Ja mislim da automobil treba da vozi onaj kome on treba, a mislim da je auto danas potreba... dok oni koji se "izlaznim" danima vozikaju po gradu gore dole tamo vamo njima bi zabranio doživotno da voze ( nebitno koliko im je staro auto ) jer bespotrebno zagušuju saobraćaj.
Ja sam apsulutno protiv kupovine automobila starijih 20+ godina,zato i kažem zašto se granica ne bi pomjerila na 10 tako da za isti iznos novca za koji se ovdje prodaju kante od 20+ godina možeš kupiti i uvesti dosta mlađi automobil i samim time automatski izbaciti stare aute iz konkurencije, a i poboljšati sigurnost u saobraćaju koliko toliko. A za sve nesreće koje se kod nas prouzrokuju velikim, a možda i največim dijelom je uzrok ljudski faktor, a ne auto staro ovoliko ili onoliko godina. Tako da sa tog aspekta sigurnosti i nema baš neke velike veze kakvo se auto vozi sve dok je ispravno ( a kako sam rekao tehnički pregled pooštriti ). Jer idiot za volanom je idiot nebitno vozio on 2008 godište ili 1988 godište automobil i to je potencijalni ubica na cesti.
Mislim da je obavezno i značajnije od godišta auta da vozači krenu da razmišljaju svojom glavom kada sjednu u auto, da steknu opštu saobraćajnu kulturu, i na kraju krajeva da nauče više one *eb*ne propise i ponašanje u saobraćaju, a ne ja imam vozačku i najbolji sam vozač.
A da su svi tako savjesni i da nam je država takva kakva nije ne bi svoje ljubimce na 4 točka prodavali nakon 7 ili 10 godina po astronomskim cijenama nego bi ih fino samljeli na otpadu i tako sačuvali tuđe živote jer je to ostarilo auto i nije sigurno, sačuvali okoliš jer više ne ispunjava norme i standarde, i onda sebi fino kupili novi auto