Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
djulba

#51 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by djulba »

Može li mi neko objasniti zašto je sve manje navijača na derbijima želje i sarajeva. znam da nam je liga bezveze ali i prije desetak god. nije bila baš puno bolja a gledao sam izvještaje bili su puni stadioni.

(A najbolja mi je bila utakmica kada su navijači uletili na stadion da se tuku i onda je nastupio Mirsad Dedić i počeo marisat LEGENDA).

NEMA TOGA VIŠE :dance:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#52 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by mIRCerka »

djulba wrote:Može li mi neko objasniti zašto je sve manje navijača na derbijima želje i sarajeva. znam da nam je liga bezveze ali i prije desetak god. nije bila baš puno bolja a gledao sam izvještaje bili su puni stadioni.

(A najbolja mi je bila utakmica kada su navijači uletili na stadion da se tuku i onda je nastupio Mirsad Dedić i počeo marisat LEGENDA).

Sve je manje navijaca na sjeveru, slazem se.
Chairman

#53 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Chairman »

slucajan wrote:
Chairman wrote:
saraydjecko wrote:Neki dan pomazem malo rodjaku oko istorije ima mali kontrolni kad ono jedno od pitanja je glasilo kada su poslijednji put zeljeznicari pobijedili Sarajevo.Moram priznati da sam ostao zbunjen sa tim pitanjem :D
Derbi kao derbi nikad se ne zna!Mozda im uvalimo 2 mozda 3 haj sad budi pametan pa pogodi
Ja furke cudne a prosli vas u kupu iako ste pokupovali sudije.
Crno-bijeli svijet?...Samo cu jedno reci-Newcastle!

Kazem ti ja... kako god okrenes crno-bijeli svijet...

Imas li tu tekmu na DVD?

naravno da nemas... davno je to bilo, ako imas, da mijenjamo... ja imam Sarajevo - Rangers, Sarajevo - Rapid, Sarajevo - Marsaxlokk, Sarajevo - Genk, Sarajevo - Dynamo Kyiv, Sarajevo - Basel... a zadnja evropska Zeljina koju imam je Zeljeznicar - Litex, sve odigrane nakon toga nisam gledao, a volio bih pogledati... trazio sam na svim mjestima, ali niko nema, cak ni na uefa.com ne pise da je uopste bilo zeljinih evropskih utakmica nakon te, ali ja prosto ne mogu da vjerujem u takvo nesto.

ipak je zeljo "veliki" klub, a vjerovatno i "najveci" klub u BiH (naravno, ako se u obzir uzme doba Kremenka ili crno - bijele tehnike).

:dance:
Znaci po tvome je Liverpul bezveze klub jer nije toliko godina osvojio Englesko prevenstvo? Hajd dobro.Gdje si ti zivio 2001/2002 pa ti je kao trauma ostala ta crno-bijela tehnika!
cico x

#54 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by cico x »

mIRCerka wrote:
djulba wrote:Može li mi neko objasniti zašto je sve manje navijača na derbijima želje i sarajeva. znam da nam je liga bezveze ali i prije desetak god. nije bila baš puno bolja a gledao sam izvještaje bili su puni stadioni.

Sve je manje navijaca na sjeveru, slazem se.
sve je manje interesantan derby-bordo monotonija,dosadilo i nama....;)
Chairman

#55 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Chairman »

pudlica wrote:a ne mogu da vjerujem da jos dizete ime kluba kad ste igrali sa newcastlom,aj pogledajte gdje je sad newcastle negdje u pm oko ispadanja se bori,a gdje dinamo,gdje basel,gdje genk...
Sigurno se salis?!
Newcastle je u trenutku igranja sa Zeljom bio medju 10 najboljih klubova u Evropi.Onaj Newcastle je u sezoni kada je igrao sa Zeljom bio 3 u Engleskoj a sezonu poslije 5.Gdje su to Basel,Dinamo i Genk?
Bazela Sporting razbio 3-0 i 2-0 nakon sto su po meni vise sretno nego spretno prosli grupu.Dinamo je vazda kanta za nabijanje u onoj LP...uvijek gol razlika 1-15 i slicno.Genk jako losa ekipa,vjerovatno su bili bolji prije nego sto su prodali par igraca prije LP ove sezone i prije nego su izvukli Sarajevo.
Da sumiramo,Newcastle o kojem pricamo bi sve ove ekipe pojeo za dorucak a Lillestrom (koji nije sada neko zvucno ime ali je tada bio dobra ekipa) bi se borio sa Bazelom i Genkom.
Onaj Zeljo i danasnje Sarajevo se ne mogu uporedjivati jer je ekipa tadasnjeg Zelje bila najbolja ekipa vidjena na nasim prostorima poslije rata.
belissima

#56 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by belissima »

Smijesno je to uporedjivati,ko je kad bio bolji...ali decko ako pratis imalo fudbal u evropi zadnjih 15 godina,onda sigurno znas koliko je Dinamo Kijev ispred Newcastla,njima je mana sto igraju u kakvoj takvoj ukrajinskoj ligi...sjeti se da su svake godine u ligi prvaka..a Newcastle nidje veze!!!!!!
Neelix

#57 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Neelix »

opet ova nidjeveze debata, ja cu samo navesti da je dinamo ne tako davno igrao polufinale lige prvaka, i tako zakucati male plave izgubljene :)
belissima

#58 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by belissima »

Halo Boki...probudi se..ovo je 2008 god....posto vidim da imas internet..otidji malo u arhive lige prvaka..otidji u arhive uefe...edukuj se...nauci nesto...molim te!!!!!
Enrico

#59 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Enrico »

belissima wrote:Smijesno je to uporedjivati,ko je kad bio bolji...ali decko ako pratis imalo fudbal u evropi zadnjih 15 godina,onda sigurno znas koliko je Dinamo Kijev ispred Newcastla,njima je mana sto igraju u kakvoj takvoj ukrajinskoj ligi...sjeti se da su svake godine u ligi prvaka..a Newcastle nidje veze!!!!!!
Ček' sad, jel' im mana ili vrlina igranje u ukrajinskoj ligi!? :mrgreen:
Enrico

#60 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Enrico »

Neelix wrote:opet ova nidjeveze debata, ja cu samo navesti da je dinamo ne tako davno igrao polufinale lige prvaka, i tako zakucati male plave izgubljene :)
Ček', kada poredimo veličinu Želje i Sarajeva ne smijemo ići ni 5 godina unazad, ali za poređenje Dynamo/Newcastle možemo i 10... :mrgreen:
denny84

#61 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by denny84 »

2002. - 2003.
Juventus 6 4 1 1 12 3 13
Newcastle 6 3 0 3 6 8 9
Dynamo Kyiv 6 2 1 3 6 9 7
Feyenoord 6 1 2 3 4 8 5

2006. - 2007.
Man. United 6 5 1 0 13 4 16
Roma 6 3 2 1 11 6 11
Sporting 6 2 1 3 9 8 7
Dynamo Kyiv 6 0 0 6 4 19 0
Fordas

#62 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Fordas »

E simpatican vam ovaj chairman pravo :lol: :lol:
Sarajevo za razliku od drugih bh. timova poslije rata ima kontinuitet, dobrih rezultata u Evropi jer je POBJEDJIVALO neke ekipe - tipa Sigme, Rapida ili Genka a tu je i onih nevjerovatnih 2:2 u Istambulu. Mislim, te ekipe su i vise nego prosjecne evropske ekipa a mi smo i manje nego ispodprosjecna liga pa prema tome, imajte obzira.

BTW - Mi smo cak pobjedili i ovaj Zenit prije 4-5 godina sa 2:1, pa eto :D
Enrico

#63 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Enrico »

Fordas wrote:E simpatican vam ovaj chairman pravo :lol: :lol:
Sarajevo za razliku od drugih bh. timova poslije rata ima kontinuitet, dobrih rezultata u Evropi jer je POBJEDJIVALO neke ekipe - tipa Sigme, Rapida ili Genka a tu je i onih nevjerovatnih 2:2 u Istambulu. Mislim, te ekipe su i vise nego prosjecne evropske ekipa a mi smo i manje nego ispodprosjecna liga pa prema tome, imajte obzira.

Onaj tadašnji češki drugoligaš? :) Vaše rezultate niko ne spori već se spore naši. Apsurdno je porediti Basel i Newcastle, ali neki čak i to rade. Dynamo Kiew jeste jak klub, ali je mala maca šta je bio u vrijeme naše tekme sa Newcastleom, a tada su Englezi bili bolji od Ukrajinaca. ;)
realna utopija

#64 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by realna utopija »

Enrico wrote:

Onaj tadašnji češki drugoligaš? :) Vaše rezultate niko ne spori već se spore naši. Apsurdno je porediti Basel i Newcastle, ali neki čak i to rade. Dynamo Kiew jeste jak klub, ali je mala maca šta je bio u vrijeme naše tekme sa Newcastleom, a tada su Englezi bili bolji od Ukrajinaca. ;)
ja, i?
LSD

#65 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by LSD »

realna utopija wrote:
Enrico wrote:

ja, i?
Aaaa kako loše isfuravaš covjeka :mrgreen:
Enrico

#66 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Enrico »

realna utopija wrote:
Enrico wrote:

ja, i?
Uuuuuuu, nemoj više, molim te... :mrgreen:
veteran74

#67 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by veteran74 »

Ako se vec pravi poređenje klubova koji su igrali u trećem pretkolu sa Željom i Sarajevom,pogledajte sastave timova i njihove trenere u momentu odigravanja utakmica. Mislim da trener i kapiten kluba koji je igrao protiv Želje imaju veći REJTING U SVIJETU nego komplet DINAMO K.
DicaTM

#68 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by DicaTM »

veteran74 wrote:Ako se vec pravi poređenje klubova koji su igrali u trećem pretkolu sa Željom i Sarajevom,pogledajte sastave timova i njihove trenere u momentu odigravanja utakmica. Mislim da trener i kapiten kluba koji je igrao protiv Želje imaju veći REJTING U SVIJETU nego komplet DINAMO K.
Apsolutno, svaka čast, začepio si im usta 8-)
realna utopija

#69 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by realna utopija »

DicaTM wrote:
veteran74 wrote:Ako se vec pravi poređenje klubova koji su igrali u trećem pretkolu sa Željom i Sarajevom,pogledajte sastave timova i njihove trenere u momentu odigravanja utakmica. Mislim da trener i kapiten kluba koji je igrao protiv Želje imaju veći REJTING U SVIJETU nego komplet DINAMO K.
Apsolutno, svaka čast, začepio si im usta 8-)
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
slucajan

#70 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by slucajan »

1)

- Željo je zadnju utakmicu u evropi odigrao 2004. godine
- Sarajevo je od 2004. godine odigralo 16 utakmica u EURO kupovima

2)

- Željo je zadnju titulu (naravno, Federacije) osvojio 2002. godine
- Sarajevo je aktuelni prvak (naravno, BiH)

3)

- Posljednja pobjeda Želje u prvenstvenim utakmicama protiv Sarajeva je 2004. godine
- Posljednja pobjeda Sarajeva u prvenstvenim utakmicama protiv Želje je 2007. godine

To je samo nekoliko činjenica koje mi daju za pravo da navijacima manjeg sarajevskog premijerligaša kažem:

TIŠINA!!!
DicaTM

#71 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by DicaTM »

slucajan wrote:1)

2)

3)

- Posljednja pobjeda Želje u prvenstvenim utakmicama protiv Sarajeva je 2004. godine
- Posljednja pobjeda Sarajeva u prvenstvenim utakmicama protiv Želje je 2007. godine

To je samo nekoliko činjenica koje mi daju za pravo da navijacima manjeg sarajevskog premijerligaša kažem:

TIŠINA!!!
1) Koliko je utakmica Željo u Europi odigrao prije 2004. godine?
2) Kada je zadnji put Sarajevo osvojilo titulu prije 2007. godine a kada i koliko puta Željo?
3) Zašto ne pikate kup nego samo ligu pod tim "posljednji put"?
slucajan

#72 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by slucajan »

DicaTM wrote:
slucajan wrote:1)

2)

3)

TIŠINA!!!
1) Koliko je utakmica Željo u Europi odigrao prije 2004. godine?
2) Kada je zadnji put Sarajevo osvojilo titulu prije 2007. godine a kada i koliko puta Željo?
3) Zašto ne pikate kup nego samo ligu pod tim "posljednji put"?
1)nemam pojma, senilan sam... bilo je to davno, a od stare slave se ne zivi... nego bori za opstanak
2) ponovo procitaj pod 1)
3) OK, pikamo Kup... i Kupu smo vas zadnju dobili :dance:
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#73 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by since1921 »

Mecevi u kupu se obicno ne racunaju kod ovakvih tradicija.Uglavnom prvenstvo.Kao sto smo racunali i u nasoj sestogodisnjoj tradiciji.Pite su dogurale do 4 i mislim da se tu ta prica i zavrsava.Nikad necemo saznat kako se osjeca pitar koji 6 godina nije dozivio poraz od gradskog rivala
realna utopija

#74 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by realna utopija »

drago mi vas je vidjet ovako optimistične
u zadnje vrijeme ste nam nekako tmurni dolazili na tekme, pa vas nije ni bilo merak .... tuć' :D
Enrico

#75 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Enrico »

realna utopija wrote:drago mi vas je vidjet ovako optimistične
u zadnje vrijeme ste nam nekako tmurni dolazili na tekme, pa vas nije ni bilo merak .... tuć' :D
:? Što se svojim navijačima obraćaš u trećem licu?

A možda ste i sami istupili iz Kupa? :zoka:
Post Reply