Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Rasprave o vjerskim temama.
vratnik

#51 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by vratnik »

Bosanac sa dna kace wrote:pa jel postoje ti arhivi od tih ispitivanja????
zar to nije negdje zapisano?
Pretpostavljam da postoje. Ali ne vjerujem da cemo ih vidjeti. Osim ako neko od tih par s pocetka ne progovori.
(meni ni u dzep ni iz dzepa: drazi su mi oni nego politicari.. a ko god tamo marku potrosi, ona je na ovaj ili onaj nacin i moja, tako da mi je s te ekonomske strane to u redu, ali gospa, prividjanje, bog.. Jok.. to tamo ne stanuje.. )
kockica_kockica

#52 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by kockica_kockica »

Izrugivanje na nesto u sto ljudi vjeruju je krajnje bezobrazno .. omalovazavanje tudje vjere ne treba ni komentarisati... ljudi vjeruju u moc iscjeljenja u Medjugorju, cak postoje svjedocenja ljudi koji su bili tamo o tome... da li neko vjeruje ili ne je sasvim licna stvar, ali ne treba vrijedjati ljude koji vjeruju u Gospino ukazanje... Cinjenica je da Crkva kao Crkva ne priznaje to, ali mora i mora ljudi svakodnevno idu tamo penju se do kriza i mole se Gospi.. nekome ta molitva jednostavno pomaze... isto kao sto ljudi idu u Meku, u Jeruzalem itd... molitva je molitva i treba je postovati cija god bila... i ako ne postujes tudju vjeru kako ces postovati svoju...

A o tome da se zgrcu velike pare na tome kao i na mnogim drugim stvarima je samo dokaz da ljudi koriste svaku i najmanju mogucnost da sebi u dzep stave koju markicu... tako je svuda ne samo u Hercegovini nisu samo Hercegovci takvi, Bosanci su isti samo kad im se ukaze prilika, takvi su i Nijemci i Grci i Cesi i Slovaci itd...

razdor franjvackih zupa i dijecezanskih na prostorima Hercegovine, zapecacene crkve itd. ostavite njima da rjesavaju, to nema nikakve veze sa Gospom.. i svecenici su samo ljudi gresni kao i svi mi pa se ponekad zaborave...
vratnik

#53 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by vratnik »

kockica_kockica wrote:Izrugivanje na nesto u sto ljudi vjeruju je krajnje bezobrazno .. omalovazavanje tudje vjere ne treba ni komentarisati... ljudi vjeruju u moc iscjeljenja u Medjugorju, cak postoje svjedocenja ljudi koji su bili tamo o tome... da li neko vjeruje ili ne je sasvim licna stvar, ali ne treba vrijedjati ljude koji vjeruju u Gospino ukazanje... Cinjenica je da Crkva kao Crkva ne priznaje to, ali mora i mora ljudi svakodnevno idu tamo penju se do kriza i mole se Gospi.. nekome ta molitva jednostavno pomaze... isto kao sto ljudi idu u Meku, u Jeruzalem itd... molitva je molitva i treba je postovati cija god bila... i ako ne postujes tudju vjeru kako ces postovati svoju...

A o tome da se zgrcu velike pare na tome kao i na mnogim drugim stvarima je samo dokaz da ljudi koriste svaku i najmanju mogucnost da sebi u dzep stave koju markicu... tako je svuda ne samo u Hercegovini nisu samo Hercegovci takvi, Bosanci su isti samo kad im se ukaze prilika, takvi su i Nijemci i Grci i Cesi i Slovaci itd...

razdor franjvackih zupa i dijecezanskih na prostorima Hercegovine, zapecacene crkve itd. ostavite njima da rjesavaju, to nema nikakve veze sa Gospom.. i svecenici su samo ljudi gresni kao i svi mi pa se ponekad zaborave...
Bezveze ti je ovo.. Pakujes naku netrpeljivost, ismijavanje druge vjere i sta ti ja znam u isti kos sa prevarom ili paranojom. Niko se ne ismijava molitvi (iskrenoj podrazumijeva se). Mi samo pricamo o gospi koja ne postoji u medjugorju. Isto kao sto smo ukazivali na piramide koje ne postoje..
(o placebo efektima, vjeri u letece kamencice i slicno necu ni da pricam, to mi je preplitko..)
talamus

#54 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by talamus »

"Mi samo pricamo o gospi koja ne postoji u medjugorju. Isto kao sto smo ukazivali na piramide koje ne postoje..
"

Pomješa i ti kruške i jabuke:-)
vratnik

#55 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by vratnik »

talamus wrote:"Mi samo pricamo o gospi koja ne postoji u medjugorju. Isto kao sto smo ukazivali na piramide koje ne postoje..
"

Pomješa i ti kruške i jabuke:-)
U redu. Izvinjavam se zbog mjesanja jabuka s kruskama.
Liska

#56 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by Liska »

@vratnik, ti si pomijesao djecu i kriminalce. Nitko nikada nije ispitivao nikakve kriminalce nego djecu. O ispitivanjima je napisano nekoliko knjiga i to od strane bivsih ispitivaca kao i od strane popa (kako ti kazes) i djece. Pricas kao da znas nesto a nisi u stanju zapamtiti da je u pitanju fratar. :?
Liska

#57 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by Liska »

Evo linkova za dva istrazivanja,potpuno suprotnih zakljucaka:

Istrazivanje Crkvene komisije:
http://www.cbismo.com/index.php?mod=vijest&vijest=86

Istrazivanje francusko-italijanske teoloske komisije:
http://212.39.96.6/Istrazivanjavidioci.htm
vratnik

#58 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by vratnik »

Liska wrote:@vratnik, ti si pomijesao djecu i kriminalce. Nitko nikada nije ispitivao nikakve kriminalce nego djecu. O ispitivanjima je napisano nekoliko knjiga i to od strane bivsih ispitivaca kao i od strane popa (kako ti kazes) i djece. Pricas kao da znas nesto a nisi u stanju zapamtiti da je u pitanju fratar. :?
Eh jebi ga sad.. Evo 'vako, svecenik je bio. A sad, o tome da li se ja necega sjecam ili ne, ne znamo se, jel' tako?
A sad te knjige koje ti spominjes? Pa procita li ti koju? Ja nisam, ja samo znam da su kriminalni jarani od kriminalnog Hruskica to sve pricali. Ti to mozes vjerovati, ili nemoj, isto kao sto ja vjerujem u tvoje knjige ili ne. Samo ne navlaci me glupostima tipa, ne sjecas se ni da je fratar.. kako da te uzmemo za ozbiljno. (nisi ti to napisao, ali saljes poruke...).
Elem, ja ne znam nesto, ja samo znam da su u to vrijeme sverceri mercedesima 123 bili pocetak. S obzirom da sam to (uzivo) upratio, nema potrebe da citam knjige o toj temi. (mozda bih i trebao, citam i cerekam se)..
Liska

#59 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by Liska »

Pa ja sam procitao koju knjigu o tome, pocevsi od inspektora koji je prvi ispitivao djecu, pa do price fratara. Jedan od njih je dobio robiju od tri i pol godine zbog Medjugorja. I zamisli nitko ne spominje nikakve kriminalce nego djecu, osnovnoskolce. E sad, uvijek je bilo da netko vjeruje prije kriminalcu i njegovoj verziji nego onome na cemu je radilo stotine ljudi razlicitih profila. Kriminalci uvijek imaju svoje jednostavno objasnjenje za sve. Kome je svijet jednostavan, njemu su dovoljna i jednostavna objasnjenja. Svatko sudi po sebi.
PITARKA_SA

#60 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by PITARKA_SA »

znaci dovoljno je da ja kazem da sam vidjela?
i to je samo od sebe dokaz?
vratnik

#61 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by vratnik »

Ne mogu da vjerujem.. Uvijek je bilo ljudi koji ce lakse vjerovati kriminalcu nego... To je mozda tako u tvom svijetu (ma koliko on velik bio).
Ni slucajno mene ne svrstavaj u istu kosaru. Ja govorim ono sto znam, osjecam, ili mislim. U ovom slucaju govorim ono sto znam. A to, sto ti meni ne mozes i neces da vjerujes, to je tvoje pravo.
A moje je pravo da dovedem u pitanje svaku od tih knjiga (uzgred budi receno, i ja vjerujem u tezu da ne treba vjerovati ni jednoj statistici koju covjek sam nije lazirao, razmisli zasto).
Ali nebitno: evo ja cu ti samo citirati Stulica: zbog cega primatima nikad ne iskljucuju elektriku,.... ..... a i to sto citaju, krive stvari citaju...
Ali da ne bude da sam ja protiv gospe: ja vjerujem da postoji gospa. I vjerujem i u ukazanje iste.
Ali ne vjerujem da se ikom (bez suncanice, loze, LSD-a, paranoje ili sl.) ona u medjugorju ukazala. Razloge sam u svom prvom pitanju naveo.
Od mene dosta na ovoj temi, ako hoces da se dalje prepucajemo, onda salji pp ili slicno da ne peglamo ljude..
kockica_kockica

#62 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

vratnik wrote:
kockica_kockica wrote:Izrugivanje na nesto u sto ljudi vjeruju je krajnje bezobrazno .. omalovazavanje tudje vjere ne treba ni komentarisati... ljudi vjeruju u moc iscjeljenja u Medjugorju, cak postoje svjedocenja ljudi koji su bili tamo o tome... da li neko vjeruje ili ne je sasvim licna stvar, ali ne treba vrijedjati ljude koji vjeruju u Gospino ukazanje... Cinjenica je da Crkva kao Crkva ne priznaje to, ali mora i mora ljudi svakodnevno idu tamo penju se do kriza i mole se Gospi.. nekome ta molitva jednostavno pomaze... isto kao sto ljudi idu u Meku, u Jeruzalem itd... molitva je molitva i treba je postovati cija god bila... i ako ne postujes tudju vjeru kako ces postovati svoju...

Bezveze ti je ovo.. Pakujes naku netrpeljivost, ismijavanje druge vjere i sta ti ja znam u isti kos sa prevarom ili paranojom. Niko se ne ismijava molitvi (iskrenoj podrazumijeva se). Mi samo pricamo o gospi koja ne postoji u medjugorju. Isto kao sto smo ukazivali na piramide koje ne postoje..
(o placebo efektima, vjeri u letece kamencice i slicno necu ni da pricam, to mi je preplitko..)
Cuj jesi ti vidio Boga (Allaha) ??? Nisi al vjerujes u njega... zato kazem da ne treba biti ironican i pljuvati po necemu u sto drugi ljudi vjeruju... oni vjeruju da se tu ukazala Gospa pa sta ako vjeruju treba ih usporedjivati sa piramidom .. usporedjujes piramide i Gospu van pameti... i ko si ti uopce da nekome sudis da li se osoba iskreno moli ili ne? ako zena sva uplakana kaze da je njoj pomogla molitva na tom krizu zasto joj to osporavati...

Vjera je nesto sto je u tebi... da li se Gospa ukazala ili ne stvar je vjere... ljudi vjeruju u Gospu i ni ti ni ja ni bilo ko nema pravo da ismijava njihovu vjeru...
Liska

#63 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by Liska »

Vau, tuces me Dzonijem. Prosto nevjerojatno. Nego da se vratimo temi. Kad vec znas da su ispitivani kriminalci onda valjda znas i njihova imene. Imena djece su poznata i lako provjerljiva, cak i obicnim surfanjem na internetu. Mozes li nam naci imena tih kriminalaca koji su osmislili salu i posteno znas li ime fratra koji je bio zupnik u Medjugorju, bez da gledas na google.
amrica

#64 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by amrica »

talamus wrote:"Oooops, ja samo prenijela clanak iz Slobodne Dalmacije.
A osim toga ja spadam u one koji vjeruju u ono sto vide svojim ocima, a ne u ono sto mi neko kaze da vjeruje.
Moje licno misljenje, Medjugorje je napravilo fantastican marketinski potez i zaradilo brdo para, svaka im cast, nek se tako i nastavi dok ima onih koji vjeruju."

Vjera se vjerom hrani a ne dokazima.

Netko tko je u svom odgoju i načinu razmišljanja navezan i "čvrsto na zemlji" ne može povjerovati u čuda makar se dešavala i ispred njegovih očiju svaki dan.
Sloboda ili nesloboda? Tko je bio sretniji naše bake i djedovi ili mi danas?
Sve čovjek današnjice ima od svih mogućih tehnoloških dostignuća do "slobode" govora i razmišljanja samo nema jedno. Sebe nema.
Ti spadaj u "druge" koji se oslanjaju na emiriju i "vlastite" oči to je tvoje pravo da ga koristiš. Ali isto tako ne smiješ jeftinim i plitkim razmišljanjima oduzimati to pravo drugima stavljajući njihova uvjerenja u krivi kontekst.
Kršćanska vjera nije vjera "rekla kazala". Ona se temelji na povijesnoj osobi koja je bila, jeste i bit će!
To je ono što vjeruju kršćani i tako koriste svoj prostor i dato im vrijeme.
Ti koristiš vrijeme i prostor vjerujući samo što vidiš i to je za tebe tvoje pravo koje ti nitko ne oduzima i način na koji koristiš datu slobodu.
Posve je nebitna ta "marketinška" stavka o kojoj govoriš i u koju mnogi crkveni ljudi ponekad upadnu (ali rijetki jer je većina ipak svjesna bitnosti onog nečeg).
Treci put ponavljam, samo sam copy tekst iz Slobodne Dalmacije, ja niti jedno svoje misljenje ni ti stav o Gospi i njenom pojavljivanju nisam iznijela , osim da se Medjugorje obogatilo na osnovu ukazanja, a to nije stav niti misljenje nego CINJENICA.
ludacha

#65 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by ludacha »

nevjerojatno! jel to nekome kao šamar dođe što ljudi u Međugorje idu? jel idu preko tvoje kuće, ometaju ti odmor? jesu li bučni i divlji? jel pricamo o mjestu na kojem se bagra okuplja ili o mjestu molitve?
ja jesam katolkinja, ali se nikad nisam bavila time jel to "san il java", ali ono u šta sam sigurna je da to mjesto zla ne donosi. ako narod misli da ce time biti bogu drazi, blizi, da ce ozdraviti itd, tko sam onda ja da ga prijecim u naumu tome? tko ste VI??!

a onima koji omalovažavaju, vrijeđaju, izguruju se ili onima koji kao @vratnik nebuloze pricaju, samo da nesto kazu - treba vas biti sramota.
Neelix

#66 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by Neelix »

...i tako io giovanni, svake godine dolazio u medjugorje da nadjem sua carissima katarina... :-)
talamus

#67 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by talamus »

"Treci put ponavljam, samo sam copy tekst iz Slobodne Dalmacije"

Pa zaposli se u nekoj kopirnici. Ak ti je već Bog ili priroda dala dar govora, ako si u školi naučio pisat i služit se tipkovnicom daj si malo truda pa iznesi nesto originalnije misli.
Jeftinoće, plitkosti i zabluda imamo na sve strane od tv-a, portala itd.
Forum je ipak mjesto gdje se raspravlja a ne kopira tuđa misao.
Cijela žurnalistika ovdje je na copy-paste principu:-(.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#68 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by dr.gog »

@Talamus

@Neelix

..smirite malo strasti i ironiju.Hvala. :)
talamus

#69 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by talamus »

"..smirite malo strasti i ironiju.Hvala."

Ti to nazivaš "strašću i ironijom"?

Što smo osjetljivi!:-)
talamus

#70 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by talamus »

"26. jul. 2008. 14:45 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Nema rasprave niti komentiranja upozorenja od strane moderatora!”
» Talamus - 14 dana"

Razmem druže sumkec:-). Majka Božja kak naš drug Joža veli za ime njeno:-). Nije je džabe zazival u onoj čuvenoj priči o svinjskoj glavuši koju su popapali kao deca:-)
spekulant

#71 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by spekulant »

pa naravno da ce vatikan, kao sjediste religije koja je nastala na izmisljotini, boriti se protiv druge izmisljotine. konkurencija je u pitanju :-)

izmedju ostalog, ko jos vjeruje da u hercegovini ima "djevica" ? :P

no hard feelings :D
Last edited by spekulant on 10/08/2008 01:53, edited 1 time in total.
ludacha

#72 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by ludacha »

@spekulant, e rodila mama veleumnu glavicu :angry:
kockica_kockica

#73 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

spekulant wrote:pa naravno da ce vatikan, kao sjediste religije koja je nastala na izmisljotinji, boriti se protiv druge izmisljotinje. konkurencija je u pitanju :-)

izmedju ostalog, ko jos vjeruje da u hercegovini ima "djevica" ? :P

no hard feelings :D

nadam se da sjedis u nekom cosku na zrnevljima kukuruza i razmisljas o svojim rijecima.. upravo si uvrijedio jako puno ljudi ovim svojim postom... :? srami se

ovo o djevicama ne zelim ni kometarisati ... :cry:
spekulant

#74 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by spekulant »

svako ima pravo da vjeruje u sta hoce, ja vjerujem da su religije izmisljotina. i vi mene vrijedjate zbog necega u sta cvrsto vjerujem? u cemu je razlika?
spekulant

#75 Re: Vatikan:Medjugorje je djelo Sotone!!!

Post by spekulant »

btw, to za djevice je sala, i to ne predstavlja moje misljenje, sto bi se i moglo zakljuciti iz smajlija pored te recenice..
Post Reply