priprema li se i Bosna za predstojece veselje

obuca

Post by obuca »

dioklecian wrote:
mIRCerka wrote:
Shoshana wrote:Ma mene brine ova crkva... to nekako propustih :?

Da nije Fatina?
Nije, vec ona sto ce da se gradi na Grbavici...ocigledno odavno nije forumano o tome...
Sve iste teme...Da se hoce vise Kosovo odvojit, da se hoce izgradit sve crkve i dzamije, i ispremjestat gdje sta pripada, da se onda zabrinemo o komsijama kojima samo noge vire iz kontejnera...
Ukratko, sto se teme tice, fakat mi je Kosovo na zadnjem mjestu. Pitajte imigracione urede sirom evrope koliko je kosovara uselilo u njihove zemlje na racun rata u BiH.Izvin'te, meni je trenutno moja mahala najpreca.
izvini iako imam puno postovanje prema tebi kao poznavalac prilika i zena , sad ti moram priznati da ova recenica ti je bila pravo mahalskog karaktera.
ako je koji albanac dobio neki boravak na osnovu bosne onda je to samo zato sto je on i bio drzavljanin te bosne, pa je napustio isto tako kao sto je uradilo pola bosne za vrijeme rata(agresije)
ostali su dobili ekonomski ili politicki azil na osnovu stanja na kosovu, a nama dobro poznata manje vise.
pozdrav meni dragoj m.
dok je trajao rat u bih mnogi koji nisu bih drzavljani su u mnogim zapadnim zemljama stekli status izbjeglice. kako???? e pa rekli da im je sve izgorilo i slicno. sta ce ljudi. dovijali se na razne nacine. znam da je u DE to ferceralo.
lafo otjerani smo sve su nam zapalili itd........
cyprus

Post by cyprus »

fantom slobode wrote:
cyprus wrote:Ja neke ne mogu shvatit ali nikako.

E, spominju Armiju BiH (odavno nepostojeću i u nečiijim glavama imaginarnu) kao garant opstanka BiH. :lol:

Prvo, da BiH nije dobila međunarodno priznanje od svijeta, nema te Armije koja bi je učinila nezavisnom. Valjda je to jasno. To je isto kao misliti da je OVK iliti UÇK glavni faktor buduće nezavisnosti Kosova.

Drugo, i da Armija postoji, da li mislite da je ona tolika sila da bi mogla ići kontra međunarodnog prava i svih sila svijeta, pa da se kaže da je ona garant, a ne međunarodno pravo.

Treće i najvažnije za pobijanje ove stupidne teze - ARMIJA BIH VIŠE NE POSTOJI.
Ako nisi clan, ne mora znaciti da ne postoji, zar ne!A kada treba tu je, nista se ne sekiraj.Naucili smo davno da medjunarodno pravo je rastegljiva stvar.A kao sto rece Komsija nije 1992...
To nešto na organizacionom nivou Garde cara Lazara? :-) :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

obuca wrote:
dioklecian wrote:
mIRCerka wrote: Nije, vec ona sto ce da se gradi na Grbavici...ocigledno odavno nije forumano o tome...
Sve iste teme...Da se hoce vise Kosovo odvojit, da se hoce izgradit sve crkve i dzamije, i ispremjestat gdje sta pripada, da se onda zabrinemo o komsijama kojima samo noge vire iz kontejnera...
Ukratko, sto se teme tice, fakat mi je Kosovo na zadnjem mjestu. Pitajte imigracione urede sirom evrope koliko je kosovara uselilo u njihove zemlje na racun rata u BiH.Izvin'te, meni je trenutno moja mahala najpreca.
izvini iako imam puno postovanje prema tebi kao poznavalac prilika i zena , sad ti moram priznati da ova recenica ti je bila pravo mahalskog karaktera.
ako je koji albanac dobio neki boravak na osnovu bosne onda je to samo zato sto je on i bio drzavljanin te bosne, pa je napustio isto tako kao sto je uradilo pola bosne za vrijeme rata(agresije)
ostali su dobili ekonomski ili politicki azil na osnovu stanja na kosovu, a nama dobro poznata manje vise.
pozdrav meni dragoj m.
dok je trajao rat u bih mnogi koji nisu bih drzavljani su u mnogim zapadnim zemljama stekli status izbjeglice. kako???? e pa rekli da im je sve izgorilo i slicno. sta ce ljudi. dovijali se na razne nacine. znam da je u DE to ferceralo.
dioklecian, da dodam na ovo obucino:

Kad ti neko upadne u stan sa kamom da te kolje u 5 ujutro, kao sto je bilo u Akifa Seremeta u Aerodromskom, sigurno nisi bio dovoljno priseban da poneses pasos, slike djece, knjizice skolske i slicno...

Ti provjeri pa tek onda reci da je mahalska info.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

cyprus wrote:
fantom slobode wrote:

E, spominju Armiju BiH (odavno nepostojeću i u nečiijim glavama imaginarnu) kao garant opstanka BiH. :lol:

Prvo, da BiH nije dobila međunarodno priznanje od svijeta, nema te Armije koja bi je učinila nezavisnom. Valjda je to jasno. To je isto kao misliti da je OVK iliti UÇK glavni faktor buduće nezavisnosti Kosova.

Drugo, i da Armija postoji, da li mislite da je ona tolika sila da bi mogla ići kontra međunarodnog prava i svih sila svijeta, pa da se kaže da je ona garant, a ne međunarodno pravo.

Ako nisi clan, ne mora znaciti da ne postoji, zar ne!A kada treba tu je, nista se ne sekiraj.Naucili smo davno da medjunarodno pravo je rastegljiva stvar.A kao sto rece Komsija nije 1992...
To nešto na organizacionom nivou Garde cara Lazara? :-) :-)
Nismo mi srbija, nemoj praviti smijesna poredjenja. :-) :-) :-) :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

i da ti odmah objasnim - mogao je kunto panto doci i reci ja iz Bosne, zapalili mi sve, nemam nista sem gaca na guzici i dobiti privremene papire kao izbjeglica iz Bosne.
0.7.1.

Post by 0.7.1. »

[Vodenjak] A, ovaj......
Mozda ti niko nije rekao....
Pa moram ja, a nije mi bas ugodno....

Armije BiH vec godinama nema!
Imas li kakav drugi prijedlog kako da se opustimo?
Nije postojala ni '92, pa je bila... obrati pažnju na moj tačan citat i poziciju naroda u njemu!
[cyprus]
Ja neke ne mogu shvatit ali nikako.

E, spominju Armiju BiH (odavno nepostojeću i u nečiijim glavama imaginarnu) kao garant opstanka BiH.

neke stvari sam već odgovorio, a neke ću odgovoriti redom

1. Tibet je međunarodno priznat pa može to mačku o rep! OVK nije imala međunarodno priznanje, ali će ga brzo dobiti :) a kosovo je de facto nezavisno (imaju čak i pasoš priznat u svijetu)

2. gore odgovoreno, niko ovdje ne govori protiv međ. prava već da ti ono ne garantuje ništa... vidi konvenciju o sprječavanju genocida ili čl. 7 Povelje UN (sprječavanje agresije na članice) pa primjeni na BiH.

3. Armije BiH će biti dok ima ovog naroda! PS Armija BiH se sada zove OS BiH kako se i zvalo '92 (od maja do jula) ona nije ukinuta ona je postala komponenta OS BiH.
dioklecian

Post by dioklecian »

mIRCerka wrote:
obuca wrote:
dioklecian wrote: izvini iako imam puno postovanje prema tebi kao poznavalac prilika i zena , sad ti moram priznati da ova recenica ti je bila pravo mahalskog karaktera.
pozdrav meni dragoj m.

Kad ti neko upadne u stan sa kamom da te kolje u 5 ujutro, kao sto je bilo u Akifa Seremeta u Aerodromskom, sigurno nisi bio dovoljno priseban da poneses pasos, slike djece, knjizice skolske i slicno...

bilo malo konfuzno napisana, nisam mozda tacno svatio u kom kontextu to spomionjes,
pozdrav
mIRCerka

Post by mIRCerka »

dioklecian wrote:
mIRCerka wrote:
obuca wrote: dok je trajao rat u bih mnogi koji nisu bih drzavljani su u mnogim zapadnim zemljama stekli status izbjeglice. kako???? e pa rekli da im je sve izgorilo i slicno. sta ce ljudi. dovijali se na razne nacine. znam da je u DE to ferceralo.

bilo malo konfuzno napisana, nisam mozda tacno svatio u kom kontextu to spomionjes,
pozdrav
mIRCerka
Upisano: 28/01/2008 15:51
Član od: 20 aug 2004 Poruke: 22020 Mjesto: Grbavica
i da ti odmah objasnim - mogao je kunto panto doci i reci ja iz Bosne, zapalili mi sve, nemam nista sem gaca na guzici i dobiti privremene papire kao izbjeglica iz Bosne.
Objasnih evo ovako..
dioklecian

Post by dioklecian »

mIRCerka wrote:
dioklecian wrote:
mIRCerka wrote: dioklecian, da dodam na ovo obucino:

pozdrav
mIRCerka
Objasnih evo ovako..
zao mi je ali opet te nisam razumio,
dali ti njih smatras kao zrtve bosanskog rata pa morali napustiti bosnu ili generalizujes stvari kao sto je praksa ovdje na forumu kad su u pitanju albanci u svjetlu(smislu) kriminalaca, slagali pa dobili azil itd ili?.
ako je prvo onda se slazem potpuno s`tobom a ako je ovo drugo onda vazi ono sto sam ti napisao prije.
dograditi obucin citat ne lici mi na tebe, nije to tvoj stil, ti mozes bolje.
pozdrav
Last edited by dioklecian on 28/01/2008 16:54, edited 2 times in total.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

dioklecian wrote:
mIRCerka wrote:
dioklecian wrote: bilo malo konfuzno napisana, nisam mozda tacno svatio u kom kontextu to spomionjes,
pozdrav
mIRCerka
Objasnih evo ovako..
zao mi je ali opet te nisam razumio,
dali ti njih smatras kao zrtve bosanskog rata pa morali napustiti bosnu ili generalizujes stvari kao sto je praksa ovdje na forumu kad su u pitanju albanci u svjetlu(smislu) kriminalaca, slagali pa dobili azil itd ili?.
ako je prvo onda se slazem potpuno s`tobom a ako je ovo drugo onda vazi ono sto sam ti napisao prije.
pozdrav
Jah vala...
De se ti odluci, @mircerko! :P :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

dioklecian wrote: zao mi je ali opet te nisam razumio,
pozdrav
Rat u Bosni, ja u Sarajevu, granatiraju Sarajevo, a tatina tetka u Zagrebu zove i kaze AJME STO SE SEKIRAM ZA VAMA EVO I TETAK SAMO RAKIJU LJUSHTI OD SEKIRACIJE...
Rat u Bosni, ja u Sarajevu, granatiraju Sarajevo, a neki lik iz recimo Pristine, dodje na njemacku granicu i predstavi se kao kuntopanto iz Sarajeva, sve izgubio bla bla i ode...ispali se vanka preko nasih ledja..
ko sto mi smeta cinjenica da je Ejup slao Eminu vani u skolu parama za djecu BiH, tako mi smeta i to sto se sad neko kao sekira vise oko Kosova (a ubili se pomazuci kosovo jos dok je juga bila citava a na kosovu protestirali) nego oko komsije sa 7.sprata koji svako jutro rovi kontejnere.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

Hvala dragom bogu pa su sandaklije tampon zona izmedu nas i kosova,a i romanijci su tu pa mozemo dahnut inace bi nagrabusili :D
brdo

Post by brdo »

Shoshana wrote:Ma mene brine ova crkva... to nekako propustih :?

Da nije Fatina?
:bih: :bih: :faraon1: :faraon1: :D :D
brdo

Post by brdo »

kosovo republjik :lol: :lol: :lol: :lol:
kijameta

Post by kijameta »

Ja iz tvojih postova vidim da ti nikad nisi pusku nosio,sad po automatizmu bih ti se trebao prestati obracati,jer sa takvim ljudima ne pricam ali cisto da ti pojasnim par stvari.
Armije BiH nije bilo ni u aprilu 92 pa je bila na papiru u maju 92 a de facto kao odlucujuci cinilac od ljeta 94.
Mozda nisi znao ali svaka armija se sastoji od ljudi,znaci ako imas ljude imas i Armiju.A u Bosni imas ljude najviseg kvaliteta za pravljenje Armije,najveci procenat u svijetu ratnih veterana,obucenih oficira i ljudi sposobnih da rukuju svakom vrstom tehnike.Oruzja,hvala bogu-ima.
Ali to nije potrebno jer ARMIJA BiH POSTOJI kao komponenta OSBiH,doduse uskoro ce prestati da postoji,mjesto Armije BiH ce preuzeti OSBiH.
A sta je OSBiH, to je jedina legalna armija u BiH clanica NATO programa- Partnerstvo za mir i kao takva saveznik USA ,kojem pomaze u njegovoj operaciji 'Iracka sloboda'.
Dakle ima puniji legtimitet nego sto je ARBiH imala.Ako neka strana u Bosni odluci da napusti OSBiH,za sto nije ovlastena,to znaci osnivanje paravojnih formacija a ne znaci raspad OSBiH,one ostaju pod komandom centralnih vlasti.
A niko ne moze smijeniti centralne vlasti,jer nijedan unutarbosanski neprijatelj nema legtimitet 67% pa ni 50 % glasova stanovistva za bilo sta.
U slucaju vanjske agresije,stvar je jos jasnija,jedino je pitanje koliko minuta treba mlaznjak US Air-Forca od Aviana do Bosne.
Tako da propade veselje a propalo je veselje i na Kosovu i to jos 99.
Poslije kracih NATO udara na Srbiju,NATO je predao ultimatum Srbiji,iako nije postigao minimalni cilj,unistenje 10 % neprijateljske kopnene armije.Srbija je iako sa skoro netaknutom vojskom,prihvatila ultimatum i napustila Kosovo zauvjek.Danas je i vojska Kosova,prevelik zalogaj za srpsku vojsku ali da ne bude kakve zabune,danas je komandant KFOR-a rekao da srpska vojska dobro zna gdje joj je granica. I zna,oni su mjerili prolazno vrijeme mlaznjaka iz Aviana i rezultat im je;Jebeno brzo.
cyprus

Post by cyprus »

kijameta wrote:Ja iz tvojih postova vidim da ti nikad nisi pusku nosio,sad po automatizmu bih ti se trebao prestati obracati,jer sa takvim ljudima ne pricam ali cisto da ti pojasnim par stvari.
Armije BiH nije bilo ni u aprilu 92 pa je bila na papiru u maju 92 a de facto kao odlucujuci cinilac od ljeta 94.
Mozda nisi znao ali svaka armija se sastoji od ljudi,znaci ako imas ljude imas i Armiju.A u Bosni imas ljude najviseg kvaliteta za pravljenje Armije,najveci procenat u svijetu ratnih veterana,obucenih oficira i ljudi sposobnih da rukuju svakom vrstom tehnike.Oruzja,hvala bogu-ima.
Ali to nije potrebno jer ARMIJA BiH POSTOJI kao komponenta OSBiH,doduse uskoro ce prestati da postoji,mjesto Armije BiH ce preuzeti OSBiH.
A sta je OSBiH, to je jedina legalna armija u BiH clanica NATO programa- Partnerstvo za mir i kao takva saveznik USA ,kojem pomaze u njegovoj operaciji 'Iracka sloboda'.
Dakle ima puniji legtimitet nego sto je ARBiH imala.Ako neka strana u Bosni odluci da napusti OSBiH,za sto nije ovlastena,to znaci osnivanje paravojnih formacija a ne znaci raspad OSBiH,one ostaju pod komandom centralnih vlasti.
A niko ne moze smijeniti centralne vlasti,jer nijedan unutarbosanski neprijatelj nema legtimitet 67% pa ni 50 % glasova stanovistva za bilo sta.
U slucaju vanjske agresije,stvar je jos jasnija,jedino je pitanje koliko minuta treba mlaznjak US Air-Forca od Aviana do Bosne.
Tako da propade veselje a propalo je veselje i na Kosovu i to jos 99.
Poslije kracih NATO udara na Srbiju,NATO je predao ultimatum Srbiji,iako nije postigao minimalni cilj,unistenje 10 % neprijateljske kopnene armije.Srbija je iako sa skoro netaknutom vojskom,prihvatila ultimatum i napustila Kosovo zauvjek.Danas je i vojska Kosova,prevelik zalogaj za srpsku vojsku ali da ne bude kakve zabune,danas je komandant KFOR-a rekao da srpska vojska dobro zna gdje joj je granica. I zna,oni su mjerili prolazno vrijeme mlaznjaka iz Aviana i rezultat im je;Jebeno brzo.
E blago tebi kad pričaš samo sa onim koji su puške nosali. Mogu ti reći da se čak i primjeti.

Da, nisam nosio pušku u ratu, al samo iz razloga jer sam bio dijete. Međutim, kao neko ko je čitav rat proveo u opkoljenom Sarajevu imam potpuno pravo da pričam o ratu, jar kako rekoh iako sam bio dijete znam veoma dobro šta je rat i takvima kao što si ti mogu reć samo dabogda ti u kući bio.

Što se tiče OSBiH valjda je i djeci jasno da je to sve pod kontrolom NATO-a i da se na ovom prostoru još dugo neće moći ni metak ispaliti bez znanja i odobrenja ili bar prećutnog odobravanja NATO-a. A ove armije legalne i paravojne na svim stranama bla bla, to naspram svjetske politike imaju udjela otprilike oko 0,0000001%. Ista situacija važi i za Kosovo. Ako Kosovo i bude posjedovalo vojsku, to neće bit ni nalik OVK (koji je btw bio i osto paravojna formacija).
bbrs

Post by bbrs »

zavrzlama wrote:Slavlje....cega i koga..

Kosovo ce najvjerovatnije cekati nezavisnost jos dugo vremena....Srbija je uspjela da se izbori da dokaze da OUN nema pravni osnov da proglasi Kosovo nezavisnim..Ameri ne zele da ispadnu smijesni i da izigraju ono sto su obecali...a EU ne zeli politicko-ekonomski sukob sa Rusima i zeli koliko toliko miran Balkan...rjesenje ce biti da ce EU staviti Kosovo pod protektorat ....i onda ce Albanci na Kosovui dobiti upravu slicnu kao mi u BIH..gdje se nece znati jel Kosovo nezavisno..jel Kosovo dio Srbije..sve strane ce proglasiti neku svoju politicku pobjedu..a mi svi u okruzenju cemo zaostajati za jednom Rumunijom ili Bugarskoj jedno 100 godina..do nekog novog rata i pokusaja da se uredi neuredni Balkan :D
:thumbup: ili znaće se da se ništa znati neće :D
Post Reply