Lesli Eldridž wrote:Nismo pristrasni, vozio sam se i u jednom i u drugom. Punto je udobniji i puuuuno komotniji. Nije tajna da volim alfe i fiate, a i ti voliš renaulte ( i nick ti je clio), ali si ipak pristrasan. I brate dragi toliko plastike baš na kliu. Blatobrani pucaju k'o ledenice ili nekad trabanti. Isto je i kod meganea ili lagune. Previše plastike. Ono na parkingu te neko malo zakači, na puntu je to lako ispravi, a kod svih renoa puca plastika na blatobranu za ne povjerovati. Pa ti vidi šta je rentabilnije i bolje za održavanje.CLIO wrote:Da nismo malo pristrasni.Lesli Eldridž wrote:Punto u svakom slučaju. U kliu sam se vozio i brate nekako je mali i skučen. Nema prostora dovoljno. I pretvrd je za francuza. Ne može se sa puntom nositi ni u kojem segmentu. Moj ti je glas za punto, kao ljepši udobniji (puno udobniji) i veći auto. Ako možeš ganjaj i bravu koja je za dvije klase veća i može se naći za 9.000 maruna.![]()
![]()
![]()
Punto ili Clio?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Lesli Eldridž
#51 Re: Punto ili Clio?
-
Sarajevski
#52 Re: Punto ili Clio?
vazno mi je da nisam rob predrasuda i dobro je sto pricam sa razumnim ljudima. vidjecu sta nadjem, uporediti kvalitetu, odvesti na pregled pa sta bude bolje, to cu i uzeti. navozao sam se dvice benzinca, sta god uzmem, bice bolje od njega garant
- madner
#53 Re: Punto ili Clio?
Ma najvažnije je da ti paše. Ništa bez testnih vožnji. Ako sjedneš u auto i nije to to nemoj ga ni gledat.Sarajevski wrote:vazno mi je da nisam rob predrasuda i dobro je sto pricam sa razumnim ljudima. vidjecu sta nadjem, uporediti kvalitetu, odvesti na pregled pa sta bude bolje, to cu i uzeti. navozao sam se dvice benzinca, sta god uzmem, bice bolje od njega garant
- CLIO
#54 Re: Punto ili Clio?
Ako si citao redom ni u jednom momentu nisam bio pristrasan. Cak sta vise uspio sam prevaliti preko jezika da covjek izabere auto koje je bolje ocuvano, iako ja vozim CLIA i svi koji su ga probali ili ga voze imaju samo rijeci hvale. Prostor je jedina zamjerka ali to je ta klasa auta. Nemoj o renaultu tako nije fer.Lesli Eldridž wrote:Nismo pristrasni, vozio sam se i u jednom i u drugom. Punto je udobniji i puuuuno komotniji. Nije tajna da volim alfe i fiate, a i ti voliš renaulte ( i nick ti je clio), ali si ipak pristrasan. I brate dragi toliko plastike baš na kliu. Blatobrani pucaju k'o ledenice ili nekad trabanti. Isto je i kod meganea ili lagune. Previše plastike. Ono na parkingu te neko malo zakači, na puntu je to lako ispravi, a kod svih renoa puca plastika na blatobranu za ne povjerovati. Pa ti vidi šta je rentabilnije i bolje za održavanje.CLIO wrote:Da nismo malo pristrasni.Lesli Eldridž wrote:Punto u svakom slučaju. U kliu sam se vozio i brate nekako je mali i skučen. Nema prostora dovoljno. I pretvrd je za francuza. Ne može se sa puntom nositi ni u kojem segmentu. Moj ti je glas za punto, kao ljepši udobniji (puno udobniji) i veći auto. Ako možeš ganjaj i bravu koja je za dvije klase veća i može se naći za 9.000 maruna.![]()
![]()
![]()
-
Lesli Eldridž
#55 Re: Punto ili Clio?
I ako je auto fin i odgovara ti po svemu, kupuj prvi na koji naiđeš. Pokaješ se poslije ako propustiš priliku. 
- CLIO
#56 Re: Punto ili Clio?
Ne mora biti mjerilo ali mozda pomogne nekome pri odluci.
http://www.caroftheyear.org/pages/Previous.htm#1987
http://www.caroftheyear.org/pages/Previous.htm#1987
-
Lesli Eldridž
#57 Re: Punto ili Clio?
@clio: OK slažemo se onda, nema loših kola, ako su očuvana.
- madner
#58 Re: Punto ili Clio?
Lesli Eldridž wrote:I ako je auto fin i odgovara ti po svemu, kupuj prvi na koji naiđeš. Pokaješ se poslije ako propustiš priliku.
- CLIO
#59 Re: Punto ili Clio?
Ovo sto madner rece moze biti i ZLATNO PRAVILO.madner wrote:Ma najvažnije je da ti paše. Ništa bez testnih vožnji. Ako sjedneš u auto i nije to to nemoj ga ni gledat.Sarajevski wrote:vazno mi je da nisam rob predrasuda i dobro je sto pricam sa razumnim ljudima. vidjecu sta nadjem, uporediti kvalitetu, odvesti na pregled pa sta bude bolje, to cu i uzeti. navozao sam se dvice benzinca, sta god uzmem, bice bolje od njega garant
Jos samo dodati ako je prethodni vlasnik ili vlasnica OK. dobro je,
ako je bezveze odmah bjazi od toga.
-
Lesli Eldridž
#60 Re: Punto ili Clio?
Samo bježi od one seljačke priče-vozila ga doktorica, žena, baba neka,...CLIO wrote:Ovo sto madner rece moze biti i ZLATNO PRAVILO.madner wrote:Ma najvažnije je da ti paše. Ništa bez testnih vožnji. Ako sjedneš u auto i nije to to nemoj ga ni gledat.Sarajevski wrote:vazno mi je da nisam rob predrasuda i dobro je sto pricam sa razumnim ljudima. vidjecu sta nadjem, uporediti kvalitetu, odvesti na pregled pa sta bude bolje, to cu i uzeti. navozao sam se dvice benzinca, sta god uzmem, bice bolje od njega garant
Jos samo dodati ako je prethodni vlasnik ili vlasnica OK. dobro je,
ako je bezveze odmah bjazi od toga.
- CLIO
#61 Re: Punto ili Clio?
Nista babe i doktorice, uvjeri se sto posto ko je vozio.
Ako je sverc auto, si fulnuo 1000000 %. To ti garantujem. Tad mu mora nesto falit.
Lesli koje ti ono auto vozis znam da je talijan.
Ako je sverc auto, si fulnuo 1000000 %. To ti garantujem. Tad mu mora nesto falit.
Lesli koje ti ono auto vozis znam da je talijan.
-
Sarajevski
#62 Re: Punto ili Clio?
ma nema toga vise, cak to i ne pricaju ni ovi sto prodaju. bem mu misa, zadeverah se pravo. potraga za autom se moze u moru pretvorit pravu
- Better Man
#63 Re: Punto ili Clio?
Imao sam priliku u Engleskoj da isprobam sestrin Punto 2002. godište i fino auto,ali Clio je ipak udobniji i mekši. Sestra je vozila mog Clia i rekla mi je da joj je jako neobično ga vozit, jer su komande dosta mekše u odnosu na Punta. Doduše razlika je u sestrinom Puntu 2002. godište i mom Cliu 2007. godište, ali imao sam priliku da se vozim u prijateljevom Cliu 2000. godšte i jako je udoban. Reči za Punta 2 da je udobniji od Clia 2 nestoji, možda ima malo više komfora u odnosu na Clio 2, ali to je neznatno. Corsu ti ne bih savjetovao, jer ima premali gepek i ne može ništa tupavo stati. Moj prijatelj ima Corsu 2003. godište i pravo sam se iznenadio kad sam vidio koliko je minijaturan gepek.Lesli Eldridž wrote:Nismo pristrasni, vozio sam se i u jednom i u drugom. Punto je udobniji i puuuuno komotniji. Nije tajna da volim alfe i fiate, a i ti voliš renaulte ( i nick ti je clio), ali si ipak pristrasan. I brate dragi toliko plastike baš na kliu. Blatobrani pucaju k'o ledenice ili nekad trabanti. Isto je i kod meganea ili lagune. Previše plastike. Ono na parkingu te neko malo zakači, na puntu je to lako ispravi, a kod svih renoa puca plastika na blatobranu za ne povjerovati. Pa ti vidi šta je rentabilnije i bolje za održavanje.CLIO wrote:Da nismo malo pristrasni.Lesli Eldridž wrote:Punto u svakom slučaju. U kliu sam se vozio i brate nekako je mali i skučen. Nema prostora dovoljno. I pretvrd je za francuza. Ne može se sa puntom nositi ni u kojem segmentu. Moj ti je glas za punto, kao ljepši udobniji (puno udobniji) i veći auto. Ako možeš ganjaj i bravu koja je za dvije klase veća i može se naći za 9.000 maruna.![]()
![]()
![]()
- CLIO
#64 Re: Punto ili Clio?
Mora biti strpljenje. Kazu strpljen - spasen.Sarajevski wrote:ma nema toga vise, cak to i ne pricaju ni ovi sto prodaju. bem mu misa, zadeverah se pravo. potraga za autom se moze u moru pretvorit pravu
-
Lesli Eldridž
#65 Re: Punto ili Clio?
Vozio 10 godina alfu 155 i prodao je. Vozio 2 dana accent i vratio ga. Sada čekam bravu ili punto, šta bude povoljnije. Što pitaš?
- madner
#66 Re: Punto ili Clio?
Lako je ako si 100% siguran da je Punto.Sarajevski wrote:ma nema toga vise, cak to i ne pricaju ni ovi sto prodaju. bem mu misa, zadeverah se pravo. potraga za autom se moze u moru pretvorit pravu
Ja sam otišao kupiti skroz drugo auto a uzeo ovo
-
Lesli Eldridž
#67 Re: Punto ili Clio?
@better man: Uspoređujem klio i punto iz iste generacije i slične klase, a novi klio je već klasa više u odnosu na stari i tu je po veličini dostigao golfa. Nisam se u cliu III vozio, ali sumnjam da je udobniji od punta. Punto je puno mekši i ima bolja sjedala. Ako već upoređuješ clio III i punto, onda tu treba staviti grande punto. Toliko o tvojoj objektivnosti.
- CLIO
#68 Re: Punto ili Clio?
Onako znam da volis talijane ali nigdje nisam primjetio koje vozis, ili sam previdio.Lesli Eldridž wrote:Vozio 10 godina alfu 155 i prodao je. Vozio 2 dana accent i vratio ga. Sada čekam bravu ili punto, šta bude povoljnije. Što pitaš?
A koje godiste bravu ili punta cekas.
-
Lesli Eldridž
#69 Re: Punto ili Clio?
Pa ovo što s može uvesti i da je do 10.000 maruna. Znači brave su 2001 ili eventualno ako nađem zaostalu i neprodatu 2000. Punto je isto do 7 godina star.CLIO wrote:Onako znam da volis talijane ali nigdje nisam primjetio koje vozis, ili sam previdio.Lesli Eldridž wrote:Vozio 10 godina alfu 155 i prodao je. Vozio 2 dana accent i vratio ga. Sada čekam bravu ili punto, šta bude povoljnije. Što pitaš?
- Better Man
#70 Re: Punto ili Clio?
Najbolje je da lijepo oba auta isprobaš i vidiš šta tebi lično više leži i posebno obrati pažnju na očuvanost. nema mjesec dana drug kojeg sam spomenuo u prethodnom postu prodao Clia 2000. godište za 9 ili 9,5 hiljada KM. Clio je bio benzinac 1,2 16v prešao 135 hiljada i bio je ekstra očuvan (nikad se ništa nije pokvarilo, niti je ikad bio i najmanje ogreban). Prije nego ga je prodao bio na redovnom servisu kod Bunje i rekli mu da mu je auto u extra stanju i da je ko nov obzirom na godište.
- madner
#71 Re: Punto ili Clio?
http://www.kubat-auto.com/full.php?br=00355Lesli Eldridž wrote:Pa ovo što s može uvesti i da je do 10.000 maruna. Znači brave su 2001 ili eventualno ako nađem zaostalu i neprodatu 2000. Punto je isto do 7 godina star.CLIO wrote:Onako znam da volis talijane ali nigdje nisam primjetio koje vozis, ili sam previdio.Lesli Eldridž wrote:Vozio 10 godina alfu 155 i prodao je. Vozio 2 dana accent i vratio ga. Sada čekam bravu ili punto, šta bude povoljnije. Što pitaš?
- CLIO
#72 Re: Punto ili Clio?
@ Better man
To koje je auto udobnije mozemo imati razlicita misljenja stvar je ko ima kakva ledja ili koji mu je prsljen ostecen. evo na ovoj temi razlicite utiske imamo o udobnosti Punta i Clia. Ali ima nas i jednih i drugih. Jedno se slazemo svi: Oba autica su fina nisu precjenjena, a i postavljaca teme smo svi savjetovali da kad sjedne u auto da sam odluci. Bitno je da "ne baci pare" ali ako bude pazio kakvo je stanje vozila bilo Punto bilo Clio nece pogrijesiti.Brava,Bravo,Megan,Peugeot,Focus sasvim svedjedno.
To koje je auto udobnije mozemo imati razlicita misljenja stvar je ko ima kakva ledja ili koji mu je prsljen ostecen. evo na ovoj temi razlicite utiske imamo o udobnosti Punta i Clia. Ali ima nas i jednih i drugih. Jedno se slazemo svi: Oba autica su fina nisu precjenjena, a i postavljaca teme smo svi savjetovali da kad sjedne u auto da sam odluci. Bitno je da "ne baci pare" ali ako bude pazio kakvo je stanje vozila bilo Punto bilo Clio nece pogrijesiti.Brava,Bravo,Megan,Peugeot,Focus sasvim svedjedno.
- CLIO
#73 Re: Punto ili Clio?
Evo vidim i ti si se slozio sa nama.Better Man wrote:Najbolje je da lijepo oba auta isprobaš i vidiš šta tebi lično više leži i posebno obrati pažnju na očuvanost. nema mjesec dana drug kojeg sam spomenuo u prethodnom postu prodao Clia 2000. godište za 9 ili 9,5 hiljada KM. Clio je bio benzinac 1,2 16v prešao 135 hiljada i bio je ekstra očuvan (nikad se ništa nije pokvarilo, niti je ikad bio i najmanje ogreban). Prije nego ga je prodao bio na redovnom servisu kod Bunje i rekli mu da mu je auto u extra stanju i da je ko nov obzirom na godište.
- CLIO
#74 Re: Punto ili Clio?
A jesil se raspitivao kava je cijena polovnog automobila godine 2001Lesli Eldridž wrote:Pa ovo što s može uvesti i da je do 10.000 maruna. Znači brave su 2001 ili eventualno ako nađem zaostalu i neprodatu 2000. Punto je isto do 7 godina star.CLIO wrote:Onako znam da volis talijane ali nigdje nisam primjetio koje vozis, ili sam previdio.Lesli Eldridž wrote:Vozio 10 godina alfu 155 i prodao je. Vozio 2 dana accent i vratio ga. Sada čekam bravu ili punto, šta bude povoljnije. Što pitaš?
http://www.caroftheyear.org/pages/Previous.htm#2001
-
Sarajevski
#75 Re: Punto ili Clio?
znam da ovoga marusica, sa hrvatskog autoportala aovdje bas i ne gotive, al mislim da je poprilicno realan. dakle, puntac 1.2 8v ili 1.2 16v je preporuka za kupnju, uz obavezan pregled. tako ce nesto i biti
zanima me jos nesto. tip koji dovlaci auta u jedan ovdasnji salon tvrdi kako je clio vani jeftiniji od punta ali zanimljivo je da su ovdje skuplji u ponudi. takodjer, tvrdi kako je puntac na cijeni te da ga ne moze dovesti, s klimom i ostalom opremom, da ovdje bude manje od 8200 na cesti. koliko je realno to sto prica?
zanima me jos nesto. tip koji dovlaci auta u jedan ovdasnji salon tvrdi kako je clio vani jeftiniji od punta ali zanimljivo je da su ovdje skuplji u ponudi. takodjer, tvrdi kako je puntac na cijeni te da ga ne moze dovesti, s klimom i ostalom opremom, da ovdje bude manje od 8200 na cesti. koliko je realno to sto prica?