Plati dresuru (naravno ucestvuj u istoj sto vise mozes), a tornjaka si vec izabrao, makar tako izgleda.Eborg wrote:Vrhunac mog iskustva sa kucnim ljubimcima su akvarijske ribice i dva pachica koje je jednom moja sestra dobila na poklon (najjachi poklon ikad!)...
Kako izabrati psa chuvara?
Moderator: anex
- fantom slobode
#51 Re: Kako izabrati psa chuvara?
-
Eborg
#52 Re: Kako izabrati psa chuvara?
Ma nisam,ovo su samo favoriti...Tornjak je 300 KM a koliko vidim u oglasima njemachki ovchar 800 KM... 
- buba
#53 Re: Kako izabrati psa chuvara?
Ma kakvih 800KM Nj.O.? pa neces ga vodati po izlozbama pobogu..za 200-300KM ces naci stene nj.o. u leglima.
S tim da ako ides na dugodlakog nj.o. moras znati da se jako puno linjaju i da im se dlaka mora redovno odrzavati cetkanjem, a ispada stalno, tokom cijele godine..i sama igra s njima podrazumijeva promjenu odjece, jer se toliko dlaka zalijepi da ocupavish
S tim da ako ides na dugodlakog nj.o. moras znati da se jako puno linjaju i da im se dlaka mora redovno odrzavati cetkanjem, a ispada stalno, tokom cijele godine..i sama igra s njima podrazumijeva promjenu odjece, jer se toliko dlaka zalijepi da ocupavish
- tinchy
#54 Re: Kako izabrati psa chuvara?
Dresirati psa mozes i sam, da bzvz ne placas za dresuru.. Naucis ga osnovne komande kao Dodji, Sjedi, Lezi, Mjesto i Fuj to(ako sta uzme sto nie okay). Imas na netu raznih savjeta kako koju komandu nauciti psa.. http://www.zivotinjsko-carstvo.com
Vise nije bitna velicina psa, i koji ce otjerati "lopove", vec je bitno da laje sto vec onda upozorava da tu nije bas bezazlen pristup. A sta mislis na labradora? Oni su meni bas simpa, vole djecu, nisu toliko veliki, a mislim da bi dobro cuvali kucu
Ugl. za bilo koju rasu da se odlucis, super ti je samo mu pruzaj paznju i njegu koju treba pa ce i on sam od sebe shvatiti da cuva ono sto njemu "pripada".

Vise nije bitna velicina psa, i koji ce otjerati "lopove", vec je bitno da laje sto vec onda upozorava da tu nije bas bezazlen pristup. A sta mislis na labradora? Oni su meni bas simpa, vole djecu, nisu toliko veliki, a mislim da bi dobro cuvali kucu
-
Eborg
#55 Re: Kako izabrati psa chuvara?
Vidim po drugim forumima se ljudi zhale da navodno ima varalica medju ovim uzgajivachima...
Zna li neko od vas nekog pouzdanog ko se bavi tornjacima i njemachkim ovcharima?
Zna li neko od vas nekog pouzdanog ko se bavi tornjacima i njemachkim ovcharima?
- SPARTAK
#56 Re: Kako izabrati psa chuvara?
najbolje ti je da krenes od psa do psa i svakog pitas jeli PAS CUVAR...
onaj koji ti odgovori da JESTE to je taj...
a onda se dogovrite oko hrane, stanovanja, plate i tako to...
onaj koji ti odgovori da JESTE to je taj...
a onda se dogovrite oko hrane, stanovanja, plate i tako to...
- fa84
-
mycy
#59 Re: Kako izabrati psa chuvara?
Ja sam gledala cijene po oglasima i jedna moja prijateljica je prije 4 godine tako kupila NjO-a a platila ga je 100 KM... Dobar joj je cuvar. Zenka je, a muzijaci su bili 150KM. Sto se tice uzgajivacnica kod nas ima jedan jako dobar uzgajivac NjO-a, Elvir Velic. On se bavi i dresurom pasa te kod njega mozes ostaviti psa na pansionu. Iskreno nikad ga nisam pitala za cijene (kad smo razgovarali o pansionu) ali mislim da nije skup (kako drugi kazu iako nisam upucena kako se te cijene inace krecu).
P.S. Jesi li razmisljao o belgijskom ovcaru - Malinoi??... I oni su super.
- Baby
#60 Re: Kako izabrati psa chuvara?
Poklanjam štenad Cane Corso - Tornjak
Poklanjam štenad Cane Corso - Tornjak. Jedinstvena kombinacija ove dvije rase.
Psi su veoma krupni i biće odlični čuvari velikih posjeda. Ovaj pas nije za stan ili kuću u gradu.
Ovaj pas naraste i do 60- 70 kg i nije za ljude koji nemaju novaca da ga hrane kvalitetno.
Prednost imaju ljudi koji su odlucili da zive na selu a imaju novaca. Djeca i osobe kojima je do zajebancije neka se ne javljaju.
Kontakt podaci
Oglašivač: bujrum
E-mail: [email protected]
Mobitel: 061338177
eto ti prilike
Poklanjam štenad Cane Corso - Tornjak. Jedinstvena kombinacija ove dvije rase.
Psi su veoma krupni i biće odlični čuvari velikih posjeda. Ovaj pas nije za stan ili kuću u gradu.
Ovaj pas naraste i do 60- 70 kg i nije za ljude koji nemaju novaca da ga hrane kvalitetno.
Prednost imaju ljudi koji su odlucili da zive na selu a imaju novaca. Djeca i osobe kojima je do zajebancije neka se ne javljaju.
Kontakt podaci
Oglašivač: bujrum
Mobitel: 061338177
eto ti prilike
-
Eborg
#61 Re: Kako izabrati psa chuvara?
Heben ovaj Cane Corso...
Ma moj stari je (ni sam ne znam zashto,nikad nije imao iskustva s kucnim ljubimcima) veliki fan njemachkih ovchara pa gledam da njega negdje nadjem povoljno da jedan drugom prave drushtvo...
Ma moj stari je (ni sam ne znam zashto,nikad nije imao iskustva s kucnim ljubimcima) veliki fan njemachkih ovchara pa gledam da njega negdje nadjem povoljno da jedan drugom prave drushtvo...
-
Eborg
#62 Re: Kako izabrati psa chuvara?
Meni lichno pasmina nije toliko bitna.Ova dva (njemachki ovchar i tornjak) su favoriti zbog preporuka dragih forumasha a i poprilichno su popularni psi kod nas pa ako i negdje zapne ima se naci koji savjet.mycy wrote:Ja sam gledala cijene po oglasima i jedna moja prijateljica je prije 4 godine tako kupila NjO-a a platila ga je 100 KM... Dobar joj je cuvar. Zenka je, a muzijaci su bili 150KM. Sto se tice uzgajivacnica kod nas ima jedan jako dobar uzgajivac NjO-a, Elvir Velic. On se bavi i dresurom pasa te kod njega mozes ostaviti psa na pansionu. Iskreno nikad ga nisam pitala za cijene (kad smo razgovarali o pansionu) ali mislim da nije skup (kako drugi kazu iako nisam upucena kako se te cijene inace krecu).
Gdje je tachno taj Velic,u Sarajevu ili negdje drugo?Skrshen mi je neshto internet pa ne mogu da pronadjem nikakve kontakt informacije...
-
mycy
#63 Re: Kako izabrati psa chuvara?
Necu ti znati tacno objsaniti ali je iza Bojnika - Dubrosevici.
- Dr.Cuddy
#64 Re: Kako izabrati psa chuvara?
A njemački bokser?
žensko štene njemačkog boksera
Na prodaju žensko štene njmačkog boksera staro 2 mjeseca
Kontakt podaci
Oglašivač: erdenbox1
Mobitel: 061809662
Grad: Sarajevo

Muško štene njemačkog boksera
Prodaje se muško štene njemačklog boksera staro 2 mjeseca

žensko štene njemačkog boksera
Na prodaju žensko štene njmačkog boksera staro 2 mjeseca
Kontakt podaci
Oglašivač: erdenbox1
Mobitel: 061809662
Grad: Sarajevo

Muško štene njemačkog boksera
Prodaje se muško štene njemačklog boksera staro 2 mjeseca

-
Eborg
#65 Re: Kako izabrati psa chuvara?
Interesantno kuche no vec kako rekoh radije bih neku od ove dvije pasmine...Gledam oglase,neki nude bez papira,neki sa,ne mogu da odluchim kome da vjerujem,svakakvog fusheraja tu ima...
- Baby
#66 Re: Kako izabrati psa chuvara?
pa imamo mi u azilu stene tornjaka...
zasto ga od nas ne udomis...
-
Eborg
#67 Re: Kako izabrati psa chuvara?
Vakcinisan,papiri,starost?Baby wrote:pa imamo mi u azilu stene tornjaka...zasto ga od nas ne udomis...
Kako to ide?
-
fixer
#68 Re: Kako izabrati psa chuvara?
ja bi zlatnog retrivera, a sumnjam da bi taj ista sacuvao
procitah nedavno u globusu za zlatnog. kazu da je on brad pitt medju psima, pametan, lijep, fensi....

procitah nedavno u globusu za zlatnog. kazu da je on brad pitt medju psima, pametan, lijep, fensi....
-
fixer
#69 Re: Kako izabrati psa chuvara?
Eborg wrote:Vakcinisan,papiri,starost, motor?Baby wrote:pa imamo mi u azilu stene tornjaka...zasto ga od nas ne udomis...
![]()
Koliko ide?
-
Eborg
#70 Re: Kako izabrati psa chuvara?
Samo ti zaHebavaj zeca pod rep!fixer wrote:Eborg wrote:Vakcinisan,papiri,starost, motor?Baby wrote:pa imamo mi u azilu stene tornjaka...zasto ga od nas ne udomis...
![]()
Koliko ide?![]()
-
Eborg
#71 Re: Kako izabrati psa chuvara?
Ne,ozbiljno,udomio bih maleckog ako je u prihvatilishtu...
Ali ima li papire,je li vakcinisan,koliko je star i je li to neki mjeshanac,koji je spol?
Ali ima li papire,je li vakcinisan,koliko je star i je li to neki mjeshanac,koji je spol?
- Baby
#72 Re: Kako izabrati psa chuvara?
Tornjak je,nije mjesanac...Musko je,star 3/4 mjeseca,crne boje,sa malo zutog po usima
Nema papire,jer ga nisu kupili u uzgajivacnici i u zoo centru vec uzeli sa ulice,i mislim da je vakcinisan....mi ga zovemo Brundo jer je presladak,mozda pronadjem negdje na forumu sos njegovu sliku pa ti postavim....
- Baby
-
mycy
#74 Re: Kako izabrati psa chuvara?
Sorry sto cu te razocarati, ali ovo nije vidjelo T od tornjaka!!!
-
Eborg
#75 Re: Kako izabrati psa chuvara?
A shta je onda?