Kakvo je to slavlje?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Meraklos

Post by Meraklos »

Romeo 80 wrote: Niti ko brani kako ti kažeš četnikovanje, niti se za Bajram ne puca!
Branis sutnjom. Tebi kao nemuslimanu ne smeta ako se bosnjak naziva poturicom. Ali reagiras ako Bosnjak reagira na to.
Znas ono sutanje je odobravanje.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Meraklos wrote:
Romeo 80 wrote: Niti ko brani kako ti kažeš četnikovanje, niti se za Bajram ne puca!
Branis sutnjom. Tebi kao nemuslimanu ne smeta ako se bosnjak naziva poturicom. Ali reagiras ako Bosnjak reagira na to.
Znas ono sutanje je odobravanje.
Žao mi je, ali ti još imaš dosta toga da učiš o toleranciji i kulturi življenja! Meni kao nemuslimanu ne da smeta kad se Bošnjak naziva poturicom, već izaziva izljev žuči! Naravno, ne očekujem od tebe da to shvatiš (jer ja kao nemusliman sam automatski tvoj neprijatelj, je li tako?) :-), niti reagujem kad Bošnjak reaguje na takve stvari, ali ono što me izrazito iritira je to što ljudi prosuđuju o meni kao osobi samo na osnovu imena, a ne na osnovu onoga šta sam ja u stvari!
Žalosno je to da ja kao osoba koja je čitav život provela u Sarajevu moram da se izvinjavam u svom vlastitom gradu nekome ne zbog onoga što govorim ili radim, već zbog onoga šta drugi misle da ja mislim zaključujući to na osnovu moga imena i prezimena. Žalosno!
:x :(
Meraklos

Post by Meraklos »

Romeo 80 wrote: (jer ja kao nemusliman sam automatski tvoj neprijatelj, je li tako?) ...
Sto je zalosno je da sam ne iznosis dokaz svoje tvrdnje, a trazis da ti se iznese dokaz radi iste. Reagovao si tek kad sam spomenuo cetnikovanje osobe koje je Bosnjake nazivala "poturicama" - a da nisi reagovao na taj "poturice" komentar. Vjerovatno imas svoju listu prioriteta.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Meraklos wrote:
Romeo 80 wrote: (jer ja kao nemusliman sam automatski tvoj neprijatelj, je li tako?) ...
Sto je zalosno je da sam ne iznosis dokaz svoje tvrdnje, a trazis da ti se iznese dokaz radi iste. Reagovao si tek kad sam spomenuo cetnikovanje osobe koje je Bosnjake nazivala "poturicama" - a da nisi reagovao na taj "poturice" komentar. Vjerovatno imas svoju listu prioriteta.
Interesantno je kako izvlačiš stvari iz konteksta boldirajući samo jedan dio rečenice. :-)
Dokaz moje tvrdnje je tvoj prethodni post u kojem kažeš da meni ne smeta kad se neki Bošnjak nazove poturicom zaključujući to samo na osnovu činjenice što nisam musliman! Mislim da je to dovoljno.
Reagovao sam kad si implicirao Mircerki da joj ne smeta četnikovanje, a to se ni u jednom njenom postu ne može vidjeti! Čak šta više, lik od kojeg je sve krenulo je zbog uvreda banovan.
I naravno da imam svoju listu prioriteta, samo ona ne izgleda tako kako je ti zamišljaš. :-)
SsTtEeLlAa

Post by SsTtEeLlAa »

Romeo 80 wrote:
Meraklos wrote:
robzombie wrote: Nakazo jedna i misu mali, naravno da pucamo, cijeli svijet mora da zna kad Srbi slave svoje, a ti ako imas problema sa tim, izvoli prici nekom od tih sto pucaju, pa im kazi ovo sto si ovde napis'o, a ne ko preplasena budala, po forumima komentare ostavljat.. :) :dance:

sut' poturice jedan
Jel ova cetnicka nakaza still around?

Vidim miss Mircerki ne smeta cetnikovanja ali dobro idu lazi
mIRCerka wrote:...Il Bozic il Bajram, rokaju rafali...
Gdje se to puca za Bajram?
Tebi fakat treba jedna dobra lekcija iz čitanja! :shock: :roll: Bi li mogao za promjenu dati kakav primjer, znaš ono post koji dokazuje tvoje tvrdnje i slično?! Ti vidiš samo ono što želiš da vidiš. Niti ko brani kako ti kažeš četnikovanje, niti se za Bajram ne puca!
:thumbup:
Sensei

Post by Sensei »

Evo malo kako je to proteklo u Australiji. Bez "plavog orkestra" nije moglo proći.

Image

http://www.youtube.com/watch?v=iB90GZqEDW8
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Polupana stakla na Talinoj džamiji

Srbi dočekali Božić na uobičajan način!
Mještani su nam kazali da su uvečer čuli buku, a ujutro vidjeli staklo u dvorištu džamije...

Srpska policija ispred Taline džamije: Napadači nepoznati

Nepoznate osobe su u noći sa subote na nedjelju polupale staklo na prozorima Hadži Osmanije ili Taline džamije u banjalučkom naselju Pobrđe. Mještani su nam jučer kazali da su uvečer čuli buku, a ujutro vidjeli staklo u dvorištu džamije.

- Ovdje je cijelu noć bila buka, galama, pjesma i pucnjava. Nismo uplašeni, ali nije nam ni jednostavno kada se ovakve stvari događaju. To loše djeluje na sve ljude - kazao nam je stanovnik Pobrđa, koji se, zbog vlastite sigurnosti, nije smio predstaviti.

Naveo je da je ova džamija nakon rata u više navrata bila predmet napada, da su ispisivane prijeteće poruke da Bošnjake treba istjerati i slično.

Ta džamija podignuta je 1740. godine, a bila je pod zaštitom UNESCO-a. Zapaljena je 8. septembra 1993. godine, a ogromnim zalaganjem vjernika i Medžlisa Islamske zajednice u Banjoj Luci podignuta je drvena munara, a njena obnova još traje.

Avaz
ma sveu duhu rodjendana blagog Hrista :x
semmy

Post by semmy »

meni se cini da ce oni nastaviti sa rafalima do nove godine...sinoc ista situacija kao i dan a i noc prije...cak je i komsija, policajac iz rs-a pucao sa svog balkona ( koji stanuje u federaciji ) nevjerovatno
chinese_water

Post by chinese_water »

semmy wrote:meni se cini da ce oni nastaviti sa rafalima do nove godine...sinoc ista situacija kao i dan a i noc prije...cak je i komsija, policajac iz rs-a pucao sa svog balkona ( koji stanuje u federaciji ) nevjerovatno
eee bijase tako jedan lud u mom haustoru, pa mu ja fino pokucao na vrata i zamolio da prestane pucati, a on kao ono budala, ha ja taman usao u kucu, ha on nastavio,ha ja i 2 brata za puske i na vrata, od tad, u mom haustoru nema pucanja ni za bajram ni za bozic nit' koji vrag...
Ljudi... make it simple!
Fiore

#60 we

Post by Fiore »

Ocigledno klin se ekserom izbija il tako nekako 8)
fixer

Post by fixer »

samo nek pucaju i trose oruzije. bolje da rokaju u nebo nego da pucamo jedni u druge. jedan od odlicnih dana da se potrosi minicija. zivili
Post Reply