Homo - Vas stav?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- River_isle
stvar izbora; nista protiv gay populacije, al bi mi je totalno bezveze...valjda ne volim osobe koje vole sjediti jednom guzom na dvije stolice 
- anais_nin
ne POSTAJE se gayProzor wrote:Pa eto, onda to potpada pod isto pitanje. Ima li zapravo ista biolosko, kod homoseksualne osobe sto prouzrokuje takvu vrstu atrakcije...? I sta je sa onima sto postanu gay tek u 40-im, cak i nakon braka...?
- anais_nin
koja to nauka?newone wrote: Homoseksualizam je u modernom svijetu cisto socioloski fenomen ili pojava. Istina je da se jedan procenat muskaraca radja sa sklonoscu prema istom spolu, ali ti takvi najcesce postaju tokom zivota transeksualci. Naravno u slobodnom drustvu gdje takvo ponasanje mogu ispoljiti a da ne budu stigmatizovani od sire drustvene zajednice. U suprotnom oni kriju svoje sklonosti i smatraju se homoseksualcima a u sustini nisu to vec transeksualci.
Homoseksualizam nastaje i u porodici recimo najcesce u slucajevima kada otac ima agresivan stav prema majci djeteta. Velike su sanse da takvo dijete postane homoseksualac. Isto tako musko dijete ako raste bez oca i samo uz majku isto ima te predispozicije. Ovo je kako nauka te stvari objasnjava.
Medjutim u kapitalizmu na Zapadu gdje je sve okrenuto novcu i samo novcu evidentan je nagli skok u broju homoseksualaca ali i lezbejki. Trka za novcem, karijerom, edukacijom, enormno velike radne obaveze na poslu i prekomjerni radni sati provedeni na poslu da bi se zaradio novac i da bi se uopste opstalo u struci, tjeraju ljude od braka, bilo kakvog ozbiljnog vezivanja, od odgoja djece i slicno. Jednostavno ljudi imaju sve manje i manje slobodnog vremena, a u takvoj situaciji nema vise mjesta za brak i za djecu. Na Zapadu brak kao institucija izumire. Ljudi su poprilicno otudjeni jedni od drugih i to je u sustini drustvo individualaca. Sa druge strane na Zapadu su prava zena podignuta na pijedestal bozanstva i to je tako i u zakonodavnom sistemu svih zemalja na Zapadu. Ovdje bukvalno zene imaju veca prava od muskaraca. Konkretno, u slucaju razvoda braka, zena dobija sve, kucu, novac, djecu,kola i jos se muz zakonski obaveze na astronomske alimentacije za djecu i izdrzavanje bivse vec supruge koja nakon razvoda i decenijama moze da da sebi slobodu da ne trazi bilo kakav posao vec da kao parazit zivi od novca kojeg joj na racun uplacuje bivsi muz.U Americi broj muskaraca koji kuburi sa ovim problemom je milionski. Mnogi rade i po dva, tri posla da finansijski izadju na kraj sa svim svojim novcanim obavezama. Ljubav je potpuno deklasirana i ogroman broj zena zloupotrebljava zakonodavstvo da bi sebi i djeci kroz brak i njegov razvod poslije obezbjedili finansijsku sigurnost. Svjesni ovoga, muskarci bjeze od braka, mnogi se svjesno opredjeljuju za homoseksualizam kao bijeg od samoce, a i oni razvedeni razocarani i u svojoj 40-toj postaju homoseksualci. Ovo nije samo problem Amerike, vec svih zapadnih zemalja. Sistem je ovdje takav da kreira ljude sklone istom spolu. Sa druge strane i zene imaju sve vise i vise problema da nadju ljubav svog zivota jer ih sve vise muskaraca uopste ne shvata ozbiljno i koriste ih po mogucnosti za one stand night, pa se i one okrecu drugim zenama.
joj izvini ali ovo mi je jedan od najsmjesnijih postova na ovu temu koje odavno procitah
- kicky
kakve veze to ima i sa čim, molim te!homo_sapiens wrote:Jako me zanima - da li bi mogao svog oca zamisliti u postelji, ili nekoj ljubavnoj - seksualnoj pozi s drugim muškarcem.kicky wrote: . . . Konkretno - ja sam gay, ali ne ističem to. . .
Sada, ili dok si bio dijete.
- anais_nin
ne mislim da potice iz predrasuda nego iz neinformisanostiNeelix wrote:evo ja sve cekam da se neko drugi pocne smijat na ovaj post o "postajanju" peshkirom u 40im![]()
reko da se ja ne provalim jer vidim da ovaj to fakat ozbiljno misli
![]()
medjutim takodje napisa i ovonewone wrote:Zaista mi je smijesno da neko otvara disko klub iskljucivo za gay muslimane. Takodje ako je neko gay to ne znaci da je nevjernik bez obzira sta svjetske religije o tome pisu. Vjera je licna stvar svakog pojedinca bez obzira na njegovu seksualnu orijentaciju i niko nema pravo da osporava neciju religioznost na istom principu. Tako barem ja razmisljam.
Ali hajde da vam napisem kako to sve izgleda iz perspektive Zapada. Dok sam zivio u Bosni i ja sam imao tu tipicnu predstavu o homoseksualcima kao o nekim looserima, zenskastim deckima koji se zenskasto ponasaju, vrcaju kukovima, vole lakirati nokte ili ponekada navuci hulahopke i slicno. Medjutim kada sam stigao u Ameriku morao sam iz temelja korigovati svoje misljenje jer ovdje homoseksualci su sve, ali samo ne ono sto sam ja mislio. Danas, nakon Jevrejskog lobija, lobi gay populacije je najmocniji i politicki i finansijski. Uopste nisu zenskasti, vec redovno posjecuju gym, drze do svog tijela i izgleda, jako su uredni i veoma dobro odjeveni.Voze skupocjene automobile. Najveci broj njih je sa visokim obrazovanjem i zauzimaju najodgovornije rukovodece pozicije po kompanijama. Jako su nacitani, a kako nemaju porodicnih obaveza, a samim tim ni djece, godinama kroz poslove koje rade akumuliraju ogromne novce i u principu su jako bogati - upper middle class! Svugdje su, hirurzi po klinikama, profesori na univerzitetima, CEO i CFO u kompanijama, estradni umjetnici. Cak i veliki broj reklama na tv programima su namjenski ciljane za tu populaciju jer zbog novca kojeg posjeduju cine dio populacije koji se smatraju odlicnim potrosacima. Barovi i klubovi za gay ljude bukvakno svugdje.
U kompaniji u kojoj radim tri su homoseksualca i dvije lezbejke. Ekonomisti i inzenjeri, jako vrijedni i susretljivi i kulturni i uopste ne kriju da su to sto jesu. Nema potrebe jer zbog toga nece ovdje izgubiti posao, a svojim radom doprinose firmi.
Po na ulicama prizori tipa setanja gay parova zagrljenih ili drzeci se za ruke sasvim normalna pojava. Tu i tamo i poneki poljubac na javnom mjestu, ali nista vise od toga. Iz pocetka sam u njih buljio i bilo mi smijesno pa cak i odvratno, ali ih sada vise uopste i ne primjecujem. Jednostavno to je dio svakodnevnice ovdje.
Sada gay ljude, i homoseksualce i lezbejke, ne smatram ni manje niti vise vrijednim ljudima u odnosu na nas heteroseksualce. U svakom zitu ima kukolja. Njihova seksualna orijentacija je njihov izbor u zivotu. Ali i oni su ljudi vrijedni paznje pa i prijateljstva i ne vidim zasto bi bili drustveno proganjani. Zbog svoje seksualne orijentacije oni ovdje nikoga ne ugrozavaju.
Ljudska prava su univerzalna. Nemoze se nekoj populacijskoj skupini, pa makar oni bili i gay, uskratiti neka ili sva prava jer se tada dovode ta prava u pitanje i za ostale populacijske skupine. Ili svi uzivaju ista prava ili ih niko ne uziva.
A evo prije par godina u New Hampshireu je inaguriran i prvi protestantski svestenik koji se javno deklarise kao gay. I u Americku Armiju sada mogu i homoseksualci i lezbejke ravnopravno konkurisati kao i na vojne akademije ovdje. Jednostavno brojcano ih je jako mnogo i ne mogu se vise drustveno ignorisati. I nije samo tako u Americi, vec i svugdje u Svijetu. Tamo gdje se nesmiju javno deklarisati, ne znaci da ih nema.
newone wrote:Ma kakvi, mi na poslu imamo non-stop show program sa njima. Uvijek nesto provaljuju da se znamo bacati po cubiclima od smijeha. Ista stvar kada sidjemo u kantinu na dorucak. Uvijek sa njima neki dernek! Jako su dohoviti i veseli i skroz su bezazleni.
- Prozor
Dobro, mozes li onda odgovoriti na jednoanais_nin wrote:meni je smjesno bilo objasnjenje, a ne orginalna izjavaProzor wrote:@anais ja sam autor izjave ne-informiranosti!![]()
Sad izvuci kakav moj pametan citat![]()
![]()
objasnih da se istim NE POSTAJE
- anais_nin
dize se heteroseksualnom muskarcu NA SVASTA kad zatvori ociProzor wrote: Dobro, mozes li onda odgovoriti na jedno, ako lik koji ima zenu i djecu, a onda se razvede i predje na drugu stranu
, je rodjeni homoseksualac... Kako je onda mog´o biti ozenjen i imati seksualne aktivnosti sa zenom? Ako se heteroseksualcu na dize na muska, kako je njemu moglo na zenu?
- Prozor
a homoseksualnom?anais_nin wrote:dize se heteroseksualnom muskarcu NA SVASTA kad zatvori ociProzor wrote: Dobro, mozes li onda odgovoriti na jedno, ako lik koji ima zenu i djecu, a onda se razvede i predje na drugu stranu
, je rodjeni homoseksualac... Kako je onda mog´o biti ozenjen i imati seksualne aktivnosti sa zenom? Ako se heteroseksualcu na dize na muska, kako je njemu moglo na zenu?
![]()
- danas
c c c sta uradi holandija od fina celjadetatempora wrote:Protiv sam: diskriminacije gej populacije na bilo koji nacin.
Ne volim gej parade, jer za moj ukus su neukusne ali im ne osporavam to pravo, zelju, potrebu.
Za: brak izmedju homoseksualaca
Za:usvajanje djece od strane homoseksualaca.
-
tempora
Nije Holandija, nego Alifakovac.danas wrote:c c c sta uradi holandija od fina celjadetatempora wrote:Protiv sam: diskriminacije gej populacije na bilo koji nacin.
Ne volim gej parade, jer za moj ukus su neukusne ali im ne osporavam to pravo, zelju, potrebu.
Za:usvajanje djece od strane homoseksualaca.![]()
![]()
- Ergot
Alifuckovac Gay City ftw, w00t!!!11!!tempora wrote:Nije Holandija, nego Alifakovac.danas wrote:c c c sta uradi holandija od fina celjadetatempora wrote:Protiv sam: diskriminacije gej populacije na bilo koji nacin.
Za:usvajanje djece od strane homoseksualaca.![]()
![]()
-
newone
Pa heteroseksualci se seksaju u vecini slucajeva radi zadovoljstva a ne da prave djecu ili da zadovolje neke egzistencijalne stvari.Kada bi se nakon svakog seksanja radjala po jedna beba i odmah sklapao brak, pa gdje bi stali svi na ovoj zemlji.Prozor wrote:Hoces reci da su vecina heteroseksualci ali se prave homo zbog navedenih stvari? Ili su samo biseksualci...?newone wrote:Homoseksualizam je u modernom svijetu cisto socioloski fenomen ili pojava. Istina je da se jedan procenat muskaraca radja sa sklonoscu prema istom spolu, ali ti takvi najcesce postaju tokom zivota transeksualci. Naravno u slobodnom drustvu gdje takvo ponasanje mogu ispoljiti a da ne budu stigmatizovani od sire drustvene zajednice. U suprotnom oni kriju svoje sklonosti i smatraju se homoseksualcima a u sustini nisu to vec transeksualci.Prozor wrote:Moze li mi neko, naucno, objasniti zasto neke osobe biraju homoseksualizam? Ako je glavna bioloska svrha sexa, potomstvo, kakva je svrha homoseksualnog sexa?
Inace sam protiv usvajanja djece kao i brakova.
Homoseksualizam nastaje i u porodici recimo najcesce u slucajevima kada otac ima agresivan stav prema majci djeteta. Velike su sanse da takvo dijete postane homoseksualac. Isto tako musko dijete ako raste bez oca i samo uz majku isto ima te predispozicije. Ovo je kako nauka te stvari objasnjava.
Medjutim u kapitalizmu na Zapadu gdje je sve okrenuto novcu i samo novcu evidentan je nagli skok u broju homoseksualaca ali i lezbejki. Trka za novcem, karijerom, edukacijom, enormno velike radne obaveze na poslu i prekomjerni radni sati provedeni na poslu da bi se zaradio novac i da bi se uopste opstalo u struci, tjeraju ljude od braka, bilo kakvog ozbiljnog vezivanja, od odgoja djece i slicno. Jednostavno ljudi imaju sve manje i manje slobodnog vremena, a u takvoj situaciji nema vise mjesta za brak i za djecu. Na Zapadu brak kao institucija izumire. Ljudi su poprilicno otudjeni jedni od drugih i to je u sustini drustvo individualaca. Sa druge strane na Zapadu su prava zena podignuta na pijedestal bozanstva i to je tako i u zakonodavnom sistemu svih zemalja na Zapadu. Ovdje bukvalno zene imaju veca prava od muskaraca. Konkretno, u slucaju razvoda braka, zena dobija sve, kucu, novac, djecu,kola i jos se muz zakonski obaveze na astronomske alimentacije za djecu i izdrzavanje bivse vec supruge koja nakon razvoda i decenijama moze da da sebi slobodu da ne trazi bilo kakav posao vec da kao parazit zivi od novca kojeg joj na racun uplacuje bivsi muz.U Americi broj muskaraca koji kuburi sa ovim problemom je milionski. Mnogi rade i po dva, tri posla da finansijski izadju na kraj sa svim svojim novcanim obavezama. Ljubav je potpuno deklasirana i ogroman broj zena zloupotrebljava zakonodavstvo da bi sebi i djeci kroz brak i njegov razvod poslije obezbjedili finansijsku sigurnost. Svjesni ovoga, muskarci bjeze od braka, mnogi se svjesno opredjeljuju za homoseksualizam kao bijeg od samoce, a i oni razvedeni razocarani i u svojoj 40-toj postaju homoseksualci. Ovo nije samo problem Amerike, vec svih zapadnih zemalja. Sistem je ovdje takav da kreira ljude sklone istom spolu. Sa druge strane i zene imaju sve vise i vise problema da nadju ljubav svog zivota jer ih sve vise muskaraca uopste ne shvata ozbiljno i koriste ih po mogucnosti za one stand night, pa se i one okrecu drugim zenama.
Moje pitanje je, kakva je prirodna svrha homoseksualizma, kada ne donosi niti potomstvo niti bilo sta egzistencijelno potrebno, kao heteroseksualni sex?
Isto ti je i sa lezbejkama i homoseksualcima. Sex kao uzitak i bijeg od samoce!
-
newone
Ako bude prilike da dodjes ovamo na Zapad, vrlo brzo ces skontati da je svaka gore napisana recenica zaista tacna.Ovdje bi se udala malo morgen!!! Svako bi te povalio, ali tesko ko ozenio.anais_nin wrote:koja to nauka?newone wrote: Homoseksualizam je u modernom svijetu cisto socioloski fenomen ili pojava. Istina je da se jedan procenat muskaraca radja sa sklonoscu prema istom spolu, ali ti takvi najcesce postaju tokom zivota transeksualci. Naravno u slobodnom drustvu gdje takvo ponasanje mogu ispoljiti a da ne budu stigmatizovani od sire drustvene zajednice. U suprotnom oni kriju svoje sklonosti i smatraju se homoseksualcima a u sustini nisu to vec transeksualci.
Medjutim u kapitalizmu na Zapadu gdje je sve okrenuto novcu i samo novcu evidentan je nagli skok u broju homoseksualaca ali i lezbejki. Trka za novcem, karijerom, edukacijom, enormno velike radne obaveze na poslu i prekomjerni radni sati provedeni na poslu da bi se zaradio novac i da bi se uopste opstalo u struci, tjeraju ljude od braka, bilo kakvog ozbiljnog vezivanja, od odgoja djece i slicno. Jednostavno ljudi imaju sve manje i manje slobodnog vremena, a u takvoj situaciji nema vise mjesta za brak i za djecu. Na Zapadu brak kao institucija izumire. Ljudi su poprilicno otudjeni jedni od drugih i to je u sustini drustvo individualaca. Sa druge strane na Zapadu su prava zena podignuta na pijedestal bozanstva i to je tako i u zakonodavnom sistemu svih zemalja na Zapadu. Ovdje bukvalno zene imaju veca prava od muskaraca. Konkretno, u slucaju razvoda braka, zena dobija sve, kucu, novac, djecu,kola i jos se muz zakonski obaveze na astronomske alimentacije za djecu i izdrzavanje bivse vec supruge koja nakon razvoda i decenijama moze da da sebi slobodu da ne trazi bilo kakav posao vec da kao parazit zivi od novca kojeg joj na racun uplacuje bivsi muz.U Americi broj muskaraca koji kuburi sa ovim problemom je milionski. Mnogi rade i po dva, tri posla da finansijski izadju na kraj sa svim svojim novcanim obavezama. Ljubav je potpuno deklasirana i ogroman broj zena zloupotrebljava zakonodavstvo da bi sebi i djeci kroz brak i njegov razvod poslije obezbjedili finansijsku sigurnost. Svjesni ovoga, muskarci bjeze od braka, mnogi se svjesno opredjeljuju za homoseksualizam kao bijeg od samoce, a i oni razvedeni razocarani i u svojoj 40-toj postaju homoseksualci. Ovo nije samo problem Amerike, vec svih zapadnih zemalja. Sistem je ovdje takav da kreira ljude sklone istom spolu. Sa druge strane i zene imaju sve vise i vise problema da nadju ljubav svog zivota jer ih sve vise muskaraca uopste ne shvata ozbiljno i koriste ih po mogucnosti za one stand night, pa se i one okrecu drugim zenama.gdje?
mora da sam ja izostala taj dan iz skole....
joj izvini ali ovo mi je jedan od najsmjesnijih postova na ovu temu koje odavno procitah![]()
![]()
ovo objasnjenje jos nisam cula (tj procitala) tokom ovih rasprava
![]()
![]()
![]()
- anais_nin
da krenem za Vancouver?newone wrote: Ako bude prilike da dodjes ovamo na Zapad, vrlo brzo ces skontati da je svaka gore napisana recenica zaista tacna.Ovdje bi se udala malo morgen!!! Svako bi te povalio, ali tesko ko ozenio.
-
newone
Jako ozbiljno prijatelju. Kada maknes malo iz te Bosne i vidis svijeta, onda ti se prosire malo i horizonti i vidis stvari za koje nisi ni sanjao da su moguce. Ali ne brini, sve ce ti ovo doci i u Bosnu i to jako brzo pa ces se sjetiti ovog mog posta!Neelix wrote:evo ja sve cekam da se neko drugi pocne smijat na ovaj post o "postajanju" peshkirom u 40im![]()
![]()
-
newone
Sve jedno, sve ti je to isto!anais_nin wrote:da krenem za Vancouver?newone wrote: Ako bude prilike da dodjes ovamo na Zapad, vrlo brzo ces skontati da je svaka gore napisana recenica zaista tacna.Ovdje bi se udala malo morgen!!! Svako bi te povalio, ali tesko ko ozenio.ili do Japana?
- anais_nin
sarkazamnewone wrote:Sve jedno, sve ti je to isto!anais_nin wrote:da krenem za Vancouver?newone wrote: Ako bude prilike da dodjes ovamo na Zapad, vrlo brzo ces skontati da je svaka gore napisana recenica zaista tacna.Ovdje bi se udala malo morgen!!! Svako bi te povalio, ali tesko ko ozenio.ili do Japana?
- anais_nin
kako ce doci nesto sto je oduvijek tu?newone wrote:Jako ozbiljno prijatelju. Kada maknes malo iz te Bosne i vidis svijeta, onda ti se prosire malo i horizonti i vidis stvari za koje nisi ni sanjao da su moguce. Ali ne brini, sve ce ti ovo doci i u Bosnu i to jako brzo pa ces se sjetiti ovog mog posta!Neelix wrote:evo ja sve cekam da se neko drugi pocne smijat na ovaj post o "postajanju" peshkirom u 40im![]()
![]()