(A najbolja mi je bila utakmica kada su navijači uletili na stadion da se tuku i onda je nastupio Mirsad Dedić i počeo marisat LEGENDA).
NEMA TOGA VIŠE
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Sve je manje navijaca na sjeveru, slazem se.djulba wrote:Može li mi neko objasniti zašto je sve manje navijača na derbijima želje i sarajeva. znam da nam je liga bezveze ali i prije desetak god. nije bila baš puno bolja a gledao sam izvještaje bili su puni stadioni.
(A najbolja mi je bila utakmica kada su navijači uletili na stadion da se tuku i onda je nastupio Mirsad Dedić i počeo marisat LEGENDA).
NEMA TOGA VIŠE
Znaci po tvome je Liverpul bezveze klub jer nije toliko godina osvojio Englesko prevenstvo? Hajd dobro.Gdje si ti zivio 2001/2002 pa ti je kao trauma ostala ta crno-bijela tehnika!slucajan wrote:Chairman wrote:Ja furke cudne a prosli vas u kupu iako ste pokupovali sudije.saraydjecko wrote:Neki dan pomazem malo rodjaku oko istorije ima mali kontrolni kad ono jedno od pitanja je glasilo kada su poslijednji put zeljeznicari pobijedili Sarajevo.Moram priznati da sam ostao zbunjen sa tim pitanjem![]()
Derbi kao derbi nikad se ne zna!Mozda im uvalimo 2 mozda 3 haj sad budi pametan pa pogodi
Crno-bijeli svijet?...Samo cu jedno reci-Newcastle!
Kazem ti ja... kako god okrenes crno-bijeli svijet...
Imas li tu tekmu na DVD?
naravno da nemas... davno je to bilo, ako imas, da mijenjamo... ja imam Sarajevo - Rangers, Sarajevo - Rapid, Sarajevo - Marsaxlokk, Sarajevo - Genk, Sarajevo - Dynamo Kyiv, Sarajevo - Basel... a zadnja evropska Zeljina koju imam je Zeljeznicar - Litex, sve odigrane nakon toga nisam gledao, a volio bih pogledati... trazio sam na svim mjestima, ali niko nema, cak ni na uefa.com ne pise da je uopste bilo zeljinih evropskih utakmica nakon te, ali ja prosto ne mogu da vjerujem u takvo nesto.
ipak je zeljo "veliki" klub, a vjerovatno i "najveci" klub u BiH (naravno, ako se u obzir uzme doba Kremenka ili crno - bijele tehnike).
sve je manje interesantan derby-bordo monotonija,dosadilo i nama....mIRCerka wrote:Sve je manje navijaca na sjeveru, slazem se.djulba wrote:Može li mi neko objasniti zašto je sve manje navijača na derbijima želje i sarajeva. znam da nam je liga bezveze ali i prije desetak god. nije bila baš puno bolja a gledao sam izvještaje bili su puni stadioni.
NEMA TOGA VIŠE
Sigurno se salis?!pudlica wrote:a ne mogu da vjerujem da jos dizete ime kluba kad ste igrali sa newcastlom,aj pogledajte gdje je sad newcastle negdje u pm oko ispadanja se bori,a gdje dinamo,gdje basel,gdje genk...
Ček' sad, jel' im mana ili vrlina igranje u ukrajinskoj ligi!?belissima wrote:Smijesno je to uporedjivati,ko je kad bio bolji...ali decko ako pratis imalo fudbal u evropi zadnjih 15 godina,onda sigurno znas koliko je Dinamo Kijev ispred Newcastla,njima je mana sto igraju u kakvoj takvoj ukrajinskoj ligi...sjeti se da su svake godine u ligi prvaka..a Newcastle nidje veze!!!!!!
Ček', kada poredimo veličinu Želje i Sarajeva ne smijemo ići ni 5 godina unazad, ali za poređenje Dynamo/Newcastle možemo i 10...Neelix wrote:opet ova nidjeveze debata, ja cu samo navesti da je dinamo ne tako davno igrao polufinale lige prvaka, i tako zakucati male plave izgubljene
Onaj tadašnji češki drugoligaš?Fordas wrote:E simpatican vam ovaj chairman pravo![]()
![]()
Sarajevo za razliku od drugih bh. timova poslije rata ima kontinuitet, dobrih rezultata u Evropi jer je POBJEDJIVALO neke ekipe - tipa Sigme, Rapida ili Genka a tu je i onih nevjerovatnih 2:2 u Istambulu. Mislim, te ekipe su i vise nego prosjecne evropske ekipa a mi smo i manje nego ispodprosjecna liga pa prema tome, imajte obzira.
BTW - Mi smo cak pobjedili i ovaj Zenit prije 4-5 godina sa 2:1, pa eto
ja, i?Enrico wrote:Onaj tadašnji češki drugoligaš?Fordas wrote:E simpatican vam ovaj chairman pravo![]()
![]()
Sarajevo za razliku od drugih bh. timova poslije rata ima kontinuitet, dobrih rezultata u Evropi jer je POBJEDJIVALO neke ekipe - tipa Sigme, Rapida ili Genka a tu je i onih nevjerovatnih 2:2 u Istambulu. Mislim, te ekipe su i vise nego prosjecne evropske ekipa a mi smo i manje nego ispodprosjecna liga pa prema tome, imajte obzira.
BTW - Mi smo cak pobjedili i ovaj Zenit prije 4-5 godina sa 2:1, pa etoVaše rezultate niko ne spori već se spore naši. Apsurdno je porediti Basel i Newcastle, ali neki čak i to rade. Dynamo Kiew jeste jak klub, ali je mala maca šta je bio u vrijeme naše tekme sa Newcastleom, a tada su Englezi bili bolji od Ukrajinaca.
Aaaa kako loše isfuravaš covjekarealna utopija wrote:ja, i?Enrico wrote:Onaj tadašnji češki drugoligaš?Fordas wrote:E simpatican vam ovaj chairman pravo![]()
![]()
BTW - Mi smo cak pobjedili i ovaj Zenit prije 4-5 godina sa 2:1, pa etoVaše rezultate niko ne spori već se spore naši. Apsurdno je porediti Basel i Newcastle, ali neki čak i to rade. Dynamo Kiew jeste jak klub, ali je mala maca šta je bio u vrijeme naše tekme sa Newcastleom, a tada su Englezi bili bolji od Ukrajinaca.
Uuuuuuu, nemoj više, molim te...realna utopija wrote:ja, i?Enrico wrote:Onaj tadašnji češki drugoligaš?Fordas wrote:E simpatican vam ovaj chairman pravo![]()
![]()
Apsolutno, svaka čast, začepio si im ustaveteran74 wrote:Ako se vec pravi poređenje klubova koji su igrali u trećem pretkolu sa Željom i Sarajevom,pogledajte sastave timova i njihove trenere u momentu odigravanja utakmica. Mislim da trener i kapiten kluba koji je igrao protiv Želje imaju veći REJTING U SVIJETU nego komplet DINAMO K.
DicaTM wrote:Apsolutno, svaka čast, začepio si im ustaveteran74 wrote:Ako se vec pravi poređenje klubova koji su igrali u trećem pretkolu sa Željom i Sarajevom,pogledajte sastave timova i njihove trenere u momentu odigravanja utakmica. Mislim da trener i kapiten kluba koji je igrao protiv Želje imaju veći REJTING U SVIJETU nego komplet DINAMO K.
1) Koliko je utakmica Željo u Europi odigrao prije 2004. godine?slucajan wrote:1)
- Željo je zadnju utakmicu u evropi odigrao 2004. godine
- Sarajevo je od 2004. godine odigralo 16 utakmica u EURO kupovima
2)
- Željo je zadnju titulu (naravno, Federacije) osvojio 2002. godine
- Sarajevo je aktuelni prvak (naravno, BiH)
3)
- Posljednja pobjeda Želje u prvenstvenim utakmicama protiv Sarajeva je 2004. godine
- Posljednja pobjeda Sarajeva u prvenstvenim utakmicama protiv Želje je 2007. godine
To je samo nekoliko činjenica koje mi daju za pravo da navijacima manjeg sarajevskog premijerligaša kažem:
TIŠINA!!!
1)nemam pojma, senilan sam... bilo je to davno, a od stare slave se ne zivi... nego bori za opstanakDicaTM wrote:1) Koliko je utakmica Željo u Europi odigrao prije 2004. godine?slucajan wrote:1)
- Željo je zadnju utakmicu u evropi odigrao 2004. godine
- Sarajevo je od 2004. godine odigralo 16 utakmica u EURO kupovima
2)
- Željo je zadnju titulu (naravno, Federacije) osvojio 2002. godine
- Sarajevo je aktuelni prvak (naravno, BiH)
3)
- Posljednja pobjeda Želje u prvenstvenim utakmicama protiv Sarajeva je 2004. godine
- Posljednja pobjeda Sarajeva u prvenstvenim utakmicama protiv Želje je 2007. godine
To je samo nekoliko činjenica koje mi daju za pravo da navijacima manjeg sarajevskog premijerligaša kažem:
TIŠINA!!!
2) Kada je zadnji put Sarajevo osvojilo titulu prije 2007. godine a kada i koliko puta Željo?
3) Zašto ne pikate kup nego samo ligu pod tim "posljednji put"?
realna utopija wrote:drago mi vas je vidjet ovako optimistične
u zadnje vrijeme ste nam nekako tmurni dolazili na tekme, pa vas nije ni bilo merak .... tuć'