Dan Republike
-
Jokovich
Vidim, baš onako slobodarska retorika citizen-x! Ma nije ni čudo. Godine retaradacije i napajanje duhom slobodarske, slavenske kopitarske duše gurua Balaševića ostavljaju posljedice.
Freakovi izlaze ko gljive poslije kiše.
Samo, da ti kažem, evo ja ću se javljati da kažem drugačije, koliko god se to vama ne sviđalo.
Freakovi izlaze ko gljive poslije kiše.
Samo, da ti kažem, evo ja ću se javljati da kažem drugačije, koliko god se to vama ne sviđalo.
- Vodenjak
Imas li ti, ozenjeni i uspjesni poslovni covjece, kakvu ideju sta i kako dalje?Jokovich wrote:hahahaha, dobar si,
ja sam seksualno zbrinuti oženjeni muškarac koji možda ovako izgleda kao neurotik, zato što se naslušao sranja i nagledao u svom životu. Prvo su me granatirali jedni, a drugi su mi ispirali mozak građanskim utopijama i ZAVNOBIH-om u zemlji najgoreg medijskog smeća na planeti. I tako u krug, godinama. Pa i vi niste daleko, samo mi nisu jasne ove posljedice zastranjivanja u nostalgičarsku retardaciju koja nikome neće donijeti nikakvo dobro.
I de nam kazi sto ti smeta sto su mnogi od nas imali dobar zivot prije svih ovih licitiranih sloboda pa ponekad i o tome divanimo?
Mozda nas ima jos takvih kao sto si ti?
Mozda nas ima jos koji smo i ozenjeni i uspjesni a uz to i blizi pedesetoj nego cetrdesetoj pa znamo vrlo dobro stosta o vremenu po kome ti pljujes i koji su se u tom proslom zivotu, koji se tebi toliko gadi, zabavljali mnogo trivijalnijim stvarima nego sto je politika i puko prezivljavanje.
Mozda nas ima koje nije zanimao ni Tito ni AVNOJ, ni Srbi ni Hrvati, ni pogled s visokog na jajce ni...
Halo ba.... Mi samo - zivjeli! Sta te se bolan tice sto se i toga sjecamo?
I sjedi, ne mogu vise...
Jedan (1)!!
-
baksuy
jokovicu, duvaj ga...Jokovich wrote:Pa da, naravno! Eskapizam, retardacija! Sve što je bilo nekada valjalo je. Nekada su i mladosti bile ljepše i sunce je drugačije i ljepše sijalo. Još pustitet sebi i Balaševića, pa da opskurna patetika bude kompletna. Međutim, nemate pravo da madjim generacijama nabijate svoje frustracije i neinformiranost, da im gadite njihov vlastiti život, da ih ubjeđujete da žive manje kvalitetne živote, da širite jebeni utopističko-nostalgičarski deprimirajući feeling sadašnjosti. Mamicu vam Balaševićevsku.
Ako vam je lakše da tako razišljate OK. Negdje je neko napisao da će ex yu muzika i uopće ta retardirana nostalgija postati novi folk. Pa to je očito već ihihi. Dajte malo, zamislite se gdje smo sada. Ako se već sjećate Broza, pokušajte analizirati kako bi se on, maher svih mahera, ponio, kome bi se priklonio, kakvu bi priču pričao da izvuče najbolje.
Ali ne, retardosi idu dalje i srljaju u svojoj malignoj nostalgiji, dok se ne rastope avnojevske boje.
Kreteni!
da svega toga nije bilo i ti bi care jos jebo ovce, a grad ni na slici ne bi vidio jer ne bi znao sta je slika...
-
Jokovich
Vodenjak wrote:Imas li ti, ozenjeni i uspjesni poslovni covjece, kakvu ideju sta i kako dalje?Jokovich wrote:hahahaha, dobar si,
ja sam seksualno zbrinuti oženjeni muškarac koji možda ovako izgleda kao neurotik, zato što se naslušao sranja i nagledao u svom životu. Prvo su me granatirali jedni, a drugi su mi ispirali mozak građanskim utopijama i ZAVNOBIH-om u zemlji najgoreg medijskog smeća na planeti. I tako u krug, godinama. Pa i vi niste daleko, samo mi nisu jasne ove posljedice zastranjivanja u nostalgičarsku retardaciju koja nikome neće donijeti nikakvo dobro.![]()
I de nam kazi sto ti smeta sto su mnogi od nas imali dobar zivot prije svih ovih licitiranih sloboda pa ponekad i o tome divanimo?
Mozda nas ima jos takvih kao sto si ti?
Mozda nas ima jos koji smo i ozenjeni i uspjesni a uz to i blizi pedesetoj nego cetrdesetoj pa znamo vrlo dobro stosta o vremenu po kome ti pljujes i koji su se u tom proslom zivotu, koji se tebi toliko gadi, zabavljali mnogo trivijalnijim stvarima nego sto je politika i puko prezivljavanje.
Mozda nas ima koje nije zanimao ni Tito ni AVNOJ, ni Srbi ni Hrvati, ni pogled s visokog na jajce ni...
Halo ba.... Mi samo - zivjeli! Sta te se bolan tice sto se i toga sjecamo?
I sjedi, ne mogu vise...
Jedan (1)!!
![]()
Ej, pa ovo mi se već sviđa. Ok je to naravno, sjećati se. Apsolutno se slažem da je generalno infrastruktura za život bila neuporedivo bolja nego danas i vi ste imali sreću što se živjeli u tom razdoblju. Imali ste super pasoš, dovoljno love i generalno opuštenu situaciju.
Ja samo hoću reći da bez obzira što se slažem sa voim tvojim stavom iz posta, nema niko pravo da danas, na konto priče da je sada užas, dodatno deprimirati mlađe generacije i nametati im kompleks niže vrijesdosti, frustracije da je njihov život u usporedbi sa onim vašim iz tog razdoblja nula. Koliko god to i bilo tačno, nemate pravo da tako govorite jer se živi danas i sutra, ali u prošlosti više nikada bate.
Kraj, end, koniec, fin!
Nema šanse da se na temeljima bilo čega što se spominje u ovoj temi gradi bilo što u budućnosti ljudi. Inače, vaša generacija je i zasrala sve i ostavila moju da se pati u najgorem mogućem kapitalizmu i primitivnim nacionalizmu i još ima petlje da drži lekcije.
Kurko Mile!
-
Jokovich
E pa duvaj i ti nostalgičar. Ja samo mogu biti nostalgičan za počecima sarajevske underground scene koju je zaustavio primitivizam, nametan kulturom sarajevske pop škole, pričom o jugoslevenskom centru muzike, inače krojene u udbaškim uredima za zabavljajnje i zaglupljivanje širokih narodnih masa koje su doseljavane da bi radile u Žici, GP Putu i Vranici, naravno sa dozom urbanog socijalističkog elitizma, tek da bi se stvorio privid da živimo u nekim suvremenim kulturnim tokovima.baksuy wrote:jokovicu, duvaj ga...Jokovich wrote:Pa da, naravno! Eskapizam, retardacija! Sve što je bilo nekada valjalo je. Nekada su i mladosti bile ljepše i sunce je drugačije i ljepše sijalo. Još pustitet sebi i Balaševića, pa da opskurna patetika bude kompletna. Međutim, nemate pravo da madjim generacijama nabijate svoje frustracije i neinformiranost, da im gadite njihov vlastiti život, da ih ubjeđujete da žive manje kvalitetne živote, da širite jebeni utopističko-nostalgičarski deprimirajući feeling sadašnjosti. Mamicu vam Balaševićevsku.
Ako vam je lakše da tako razišljate OK. Negdje je neko napisao da će ex yu muzika i uopće ta retardirana nostalgija postati novi folk. Pa to je očito već ihihi. Dajte malo, zamislite se gdje smo sada. Ako se već sjećate Broza, pokušajte analizirati kako bi se on, maher svih mahera, ponio, kome bi se priklonio, kakvu bi priču pričao da izvuče najbolje.
Ali ne, retardosi idu dalje i srljaju u svojoj malignoj nostalgiji, dok se ne rastope avnojevske boje.
Kreteni!
da svega toga nije bilo i ti bi care jos jebo ovce, a grad ni na slici ne bi vidio jer ne bi znao sta je slika...
Dole Balaševićevci, Jabuke i Bregini udbaši!
Teno je Bog!
Last edited by Jokovich on 30/11/2007 16:01, edited 1 time in total.
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
nisi mu treb'o ovo reci!! Eno ga "zapjenio"!!baksuy wrote:jokovicu, duvaj ga...Jokovich wrote:Pa da, naravno! Eskapizam, retardacija! Sve što je bilo nekada valjalo je. Nekada su i mladosti bile ljepše i sunce je drugačije i ljepše sijalo. Još pustitet sebi i Balaševića, pa da opskurna patetika bude kompletna. Međutim, nemate pravo da madjim generacijama nabijate svoje frustracije i neinformiranost, da im gadite njihov vlastiti život, da ih ubjeđujete da žive manje kvalitetne živote, da širite jebeni utopističko-nostalgičarski deprimirajući feeling sadašnjosti. Mamicu vam Balaševićevsku.
Kreteni!
-
baksuy
nisam ja nostalgicar, ali volim onu zemlju u kojoj sam se rodila. i ne dopada mi se da je iko vredja, pogotovu ne takvi kao ti kojima je dala i ako nije trebala. svakom sretan put i sretno u zivotu i nakon raspada...Jokovich wrote:E pa duvaj i ti nostalgičar. Ja samo mogu biti nostalgičan za počecima sarajevske underground scene koju je zaustavio primitivizam, nametan kulturom sarajevske pop škole, pričom o jugoslevenskom centru muzike, inače krojene u udbaškim uredima za zabavljajnje i zaglupljivanje širokih narodnih masa koje su doseljavane da bi radile u Žici, GP Putu i Vranici, naravno sa dozom urbanog socijalističkog elitizma, tek da bi se stvorio privid da živimo u nekim suvremenim kulturnim tokovima.baksuy wrote:jokovicu, duvaj ga...Jokovich wrote:Pa da, naravno! Eskapizam, retardacija! Sve što je bilo nekada valjalo je. Nekada su i mladosti bile ljepše i sunce je drugačije i ljepše sijalo. Još pustitet sebi i Balaševića, pa da opskurna patetika bude kompletna. Međutim, nemate pravo da madjim generacijama nabijate svoje frustracije i neinformiranost, da im gadite njihov vlastiti život, da ih ubjeđujete da žive manje kvalitetne živote, da širite jebeni utopističko-nostalgičarski deprimirajući feeling sadašnjosti. Mamicu vam Balaševićevsku.
Kreteni!
Dole Balaševićevci, Jabuke i Bregini udbaši!
Teno je Bog!
a sto se balasevica tice... e, njega razumeju ljudi s dusom, bez obzira da li su jugonostalgicari ili ne... nije to za papke...
- Vodenjak
Koji kurvanjski potez...zoom66 wrote:vodeni, samo da ti uredno potvrdim hvatanje..Vodenjak wrote:E da znas, sad cu te prijaviti drugarici uciteljici!Jokovich wrote:Pa da, naravno! Eskapizam, retardacija! Sve što je bilo nekada valjalo je. Nekada su i mladosti bile ljepše i sunce je drugačije i ljepše sijalo. Još pustitet sebi i Balaševića, pa da opskurna patetika bude kompletna. Međutim, nemate pravo da madjim generacijama nabijate svoje frustracije i neinformiranost, da im gadite njihov vlastiti život, da ih ubjeđujete da žive manje kvalitetne živote, da širite jebeni utopističko-nostalgičarski deprimirajući feeling sadašnjosti. Mamicu vam Balaševićevsku.
Kreteni!
Vaki si naki....
Zooooomeeeeeeee, fataj ga!![]()
Sad ce biti da sam ja kriv, a ja ni luk jeo ni...
-
bosanska rijec
eh, da je tako i sami smo se uvjerili ...Citizen-X wrote:Nije ljepota ubila Dzemu i Hamdiju, nego oni sto je nisu zeljeli zarad svoje prevlasti i neogranicene moci koncentrirane na jednom mjestu znas i sam gdje je bila, isti oni stu su pobili desetine i stotine hiljada nevinih u sred Evrope. Isti oni sto su Zeljezari Zenica naplacivali provizije od 50% da bi mogli stanove po Parizu, kuce na morima imati preko tudje grbace i ledja drkajuci kurac i jebavajuci ostalih 5 republika i pokrajina a najvise tucajuci ionako istucan udarnicki narod Alije Sirotanovica koji je mazohisticki pokazivao svijetu Olimpijskim igrama placenim od usta istog kakanjskog i zenickog rudara krvavo zaradjenim parama, kako smo mi zapravo dobar i radisan narod.pitarozder wrote:fino je bilo, ne ponovilo se ... ta ljepota, ubi Dzemu i Hamdiju, iz njoj samo poznatih razloga
Bilo je lijepo, bilo bi jos ljepse, da majmunima nije proradio 500 godina stari gen zapakovan pricama na Gazimestanu a sa samo jednom namjerom - porobljavanja ioanko vec izjebanog i porobljenog naroda. Malo im je bilo, a sada imaju milijardu € "nagrade" za sistematsko unistenje ne jedne nego 2 drzave, za 4 rata koja su napravili i izglasali.
E, bas ti drug moj, su ubili Dzemu i Hamdiju.
Pitanje je samo: kada ce i da li ce doc' red na tebe i na mene. A do tad zivi kao da ces zivjet sto godina u rahatluku, a spremaj se kao da ce sutra biti rat. Nismo Starog slusali pa nam se obilo od glavu.
Pozdrav Domovini!
- valterbranisarajevo
A da su Džemo i Hamdija živi sada bi se pljuvalo po njima i govorilo da su Udbaši i komunjare koji su slali muslimane u zatvore (Kao što se to npr. govori za Raifa Dizdarevića i još mnoge Džemine i Hamdijine drugove). Licemjerje na nivou - nema šta...
Helem, ko kaže da Srbi nisu prihvatili ZAVNOBiH. prihvatili su ga i te kako. ZAVNOBIH i AVNOJ nisu prihvatili samo sljedbenici onog koji se zakleo da se neće brijati i kupati dok se iz Londona ne vrati njegov tuberan..
Neki dan je na konstataciju da On ne priznaje ZAVNOBIH gradonačelniku Mrkonjić Grada lijepo odgovorio časni i pošteni Miloš Babić, vijećnik II zasjedanja AVNOJA: Šta ti imaš priznavati ili ne priznavati ZAVNOBIH. ZAVNOBIH je priznat davno prije nego što si se ti rodio..Siguran sam da je ovaj prvi nakon ovog "nokauta" izgledao kao pos...
Helem, ko kaže da Srbi nisu prihvatili ZAVNOBiH. prihvatili su ga i te kako. ZAVNOBIH i AVNOJ nisu prihvatili samo sljedbenici onog koji se zakleo da se neće brijati i kupati dok se iz Londona ne vrati njegov tuberan..
Neki dan je na konstataciju da On ne priznaje ZAVNOBIH gradonačelniku Mrkonjić Grada lijepo odgovorio časni i pošteni Miloš Babić, vijećnik II zasjedanja AVNOJA: Šta ti imaš priznavati ili ne priznavati ZAVNOBIH. ZAVNOBIH je priznat davno prije nego što si se ti rodio..Siguran sam da je ovaj prvi nakon ovog "nokauta" izgledao kao pos...
- Vodenjak
Nekako covjek prihvati kao normalno da ti svoje postove pises sa razumom i velikom ljubavi prema covjeku pa ih prihvati onako, zdravo za gotovo...valterbranisarajevo wrote:A da su Džemo i Hamdija živi sada bi se pljuvalo po njima i govorilo da su Udbaši i komunjare koji su slali muslimane u zatvore (Kao što se to npr. govori za Raifa Dizdarevića i još mnoge Džemine i Hamdijine drugove). Licemjerje na nivou - nema šta...![]()
Red je barem ponekad reci koliko si sa svojim stavovima bitna osoba na ovom forumu!
Kapa dole, @Valtere!