Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Photoman

#51 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Photoman »

Nije bitno ako nije za zenidbe/udaje....
mamica papucarka

#52 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by mamica papucarka »

callmethebreeeze wrote:sjeca li se neko kotromanica i njegovih problema u vezi proslosti, sadasnjosti, buducnosti i sexa?
:D
vezano za temu. sto je bilo prije mene se brise. ne vrijedi trositi vrijeme na proslost kad je pred nama svijetla buducnost.
:D
dje je hudnjak :mrgreen: nesto se usutio. Sumnjiv mi je pravo :lol:
Karabaja

#53 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Karabaja »

Photoman wrote:Nije bitno ako nije za zenidbe/udaje....
a statistika je pokazala da to nikad ne znaš u startu..
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#54 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Šeherzada »

mojgrad wrote:Meni je sasvim nevazno koliko i kakvu je seksualnu proslost moj partner imao. S ovim mislim na detalje, savrseno me ne interesuju. Sve sto me interesuje je da li je imao zasticen sex. Licno zbog sebe da znam s kim imam posla (jako bitno u pocetku veze).
Sa sadasnjim ili buducim partnerima mogu samo da razgovaram o sadasnjosti i buducnosti a nikako i nikada o proslosti (napominjem samo segment sex), mogu ja pricati o tome zasto smo se razisli, kakvu smo vezu imali ali ulazak u te detalje ko je kakav bio u krevetu je za mene apsurdno.
.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
open

#55 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by open »

Nesretni ljudi zive u proslosti.
Op3r4t0r

#56 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Op3r4t0r »

Iako znam da tako mozda i vjerovatno ne treba, iako predpostavljam da vecina tako ne radi, ja sam dosad uvijek ispitivao sve vezano za proslost, ako zelim ozbiljnu vezu jako mi je bitno poznavati osobu u kompletu a komplet naravno ukljucuje i njenu proslost, tako ja lijepo jedva cekam da ona zapocne neku pricu na tu temu ili na kraju krajeva ja zapocnem i sve lijepo ispitam od a do z :), takodje nista i ne krijem, sve ispricam sto doticnu zanima :), e nakon toga tek mozemo pricati o ozbiljno vezi :)
Eborg

#57 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Eborg »

Op3r4t0r wrote:Iako znam da tako mozda i vjerovatno ne treba, iako predpostavljam da vecina tako ne radi, ja sam dosad uvijek ispitivao sve vezano za proslost, ako zelim ozbiljnu vezu jako mi je bitno poznavati osobu u kompletu a komplet naravno ukljucuje i njenu proslost, tako ja lijepo jedva cekam da ona zapocne neku pricu na tu temu ili na kraju krajeva ja zapocnem i sve lijepo ispitam od a do z :), takodje nista i ne krijem, sve ispricam sto doticnu zanima :), e nakon toga tek mozemo pricati o ozbiljno vezi :)
I ja nekako vishe naginjem u tom smjeru,naravno samo u sluchaju ozbiljnih veza.Jednostavno,smatram da u dugim/ozbiljnim/iskrenim vezama NEMA tabu tema... ;-)
Panthera

#58 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Panthera »

Super-Teletina wrote:Nekad davno, kad bijah jako mlad, doživih čudno otkrovenje. Pokupim ja jednu mladu (serem, zaljubim se do ušiju), za koju znam da je imala tipa prije mene na duže staze - što implicira jel te neke džidži-midži stvarčice. I krenemo mi tako, ja nju onako pitam: spavali ste skupa? Ona pita: šta misliš? Ja kažem: pa eto nekako mi logično... Ona odgovori: pa jel ti to smeta? Ja (pun racionalnosti lafo): ma ne smeta naravno!

I tako prolazilo vrijeme, bili smo skupa skoro 2 godine, ali negdje pola godine pred rastanak, doživim to otkrovenje :evil:

Naime, jedno veče ležimo mi tako, i nju spuca trenutak istine (ko zna zašto), i kaže mi: imam ti nešto priznati... Nisam spavala samo sa bivšim kako sam ti rekla, imala sam prije toga još dvojicu, a dok sam sa bivšim bila, spavala sam sa još jednim, zato smo i raskinuli...tebi vjerujem toliko da ću ti priznati ovo, a ti radi šta hoćeš (parafraziram jel, al monolog se otprilike sveo na ovo). I sad ja tu tako stojim, i desi se najčudnija moguća stvar: napalim se ko bizon!!! Narednih 15 dana sam tražio da mi prepričava detalje iz te njene skrivene prošlosti, a potom sam je "kažnjavao" (zna se na šta se misli, reci NE nasilju u porodici, izuzev ako nije korišteno u pravom trenutku u pravom omjeru :D) , a njoj se to dopadalo!

Uglavnom, prekinuli smo pola godine kasnije, iz 14-og razloga, ali mislim da mi je to prva djevojka sa kojom sam zaista razdvojio ljubav od seksa, tj digao ljubav na mnogo mnogo veći nivo od čiste posesije.

Moralisti svih zemalja, ujedinite se, i ošinite sad po meni! :D
Legendo :thumbup: ... mislim da je ovo tema osobne sigurnosti i samopouzdanja...a pitanje se uvijek pojavi onda kada veza postane "ozbiljna"..hmmm...ima ona narodna...prica je srebro a sutnja zlato :wink: ...100% applicable and waterproof..al to vazi i za raju, kad pitaju jesi ziogu i to..nes slicno Moj grad stavu..i ako ostane ozbijna veza mislim da u nekom vremenu postane potpuno irelevantno....opet, neko voli krampat po proslosti u potrazi za fosilima reliktima, pa onda lutrija sta nadje..neki udju spremni neki ne...rezultat ovisi opet o tome na sta si spreman..ma ono bottom line dobro je imati informaciju ali neces mnogo propustiti i ako je nemas...problem moze biti samo kakva patologija...tipa opsesivnih ljubomora ..kad ti partnerica rezi i na kucnog ljubimca ili si sam takav..eh onda :run: or die hard :sax:
zena21

#59 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by zena21 »

apsolutno nemam problem da sa partnerom pricam o svojoj ili njegovoj sexualnoj proslosti
Lilana

#60 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Lilana »

Super-Teletina wrote:Nekad davno, kad bijah jako mlad, doživih čudno otkrovenje. Pokupim ja jednu mladu (serem, zaljubim se do ušiju), za koju znam da je imala tipa prije mene na duže staze - što implicira jel te neke džidži-midži stvarčice. I krenemo mi tako, ja nju onako pitam: spavali ste skupa? Ona pita: šta misliš? Ja kažem: pa eto nekako mi logično... Ona odgovori: pa jel ti to smeta? Ja (pun racionalnosti lafo): ma ne smeta naravno!

I tako prolazilo vrijeme, bili smo skupa skoro 2 godine, ali negdje pola godine pred rastanak, doživim to otkrovenje :evil:

Naime, jedno veče ležimo mi tako, i nju spuca trenutak istine (ko zna zašto), i kaže mi: imam ti nešto priznati... Nisam spavala samo sa bivšim kako sam ti rekla, imala sam prije toga još dvojicu, a dok sam sa bivšim bila, spavala sam sa još jednim, zato smo i raskinuli...tebi vjerujem toliko da ću ti priznati ovo, a ti radi šta hoćeš (parafraziram jel, al monolog se otprilike sveo na ovo). I sad ja tu tako stojim, i desi se najčudnija moguća stvar: napalim se ko bizon!!! Narednih 15 dana sam tražio da mi prepričava detalje iz te njene skrivene prošlosti, a potom sam je "kažnjavao" (zna se na šta se misli, reci NE nasilju u porodici, izuzev ako nije korišteno u pravom trenutku u pravom omjeru :D) , a njoj se to dopadalo!

Uglavnom, prekinuli smo pola godine kasnije, iz 14-og razloga, ali mislim da mi je to prva djevojka sa kojom sam zaista razdvojio ljubav od seksa, tj digao ljubav na mnogo mnogo veći nivo od čiste posesije.

Moralisti svih zemalja, ujedinite se, i ošinite sad po meni! :D
Tvoje iskustvo više govori u prilog NEpovjerenju ... njena ispovijed te natjerala da kopaš full po njenoj prošlosti, neovisno od toga što je priča počela o broju krevetnih partnera prije tebe.
Moj stav je da se ova tema treba razmotavati od početka veze, jer postoji obostrana odgovornost partnera u kontekstu zdravstvenog kartona i sličnih zevzevata.
Post Reply