Trojica Hrvata iz Bosne na smrt pretukli Švicarca

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

pitt wrote:Aha....zato oni roboti zive dobro, zaradjuju, putuju, ne kolju se.........jebo i taj zivot gdje nema krvii ratova :D:D :-) :-)
govore par jezika, imaju mozda par generacija u familiji koji su fakuletski obrazovani, i koji nisu morali hodati po zbjegovima i cistiti zgarista. imaju dobre skole, lijepe gradove, prirodu.
ali zato jarane kad mi kupimo mlado janje, pa litar "mehke" pa jos u sargiju udarimo, e jarane moj... :-) :-) :-)
izPrincipa

Post by izPrincipa »

zlata wrote:Al zaista me cudi. Pravi socioloski fenomen. Isti Balkanci...tolike siledzije u Svici....a preko bare...normalni...cesto uzorni....gradjani. :-) U Cile-u, Boliviji...cak najvisa elita. Tamo vam je prezime sa IC... status-symbol...ko Gucci-Pucci! :shock:
I ovdje ima ljudi sa diplomama za koje nisam znala ni da postoje! Postdoktorati, naucni radovi, sta hoces. Ima i radinog, obicnog svijeta, uzornih radnika, dobrih roditelja. I oni su vecina! Ali je cinjenica da su Balkanci procentualno ubjedljivo najbrojniji medju kriminalcima, i to u agresijama, tucama, ubistvima.
anais_nin

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:
pitt wrote:Aha....zato oni roboti zive dobro, zaradjuju, putuju, ne kolju se.........jebo i taj zivot gdje nema krvii ratova :D:D :-) :-)
govore par jezika, imaju mozda par generacija u familiji koji su fakuletski obrazovani, i koji nisu morali hodati po zbjegovima i cistiti zgarista. imaju dobre skole, lijepe gradove, prirodu.
ali zato jarane kad mi kupimo mlado janje, pa litar "mehke" pa jos u sargiju udarimo, e jarane moj... :-) :-) :-)
ma kako ne kontas? :D bilo kojim putem da krenes, uvijek i vazda zavrsi sa "mi" i "oni" :D
gavrilo

Post by gavrilo »

izPrincipa wrote:test01, znam jer zivim sa njima. Druzim se sa Svicarcima, Italijanima, Turcima, Juznoamerikancima;
gdje zivis care?
izPrincipa

Post by izPrincipa »

gavrilo wrote:
izPrincipa wrote:test01, znam jer zivim sa njima. Druzim se sa Svicarcima, Italijanima, Turcima, Juznoamerikancima;
gdje zivis care?
Carica zivi u suisse romande, Fribourg.
callmethebreeeze

anais_nin wrote:
callmethebreeeze wrote:
ma kako ne kontas? :D bilo kojim putem da krenes, uvijek i vazda zavrsi sa "mi" i "oni" :D
nemam ja nista protiv toga mi, ja volim i bosnu i bosance i imam prijatelja medju nasim ljudima, ali iskreno mi je zao kada vidim pojedine poput ovog testa koji (i dalje mislim da nas testira) zive u nekom paralelnom svijetu, pljuju po drzavama i ljudima koji su im pruzili gostoprimstvo kada su iz "naseg" rahatluka morali bjezati glavom bez obzira, i, sto je najgore, nisu ni svjesni sta sve propustaju izolirajuci se.
zemo_online

Post by zemo_online »

anais_nin wrote:
test01 wrote:
izPrincipa wrote: Sta to znaci biti pickica? Ne tuci ljude na podu? Ne ostaviti 22-togodisnjaka da ispusti dusu na aslfaltu? Ova prijateljstva nisu "prava", jer se Svicarci ne izbodu nozevima? Oprosti, ali ovo je duboka glupost. Ako im ovdje nisu dobra prijateljstva, sto se ne vrate u domovinu, gdje ne zive pickice?

Najnovija vijest:
Brugg (AG) : Dvadesetak mladih, svi srpskog i makedonskog porijekla, potukli su se golim rukama i metalnim sipkama, jer je jedan Srbin od 22 godine gledao djevojku Makedonca od 20 godina. Rezultat: 10 ranjenih.

Doista nisu picikice, nego retardi!
Znas li ti kako Svicarci zive?Ma hebo sve njihove pare.Nije zivot samo lova.
Oni su cijeli zivot roboti,a ja to necu da budem.
A koliko dugo ti vec zivis (ili su zivio) u Svici? :roll:
dok sam bio shvatio sam da su to roboti,a ne ljudi tako da ne bi nikad vise.
gavrilo

Post by gavrilo »

izPrincipa wrote:Carica zivi u suisse romande, Fribourg.
izvinjavam se ... nisam primjetio da si zensko :)

... ali kud bas suisse romande :roll: :D
muha_sa

Post by muha_sa »

Na kantonalnoj TVSA upravo apeluju da se jave dobrovoljni davaoci krvi sa krvnom grupom-O- Pred Tehnickom školom, nožem,zboden djecak :(
pitt

Post by pitt »

muha_sa wrote:Na kantonalnoj TVSA upravo apeluju da se jave dobrovoljni davaoci krvi sa krvnom grupom-O- Pred Tehnickom školom, nožem,zboden djecak :(
da se pickice iz svice to ne svete :-) :-)

Bez zeze sad......nadam se da ce momak biti ok :?
zemo_online

Post by zemo_online »

callmethebreeeze wrote:
anais_nin wrote:
callmethebreeeze wrote: govore par jezika, imaju mozda par generacija u familiji koji su fakuletski obrazovani, i koji nisu morali hodati po zbjegovima i cistiti zgarista. imaju dobre skole, lijepe gradove, prirodu.
nemam ja nista protiv toga mi, ja volim i bosnu i bosance i imam prijatelja medju nasim ljudima, ali iskreno mi je zao kada vidim pojedine poput ovog testa koji (i dalje mislim da nas testira) zive u nekom paralelnom svijetu, pljuju po drzavama i ljudima koji su im pruzili gostoprimstvo kada su iz "naseg" rahatluka morali bjezati glavom bez obzira, i, sto je najgore, nisu ni svjesni sta sve propustaju izolirajuci se.
Sta propustam.Da skupljam cijeli zivot dok ne otegnem papke?
Jel to?
izPrincipa

Post by izPrincipa »

Muha, to je strasno!
zemo_online

Post by zemo_online »

14000 ljudi pogine u americi godisnje od vatrenog oruzja.
opet balkanci.
pitt

Post by pitt »

test01 wrote:14000 ljudi pogine u americi godisnje od vatrenog oruzja.
opet balkanci.
na 300 miliona. Koliki je per capita kod nas? :? :-)
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

@test01 de Boga ti Velikog ohani... ako te ikako umolit mogu.. :roll:
zemo_online

Post by zemo_online »

Arslan wrote:@test01 de Boga ti Velikog ohani... ako te ikako umolit mogu.. :roll:
sto bas ja?
anais_nin

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:
anais_nin wrote:
callmethebreeeze wrote: govore par jezika, imaju mozda par generacija u familiji koji su fakuletski obrazovani, i koji nisu morali hodati po zbjegovima i cistiti zgarista. imaju dobre skole, lijepe gradove, prirodu.
pa apsolutno je nebitno ko smo MI, a ko su ONI, bitno je da ima neka linija koja razdvaja....

Meni je recimo interesantno povuci neke paralele izmedju ovog zlocina i ubistva starice u Sarajevu :roll: a ima jos puno takvih....pod jedan svirepost samog cina :roll: pod dva cinjenica da se "hrabrost krije u brojkama"....i pored svoje "delikvenosti" sumnjam da bi ijedan od ucesnika u bilo kojem od ova 2 zlocina usudio se i pokusati nesto slicno da je bio sam :roll:
tanka je linija, jako tanka :roll: tako "malo" treba da se oduzme ljudski zivot, a u stvari da li smo svjesni koliko je poremecena ta "crta/linija" unutar osoba koje su u stanju da ucine ovako nesto :roll:

i naravno da nisu jedini, svaki dan svuda u svijetu, toliko izgubljenih zivota :roll: opet ***nje u Ruandi :roll: Ali da li to umanjuje tragediju ovog ubistva? :roll: ili je nekako relativizira? po meni: NE :roll:

A sto se identiteta pocinioca ovog zlocina tice, bitan je stoga sto za razliku od nekih drugih zlocina za ovaj ce neko ipak odgovarat. Bitan je zato sto svuda oko nas mediji, ljudi se "igraju" sa nazivima, identitetima, udaranjem etiketa na raznorazne zlocine, a mi se sve vise navikavamo na to :roll:
Valjda je to u neku ruku ljudski....prihvatati to....da se zlocinu i zlocincu da odredjeni identitet da bismo se samim cinom etiketiranja istog mogli distancirati od svireposti i samog zlocina, upiruci prstom u nekom drugom smjeru i razdvajajuci se od onih koji su bili u stanju to uraditi. Tako da je puno lakse o ubicama teta ljubice razmisljati kao "o nekim tamo romima koji NISU iz BiH".....isto tako je lakse razmisljati o ubicama ovog mladica kao "hrvatima" ili "dijaspori" pa samim tim "nisu nasi", stoga kakve to ima veze s nama :roll:

A u neku ruku ima. Jer iako roditeljima ovog mladica to ne znaci nista, ne pruza ni utjehu, niti im je taj podatak relevantan u bilo kojem pogledu, nace se dosta onih kojima ce taj podatak biti i te kako bitan. Takve stvari nisu odsutne u jednoj kanadi ili SADu, ali su puno manje primjetne, jer su ovo zemlje koje stoje na nogama imigranata, imigranti su njihova srz....u sredinama u kojima nije tako, nije bas jednostavno kad neko naizgled neprimjetno pocne da koristi tu kartu "ljudi tog porijekla u nasoj mirnoj ( i relativno homogenoj) sredini" :roll:
callmethebreeeze

test01 wrote:
callmethebreeeze wrote:
anais_nin wrote: ma kako ne kontas? :D bilo kojim putem da krenes, uvijek i vazda zavrsi sa "mi" i "oni" :D
Sta propustam.Da skupljam cijeli zivot dok ne otegnem papke?
Jel to?
ja cujem slicne stvari i za svedsku. ja mogu pricati samo iz moje perspektive. moje misljenje je da covjek mora biti rahat sa saim sobom, pa mu je svuda rahat. i ja razumijem da neki ne mogu "bez one vode i onog zraka", ali razlozi zbog kojih ja volim zivot ovdje su:
normalnost, normalna drzava, ne vode je lopovi, kriminalci, sve funkcionise, ulice ciste, gradski saobracaj na nivou, javna debata na nivou, zivim u centru grad, a prepisati hoda imam park gdje mogu trcati, jos manje moram hodati do kafana, nocnih klubova, restorana, gdje se ludo zabavljam sa rajom. bosancima, a boga mi i svedjanima, a da ti ne pricam kako zivot u normalnoj drzavi cini da mogu imati snove i planirati za buducnost, jer meni se smuci kad otvorim novine i vidim o cemu se radi.
ili kao sto mi amidza, s puno ironije u glasu, rece danas kad sam ga nazvao:
" ma ovdje sve ode u pizdu materinu, ali hajde, uskoro ce proljece, pa cemo janjca okrenuti"
:D
callmethebreeeze

p.s naravno da i ovdje ima kriminala, segregacija, sranja raznoranzih, ali se opet zna neki red.
zemo_online

Post by zemo_online »

Svako ko je pobjegao od rata i dosao u Svedsku ili neku drugu zemlju,fali tu zemlju reda i rada.Logicno i normalno.
Da li bi napustio BIH da nije bilo rata?
callmethebreeeze

test01 wrote:Svako ko je pobjegao od rata i dosao u Svedsku ili neku drugu zemlju,fali tu zemlju reda i rada.Logicno i normalno.
ne znam, ne volim ta pitanja ssbb kbbb, govorim ti iz ove perspektive.
a, naravno da bih volio da je u bosni kako nije, rado bih se vratio. ali pravo da ti kazem, htio bih da moja djeca, insallah, budu prva u mojoj porodici, koja nece morati bjezati ili cucati po rovima "za tudji racun i nejasan teritorij".
anais_nin

Post by anais_nin »

test01 wrote:Svako ko je pobjegao od rata i dosao u Svedsku ili neku drugu zemlju,fali tu zemlju reda i rada.Logicno i normalno.
kakve veze to ima s bilo cim? :roll: svima nam je tako kako je, i svi smo iz ovog ili onog razloga tu gdje jesmo :roll: nekima je lakse, nekima je teze, ali sve u svemu malo je onih kojima je kasika pala u med i sve im se samo na tanjiru serviralo....ima ona pjesma "life's what you make it" - zivot je ono sto NAPRAVIS od njega...ti si skontao da Svica nije za tebe, i to je tvoj izbor, ali je li stvarno neophodno da ubjedjujes druge da im nije dobro ko sto misle da jeste :roll:
zemo_online

Post by zemo_online »

Ti si u Torontu,a Mostar ti je u srcu.Jos si moderator.iz Toronta???
pitt

Post by pitt »

test01 wrote:Ti si u Torontu,a Mostar ti je u srcu.Jos si moderator.iz Toronta???
jes vidio drskosti.....posao krade domorocu nekom :D:D:D:D:D
zemo_online

Post by zemo_online »

dase meni kanade docepat.tamo se svi griju na struju.
Post Reply