Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
uvjek dobar gost

#51 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by uvjek dobar gost »

fantom slobode wrote:
uvjek dobar gost wrote:
Neću više da se citiramo jer vidim da se razumijemo.... iako i sam nosim prezime Bilić.... uvijek ću navijati samo za BiH ... prve komšije za koje ću navijati su Italijani... Njemci... Francuzi... Holanđani... Braziilci...
:D
Ne znam ali pokakim se na Bahino čojstvo....
Živili
Idi mu reci kada ga vidis na ulici, da mu se pokakis, nije Baho nedostupan, a i znas kako izgleda.Nekako mi se cini da kod tebe ni komsije ne valjaju, ne valja ni grad, sve se nesto pitam, valja li ista tebi, mislim ne poznajemo se, ali si nekako previse razocaran u sve, cisto pretpostavke radi, je li te raja zajebavala kada si bio mali? Boris se na svoj nacin, svaka ti cast za to, ali nemoj uvijek negativno, raja hoce veselo, ko ce slusat' tudju muku...Licis mi na nekoga koji prijavljuje komsije policiji zato sto nisu ocistili haustor...a ne pokuca im na vrata da im to kaze...Eto izvini, nista lose nisam mislio.
Bio mi je komšija a i znam ga tako da sam mu sve to što mislim o njemu i rekao, zbog stavova o fudbalskom savezu ne razgovaramo oko godinu dana...
Meni valjaju sljedeće stvari: priroda , dolina Rakitnice, Neretva, rafting na Uni, Bihać, Plivska jezera, divlji konji oko Livna, Trebević, Vrelo Bosne radnim danom, history chanel... ima još stvari tu puno.. šetnja po Darivi.. Igmanu.. fotografija me odmara i zanima...Travnik, Jajice, Počitelj, Mostar, Buna, Blagaj....
Ne prijavljujem komšije, mada bi neke i trebao.. nisam toliki ters koliko izgledam mada nisam baš ni zlatan... sad ovo dođe kao da ispunjavam spomenar nekome...
Što se tiče tuđe muke.... nećemo se valjda lagati samo da bi nam bilo ko fol dobro... ,za sebe mislim samo da sam malo preko mjere realan.... ali eto neću više.,.... izvinite

Sve u svemu ja samo imam svoj stav i branim ga.... i branio sam ga kad sam bio mali... i zajebavala su me djeca kao i sve ostale... ni manje ni više... ko djeca... znaš i sam

P.S
Meni je pravo drago što je jedna srednje jaka reprezentacija pobijedila veliku poput Njemačke... ali istina je nije mi drago što su to ovaj put bili reprezentativci Hrvatske, ali svaka čast njima i blago njihovim navijačima....
blue15

#52 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by blue15 »

Uvijek dobrom gostu: prikrivena mržnja i otvorena zloba ispoljena prema bilo kakvom uspjehu prvih komšija se ne liječi na forumu!
strong69

#53 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by strong69 »

Pokusajte gledati ovu tekmu kao susret reprezentacije A i B.

Komentator urla, dere se, govori "joooooooooj", "auuuuuuuuuuuuuuuu", "ooooooooooooooooo" kad napada rep A a kad napada rep B sasvim je miran i tih.

Koliko vas je bilo iznervirano Bahinim komentarima Lige prvaka i stalnim navijanjem za neki tim? I ako je nekome simpaticno njegovo i Kemalovo ojkanje, jojkanje, aukanje, vriska i deranje OK. Meni nije.

Dakle, hajmo komentarisati neku drugu tekmu u kojoj ne igra Hrvatska pa tu donijeti sud kakav je Baho. Sto se mene tice nikakav, ali na zalost bolji od ostalih.

Usput, sjecate li se negativnih komentara o Kristicu od strane Hrvata kad je Hrvatska izgubila od Australije? Tad su rekli da je urlao od srece sto je Hrvatska ispala?
uvjek dobar gost

#54 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by uvjek dobar gost »

blue15 wrote:Uvijek dobrom gostu: prikrivena mržnja i otvorena zloba ispoljena prema bilo kakvom uspjehu prvih komšija se ne liječi na forumu!
Vazelin se ne vidi ako se koristi na forumima....
Neću sada da kvarim temu i navodim svoje razloge... uživajte u temi.. i navucite dresove sa kockicama, možda svi skupa prije uđemo u E.U...
Ja sam rekao šta sam imao o ovoj temi i izvinite me ako sam nekog uvrijedio il povrijedio....
.. Zar baš svi moramo voliti komšije (za mene su prve komšije Brazilci.... :mrgreen: ) ????
strong69

#55 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by strong69 »

@uvjek dobar gost je u pravu.
Pa ovdje se svakome ko kaze da ne navija za Hrvatsku automatski prikaci da je anti Hrvat, nacionalista i kompleksas. A ako ne daj Boze Hrvat kaze da ne navija onda dobije etiketu debila, zlostavljanog i zapostavljenog djeteta koje ne zna koji mu je pravi identitet.
damirm

#56 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by damirm »

S obzirom da Njemacka nije sastavila dvije/tri dobre akcije, Baho za njih nije imao sta ni reci.
Hrvatska je tranzicijska, postratna zemlja od oko 4 miliona stanovnika. Ovo sto se kod njih dogadja je vrijedno svake pohvale, vikanja, deranja itd. To me ne cini nista manje Bosancem ili Hercegovcem, niti njih manje Hrvatima, a budi pravo svi smo mi u 5 dekagrama. Nema razloga (osim nas samih) da jednog dana nasa djeca ne dobiju idole kao sto su Bilic i Modric, a ne Sam Osmanagich, Peljto i ostali.
Castor_Troy

#57 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by Castor_Troy »

Djeco...navijajte vi za Tursku...eto oni su nam 'bliski' ;) Cestitke Hrvatskoj...
slavemaster

#58 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by slavemaster »

ma ljudi,baha je kralj sto se tice fuDBalskih komentatora...jos da mu je prikacit sasu vugdalica...pa to bi bio looooom :lol:

iskreno htio sam da hrvaCka pobjedi...jer imaju dobru ekipu,a svabe su opet naaki favoriti a nemaju spacnog igraca

i samo zamislite bahu na toj komentatorskoj poziciji na stadionu...gleda ono valjanje po terenu svaba....pa ko se ne bi stavio na stranu hrvata...kad mogu englezi moze i on....tak da,apadajte ga bezze....
dastonja

#59 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by dastonja »

Procitao sam mnogo idiotskih komentara uz ovaj topic, pa bi trebalo mnogo vremena da se osvrnem na svaki, ali cu reci jednu globalnu stvar...
Ne znam u cemu je problem sto Baha strastveno navija za Hrvate?! Sve i da se nije kladio, prirodno je da se raduje uspjehu svojih susjeda i da ih nesebicno podrzava... Ne bi bilo normalno da je bio nepristrasan i neutralan!
Ovdje nikom ne bi smetalo da je navijao za Njemce, ovaj topic se ne bi ni otvarao, ali ovako...
Inace ne voliom Sabahudina, ali jucerasnje komentarisanje mi se dopalo, pa i ti povremeni povici daju dodatnu car samoj utakmici i meni su odgovarali, tako da je sve individualno... Slusao sam mnogo vece komentatore od Bahe, pa sam primjetio da su jos "grlatiji" i urlaju mnogo vise! I bravo Hrvati, samo naprijed!
kofi anan

#60 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by kofi anan »

Sad ovi Hrvati (nemoj da se uvrijede za mala slova :oops: ) mogu ovde da brane Bahu, al kad prenosi BiH tad ce ovi shto ga na ovoj temi brane mrzit i pljuvat

HOĆETE PARE, VI STE FUKARE, PLAĆENICI, PLAĆENICI!!! :x :x
JohnnyS

#61 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by JohnnyS »

uvjek dobar gost wrote: P:S
Mala paralela... Tarik F. mislim da je u Čeliku na nekoj poziciji... kao puno je uradio za taj klub... etc.. a eno ga ne izlazi iz dresa Hrvatske reprezentacije.... ko ne cijeni svoje.... šta može očekivati...

Bolan što si po Tariku pao. Čovjek maltene odrastao u Zagrebu, završio tu fakultet, radi dosta godina tu, pa što ima veze što je u dresu reprezentacije Hrvatske? Pa ti mu zamjeraš upravo ono što mnogi traže od škutora, a to je da navija za reprezentaciju države u kojoj živi :? Našao si kriv primjer.

A što se tiče Čelika, neka me ispravi netko iz Zenice ako griješim, mislim da su oni njega zvali jer je to dobar PR, a ne da se on nudio da tamo bude netko i nešto...
sas 11

#62 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by sas 11 »

Baho je najjaci nas komentator, ima covjek slifa za te stvari definitivno. Vidi se da uziva kad komentarise utakmicu, ne kao ostali sa javnog servisa koji se slomise glumeci kako su uzbudjeni i pokusavaju galamiti i vikati kao on. Ako vam smeta njegovo vikanje onda vratite iz penzije Seada Hadžijahica i nek vam utakmica dođe kao uspavljujuće sredstvo!
sve utakmice pratim na HTV-u jer su kvalitetniji komentatori, samo kad je Baho onda nema druge...
bos

#63 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by bos »

Jah, u Poljskoj komentatori u transove padaju kad svabe daju go a kazu i da je u Armeniji neku noc party bio kad Arda ubaci ono u 93. minuti. :lol: :lol:

Sto je najgore, onog morona ne slusaju ljudi iz BiH koji navijaju za komsije, ne slusaju ga ni iz manjeg entiteta nego samo mi nesretnici. Ostali EURO prate preko drugih kanala.
zlatarsa

#64 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by zlatarsa »

Zna li iko cime Osim zaduzi toliko Bosnu koliko Baho isprica o tome? :bih:
saban murat

#65 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by saban murat »

ja sam navijao jucer za hrvatsku, jer mi je to normalno.
kao to bih navijao i za srbiju, crnu goru ili makedoniju da je igrala onu i onakvu utakmicu.
sjecam se sad scene sa ep 96. u brazilu gledamo tekmu, igraju hrvatska-turska
meni puno normalnije da navijam za hrvatsku nego za tursku (iz vise razloga a nijedan nije ncionaletnickoideloski)
i pade go, valovic zabio i skocimo ja i jos jedan lik, kad ono svi u nas ko da smo s marsa pali...
jos su neki htjeli da se tuku, psovali ustasku majku itd...idiotizam
tako i jucer, gledamo drug i ja tekmu, pade prvi go i upravo u tom trenutku dolazi do kuce lik koji naplacujne kablovsku.
kako je naplcivao kablovsku i komsijama, potrefilo se da su i komsije vani.
hrvati zabili, kod mene lom...komsije psuju...nema veze...
kad ce ti lik sto naplacuje: jel to majketi za ustase navijas!?
sto se bahe tice, baho je nas najbolji komentator, ma koliko mi sutjeli o tome. jeste bilo vidno da navija za hrvatsku i tu mu ide jedan veliki minus za komentatorsku neobjektivnost ali mu uopste ne zamjeram i razumijem ga u potpunosti.
Meshtar

#66 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by Meshtar »

zlatarsa wrote:Zna li iko cime Osim zaduzi toliko Bosnu koliko Baho isprica o tome? :bih:

Ako to trebaš pitati onda bolje i da ne znaš.
zlatarsa

#67 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by zlatarsa »

Meshtar wrote:
zlatarsa wrote:Zna li iko cime Osim zaduzi toliko Bosnu koliko Baho isprica o tome? :bih:

Ako to trebaš pitati onda bolje i da ne znaš.
E hajde to mi ti objasni?
veljaca

#68 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by veljaca »

Ja sto baho ima ovdje istomisljenika. Neka, neka. Samo da :
- to mu nisu rodjaci
- ih baho nije pocastio necim da lijepo pisu o njemu.

a i ako je tako - NEMA VEZE .....

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :sax:
Meshtar

#69 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by Meshtar »

Kao što rekoh, dok to pitaš bolje da ne znaš. Sretniji si. Živ bio.
zlatarsa

#70 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by zlatarsa »

Meshtar wrote:Kao što rekoh, dok to pitaš bolje da ne znaš. Sretniji si. Živ bio.
Odgovori ako znas ,jel mozda dao nesto za Bosnu.
DaysleepeR

#71 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by DaysleepeR »

šta reći onda za engleskog komentatora, zašto se on dere i za koga navija?

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 363074.stm
Meshtar

#72 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by Meshtar »

zlatarsa wrote:
Meshtar wrote:Kao što rekoh, dok to pitaš bolje da ne znaš. Sretniji si. Živ bio.
Odgovori ako znas ,jel mozda dao nesto za Bosnu.

Na stranu što je bosanac od glave do pete, na stranu sve što je napravio na sportskom planu, na stranu što nikad nije krio da je odavde za razliku od mnogih. Izvoli, za tebe i sve slične tebi. I ko ga ne voli trebao bi ga zbog ovoga respektovati.

Jedan je Ivica !

Citat:Ivica Osim 23.05.1992 Beograd.
Ostavka je ovako najdirektnija stvar da covjek kaze odlazim i gotovo je.Opet vam kazem to sam vec ponovio da nevjerujem da mogu da idem,niti cu ici ni u Firencu ni u Svedsku.Sve sto mogu da napravim ovako ljudski,ako mogu,ako me neko bude pito,tu nema problema nikakvih.Moj privatni neki gest,vi ga mozete protumaciti kako hocete,to je neka moja licna odluka.Ja necu da govorim radi cega i da objasnjavam vi vrlo dobro znate.Ali ako nista drugo i ono sto jedino mogu da ucinim za taj grad bar da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu a znate sta se desava tamo.
Ovo je u cjelosti prenesena izjava Ivice Osima koji je dao na beogradskoj televiziji 23.05.1992.
zlatarsa

#73 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by zlatarsa »

Ja nisam reko da ga ne volim ali nije ni zaduzio Bosnu,klasicna njegova demagogija.
Meshtar

#74 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by Meshtar »

zlatarsa wrote:Ja nisam reko da ga ne volim ali nije ni zaduzio Bosnu,klasicna njegova demagogija.

Razočaraću te malo, ovo nije bila demagogija nego potez.

Pogledati u rječnik pojam demagogija.

PS. Da je više Osima, gdje bi nam kraj bio.

Sorry na off topic, ja završio s ovim.
Last edited by Meshtar on 13/06/2008 13:52, edited 1 time in total.
Sharam

#75 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by Sharam »

Ma Vugda je za njega institucija.....sa Vugdom je dan ljepši.....vise volim gledati uvod onaj vugda i chiro nego bilo koju utakmicu......
Locked