Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Eborg

#1 Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Eborg »

Pozdrav,

Mislim da bi interesatno bilo vidjeti kako ljudi gledaju na proshle veze ili seksualne odnose vasheg trenutnog partnera...Bez zhelje da ih sad zapitkujete i da ja budem kriv za ne d'o Bog kakve svadje,da li vishe volite da to ostane "proshlost" i da se o tome nikad ne pricha ili na pochetku veze vec napravite jedan "filter" gdje se izjadate jedno drugom i idete bez repova dalje tako da i ako dodje do priche o toj temi nije neki "big deal"?

Negdje sam chitao da je ovo drugo korisnije jer obje osobe ukoliko planiraju ozbiljniju vezu mogu zajedno da uvide greshke koje su im se deshavale i u proshlim vezama.Da ne govorim "u kome je ovo bilo" i "ko je u ovom bio"! :D

Je li vam bitno?Znate li? ;-)
fa84

#2 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by fa84 »

pa kao sto si rekao ukoliko dvoje planiraju ozbiljniju vezu ja mislim da bi trebali podijeliti i neke stvari iz proslosti. cisto da se u buducnosti ne bi desile neke neprijatne situacije. iskrenost i povjerenje su za mene najvaznije stvari..
sto se tice mene ja sam odmah sve rekao ;))))i sada mirno spavam hehehe
Eborg

#3 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Eborg »

E pa to me i zanima...Da li znati sve ili se ipak negdje podvuche granica? ;-)

Evo npr. nekako sam ja lichno osjetio vecu povezanost i povjerenje svoje djevojke kada mi se doslovno isplakala na ramenu prichajuci mi shta je sve i dobro i loshe dozhivjela s bivshim i shta joj je sve uradio (negativno)...Tako da kasnije to nekako ispadne i interna shala izmedju dvoje ljudi ukoliko se dobro izbarata s tim,barem u mom sluchaju...
fa84

#4 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by fa84 »

pa i u mome slucaju je nakon izvjesnog vremena od pocetka veze,kada se izgradilo neko povjerenje medju nama, doslo na red i to da popricamo o bivsim vezama,avanturama isl.
oboje smo bili iskreni i rekli. po meni je to vrlo bitno. jer znas kakva je kod nas mahala. tako da sebe ne bi doveli u neugodnu situaciju radi necije bolesne ljubomore ili kojekakvih drugih razloga bolje to fino sve reci ;)
e a da li si ti bio ljubomoran kada si nesto cuo od nje? ili kojim slucajem da si cuo nesto a volio bi da nisi ;)
Kjajević Majko

#5 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Kjajević Majko »

Kako nekoga upoznajem tako i o prošlosti više stvari saznam. Ali nikad ne postavljam pitanja, šta, kako, koliko, nego nekako se otvori tema i sama ona spomene nekoga ili neku situaciju i obratno. Ne volim o tome ispitivati ni da me neko ispituje, to mi je odbojno. :) Ako već imam nešto za reći onda ću to i napraviti.

Nije mi baš bitno znati niti previše razmišljam o tome šta je bilo, ali fino je kad ti se neko povjeri. :)
fa84

#6 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by fa84 »

pa naravno da to ne treba raditi sa ciljem, tj. ispitivati. ni ja nisam nikada ispitivao nego cisto kroz pricu to krene ;) ni ja ne bi volio da se osjecam kao na optuzenickoj klupi dok neko kopa po mojoj proslosti kao sto ne bi to nikada priredio ni drugoj strani. kod mene je to uvijek bilo spontano hehe
Eborg

#7 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Eborg »

fa84 wrote:pa i u mome slucaju je nakon izvjesnog vremena od pocetka veze,kada se izgradilo neko povjerenje medju nama, doslo na red i to da popricamo o bivsim vezama,avanturama isl.
oboje smo bili iskreni i rekli. po meni je to vrlo bitno. jer znas kakva je kod nas mahala. tako da sebe ne bi doveli u neugodnu situaciju radi necije bolesne ljubomore ili kojekakvih drugih razloga bolje to fino sve reci ;)
e a da li si ti bio ljubomoran kada si nesto cuo od nje? ili kojim slucajem da si cuo nesto a volio bi da nisi ;)
Srecom nije bilo nishta shto bi me prestravilo tako da sam tu dobro proshao... ;-)

Ne znam,nosio sam se s tim nekako.U pochetku je bilo malo ljubomore kada sam slushao o nekim "finim" trenucima no kada sam na kraju sve sabrao vidio sam da nemam razloga da se izjedam.Ipak sam na kraju vidio da sam u nekim stvarima "bolji" od tog bivsheg shto je i meni dalo dodatnu motivaciju a i u njenim i svojim ochima sam se osjecao bolji i vredniji... ;-)
fa84

#8 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by fa84 »

pa tako sam i ja u pocetku bio malo ljubomoran no kasnije kao sto si i rekao kada sam skontao da je to zatvorena prica kao i moja ljubomora je prestala i sada i ako se to nesto spomene iz proslosti uglavnom se okrene na salu ;))
Kjajević Majko

#9 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Kjajević Majko »

Čudno :D ne kontam kako se neko može prestraviti ili biti ljubomoran na prošlost. :D Nije valjda da vas poredi sa prošlima, uspoređuje neke trenutke ili sex i o tome priča? :?
Ili ovo "dobro sam prošao", pa šta je tu mogla napraviti da ne prođeš dobro? :?
fa84

#10 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by fa84 »

ma to je ona mala pozitivna ljubomora hehe
ja imam apsolutno povjerenje tako da mi je sve okay lol
a vjeruj da znam slucajeva kada su partneri presutili neke stvari. koje su kasnije otkrivene sto je izazvalo velike probleme koje su rezultirale bolesnom ljubomorom
ludacha

#11 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by ludacha »

Kjajević Majko wrote:Kako nekoga upoznajem tako i o prošlosti više stvari saznam. Ali nikad ne postavljam pitanja, šta, kako, koliko, nego nekako se otvori tema i sama ona spomene nekoga ili neku situaciju i obratno. Ne volim o tome ispitivati ni da me neko ispituje, to mi je odbojno. :) Ako već imam nešto za reći onda ću to i napraviti.

Nije mi baš bitno znati niti previše razmišljam o tome šta je bilo, ali fino je kad ti se neko povjeri. :)

kjajevicu svidjas mi se! :D :lol:
Kjajević Majko

#12 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Kjajević Majko »

Mogla si mi to reći i preko PM-a. :oops:
Naravno uz sliku, adresu i ostale relevantne podatke. :D
Eborg

#13 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Eborg »

Kjajević Majko wrote:Čudno :D ne kontam kako se neko može prestraviti ili biti ljubomoran na prošlost. :D Nije valjda da vas poredi sa prošlima, uspoređuje neke trenutke ili sex i o tome priča? :?
Ili ovo "dobro sam prošao", pa šta je tu mogla napraviti da ne prođeš dobro? :?
Pa zamisli da ti neka imaginarna djevojka kazhe:"Znash,ja sam se shevila jednom prilikom s trojicom odjednom!" a vi vec u vezi ne znam ni ja koliko,emocije fino idu...I kako bi se ti osjecao i gledao je nakon toga?Zato sam to napomenuo... ;-)
ludacha

#14 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by ludacha »

Kjajević Majko wrote:Mogla si mi to reći i preko PM-a. :oops:
Naravno uz sliku, adresu i ostale relevantne podatke. :D

pa..znas..ovaj..khm.---a :D :-)
callmethebreeeze

#15 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by callmethebreeeze »

sjeca li se neko kotromanica i njegovih problema u vezi proslosti, sadasnjosti, buducnosti i sexa?
:D
vezano za temu. sto je bilo prije mene se brise. ne vrijedi trositi vrijeme na proslost kad je pred nama svijetla buducnost.
Eborg

#16 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Eborg »

callmethebreeeze wrote:sjeca li se neko kotromanica i njegovih problema u vezi proslosti, sadasnjosti, buducnosti i sexa?
vezano za temu. sto je bilo prije mene se brise. ne vrijedi trositi vrijeme na proslost kad je pred nama svijetla buducnost.
Vidish i to je bio ekstrem svoje vrste... :D Mislim da je momak sasvim normalno otvorio temu pitajuci za druga mishljenja ali je to vremenom preraslo u neshto sasvim drugo... ;-)

Dakle,ti si stava da je bolje napraviti "rez" i gledati u buducnost bez osvrtanja na proshlost?Pa shto da ne,i to je jedan od pristupa,respect! ;-)
callmethebreeeze

#17 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Eborg wrote:
callmethebreeeze wrote:sjeca li se neko kotromanica i njegovih problema u vezi proslosti, sadasnjosti, buducnosti i sexa?
Vidish i to je bio ekstrem svoje vrste... :D Mislim da je momak sasvim normalno otvorio temu pitajuci za druga mishljenja ali je to vremenom preraslo u neshto sasvim drugo... ;-)

Dakle,ti si stava da je bolje napraviti "rez" i gledati u buducnost bez osvrtanja na proshlost?Pa shto da ne,i to je jedan od pristupa,respect! ;-)
dosta raje nadje "pravu" osobu u kasnim 20-im ili ranim 30-im. glupo je ocekivati da je ta osoba sjedila skrstenih ruku, tj nogu.
Irm@

#18 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Irm@ »

skrstenih ruku mozda jeste a za noge ne znam :D :-D cekala princa na bijelom konju...
mah ovo pitanje uvijek ima ono vjecno... "...koliko sam ih imala dosad..." pa ako je broj pozamasan... onda je djevojka kurva... a u muskom slucaju on je naravno zavodnik koji je umakao gdje je stigao... jer Boze moj nije bitno kakva je nego da je zensko... josh da je u suknjici hajde jadan :D :-D (izvinit ce te na pristrasnosti malo sam ljuta na... :-D :D )

ja na pocetku veze (ne bash u prvoj sedmici :D :-D ) volim da znam na cemu sam... da znam da kad prodjem mahalom nece reci: "eh evo one djevojke sto joj je momak poj.... pola Carsije...pa mu je ona josh jedna u nizu"...
nekad sam se vodila onom da se sve to vidi na covjeku... eh iskustvo meni bash suprotno kaze... rekao bi covjek on se ne zna hljeba najesti a tamo...
inace nisam osoba od tabu tema... odrasli smo ljudi o svemu se da i treba pricati...
Kjajević Majko

#19 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Kjajević Majko »

Eborg wrote:Pa zamisli da ti neka imaginarna djevojka kazhe:"Znash,ja sam se shevila jednom prilikom s trojicom odjednom!" a vi vec u vezi ne znam ni ja koliko,emocije fino idu...I kako bi se ti osjecao i gledao je nakon toga?Zato sam to napomenuo... ;-)
Pretpostavljam da bi tebi bilo uredu ševiti se s tri cure odjednom. :)
callmethebreeeze

#20 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Kjajević Majko wrote:
Eborg wrote:Pa zamisli da ti neka imaginarna djevojka kazhe:"Znash,ja sam se shevila jednom prilikom s trojicom odjednom!" a vi vec u vezi ne znam ni ja koliko,emocije fino idu...I kako bi se ti osjecao i gledao je nakon toga?Zato sam to napomenuo... ;-)
na ovom forumu vazda ekstremni primjera. nece zeniti katrin m. :lol: 8-) :-D cuj trojica odjednom... kuku, jes da zene imaju tu simultanu sposobnost, ali sto je previse, previse je.
:D :D :D
Eborg

#21 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Eborg »

Kjajević Majko wrote:
Ja sam uvjerenja da je poshteno da ona bude ekstremna koliko i ja...Dakle,iako fino zvuchi ne bi bilo poshteno to uraditi pa zahtijevati od svoje djevojke upravo suprotno... :D
Eborg

#22 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Eborg »

callmethebreeeze wrote:
Kjajević Majko wrote:
na ovom forumu vazda ekstremni primjera. nece zeniti katrin m. :lol: 8-) :-D cuj trojica odjednom... kuku, jes da zene imaju tu simultanu sposobnost, ali sto je previse, previse je.
:D :D :D
Kako god...Trojica odjednom,seks u parku gdje su je vidjeli,clipovi koji kruzhe po mobitelima...Dajte,kome bi bilo svejedno?Nikome... :-)
king kong

#23 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by king kong »

Eborg wrote:
Kako god...Trojica odjednom,seks u parku gdje su je vidjeli,clipovi koji kruzhe po mobitelima...Dajte,kome bi bilo svejedno?Nikome... :-)

naravno da ne bi bilo svejedno...odmah bi znao da je neću ženiti :mrgreen:

...ali mogli bi se i dalje malo "družiti" :lol:
Eborg

#24 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Eborg »

king kong wrote:
Eborg wrote:

naravno da ne bi bilo svejedno...odmah bi znao da je neću ženiti :mrgreen:

...ali mogli bi se i dalje malo "družiti" :lol:
Zato sam i naveo sluchaj kada ima emocija... ;-) A vjerujem da pojedinim takva proshlost ne bi bila prepreka za to druzhenje..."Mogu ja josh dvojicu jarana dovesti?" :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#25 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by ladyblue18 »

Nisam imala do sada neke duze veze u kojima bih ja ispovjedala njemu svoju proslost.
Imala sam jednu, prelijepu vezu i najduzu ujedno.
Znala sam sve, znao je i on.
I nije bilo razloga za ljubomorom.
Al' kad smo mi raskinuli pojavio se tu poznanik nas.
Koji je eto bio zaljubljen u mene od prvog trenutka kada me vidio ( :roll: ) ali mi to nije mogao reci zbog njega.
Pa je pojurio cim smo raskinuli.
Nije ni sedmica prosla...
I ja mu fino objasnila sve kako jest, da nije vrijeme, da ja nisam za veze u tom trenutku, koliko je meni ovaj znacio itd...
a on meni fino kako ga ja iskoristavam ( :? ) kako sam bezobrazna, bahata, i da ne nabrajam dalje.
I onda je iz objesa prosirio pricu medju rajom kako ja svasta radim po gradu, kako hodam gola usred Sarajeva :shock:
Kako me bivsi iskoristio, kao ja sam njemu trebala samo za jedno, ali sam ja glupa pa to ne shvatih ...

I eto, od tada mi nije jasno odakle ljudima pravo da pricaju takve bljuvotine o drugim, i zabadaju nos gdje im nije mjesto.
Lazu na pasja preskakala sto bi se reklo :x

Sto hoce reci imao il nemao proslost, zli jezici ce je izmislit :x
Post Reply