Haj da se javim kao pokretac ove teme
Nakon potrage za saabom kupio sam 9000 AERO 2,0T 185ks za talijansko trziste. Nakon pocetnog ulaganja u auto nisam imao nekih problema sa njim. Isao kao lud

. Nakon jednog bezazlenog mijenjanja cjevi ostaje skinuto jedno crijevo od vode i nakon kojeg km temperatura raste i auto je "prokuhalo". vozim auto kod "provjerenog" majstora za swe auta niti ga pitam za cijenu popravka samo mi je bilo bitno da se napravi (auto je gubilo vodu tj trebalo je raditi glavu motora ) .Nakon sto sam uzeo auto od majstora auto je dimilo nenormalno al majtor kaze malo ga stisni nakupilo se ulja u auspuhu

. vracam auto kod majstora na reklamaciju (kaze pospadale gumice ventila tj stavili su neodgovarajuce).Opet uzimam auto i kaze idi negdje u brdo i stisni ga da izadje ulje iz auspuha koje se nakupilo. Odem na Bjelasnicu bas ga stisno

stajem ispred Marsala auto ne dimi vise meni srce ko Trebevic , sjednem popijem kafu upalim auto kad imam sta vidjeti , ustvari nevidim nista od dima , nema kapi ulja u motoru.Nekako se vratim u SA kod majstora (stajao dva puta dosipo po 4 l ulja) kaze majstor "a jesi pregledao ulje kad si uzeo od mene auto

). Naravno vrisne mi turbina nakon sto je ostao bez ulja haj posaljem na remont i kod drugog majtora da mi rijesi problem glave motora. Opet sve ispocetka na relamaciju isl , opet vrisne turbina ( priznali su reklamaciju ). Sad odem u Uzice da mi urade turbinu opet i radila je do SA . Tad parkiram saaba pod kucu kupim drugo auto i nakon 6mjeseci ga prodam saaba

.
Ovo sve sam napisao iz razloga da ljudi znaju sta mogu ocekivati kad kupe Saaba u BiH . Ja i pored tolike zelje da posjedujem saaba i nakon toliko muke sa njim , nisam vise mogao psihicki a vala i finansiski da izdrzm toliko komlikacija nastalih odlaskom kod nestrucnih majstora.
Ako nekad budem kupovao opet Saab-a to ce biti onog dana kad u SA bude ozbiljan ovlasteni servser saaba do tada je dobra i Alfa
Izvinjavam se na greskama u pisanju (u zivotu nisam napisao duzi post

)
Tema Saab 9000 a nijedne slike