovisnica sam, ali zaista ih ne bismo smjeli zvakati jer ostatke obicna cetkica ne moze uvijek ukloniti, pogotovo na krajnjim zubima tj. na prstenovima. Takodjer treba izbjegavati gazirana pica, kafu, cigare, ali sad sve to o nama ovisi
Bol kada je u pitanju je meni bila najgora stvar i cinjenica da je aparatic davez. I danas mi je davez i uvijek ce biti i jedva cekam da ga se rijesim, ali i to je sve individualno i ovisi od osobe do osobe i situacije koja se "popravlja." Eto raspisah se
I za kraj jedno pitanje, za ove koji su pri kraju s njosenjem ili jos bolje koji su aparatic vec skinuli, da li ste sve moguce negativne pojave aparatica rjesavali kod svog ortodonta (besplatno

) tipa karijes, i sl.. ili vam je on rekao da nema sanse i poslao zubaru da to rjesavate (i platite)?