Punto ili Clio?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Sarajevski

#1 Punto ili Clio?

Post by Sarajevski »

dakle, dilema je u odnosu na auto 2001 2002 godina, benzinac sa klimom
zanima me vas stav, sta je bolje uzeti, zanima me koje je auto pouzdanije? oba uvezena para oko 8-9 milja
dakle, ne prepucavanja tipa jb talijana il francuz skup, nego misljenja vlasnika i potencijalnih kupaca
treba mi auto za grad i poneki izlet ka jugu
o reno imam dobra iskustva, dok se, sto se fiata tice, znam da je prvi punto prava mala zujalica koja se kod prijatelja evo vec tri godine vozi bez problema
molio bih samo ozbiljna misljenja a ne ona tipa puntu ispao mjenjac na auto putu, gdjes to...
hvala svima
madner

#2 Re: Punto ili Clio?

Post by madner »

Probaj sjesti za volan oba i uzmi onog koji ti se više sviđa. Ti si taj koji će ga voziti, sjedit u njemu i tako to. :D
karanana

#3 Re: Punto ili Clio?

Post by karanana »

2 godine sam imao punta 1.1, 97. godiste. super autic, slusao je i nije se kvario, tako da ja ne bih imao problema sa ponovnom kupovinom punta.
zanzibar

#4 Re: Punto ili Clio?

Post by zanzibar »

Definitivno Clio...Iskustva mojih prijatelja sa FIAT-om su razočaravajuća...A imao sam priliku voziti i Punta i Clia i zato kažem Clio-definitivno
CLIO

#5 Re: Punto ili Clio?

Post by CLIO »

Imao sam novu fabiu i u to vrijeme sam probao Clia koji je bio stariji 4-5 godina od fabije.
Sto se tice udobnosti i uzitka u voznji i sve ostalo, clio iako je stariji za klasu je bolji.
Osim toga to je razlog zasto sam kupio novog Clia.
Punto nisam vozio ali mislim da je tu negdje kao i fabija.
karanana

#6 Re: Punto ili Clio?

Post by karanana »

CLIO wrote:Imao sam novu fabiu i u to vrijeme sam probao Clia koji je bio stariji 4-5 godina od fabije.
Sto se tice udobnosti i uzitka u voznji i sve ostalo, clio iako je stariji za klasu je bolji.
Osim toga to je razlog zasto sam kupio novog Clia.
Punto nisam vozio ali mislim da je tu negdje kao i fabija.
Ma ja, ne bi ti sebi dao takav nick da nije valjo.
madner

#7 Re: Punto ili Clio?

Post by madner »

Meni je Clio mal i nekako mi ne leži. :D
CLIO

#8 Re: Punto ili Clio?

Post by CLIO »

madner wrote:Meni je Clio mal i nekako mi ne leži. :D
CLIO lezi ali mu je vjecito uspravan. :oops: :D
madner

#9 Re: Punto ili Clio?

Post by madner »

CLIO wrote:
madner wrote:Meni je Clio mal i nekako mi ne leži. :D
CLIO lezi ali mu je vjecito uspravan. :oops: :D
Bolje Pežo na mom ležo. :D
CLIO

#10 Re: Punto ili Clio?

Post by CLIO »

Izgleda da su francuska auta dobar afrodizijak. :D
Sarajevski

#11 Re: Punto ili Clio?

Post by Sarajevski »

eh eto
covjek ih fino nesto zamoli, kad vidi... :-)
Altsa

#12 Re: Punto ili Clio?

Post by Altsa »

Sarajevski wrote:dakle, dilema je u odnosu na auto 2001 2002 godina, benzinac sa klimom
zanima me vas stav, sta je bolje uzeti, zanima me koje je auto pouzdanije? oba uvezena para oko 8-9 milja
dakle, ne prepucavanja tipa jb talijana il francuz skup, nego misljenja vlasnika i potencijalnih kupaca
o reno imam dobra iskustva, dok se, sto se fiata tice, znam da je prvi punto prava mala zujalica koja se kod prijatelja evo vec tri godine vozi bez problema
molio bih samo ozbiljna misljenja a ne ona tipa puntu ispao mjenjac na auto putu, gdjes to...
hvala svima
ako se odlucis za Punta a rekao si da ces dati oko 8-9 milja onda ti je po meni bolje da nades Punta 1,9 JTDI (2000 ili 2001 god.). Ti motori su nesto najbolje sto su u Fiatu napravili u to vrijeme. ja ga vozim i mogu ti reci da je zvijer. e sada nekome se vise svidja clio a nekome punto. unutra je dosta prostora i za vise osobe. ne mogu suditi jer nisam nikada vozio clia ali ako mislis dati 9 milja za benzinca onda je to puno jos ako je sa dvoje vrata.

ali sta god uzmes neces se zeznuti jer su to relativno novi auti.
CLIO

#13 Re: Punto ili Clio?

Post by CLIO »

Sarajevski wrote:eh eto
covjek ih fino nesto zamoli, kad vidi... :-)
Ma svi su rekli isto jednostavno je.
Tema se moze zatvoriti ili da se nastavimo zezati i slaviti jer smo temu brzo apsolvirali. :D
CLIO

#14 Re: Punto ili Clio?

Post by CLIO »

Altsa wrote:
Sarajevski wrote:dakle, dilema je u odnosu na auto 2001 2002 godina, benzinac sa klimom
hvala svima
ako se odlucis za Punta a rekao si da ces dati oko 8-9 milja onda ti je po meni bolje da nades Punta 1,9 JTDI (2000 ili 2001 god.). Ti motori su nesto najbolje sto su u Fiatu napravili u to vrijeme. ja ga vozim i mogu ti reci da je zvijer. e sada nekome se vise svidja clio a nekome punto. unutra je dosta prostora i za vise osobe. ne mogu suditi jer nisam nikada vozio clia ali ako mislis dati 9 milja za benzinca onda je to puno jos ako je sa dvoje vrata.

ali sta god uzmes neces se zeznuti jer su to relativno novi auti.
Ozbiljno, covjek dobro rece oba auta su jako dobra. Samo vodi racuna naravno da je ocuvano. Po mogucnosti tek uvezeno ili redovno servisirana. a bogami je bitno i ko ih je vozio prije tebe.
Da se ne bi sad neko nasao uvrijedjen za 8-9 hiljada sta mozes kupiti da je bolje, ili isto toliko dobro ili tog godista. mozda opel corsa ili neki peugeot a drugo nesto moze biti ili preskupo ili ...
Ponavljam oba su dobri neces pogrijesiti ali clio je bolji.
Sarajevski

#15 Re: Punto ili Clio?

Post by Sarajevski »

ma pazi, svjestan sam ja da nema auta koje se ne kvari. meni treba nesto za otprilike te pare i sa klimom zbog djeteta u cemu cu biti siguran, sa servisom i odrzavanjem, kad odem do mostara. da ne dumam hocu li se vratit u njemu ili u autobusu. svaki prijedlog je dobrodosao, cak i ponuda, al nekako mi se cini da su ta dva auta najbolji izbor kada je u pitanju cijena, oprema i kvaliteta
madner

#16 Re: Punto ili Clio?

Post by madner »

Jesi gledo Peugeota 106? Može se dobiti za te pare a servis je jeftiniji od Renola.
CLIO

#17 Re: Punto ili Clio?

Post by CLIO »

madner wrote:Jesi gledo Peugeota 106? Može se dobiti za te pare a servis je jeftiniji od Renola.
Moze se ubaciti i ovaj autic. A servis jeftiniji gore dole, gledaj ti da je auto ispravan, ocuvan, pa sto ti rjeđe treba sevis sve ti je jeftinije servisiranje bez obzira koje od ova tri. Kupujes auto da ga vozis jelte. :thumbup:
madner

#18 Re: Punto ili Clio?

Post by madner »

CLIO wrote:
madner wrote:Jesi gledo Peugeota 106? Može se dobiti za te pare a servis je jeftiniji od Renola.
Moze se ubaciti i ovaj autic. A servis jeftiniji gore dole, gledaj ti da je auto ispravan, ocuvan, pa sto ti rjeđe treba sevis sve ti je jeftinije servisiranje bez obzira koje od ova tri. Kupujes auto da ga vozis jelte. :thumbup:
Tako je. :D
Sarajevski

#19 Re: Punto ili Clio?

Post by Sarajevski »

mali mi je 106
ipak nas ima troje, hejbet nakih torbi vazda vucemo. gradska klasa mi treba
hvala svima na trudu i savjetima
CLIO

#20 Re: Punto ili Clio?

Post by CLIO »

Madner a da temu malo "zakovitlamo" tj. produzimo. Recimo da ti navedes auta od 8-9 milja koja nikako ne bi trebalo kupovati. Haj ti ja ne mogu od smijeha. :lol: :lol: :lol:
Sarajevski

#21 Re: Punto ili Clio?

Post by Sarajevski »

evo ja nikad ne bih ladu, yugu
a bih, recimo, kia rio, hyundai getz, reno clio, fiat punto, ford focus (jest da nije ta klasa)
bih ja, recimo, i boru, al preskupo brate...
madner

#22 Re: Punto ili Clio?

Post by madner »

Sarajevski wrote:mali mi je 106
ipak nas ima troje, hejbet nakih torbi vazda vucemo. gradska klasa mi treba
hvala svima na trudu i savjetima
To je ta klasa, neće ti ni Clio ni Punto biti puno prostraniji. Kolko si visok? :D

Ja bi išao klasu više ali ako je 9 milja plafon...
CLIO

#23 Re: Punto ili Clio?

Post by CLIO »

Cim predjes na visu klasu odmah i cijena... Astra nije losa ali onda za devetku ide malo starija od punta i clia... ili mozda i nije ne znam... o ladi i yugi nema govora :D mozes za devetku dvije lade i dva yuge kupiti :D pa uvijek jedan vozis a ostala tri na servisu :lol: :lol: :lol:
testdriver

#24 Re: Punto ili Clio?

Post by testdriver »

punto!! 8-) 8-) 8-) zakon, clio mi nije ni do kolje,a mi smo baš 2001 kupili punto 1.2 s klimom a moj stric je kupio clio...njegov je već na 75000 imao problema, a moj je u 4 godine odvozio 200000 km bez ijednog kvara :evil: :evil: :evil: punto je zakon
madner

#25 Re: Punto ili Clio?

Post by madner »

Možda se može naci Bravo/Brava 2001, jako fin autic.
Post Reply