Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#51 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
Zuji li pumpa
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#52 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
treba nekim brenerom malo zagrijat posudu,ili zapaliti vatricu ispod nje 
- sve na kvadrat
#53 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
To za pumpu ne znam nisam osluškivo, radila je prije ovog belaja. A ti bitango samo zezaj 
- vješalica
#54 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
Možeš li kako fenom prići da feniraš bocu?sve na kvadrat wrote:Meni se ta tekućina zaledila ima dva dana, poslije posla kući kad dođem pustim da odradi u garaži na leru jedno 45minuta ali ništa. Neće da pročepi. Prije tog zaleđivanja sistem normalno funkcionisao. Šta raditi?
Meni je tako zaledila kad su bili ini žestoki minusimprije 2g pa ništa stelexom izvana i brisač
Treba uzeti tekućinu za vece minuse a i toje oljačka
- sve na kvadrat
#55 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
Ne mogu prići boci jer je naprijed lijevo ispred motora, ispod karambolke, nemam prostora za to. 2x pokušavao tolplinom od motora al ništa. Hoće li vremenom to samo popustiti ili? Uzeo sam sinoć za -40 platio 2l čitavih 7maraka i nasuo, al očigledno sam pogriješio jer se ta prije što je bila zaledila. Brizgaljke fenom sušio, vrlom vodom zaljevo konto da je do njih al jok.vješalica wrote:Možeš li kako fenom prići da feniraš bocu?sve na kvadrat wrote:Meni se ta tekućina zaledila ima dva dana, poslije posla kući kad dođem pustim da odradi u garaži na leru jedno 45minuta ali ništa. Neće da pročepi. Prije tog zaleđivanja sistem normalno funkcionisao. Šta raditi?
Meni je tako zaledila kad su bili ini žestoki minusimprije 2g pa ništa stelexom izvana i brisač
- vješalica
#56 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
Moralo bi popustiti gledaj kako da probaš parkirat gdje je u toku dana sunce mora popustiti ako bude veča temperatura
Koliki ti je nivo u boci tog leda? Ako imaš još prostora možda da doliješvrele vode?
Možda su one prskalice ili crijeva zaledila?
Koliki ti je nivo u boci tog leda? Ako imaš još prostora možda da doliješvrele vode?
Možda su one prskalice ili crijeva zaledila?
-
alipasijaner
#57 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
Naspi kakve brlje ili cistog alkohola i ostavi auto u garazi nekog od bezbroj trznih centara, trebalo bi se odlediti dok obavis standardnu dvosatnu kupovinu...sve na kvadrat wrote:Ne mogu prići boci jer je naprijed lijevo ispred motora, ispod karambolke, nemam prostora za to. 2x pokušavao tolplinom od motora al ništa. Hoće li vremenom to samo popustiti ili?vješalica wrote:Možeš li kako fenom prići da feniraš bocu?sve na kvadrat wrote:Meni se ta tekućina zaledila ima dva dana, poslije posla kući kad dođem pustim da odradi u garaži na leru jedno 45minuta ali ništa. Neće da pročepi. Prije tog zaleđivanja sistem normalno funkcionisao. Šta raditi?
- Rockefeller
#58 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
Parkiras kola u trzni i na kafu dje odes. Valjda odledis.
-
shandrprcSA
#59 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?

samo ovo sipam zimi 6KM/1L koncentrat
- bitanga_sa_otesa
#60 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
topla garaza ce rijesiti problemsve na kvadrat wrote: A ti bitango samo zezaj
- kabal1337
#61 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
pokusaj naprskati sredstvo za odledjivanje sajbe kroz prskalice
i ostavi na toplom, ili fenom zagrijavaj crijeva sto idu kroz haubu
i ostavi na toplom, ili fenom zagrijavaj crijeva sto idu kroz haubu
- Sodom1
#62 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
45 min Auto radilo u garazi i ništa, alal vera 
- bitanga_sa_otesa
#63 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
radi li ti grijanje u garazi?
- Sodom1
#64 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
Podzemna mi garaza, nema grijanja, šuplja, ali je iznad nule daleklbitanga_sa_otesa wrote:radi li ti grijanje u garazi?
- bitanga_sa_otesa
#65 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
onda je mogao raditi 450 minuta i dalje ne bi postigao nista...Sodom1 wrote: Podzemna mi garaza, nema grijanja, šuplja, ali je iznad nule dalekl
- sve na kvadrat
#66 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
Pumpica radi, odledile se brizgaljke za farove, jos ostale ove za prednju sajbu, pocele malo i opet stale. Bice da ja instalacija zaledila do brizgaljki.
-
zdruzdjo
#67 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
shandrprcSA wrote:
Koji odnos voda/tecnost
Ja sam bolestan od prskanja sajbe tako da mi treba nesto rentabilno a da ne zaledi.
Imam skoro pa neogranicenu kolicinu prilicno cistog alkohola nekih 75-80% kojeg sipam u zimskom periodu ali brate smrdi. i obzirom da je izlapljiva tecnost, taj mali procenat vode koji ima u istom zna kad je dobro hladno da zaledi na sajbi. onako kratko prosara i nestane.
zimi sipam tecnost sigurno jednom u 10-ak dana. nekad i cesce.
-
shandrprcSA
#68 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
ja stavljam 1/1 (-20) i do sada nikad nije zaledilozdruzdjo wrote:shandrprcSA wrote:
Koji odnos voda/tecnost
-
condy
#69 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
I moja su iskustva sa ovom wurth tecnoscu dobra
Kod mene je omjer 1 litar koncentrata na 1,5 litara destilovane vode. I nije nikad smrzlo.
Neki dan kupio gotovu tecnost domaca proizvodnja
pise da ledi na -20 C, ali danas mi ledila na sajbi kad ostane na -5C...a bas kupio jer je domace 
Kod mene je omjer 1 litar koncentrata na 1,5 litara destilovane vode. I nije nikad smrzlo.
Neki dan kupio gotovu tecnost domaca proizvodnja
- amar1994
#70 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
jebala te ona,litar ipo marka ipocondy wrote:I moja su iskustva sa ovom wurth tecnoscu dobra![]()
Neki dan kupio gotovu tecnost domaca proizvodnjapise da ledi na -20 C, ali danas mi ledila na sajbi kad ostane na -5C...a bas kupio jer je domace
meni se evo i tunap pokazao dobar
i ta destilovana nije skupa s obzirom kako su mi bijele ljetos prksalice bile od kamenca..
-
condy
#71 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
Samo destilovane nikad obicna voda zbog kamenca, zaglavi prskalice. Onda iglom cistis, ili skidas pa kompresorom zracis....amar1994 wrote:jebala te ona,litar ipo marka ipocondy wrote:I moja su iskustva sa ovom wurth tecnoscu dobra![]()
Neki dan kupio gotovu tecnost domaca proizvodnjapise da ledi na -20 C, ali danas mi ledila na sajbi kad ostane na -5C...a bas kupio jer je domace
![]()
meni se evo i tunap pokazao dobar![]()
i ta destilovana nije skupa s obzirom kako su mi bijele ljetos prksalice bile od kamenca..
Litar i po, zato sto tad treba biti -13 C, ne sjecam se najbolje, sta cemi jace
Ne volim previse koncentrata zbog crijeva sta znam sta sve moze nagristi
- nepass1
#72 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
ja kupio u pennyu nakav njemacki, nisam ni razblazio, mislim da je -20.
- Sodom1
#73 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
Ja imam te corbe ne znam ni ja koliko,kanisteri flase,razbalzeno nerazblazeno , a slabo to trosim.
Kupovao sam neke i u bingu , nisam primjetio dosad da mrzne, ali zato smrdi uff
Kupovao sam neke i u bingu , nisam primjetio dosad da mrzne, ali zato smrdi uff
-
condy
#74 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
Isto mi se desilo...kupio cetri pakovanja ovih koncentrata i onda neke razblazim a kasnije zaboravim koje sam razblazio...nema sanse po boji da skontas ....samo po mirisu ali nikad vise to necu probat njusiti
Ti si sipao koncentrat cist
pa je zbog toga tako zestok miris. Ako je zestok onda je cist kad ga izmjesas sa vodom onda mirisa gotovo da nema.
Ti si sipao koncentrat cist
- kabal1337
#75 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
Nije vam kriva tecnost sto su vam metlice lose pa zaledi.
i minus -40 ce zimi na magistralnom putu da zaledi ako vam metlice mrljaju
Inace -40 1l za 3 KM se moze uzeti autoglas se zove. Meni nikada nije zaledio kada je bilo -20, talodjer prosle godine sam sipao -25 iz binga, nikakvih problema.
Eto samo da znate da mozete napuhati alkotest od zimskih tecnosti ako ste izlozeni malo duze vrijeme. Tako da otvorite prozore nekada da se prozraci.
i minus -40 ce zimi na magistralnom putu da zaledi ako vam metlice mrljaju
Inace -40 1l za 3 KM se moze uzeti autoglas se zove. Meni nikada nije zaledio kada je bilo -20, talodjer prosle godine sam sipao -25 iz binga, nikakvih problema.
Eto samo da znate da mozete napuhati alkotest od zimskih tecnosti ako ste izlozeni malo duze vrijeme. Tako da otvorite prozore nekada da se prozraci.