Hrvatska propaganda

Locked
olduser

#1 Hrvatska propaganda

Post by olduser »

Koji god otvorimo hrvatski portal - pise se o velikom slavlju poturica - balija.
Da li bi ti isti mediji pisali i za Hrvate - smijem napisat i sokce posto sam i muslimane nazvo poturicama - balijama
Ja kolko sam upratio, prijasnje pobjede i slavlje 'njihovo' (Hrvata koji nepostuju BiH) po Z.Mostaru, Kiseljaku, Kresevu, Busovaci i ostalim zupanijama NIJE bilo prikazano po njihovim medijima..
A po meni, trebalo je, jer tu je bilo najmanje velicanja HRV reprezentacije, a najvise provociranja ostalih naroda u BiH.

Znaci ispade, oni smiju slavit, oni kad slave to je OK, oni kad slave imaju razloga da slave...Par hiljada, koje neopravdavam, kad slave pobjedu Turske nema razloga slavit, i to je kao uvreda za Hrvate, i kao sad s tim pokazuju samo kolko su 'oni' ugrozeni u BiH.
U SA na ulicama je bio veliki broj i Turcina, koji su tu u tim kojekakvim mirovnim misijama (LOT timovi), turski koledzi..Bilo je i ljudi koji smatraju da imaju turske krvi isto kao i oni 'Hrvati' koji smatraju da su Hrvati, a bilo je i onih koji su navijali za Tursku samo iz inata.

Pricaju zatim kako se slavilo i uzvikivalo Gazi ustase ispred katedrale, istina, al ispred katedrale je par kafica u kojima se pratila utakmica, mislim to je glavna ulica, najvise svijeta, mogla je tu bit i neka druga gradjevina. Tu se okupilo svijeta koji su bili za Tursku ne zbog toga sto je tu katedrala, vec sto su tu kafici. Sigurno nije bilo bacanja flasa na katedralu il sta slicno, za razliku od njihovih slavlja hrvatskih ranijih pobjeda.
Ne izvjestavaju kad Ultrasi saraju dzamije po Mostaru, nije malo sto su ih pola srusili, al eto ovo uzvikivanje 'Gazi ustase' pokazuje kako su neravnopravni, kako je glavni grad balijski
Ne pisu kad se isaraju kojekakve druge gradjevine(npr. stambene zgrade) natpisima koji vrijedjaju muslimane.
Ne pisu sto svaki grad u kojem je vecinsko hrvatsko stanovnistvo ima naziv ulice koji velica one koji su donekidan klali ljude druge vjere, koji su rusili vjerske, kulturne objekte..

I sta oni ocekuju, da cijela BiH navija za njih samo zato sto smo komsije, bili smo i '92-95 komsije, pa HV koordiniro akcijama i pomago HVO, komsije te iste 'zatrovase' zajedno sa Srbima citavu BiH.
Ocekuju da navijam za nekog kome ne postuju ni sekunde, dokazali su to hiljadu put.
Ako je ko rodom iz BiH i ako je uspjesan a katolik je, naravno to je Veliki Hrvat, ako je situacija obrnuta, pa taj katolik iz BiH napravi neko sranje koje nije za pohvalit - e onda je Bosanac.
Pa ako vec sve prisvajate prisvojite i ove sto ne valjaju u PM.
Kako da navijam za nekog kad izbaci na utakmici finala kupa provokatorsku parolu, namjerno provociraju i daju do znanja da ovo ne smatraju svojom zemljom iako tu zive
Image
Il npr. napravi slovo U, zna se na sta asocira to
Image
Al zato kad neko ponese zastavu turske na utakmicu BiH, boze sacuvaj, i drvlje i kamenje..

Za nekog ko zivi u BiH, dodje utakmica u Sirokom B. i on zvizdi na himnu BiH..pa imamo i turaka u citavoj Njemackoj, imali smo slucaj da su rukometasi igrali u Svedskoj pa pola dvorane Bosanci i niko ne zvizdi na himnu Svedske.
Evo kako Turci slave pobjedu u Njemackoj
Image
Mislite da bi ovako neko slavio pobjedu Hrvatske u Kiseljaku, Z.Mostaru...
Mogu samo zapalit zastavu.

I onda hrvatski mediji uzmu srat kako su ustvari Hrvati ugrozeni, kako balije slave pobjedu neke tamo trece zemlje, a oni su tu jedini krivci za takvu situaciju, jer ni oni se ne ponasaju kako bi trebali, osporavaju mene ko Bosnjaka , osporavaju moju zemlju, i kad ja ucinim nesta sto njih provocira to je lose.
Znaci oni mene mogu provocirat, ja trebam trpit, e ku*ac.
Thompson pjeva na HRT-u pred utakmicu, al po njima to je OK, vaznije je sto balije slave pobjedu turske..
Oni velicaju fasizam, napadaju te sto si musliman i to je OK, a kad neko slavi pobjedu to je lose i tad su kao oni ugrozeni, jer ako slavis pobjedu druge zemlje, ako nisi s njima znaci da si los.

Pa komentari njihovih medija pogledajte kako su Hrvati ugrozeni u SA, halo ba ko je ugrozen u PM...Vecina onih koji su ostali u SA priznaju BiH, i niko im nikad sigurno ni A nije prigovorio..
Vecina ih se ni ne osjeca Hrvatima, vec Bosancima, i onda hrvatski mediji uzmu pisat kojekakve price o neravnopravnosti, a to donose samo na osnovu hiljadu turskih zastava koje se pojave jednom u 4 godine...
Eto ja ko Bosnjak nisam ugrozen, ja imam sve sto pozelim, mogu otic u BL, Z.Mostar, SB tek tako, i ako odem kontam sta ako me skontaju, donji sam.
Samo prave jos veci jaz, mrznju izmedju svijeta.

Poraz jos boli :D Ne odbranise Bec ko prije 500god kako su najavljivali :dance:
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#2 Re: Hrvatska propaganda

Post by since1921 »

Rekoh ja da je ono slavlje bilo autogol u mrezi BIH i to samo takav.Par dana Hrv.mediji su o tome sutjeli a sad se otvorilo.Krenulo je od Indexa.I zasto to kriti to se dogodilo a otreznjenje zna bit zajebano.Posljedice ce biti vidljive na Jadranu ovo ljeto :run:
plete

#3 Re: Hrvatska propaganda

Post by plete »

Koja bola propaganda,ja ti sad fino kažem, ja nikad neću za BiH više navijati niti jedan pravi Hrvat,nemamo mi više s vama ništa,gotovo je,što Srbi nisu slavili,a,kad smo toliko zla samo vama nanjeli,btw nisam iz Hercegovine,ali idete povratnicima u kafiće i razbijate,napadate ljude i mi smo veliki Ustaše.Lako je upast sa 700 ljudi u Hrvatski kafić,ali doći čete i vi nama na more ne zaboravi!Osveta će biti slatka.A što se tiče nogometa,prvo se plasirajte na nešto.Čisto sportski,ne navija mi se za luzere.
Pietje_Bel

#4 Re: Hrvatska propaganda

Post by Pietje_Bel »

plete wrote:Koja bola propaganda,ja ti sad fino kažem, ja nikad neću za BiH više navijati niti jedan pravi Hrvat,nemamo mi više s vama ništa,gotovo je,što Srbi nisu slavili,a,kad smo toliko zla samo vama nanjeli,btw nisam iz Hercegovine,ali idete povratnicima u kafiće i razbijate,napadate ljude i mi smo veliki Ustaše.Lako je upast sa 700 ljudi u Hrvatski kafić,ali doći čete i vi nama na more ne zaboravi!Osveta će biti slatka.A što se tiče nogometa,prvo se plasirajte na nešto.Čisto sportski,ne navija mi se za luzere.

:zjev:
miop

#5 Re: Hrvatska propaganda

Post by miop »

plete wrote:Koja bola propaganda,ja ti sad fino kažem, ja nikad neću za BiH više navijati niti jedan pravi Hrvat,nemamo mi više s vama ništa,gotovo je,što Srbi nisu slavili,a,kad smo toliko zla samo vama nanjeli,btw nisam iz Hercegovine,ali idete povratnicima u kafiće i razbijate,napadate ljude i mi smo veliki Ustaše.Lako je upast sa 700 ljudi u Hrvatski kafić,ali doći čete i vi nama na more ne zaboravi!Osveta će biti slatka.A što se tiče nogometa,prvo se plasirajte na nešto.Čisto sportski,ne navija mi se za luzere.

Jooooj to ti do sad k'o navij'o za BiH, hahahahahha. Dobri su mi ovi sto traze alibi samo kako bi rekli "nemamo mi više s vama ništa,gotovo je" k'o da je do sada bilo meda i mlijeka. A samo neka pojedinci zamjenjuju teze, u tome ste najbolji, nema sta :-)
Prpa.ba

#6 Re: Hrvatska propaganda

Post by Prpa.ba »

plete wrote:Koja bola propaganda,ja ti sad fino kažem, ja nikad neću za BiH više navijati niti jedan pravi Hrvat,nemamo mi više s vama ništa,gotovo je

Duboko smo povrijedjeni. :-) :lol:
DeNiro

#7 Re: Hrvatska propaganda

Post by DeNiro »

Koja bola propaganda,ja ti sad fino kažem, ja nikad neću za BiH više navijati niti jedan pravi Hrvat,nemamo mi više s vama ništa,gotovo je,što Srbi nisu slavili,a,kad smo toliko zla samo vama nanjeli

srbi da slave pobjedu Turske ili Hrvatske? Malo si smijesan.
btw nisam iz Hercegovine,ali idete povratnicima u kafiće i razbijate,napadate ljude i mi smo veliki Ustaše.Lako je upast sa 700 ljudi u Hrvatski kafić

Ja i moja raja smo dostojanstveno i bez izgreda proslavili pobjedu Turske.

ali doći čete i vi nama na more ne zaboravi!Osveta će biti slatka.

Ja cu ove godine u Trpanj.

A što se tiče nogometa,prvo se plasirajte na nešto.Čisto sportski,ne navija mi se za luzere.

Ni meni!
zgembo_sa

#8 Re: Hrvatska propaganda

Post by zgembo_sa »

plete wrote:ali doći čete i vi nama na more ne zaboravi!
Bujrum i ti na cevape :D
bice_bice

#9 Re: Hrvatska propaganda

Post by bice_bice »

cemu tisucu i jedna tema na ovu sporednu stvar?
miop

#10 Re: Hrvatska propaganda

Post by miop »

Sliver wrote:
Pa na Jadranu jedino gdje bih i gdje sam isao je Neum. Druga mjesta na Jadranu fakat nikada nisam posjeto, sem u prolazu, poput Dubrovnika i sta ja znam nekakvih drugih naseobina, prvenstveno jer se radi o otetom i okupiranom bosanskohercegovakom dijelu Jadrana. Inace ljetujem na normalnijim i razvijenim turistickim atrakcijama, poput Marmarisa, Kusadasija, Alanye itd. Da dodjes i ti malo tamo da vidis na sta turizam i more trebaju liciti, pa cemo onda uz Efes o osveti :D

PS kad budete imali tim koji, vecinom cine fudbaleri rodjeni u Hrvatskoj, a ne u Bosni i Hercegovini, kada budete imali sve fudbalere u repki koji tecno pricaju na bosanskom jeziku, tj verziji bosanskog jezika kojim se prica u blizem okruzenju Bosne i Hercegovine tad se javi :D
Je'l to opet "veliki hrvati" prijete junackim razbijanjem auta bih tablica na jadranskoj obali, k'o onomad u Dubrovniku? Nadasve kulturno i civilizovano, pravi primjer suzivota nema sta :?
Sarafcina

#11 Re: Hrvatska propaganda

Post by Sarafcina »

Jos samo da u Hrvatskoj shvate da se ovdje navijalo protiv onih kojima je svaka utakmica hrvatske reprezentacije povod da napadaju nehrvate. Sve skupa nema veze ni sa RH, ni sa Bilicem (covjek je popularan vjerovali ili ne i kod balija ;) ), ni sa samim fudbalom.

Uostalom, nisu se nikad bunili kada bosancerosi navijaju za Hrvatsku reprezentaciju, pa cak i kad ta reprezentacija igra protiv BiH. A sada se cude sto je neko iz te BiH navijao protiv njihovih protivnika. Licemjerno.
vjesticanametli

#12 Re: Hrvatska propaganda

Post by vjesticanametli »

zato necu ove godine u hr :D strah me jer nisam navijala za vase :D :lol:

odoK u tursku :D svi navijaci dobili ĐŽabne bonove za ljetovanje
Better Man

#13 Re: Hrvatska propaganda

Post by Better Man »

Gledao sam na Index.hr video clip iz Štrosmajerove gdje se u baštama gledala utakmica Hrvatska-Turska i primitivno navijanje i skandiranje Gazi, Gazi Ustaše. Zaista je jadno od onih koji su to radili i apsolutno su u pravu Hrvatski mediji kad nas nazivaju poturicama, jer šta su drugo do poturice i obični primitivci svi oni koji su tu noć na jedan krajnje primitivan način navijali.
Drvosjeca iz Dejcica

#14 Re: Hrvatska propaganda

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

since1921 wrote:Rekoh ja da je ono slavlje bilo autogol u mrezi BIH i to samo takav.Par dana Hrv.mediji su o tome sutjeli a sad se otvorilo.Krenulo je od Indexa.I zasto to kriti to se dogodilo a otreznjenje zna bit zajebano.Posljedice ce biti vidljive na Jadranu ovo ljeto :run:
U vrijeme utakmice sam bio na Jadranu i ono sto mi je upalo u oci je to da su Bosnajci i Hrvati zajedno sjedili i gledali utakmicu te koliko sam mogao upratiti po HR medijima nije bio niti jedan incident - bar sto se tice Hrvatske. Pitam se kako to da svaki put kada igra Zrinjski u Mostaru bude sranje, svaki put kada igra HR protiv nekoga ovi nasi Hrvati obiljeze to nasiljem? Ako u Hrvatskoj nije bilo incidenata, a Jadran je bio pun Bosnjaka, opravdano pitam sta je to sa Hrvatima u BiH :?:

Da ne ulazimo u rasprave ko je za koga navijao jer do sada su se i Srbi i Hrvati pravdali da je navijanje za neku drugu reprezentaciju privatna stvar skoro kao i vjeroispovjest? Zasto onda to ne moze ostati i sada pa taman da je citav Vilajet navijao za Otomane? Ocito se ovdje radi o duplim arsinima, kada Srbi navijaju za Srbiju to je privatna stvar i njihovo pravo, kada Hrvati navijaju za Hrvatsku to je privatna stvar i njihovo pravo, ali kada grupica Bosnjaka navija za Tursku onda je to medjudrzavni incedent a ne bih se iznenadio da pojedini HR mediji to proglase i terorizmom. :oops:

Toliko o objektivnosti o tzv. pojedinim medija u BiH i HR.
dzenan_tr

#15 Re: Hrvatska propaganda

Post by dzenan_tr »

Susretnem se jucer prvi put nakon utakmice Tur-Hrv s "komsijom" s kojim sam inace u dobrim odnosima... Kao i uvijek pozdravim ga s dobar dan, al covjek ni rijeci... Nasmijem se i prodjem...
Znam u cemu je fol, primijetio sam ga na balkonu u subotu ujutro kad sam se u sitne sate vratio s proslave pobjede Turske reprezentacije, no ne znam kakav je to mentalni sklop i gdje pregaraju zice u glavama tih ljudi, kakvo je to poimanje, vjerovanje, ubjedjenje, sta li,... da savim normalnim treba i mora biti to sto on objesi saharu na prozor, dernja i se i baca petarde s balkona kad igra hrvatska i da jos normalnijim treba biti to sto ciko koji je *93. u crnoj ustaskoj uniformi usao u moj stan nogom razvaljujuci vrata, danas ispred kafica ispod tog istog stana puca iz pistolja na svaki dobar potez kockastih momaka...

Na tom mjestu sve staje i opet pocinje... Ne moze vise tako... Butum... Butum cike u crnom ustaskom odijelu i njegovih petardi i pistolja meni u inat...

S druge strane, ja nikada necu biti kao on, ja nikada necu uci u njegov stan, ja cu i danas gledati na njega kao da se jucer nista dogodilo nije, jer meni ne smeta njegova zastava, nit pjesma nit slavlje... nista mi od njega ne smeta sve do onog momenta dok ne dirne u mene...

I, ne pokusavajte podvaljivati konstrukcije o nekakvom bosanskom traganju za identitetom, kad znate da su Bosanci svoj identitet izgradili mnogo prije nego su ga izgradili i Hrvati u Hrvatskoj, a kamo li tek bosanski katolici u Bosni...
Bojim se da se identitet ne moze pronaci tek tako i ondje gdje bi neko zelio, identitet podari majka rodivsi u datom momentu na datoj zemlji i on ostaje za citava zivota do smrti i poslije nje... A, to sto je on nekomu mucan, to je stvar psihologije...
Last edited by dzenan_tr on 24/06/2008 11:50, edited 4 times in total.
giovannir

#16 Re: Hrvatska propaganda

Post by giovannir »

Kriza identiteta, kompleks manje vrijednosti,... mogli bi nastaviti niz do u nedogled, ali opet bi bilo nedovoljno za opisati stanje duha svih onih Bošnjaka koji su izašli na ulice Sarajeva, Zenice, Mostara, Tuzle slaveći pobjedu Turske nad Hrvatskom. To su oni isti koji se ljute kada Sarajevo Dodik naziva Teheranom ili kada ih pejorativno naziva Turcima. Demantiraju sami sebe, a i demantiraju Dodika: nije Teheran, nego Istambul.

Ono što je za detaljnije psihosocijalne analize jeste slijedeće. Gledam snimke poznanika, očeva obiteljskih, koji su do preko glave u kreditima, puno djece, a više ne radi, nego ima posla. Skupili se bili u auta, bacaju škripe po gradu, pale gume k'o kakva balavurdija, sviraju sirene, evo u 1.30 po noći, pitam se zašto?! Upitam jednog zašto, reče, „izgubila Hrvatska".

Zar je tolika frustracija nakupljena u svijesti tih ljudi da se, eto, ne raduju što je pobijedila Turska, mada se njihovi preci sigurno u grobu okreću zbog same pomisli, nego, raduju se što je izgubila Hrvatska. Slave oni, evo, već više od dva sata i ne vidi se kraja slavlju. Kad nešto promislim, pa ti ljudi su to slavlje i zaslužili, kad ih to već čini sretnima. Neka se ljudi vesele, pucaju, ionako sutra će na red triježnjenje i povratak u zbilju u kojoj dominira žuganje o nezaposlenosti, besparici, zaduženosti i, naravno, priči o tome kako drugi konstantno udaraju na njihov autohtoni „bosanski“ identitet.
JimboJonez

#17 Re: Hrvatska propaganda

Post by JimboJonez »

Better Man wrote:Gledao sam na Index.hr video clip iz Štrosmajerove gdje se u baštama gledala utakmica Hrvatska-Turska i primitivno navijanje i skandiranje Gazi, Gazi Ustaše. Zaista je jadno od onih koji su to radili i apsolutno su u pravu Hrvatski mediji kad nas nazivaju poturicama, jer šta su drugo do poturice i obični primitivci svi oni koji su tu noć na jedan krajnje primitivan način navijali.
Bome, nit je to trebalo Sarajevu, nit sam to očekivao.
Better Man

#18 Re: Hrvatska propaganda

Post by Better Man »

Sliver wrote:
Pa na Jadranu jedino gdje bih i gdje sam isao je Neum. Druga mjesta na Jadranu fakat nikada nisam posjeto, sem u prolazu, poput Dubrovnika i sta ja znam nekakvih drugih naseobina, prvenstveno jer se radi o otetom i okupiranom bosanskohercegovakom dijelu Jadrana. Inace ljetujem na normalnijim i razvijenim turistickim atrakcijama, poput Marmarisa, Kusadasija, Alanye itd. Da dodjes i ti malo tamo da vidis na sta turizam i more trebaju liciti, pa cemo onda uz Efes o osveti :D

PS kad budete imali tim koji, vecinom cine fudbaleri rodjeni u Hrvatskoj, a ne u Bosni i Hercegovini, kada budete imali sve fudbalere u repki koji tecno pricaju na bosanskom jeziku, tj verziji bosanskog jezika kojim se prica u blizem okruzenju Bosne i Hercegovine tad se javi :D

Neum je zadnje mjesto na jadranu gdje bih ljetovao, jer je puno primitivluka i primitivaca. Turska i ljetovanje u istoj me ne interesuje ni pod razno, jer ono što ti nude agencije i što ti nahvale do nebesa nije ni blizu tako. Kad bi već išao u Tursku išao bih da obiđem njene prirodne ljepote i istorijske znamenitosti, a ne da ljetujem po prljavim plažama i prljavom moru i hotelima koje kad vidiš u prospektu sve sa 4 ili 5 zvjezdica, a kad dođeš tamo ti hoteli na nivou 2-3 zvjezdice. A da ne govorim o kupanju u bazenima, pa nisam otišao na ljetovanje da se kupam u bazenu, to mogu i u Sarajevu da uradim. Ima i na jadranu mjesta gdje more nije čisto i nije ni tu sve bajno i naravno da češ zaobići takva mjesta. Ako bi već išao da ljetujem van Hrvatskog primorja, onda bi išao u Španiju ili Italiju.
mo77

#19 Re: Hrvatska propaganda

Post by mo77 »

Better Man wrote:Gledao sam na Index.hr video clip iz Štrosmajerove gdje se u baštama gledala utakmica Hrvatska-Turska i primitivno navijanje i skandiranje Gazi, Gazi Ustaše. Zaista je jadno od onih koji su to radili i apsolutno su u pravu Hrvatski mediji kad nas nazivaju poturicama, jer šta su drugo do poturice i obični primitivci svi oni koji su tu noć na jedan krajnje primitivan način navijali.
Da to kaze neko ko je dokazan gospodin sta ja znam neki svajcarac, ali da te hrvati prozivaju nekuturnim je zaista smijesno, svu svoju kulturu su pokazali jos 93-ce pa su je opet pokazali u petak "dostojanstveno" vitlajuci stolicama, bacajuci flase itd, itd....
Last edited by mo77 on 24/06/2008 09:44, edited 1 time in total.
LFC4EVER

#20 Re: Hrvatska propaganda

Post by LFC4EVER »

Pa u čemu je više problem?!

Hrvati slave svoje, Turci slave svoje! Simple as that...
Jedino nisam znao da u BiH ima toliko Turaka :-) Samo ipak... ovi jedni se ne bune kad iz zoveš hrvatima, a ovi drugi se opet bune ako ih zoveš turcima... mislim, wtf? :-)

A sad malo ozbiljnije...
Mislim da svako ima pravo slaviti i navijati za koga hoće, sve dok pri tome ne dira drugog. Hrvat je Hrvat, isto kao što je Turčin Turčin bez obzira gdje on rođen bio! E sad, nekima to izgleda smeta ili ne razumiju....
Neki se čude što bosanski i hercegovački Hrvati slave pobjede Hrvatske, a pri tome im je normalno što Turci po cijeloj Njemačkoj (i u svim djelovima svijeta gdje ih ima) slave na jednak način... mislim wtf? Ja s ovim nemam problema, i meni je ovo sasvim normalno i razumljivo.

E sad kad znamo šta slave Turci i Hrvati, šta se onda slavilo onoliko u BiH??!! Ok, za Hrvate ih BiH smo utvrdili šta su i zašto slavili (pa na kraju i tugovali), a šta je s "drugom stranom medalje"?
Hoćete mi stvarno reć da su to sve bosansko-hercegovački Turci i da u BiH ima toliko Turaka? Ako su to sve Turci, onda sve 5, nema ništa sporno.
A ako neko slavi čisto iz inata (kao što nego gore reče)... onda su to jedni fini i veliki - kompleksi...

Btw, evo sad će bit jako zanimljiva situacija u Njemačkoj...
Dakle, imamo jednu državu - ime joj je Njemačka. U njoj živi i dosta pripadnika jednog drugog naroda - u ovom slučaju, Turaka.
Nećemo se sada zamarati za koga ti njemački Turci navijaju... mislim da slike iz Berlina i drugih gradova zadnjih dana govore sve. Nego, evo... igra sudbine spojila je Njemačku i Tursku u polufinalu EP-a. E sad, pitanje za vas.... šta mislite za koga će njemački Turci navijati večeras? (Nije baš pitanje za milijun dolara, ali eto...)

Ah da... na koji li me drugu državu ovakva situacija podsjeća... :-) :-) :run:
Better Man

#21 Re: Hrvatska propaganda

Post by Better Man »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
since1921 wrote:Rekoh ja da je ono slavlje bilo autogol u mrezi BIH i to samo takav.Par dana Hrv.mediji su o tome sutjeli a sad se otvorilo.Krenulo je od Indexa.I zasto to kriti to se dogodilo a otreznjenje zna bit zajebano.Posljedice ce biti vidljive na Jadranu ovo ljeto :run:
U vrijeme utakmice sam bio na Jadranu i ono sto mi je upalo u oci je to da su Bosnajci i Hrvati zajedno sjedili i gledali utakmicu te koliko sam mogao upratiti po HR medijima nije bio niti jedan incident - bar sto se tice Hrvatske. Pitam se kako to da svaki put kada igra Zrinjski u Mostaru bude sranje, svaki put kada igra HR protiv nekoga ovi nasi Hrvati obiljeze to nasiljem? Ako u Hrvatskoj nije bilo incidenata, a Jadran je bio pun Bosnjaka, opravdano pitam sta je to sa Hrvatima u BiH :?:

Da ne ulazimo u rasprave ko je za koga navijao jer do sada su se i Srbi i Hrvati pravdali da je navijanje za neku drugu reprezentaciju privatna stvar skoro kao i vjeroispovjest? Zasto onda to ne moze ostati i sada pa taman da je citav Vilajet navijao za Otomane? Ocito se ovdje radi o duplim arsinima, kada Srbi navijaju za Srbiju to je privatna stvar i njihovo pravo, kada Hrvati navijaju za Hrvatsku to je privatna stvar i njihovo pravo, ali kada grupica Bosnjaka navija za Tursku onda je to medjudrzavni incedent a ne bih se iznenadio da pojedini HR mediji to proglase i terorizmom. :oops:
Toliko o objektivnosti o tzv. pojedinim medija u BiH i HR.
Nije problem što ta grupica navija za Tursku, već je problem što to rade na jedan krajnje primitivan način, a to je da vrijeđaju one druge.
Last edited by Better Man on 24/06/2008 09:35, edited 2 times in total.
*mima*

#22 Re: Hrvatska propaganda

Post by *mima* »

LFC4EVER wrote:Pa u čemu je više problem?!

Hrvati slave svoje, Turci slave svoje! Simple as that...
Jedino nisam znao da u BiH ima toliko Turaka :-) Samo ipak... ovi jedni se ne bune kad iz zoveš hrvatima, a ovi drugi se opet bune ako ih zoveš turcima... mislim, wtf? :-)

A sad malo ozbiljnije...
Mislim da svako ima pravo slaviti i navijati za koga hoće, sve dok pri tome ne dira drugog. Hrvat je Hrvat, isto kao što je Turčin Turčin bez obzira gdje on rođen bio! E sad, nekima to izgleda smeta ili ne razumiju....
Neki se čude što bosanski i hercegovački Hrvati slave pobjede Hrvatske, a pri tome im je normalno što Turci po cijeloj Njemačkoj (i u svim djelovima svijeta gdje ih ima) slave na jednak način... mislim wtf? Ja s ovim nemam problema, i meni je ovo sasvim normalno i razumljivo.

E sad kad znamo šta slave Turci i Hrvati, šta se onda slavilo onoliko u BiH??!! Ok, za Hrvate ih BiH smo utvrdili šta su i zašto slavili (pa na kraju i tugovali), a šta je s "drugom stranom medalje"?
Hoćete mi stvarno reć da su to sve bosansko-hercegovački Turci i da u BiH ima toliko Turaka? Ako su to sve Turci, onda sve 5, nema ništa sporno.
A ako neko slavi čisto iz inata (kao što nego gore reče)... onda su to jedni fini i veliki - kompleksi...

Btw, evo sad će bit jako zanimljiva situacija u Njemačkoj...
Dakle, imamo jednu državu - ime joj je Njemačka. U njoj živi i dosta pripadnika jednog drugog naroda - u ovom slučaju, Turaka.
Nećemo se sada zamarati za koga ti njemački Turci navijaju... mislim da slike iz Berlina i drugih gradova zadnjih dana govore sve. Nego, evo... igra sudbine spojila je Njemačku i Tursku u polufinalu EP-a. E sad, pitanje za vas.... šta mislite za koga će njemački Turci navijati večeras? (Nije baš pitanje za milijun dolara, ali eto...)

Ah da... na koji li me drugu državu ovakva situacija podsjeća... :-) :-) :run:

Samo inat i nista vise.
cico x

#23 Re: Hrvatska propaganda

Post by cico x »

poser** se i na jedne i na druge,
i na mostar istcni i zapadni,
i na strosmajerovu i busovacu,
i na kolone auta,
i na sve one sto su nosili zastave,
jer sta drugo reci za ljude koji zive u jednoj drzavi a navijaju za druge ,sramota!

razocaralo me sarajevo,pustite se sad prica kako oni mogu po mostaru,vitezu,kresevu.....je*o njih,zar treba da se poredimo sa komplexasima iz sela,da se sa njima nadmecemo u mrznji i zlobi?

sarajlije bih samo pitao,kao to da slave pobjedu tamo neke daleke zemlje,a ne izadu na ulicu da docekaju nase invalide koji 2-3 puta osvajaju svjetska i europska takmicenja u sjedecoj odbojci,oni nam nisu interesantnio,jer ko njih je*e,daj da slavimo "arkadashe",ccc,fakat sam se razocarao,pa je*ote ne znam da li bi s eonako slavilo da je bosna prosla?

NISAM TURCIN I NECU NIKADA BITI !!!

p.s.
sportski,navijao sam za hrvatsku!
Better Man

#24 Re: Hrvatska propaganda

Post by Better Man »

mo77 wrote:
Da to kaze neko ko je dokazan gospodin sta ja znam neki svajcarac, ali da te hrvati prozivaju nekuturnim je zaista smijesno, svu svoju kulturu su pokazali jos 93-ce pa su je opet pokazali u petak "dostojanstvo" vitlaujci stolicama, bacajuci flase itd, itd....

Ako neko ispoljava nekulturu i primitivizam ne moramo i mi odmah uzvratiti na isti način, odnosno nekulturom i primitivizmom, jer se onda ni po ćemu ne razlikujemo od njih.
Last edited by Better Man on 24/06/2008 09:44, edited 1 time in total.
mo77

#25 Re: Hrvatska propaganda

Post by mo77 »

Puno vi ovde filozofirate......

Nije se navijalo za Tursku koiko se navijalo PROTIV HRVATSKE, (vidjet cete da nece niko vele slavita ako turci dobiju niti ce vele tugovati ako zijane od NJEMACA) zasto se navijalo protiv hrvatske to je bar lako odgovoriti razloga ima toliko da ne mogu stati na 100 stranica....

Ta hrvatska omalovazava BIH na svakom koraku, radi sta hoce, pumpa pare i dan danas otvorenim sparatistima ta je Hrvatska sravnala Mostar sa zemljom u logor zatvorila desetine hiljada ljudi, itd itd.....
Da ne pricamo o prepotentnosti istih. Sta vi filozofi ovde mislite kako se osjeca prosjecan Bosnjak u Vitezu koga ti isti jebu u zdrav mozak od 93-ce punih 15 godina, i onda kad im igra repka jos uzmu flasu pa ti je zavitlaju u prozor, a ti nemas posla i zivis u bjedi u vlastitoj zemlji posao ne mozes dobiti jer ti nije ime Vlatko......
I sad pobjedi neko ove sto ti bacaju flase u prozore i jebu ti tursku mater (balinsku, mudzosku nije vazno), i sad se snebivate kad se covjek raduje sto su mu dusmani izgubili... i to vama cudno....
Iskreno ja bih navijao i za Swaziland da igra protiv Hrvatske ( a bogami i Srbije)......
Last edited by mo77 on 24/06/2008 09:47, edited 1 time in total.
Locked