Hrvatska propaganda

Locked
pustopoljina

#51 Re: Hrvatska propaganda

Post by pustopoljina »

usudila bih se pomisliti da su hrvati zapravo zaista iznenadjeni i pogodjeni slavljem njihovog poraza. oni su sebi vjerojatno bas cool i najbolji. pa kako da te ne sokira kad shvatis da te i ne smatraju za bas tako divnog kako ti sebe vidis.
naravno-ovo vrijedi i za nas kad pocinimo nepravdu,a vec automatski u nama misli struje u smislu da se samo nama nepravda cini,a mi ni muhu ne bismo zgazili. pa se onda pravo zaprepastis kad te neko optuzi za cinjenje nepravde.
sa srbima ista stvar...prosto neshvatljivo kako je kosovo nepravda,a njihovo "djelovanje" po hrvatskoj i bosni to nije...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#52 Re: Hrvatska propaganda

Post by mIRCerka »

cico x wrote:
sarajlije bih samo pitao,kao to da slave pobjedu tamo neke daleke zemlje,a ne izadu na ulicu da docekaju nase invalide koji 2-3 puta osvajaju svjetska i europska takmicenja u sjedecoj odbojci,oni nam nisu interesantnio,jer ko njih je*e,daj da slavimo "arkadashe",ccc,fakat sam se razocarao,pa je*ote ne znam da li bi s eonako slavilo da je bosna prosla?
:thumbup: dovoljno receno
LFC4EVER

#53 Re: Hrvatska propaganda

Post by LFC4EVER »

mo77 wrote:Ne bas davno BH je na Kosevu igrala protiv Turske kad je Custovic dao gol, stadion je skocio bas ko sto skace i protiv Francuske, Danske, Norveske ili bilo koje druge repke

http://youtube.com/watch?v=98Mw0rCtiNM&feature=related

Snimak govori za sebe, kladim se da je medzu ovima sto se raduju na snimi bilo raje u koloni koja je slavila Tursku pobjedu nad Hrvatskom.....

Ko je pametan jasno mu je, ko nije nek i dalje palamudi........
Pa ko je onda tu lud... :-) :-)

Isto da je gledam recimo utakmice Srbije, i vječno navijam za njenog protivnika, i onda kad izgubi i ispadne idem vani na ulicu i slavim, urlam, trubim, palim gume, baklje, petarde, i opijam se do zore?! :-)

Pa sam bi sebi smješan bio čovječe!!! I ne znam koji bi me kompleksi trebali pucat da to radim... kao eto, tad bi Srbi vidjeli da ih ja mrzim i da slavim što su ispali.... :lol: :lol: :lol: presmiješno svega mi....
sabinaM

#54 Re: Hrvatska propaganda

Post by sabinaM »

Ja cu samo jedno reci....zasto dopustate da vas mediji vode...jeste li ovce bez mozga...ja svakog covjeka gledam ko pojedinca, i kao takvog ga ocjenjujem...hebe mi se za medije i za uopcavanje ljudi po nacijama, vjeri i uvjerenjima...
Zato nam i je tako sto slusamo neke "fol pametnije"....koji nam uzburkavaju strasti

Ja svoje rekla.....pa odoh dalje...ovo definitivno nije mjesto za mene :-D
pustopoljina

#55 Re: Hrvatska propaganda

Post by pustopoljina »

U Kiseljaku, glavnom gradu Bosne, sjeverne provincije HercegBosne, sve je spremno za slavlje protiv nogometne reprezentacije Turske. Mnogi stanovnici Kiseljaka ispred svojih domova istakli su zastave Herceg Bosne i susjedne Hrvatske kako bi dali svoju skromnu podršku.

Iz Policijske uprave ipak najavljuju da bi moglo doći do fizičkih sukoba sa pripadnicima šest nacionalnih manjina koje obitavaju na području Kiseljaka.
Radi se o pripadnicima bošnjačke, mslimanske, bosanske, romske, jugoslavenske i bosanskohercegovačke nacionalne
manjine koji se nazivaju zajedničkim imenom Turci. Turci su iz okolnih sela najavili veliko slavlje u slučaju pobjede ove zaostale azijske zemlje.
Ovo bi, prema tvrnjama iz policije moglo predstavljati veliki problem u glavnom bosanskom gradu zbog visokih nacionalnih tenzija.
Tim više što je Kiseljak do sad predstavljao uzor multikulturalnosti i multietničnosti u okruženju etnički čistih okolnih gradova Viskokog, Breze, Ilijaša, Sarajeva i Hadžića. Iz tabora navijača reprezentacije HercegBosne najavljuju da neće
nasjedati na turske provokacije a smatraju da neće biti ni prilike za sukob jer pobjeda HercegBosne ne bi trebala biti upitna.

HercegBosnaPress
17.06.2008.

:shock: :shock: :shock:
Drvosjeca iz Dejcica

#56 Re: Hrvatska propaganda

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

JimboJonez wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
JimboJonez wrote: No, nemam ništa protiv da se navija za bilo koga, malo je čudno za bivšeg okupatora, no quot homines tot sentetiae.
Zaboravljas onu "DANKE DEUTSCHLAND" a i oni su bili okupator?
Hahaha, Danke Deutschland je bilo nadasve patetično ali nam je to u onom trenutku trebalo :wink:
Sjećam se kao da je bilo jučer koliko se pucalo to večer kad je Njemačka priznala RH.
Pjevalo se tad Danke Deutschland, a ove godine se pjevalo Deutschland, Deutschland auf wiedersehen :D
Ali možda malo ipak prerano :D
Ma O.K samo slazem se djelimicno sa tvojim stavom samo ne treba zaboraviti ni velicanje otalih okupatora. Smatram da se digla prevelika prasina oko sporedne najvaznije sporedne stvari na svijetu. Zalosno je sto je frustrirane budale iskoristi ovo kao izgovor za ko zna sta.
vjesticanametli

#57 Re: Hrvatska propaganda

Post by vjesticanametli »

pustopoljina wrote:U Kiseljaku, glavnom gradu Bosne, sjeverne provincije HercegBosne, sve je spremno za slavlje protiv nogometne reprezentacije Turske. Mnogi stanovnici Kiseljaka ispred svojih domova istakli su zastave Herceg Bosne i susjedne Hrvatske kako bi dali svoju skromnu podršku.

Iz Policijske uprave ipak najavljuju da bi moglo doći do fizičkih sukoba sa pripadnicima šest nacionalnih manjina koje obitavaju na području Kiseljaka.
Radi se o pripadnicima bošnjačke, mslimanske, bosanske, romske, jugoslavenske i bosanskohercegovačke nacionalne
manjine koji se nazivaju zajedničkim imenom Turci. Turci su iz okolnih sela najavili veliko slavlje u slučaju pobjede ove zaostale azijske zemlje.
Ovo bi, prema tvrnjama iz policije moglo predstavljati veliki problem u glavnom bosanskom gradu zbog visokih nacionalnih tenzija.
Tim više što je Kiseljak do sad predstavljao uzor multikulturalnosti i multietničnosti u okruženju etnički čistih okolnih gradova Viskokog, Breze, Ilijaša, Sarajeva i Hadžića. Iz tabora navijača reprezentacije HercegBosne najavljuju da neće
nasjedati na turske provokacije a smatraju da neće biti ni prilike za sukob jer pobjeda HercegBosne ne bi trebala biti upitna.

HercegBosnaPress
17.06.2008.

:shock: :shock: :shock:
sokata :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
turquoise

#58 Re: Hrvatska propaganda

Post by turquoise »

Pokretacu teme, olduser, je svaka na mjestu i covjek e rekao puku istinu...

Ali medju svim istinama koje je iznio, ova je pa haman najveca:
Ako je ko rodom iz BiH i ako je uspjesan a katolik je, naravno to je Veliki Hrvat, ako je situacija obrnuta, pa taj katolik iz BiH napravi neko sranje koje nije za pohvalit - e onda je Bosanac.
Klasicna hrvatska propaganda koju ponavljaju sve njihove novine i svi mediji: Svaki katolik iz BiH koji uradi zlocin je Bosanac, a svaki katolik iz BiH koji postigne neko dobro je Hrvat...
quantum

#59 Re: Hrvatska propaganda

Post by quantum »

LFC4EVER wrote:Glede Turaka u Njemackoj: nisu li ti Turci u 95% gastarbajteri koji su otisli u Njemacku trbuhom za kruhom prije 5, 10 ili 50 godina? Njihove porodice zive u Turskoj, njihovi djedovi i cukundjedovi nisu rodjeni u Njemackoj, oni nisu konstitutivni narod u Njemackoj, oni su stranci cak i ako imaju njemacki pasos. Da li oni zvizde kada se svira himna Njemacke? Da li oni navijaju protiv Njemacke (i kada ne igra protiv Turske)?
Mene ne posdjeca na BiH?

Istina, ali koliko ima već gore Turaka da su 2 ili 3 generacija, pa su svejedno Turci "od glave do pete"?! I misliš li da će ikada postati ili htjeti postati Nijemci?!
Ono sto sam ja htio istaci jeste da su Turci dosli a da su BH Hrvati autohtoni stanovnici BiH. Oni nisu dosli, ovo jeste njihova zemlja, drzava, domovina. Barem bi trebala biti.
boergoat

#60 Re: Hrvatska propaganda

Post by boergoat »

plete wrote:Koja bola propaganda,ja ti sad fino kažem, ja nikad neću za BiH više navijati niti jedan pravi Hrvat,nemamo mi više s vama ništa,gotovo je,što Srbi nisu slavili,a,kad smo toliko zla samo vama nanjeli,btw nisam iz Hercegovine,ali idete povratnicima u kafiće i razbijate,napadate ljude i mi smo veliki Ustaše.Lako je upast sa 700 ljudi u Hrvatski kafić,ali doći čete i vi nama na more ne zaboravi!Osveta će biti slatka.A što se tiče nogometa,prvo se plasirajte na nešto.Čisto sportski,ne navija mi se za luzere.
U ime svih Bošnjaka koji nisu izlazili na ulice, koji su u miru svojih domova dostojantveno navijali za komšije, i na kraju žalili za njihovim porazom, u ime svih onih koji su osjetili stid što bagra na ulicama slavi pobjedu turaka, IZVINJAVAM SE SVIM HRVATIMA.
klixober

#61 Re: Hrvatska propaganda

Post by klixober »

za sve su krivi mediji,narocito hrvatski,koji su danima prije utakmice napumpavali situaciju i dizali tenzije.Cak i oni koji nikada nisu navijali za Tursku,nakon tih tekstova su poceli navijati.Ja cim sam procitao udarne vijesti na hrvatskim portalima,znao sam da ce ovako biti.
boergoat

#62 Re: Hrvatska propaganda

Post by boergoat »

since1921 wrote:Rekoh ja da je ono slavlje bilo autogol u mrezi BIH i to samo takav.Par dana Hrv.mediji su o tome sutjeli a sad se otvorilo.Krenulo je od Indexa.I zasto to kriti to se dogodilo a otreznjenje zna bit zajebano.Posljedice ce biti vidljive na Jadranu ovo ljeto :run:
Navijanje bošnjaka za tursku je nacionalna bruka. Ono je dalo odgovor na brojna pitanja – npr. zašto srbi niti hrvati ne žele navijati za reprezentaciju BiH. Ovo je pokazalo da su oni svo vrijeme bili potpuno u pravu. Pa onda:

1. Što će nama nogometni savez BiH, pa mi imamo nogometni savez Turske.
2. Što će nama reprezentacija kada imamo reprezentaciju Turske.
3. Što će nama uopšte BiH kada imamo domovinu – Tursku.

Stidim se što pripadam populaciji čiji je najveći mentalni domet „nek komšiji crkne krava“.
boergoat

#63 Re: Hrvatska propaganda

Post by boergoat »

hape_hapica wrote:
boergoat wrote:
plete wrote:Koja bola propaganda,ja ti sad fino kažem, ja nikad neću za BiH više navijati niti jedan pravi Hrvat,nemamo mi više s vama ništa,gotovo je,što Srbi nisu slavili,a,kad smo toliko zla samo vama nanjeli,btw nisam iz Hercegovine,ali idete povratnicima u kafiće i razbijate,napadate ljude i mi smo veliki Ustaše.Lako je upast sa 700 ljudi u Hrvatski kafić,ali doći čete i vi nama na more ne zaboravi!Osveta će biti slatka.A što se tiče nogometa,prvo se plasirajte na nešto.Čisto sportski,ne navija mi se za luzere.
U ime svih Bošnjaka koji nisu izlazili na ulice, koji su u miru svojih domova dostojantveno navijali za komšije, i na kraju žalili za njihovim porazom, u ime svih onih koji su osjetili stid što bagra na ulicama slavi pobjedu turaka, IZVINJAVAM SE SVIM HRVATIMA.
Sta si se ti sada prepao? Bojis se da neces moci normalno na more?
Ja uopste ne idem na more u Hrvatsku, ima vec devet godina.
damirm

#64 Re: Hrvatska propaganda

Post by damirm »

Lijepo je vidjeti da se EURO 08 prati eto i u Sarajevu...
JimboJonez

#65 Re: Hrvatska propaganda

Post by JimboJonez »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ma O.K samo slazem se djelimicno sa tvojim stavom samo ne treba zaboraviti ni velicanje otalih okupatora. Smatram da se digla prevelika prasina oko sporedne najvaznije sporedne stvari na svijetu. Zalosno je sto je frustrirane budale iskoristi ovo kao izgovor za ko zna sta.
Upravo tako, poanta cijele priče kako je u ovom kontekstu cijela stvar ispolitizirana.
Žalosni su oni majmuni što u Širokom zvižda ne himnu BiH, pa oni što divljaju na Koševu srpskim zastavama i slikama zločinaca kad gostuje reprezentacija Srbiji ili kad meni viču da sam ustaša, itd, itd...
Nek navija tko za koga hoče, samo brate neka radi to dostojanstveno. :)
klixober

#66 Re: Hrvatska propaganda

Post by klixober »

Odlican primjer sijanja mrznje prije utakmice.Kome nikada u zivotu nije palo na pamet da navija za Tursku,nakon ovog teksta je sigurno navijao.
U Kiseljaku, glavnom gradu Bosne, sjeverne provincije HercegBosne, sve je spremno za slavlje protiv nogometne reprezentacije Turske. Mnogi stanovnici Kiseljaka ispred svojih domova istakli su zastave Herceg Bosne i susjedne Hrvatske kako bi dali svoju skromnu podršku.

HercegBosnaPress
17.06.2008.
tajna sluzba

#67 Re: Hrvatska propaganda

Post by tajna sluzba »

ma jok bolan
ipravu si ne treba nam nsbih kad imamo hns
joj perfidnosti majko moja
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#68 Re: Hrvatska propaganda

Post by mIRCerka »

komeba wrote:Odlican primjer sijanja mrznje prije utakmice.Kome nikada u zivotu nije palo na pamet da navija za Tursku,nakon ovog teksta je sigurno navijao.

HercegBosnaPress
17.06.2008.
http://www.google.ba pa ukucas HercegBosnaPress pa dodjes do linka na kojem procitas sljedece
čekam okršaj, :: 16-06-2008 17:56 , IP: 83.131.62.1
HercegBosnaPress

tekst je čista studentska zajebancija što se uostalom vidi i po potpisu
Stoga, ako ja na svom blogu objavim da je manjina sa Melmaka odlucila preci na biljnu dijetu, da li ces zaista vjerovati da postoji Alf?

PS Samo se sjeti koliko smo se sprdali na racun policije radi afere http://vikendica.blogger.ba/ kad pohapisise bloggerashe :D
damirm

#69 Re: Hrvatska propaganda

Post by damirm »

A masa pohrlila da sa zastavama potvrdi o kakvoj se populaciji doista radi...
pustopoljina

#70 Re: Hrvatska propaganda

Post by pustopoljina »

...kao u travnickoj hronici...bas je tu knjigu dobro procitati-nasi se medjusobni odnosi u carsiji i vilajetu nisu sekunde promijenili. :x

ja se vala ne izvinjavam hrvatima-nek' im se izvinjava onaj ko ih vrijedja. bas si neki emocionalan-je li se mozda neki normalan hrvat osjeca duznim izvinjavati za ustasizme iz naseg komsiluka? sto se ti imas izvinjavati? kome? neko ko kaze da nakon ovoga nikad nece navijati za bih-samo pokusava tebi nametnuti osjecaj krivice. taj da je mislio navijati-navijao bi. taj samo trazi izgovor da u svojim ocima ispadne finiji. i meni je bilo zao kad su hrvati ispali,pa kad vidim ove napise "herceg-bosne" dodje mi da bez upozorenja-sakom u glavu. kontam-koga je meni zao?! hrvat koji smatra da se ti -koji nisi ni luk jeo,ni luk mirisao-trebas njemu izvinjavati zbog huligana koji pripadaju tvom dzematu-nije normalan covjek.
klixober

#71 Re: Hrvatska propaganda

Post by klixober »

mIRCerka wrote:http://www.google.ba pa ukucas HercegBosnaPress pa dodjes do linka na kojem procitas sljedece
čekam okršaj, :: 16-06-2008 17:56 , IP: 83.131.62.1
HercegBosnaPress

tekst je čista studentska zajebancija što se uostalom vidi i po potpisu
Stoga, ako ja na svom blogu objavim da je manjina sa Melmaka odlucila preci na biljnu dijetu, da li ces zaista vjerovati da postoji Alf?

PS Samo se sjeti koliko smo se sprdali na racun policije radi afere http://vikendica.blogger.ba/ kad pohapisise bloggerashe :D
Fazon je sto je taj tekst napisan na portalu poskok pred utakmicu i nigdje i nikako ne pise da je zajebancija.Bas me zanima da izade na sarajevo-x slican tekst,samo s drugim predznakom,da li bi bilo bitno je li zajebancija ili nije,jer bi sigurno taj tekst stvorio mrznju i netrpeljivost.
tajna sluzba

#72 Re: Hrvatska propaganda

Post by tajna sluzba »

pustopoljina wrote:...kao u travnickoj hronici...bas je tu knjigu dobro procitati-nasi se medjusobni odnosi u carsiji i vilajetu nisu sekunde promijenili. :x

ja se vala ne izvinjavam hrvatima-nek' im se izvinjava onaj ko ih vrijedja. bas si neki emocionalan-je li se mozda neki normalan hrvat osjeca duznim izvinjavati za ustasizme iz naseg komsiluka? sto se ti imas izvinjavati? kome? neko ko kaze da nakon ovoga nikad nece navijati za bih-samo pokusava tebi nametnuti osjecaj krivice. taj da je mislio navijati-navijao bi. taj samo trazi izgovor da u svojim ocima ispadne finiji. i meni je bilo zao kad su hrvati ispali,pa kad vidim ove napise "herceg-bosne" dodje mi da bez upozorenja-sakom u glavu. kontam-koga je meni zao?! hrvat koji smatra da se ti -koji nisi ni luk jeo,ni luk mirisao-trebas njemu izvinjavati zbog huligana koji pripadaju tvom dzematu-nije normalan covjek.
:thumbup:
al nemoj tako oce covjek a more rahat da ide
damirm

#73 Re: Hrvatska propaganda

Post by damirm »

Nije li Sarajevo simbol multikulturalnosti, dokaz da je suzivot moguc, glavni grad BiH? Dokaz da Tudjman, Milosevic, Seselj i Karadzic nisu bili u pravu?
Last edited by damirm on 24/06/2008 11:12, edited 1 time in total.
mo77

#74 Re: Hrvatska propaganda

Post by mo77 »

Nemojte se zaboravit izvinuti sto smo ostali zivi i sto BH postoji (pa makar i ovako nakaradna)

Fuj kako smo pateticni, nisu se "gospoda kulturni" jos izvinula za Stari Most (jos nas ubjeduzju da smo ga sami srusili, ko sto su se Sarajlije same granatirale) i sad treba da se izvinim za par Turskih zastava....

IZVINTE (pardon ispricavamo se) STO POSTOJIMO, sta`s jebi ga desava se..........
pustopoljina

#75 Re: Hrvatska propaganda

Post by pustopoljina »

@mircerka-nije bitno da li je zvanicni napis ili ne. nisu ni oni u strosmajerovoj bili ovlasteni u moje ime govoriti,niti predstavljaju zvanicnu bosnu i hercegovinu-pa? i
toliko se nakon rata radi na negiranju postojanja kolektivne krivice-da bi se neki bosnjo izvinjavao nekim kroatama zbogradi posranog vandalizma i nacionalizma svojih sunarodnika?! i to zbog nogometne utakmice?!
u mostaru-ljudi pali od metka-sta je to? zalosni incident?
Locked