O r. Aliji i u Turskoj

Locked
bosank_a

Post by bosank_a »

@pinkzelena tebi glava sluzi samo da se farbas.

Toliko si gluposti izvalila a nijednog argumenta.

Ova tvoja izjava te je opisala:

... "Pitaš me da ti navedem bar nešto što je dobro učinio.. ne mogu ti odgovoriti na to pitanje" ...

Dalje te covjek nemora ni citati.

Sto se tice rata provela sam ga u BiH sto je za tebe apsolutno nebitno, ali eto to si izvalila jer nisi imala sta reci.
Tokom rata sam isla u skolu i mi ucenici smo se svaki dan nadali da padne jedna granata da nemoramo na nastavu, ali srbi bezobrazni pa rijetko bacali.

Ti se klanjaj Aliji i kome god hoces to je tvoja stvar, a nije iskljuceno ni da ti je stari neki guzonja pa te ovo sve ne zanima puno jer nebi BiH gledala kroz ruzicaste naocale.

Posto si predpostavljam trenutno napusena
kad dodjes sebi mozda skontas kakve nebuloze si pisala.
jefferson

#52 Re: O r. Aliji i u Turskoj

Post by jefferson »

pinkzelena wrote:
jefferson wrote:
pinkzelena wrote:
:-) :-) :-) :-) anbilivbl
Pa de dokaz! Fino ti covjek rece.
Kad cujem ta sranja nisi smio i slicno. Moja nana je vazda zamotana u dzamiju isla cijeli svoj zivot, pa niko nista!
Najgore price su mi, Alija na s spasio!
Ma kurac na je spasio, da nije bilo raje u patikama dok su njegovi ljudi "od povjerenja" krmcili drzavu u Becu, Istanbulu, Bonu, a i Atlantic City-ju, nebi bilo ni ovo malo bosne. Nedo bog da je on organizovao odbranu BiH.
Ali eto, s obzirom da su u SDA i SZBiH sve bivse najzagrizenije komunjare idu istom ideologijom, da se sve oko jedne stranke treba vrtjet i jednog predjednika.
Alija laka ti zemlja, ali ti ces biti samo dio istorije BiH, dio koji nije bas za pohvalit se!

Išla je i moja.. ne kažem ja da je bilo zabranjeno biti musliman..eto taman je i to još trebalo..ali je bila zabranjena NACIJA,koja će predstavljati jedan narod..muslimane jel ti sad jasnije?Zašto bogati da se svi mogu izjasniti ko Srbi i Hrvati,jedino Muslimani ko Muslimani?? Šta to fali što sad imamo fino Srbe,Hrvate i Bošnjake??
I naravno da ni ja ne volim pretjerivanja tipa...da nisi smio proći s maramom,da nisi smio slaviti Bajram,postiti,ići u džamiju,merhabati se i selamati..to već jeste proser žešći..ali da je meni lično drago što sada Muslimani imaju svoju naciju..jeste,drago mi je.
Znači..imao si opciju da budeš srbin,hrvat,ili jugosloven?
Zašto? Čuj jugosloven? Ako su ovdje oduvijek živjela 3 naroda..zašto onda nisu postojale i 3 nacije? 3 ravnopravna jezika..ma koliko sličili međusobno?

Zašto sam ja morala učiti Srpsko-Hrvatski jezik u školi,a živim u BiH? Postojao je i Bosanski jezik,koji je nažalost bio ukinut..

dakle..sad je valjda jasno onima što pitaju zašto se Alija prije nije izjašnjavao ko Bošnjak...pa NIJE MOGAO.... :-) :-)
Zato je i robijao..
Iz tvog posta mogu samo skontat da si maloljetna, nista vise pa nevadis glavu iz Avaza i Expressa!
Izjasnjavali su se kao jugosloveni zato sto su zivjeli u jugoslaviji, ali si se mogao izjasniti kao musliman.
Dokaz? Moja mati se izjasnila ispred mene kao muslimanka ja kao jugosloven!
Kako bi se danas izjasnio? Kao Bosanac i hercegovac, ne kao Musliman.
Ako se ti hoces izjasniti kao bosnjakinja ili muslimanka, bujrum, imam i ja pravo se izjasniti kao Bosanac i hercegovac.
Pitaj amerikance ili njemce sta su oni? Prvo ce ti reci Amerikanac ili Njemac pa tek onda protestant, katolik, mormon ili nesto drugo!
Problem s tobom i slicnima tebi je sto nemate pojma sta znaci sekularna drzava gdje je vjera odvojena od politike! Jel se tad mogao reis ili kardinal mjesat u politiku? NIJE, ali danas se reforma policije nemoze usvojiti bez onog probisvjeta Cerica!
ZCericu, Puljicu, kacevendi (ili kako mu je vec ime) je mjesto u bogomoljama a ne politici.
Problem je sto su oni posredstvom komunjara koji su se do 1992 potpisivali cirlicom, a preko noci otkrili svoj nacionalni identitet, Vama koji razmisljate radoncicevom glavom predstavili samo njima znan oblik razdvajanja vjere od institucija drzave!
pinkzelena

Post by pinkzelena »

bosank_a wrote:@pinkzelena tebi glava sluzi samo da se farbas.

Toliko si gluposti izvalila a nijednog argumenta.

Ova tvoja izjava te je opisala:

... "Pitaš me da ti navedem bar nešto što je dobro učinio.. ne mogu ti odgovoriti na to pitanje" ...

Dalje te covjek nemora ni citati.

Sto se tice rata provela sam ga u BiH sto je za tebe apsolutno nebitno, ali eto to si izvalila jer nisi imala sta reci.
Tokom rata sam isla u skolu i mi ucenici smo se svaki dan nadali da padne jedna granata da nemoramo na nastavu, ali srbi bezobrazni pa rijetko bacali.

Ti se klanjaj Aliji i kome god hoces to je tvoja stvar, a nije iskljuceno ni da ti je stari neki guzonja pa te ovo sve ne zanima puno jer nebi BiH gledala kroz ruzicaste naocale.

Posto si predpostavljam trenutno napusena
kad dodjes sebi mozda skontas kakve nebuloze si pisala.

Slušaj ČOBANICE,zaboli te neka stvar klanjam li se uopšte i kome..

Drugo... ovo što spominješ mog "starog" u kontekstu guzonje sad rizikujem ban i reći ću ti MARŠ U PM JEL TI JASNO????

S kojim pravom uopšte spominješ mog oca?? Ko si ti uopšte??
Vjerovatno je tvoj u ratu prodavao kilu krompira za 100 maraka,koji je švercao iz Hrasnice.. dok su se tuđi očevi,braća,rođaci..itd borili.. a tvoj slagao pare na kamaru,da bi sad ti ovdje srala o nekakvoj pravdi.
Vjerovatno je došao đavo po svoje,pa ti sad kriv Alija?

I vidim ja,nisi nikog izgubila u ratu,jer da jesi đubre jedno..ne bi priželjkivala novi rat..i ne bi sad srala o nekakvom rahatluku,koji ti je Alija onemogućio..jadna majko..ne možeš se sa šamijom šetati kroz Mostar jel i BL? To je tuga najveća???

Pa ti nisi dalje ni vidjela BiH..od te mahale,u kojoj živiš.

I da.. ako si ti pod dejstvom marihuane,slobodno ostani..mozak ti je spržen i bez toga!
pinkzelena

#54 Re: O r. Aliji i u Turskoj

Post by pinkzelena »

jefferson wrote: Iz tvog posta mogu samo skontat da si maloljetna, nista vise pa nevadis glavu iz Avaza i Expressa!
Maloljetna nisam..imam dovoljno godina,da znam o čemu govorim..a što se tiče Avaza i Expressa.. :-) ..jel potrebno komentarisati ovo?
Mislim da nije,završena diskusija.
bosank_a

Post by bosank_a »

A ti sad zamisli da sve to sto ti sad napisa meni i ja napisah tebi
bujrum
pitt

Post by pitt »

oh please do continue :D:D:D
pinkzelena

Post by pinkzelena »

bosank_a wrote:A ti sad zamisli da sve to sto ti sad napisa meni i ja napisah tebi
bujrum

Ma ti si idiot klasični..i razligu.
bosank_a

Post by bosank_a »

Takodjer
jefferson

#59 Re: O r. Aliji i u Turskoj

Post by jefferson »

pinkzelena wrote:
jefferson wrote: Iz tvog posta mogu samo skontat da si maloljetna, nista vise pa nevadis glavu iz Avaza i Expressa!
Maloljetna nisam..imam dovoljno godina,da znam o čemu govorim..a što se tiče Avaza i Expressa.. :-) ..jel potrebno komentarisati ovo?
Mislim da nije,završena diskusija.
Pa de mi onda daj kontraargument. Ja sam ti rekao da se moja mati izjasnjavala kao muslimanka! Druga stvar, svi tvoji komentari lice na suvisle tekstove Fadila Mandala i slicnih njemu koji jos malo pa nisu Tita proglasili krivim sto je globalno zagrijavanje zakucalo na vrata ili sto se jos nije izgradio auto-put od Sarajeva do Zenice.
Ako je tebi bitno da se sad mozes izjasniti kao Bosnjakinja a ne muslimanka, a to sve je kostalo dvije trecine teritorije BiH, onda tebi svaka cast!
Samo jedno pitanje, jel ja kao musliman mogu biti npr. direktor skole u Bjeljini ili Citluku?
Pravo nam se "stari" izborio za cjelovitu i multietnicku!
Maraschino

Post by Maraschino »

pinkzelena wrote:
bosank_a wrote:A ti sad zamisli da sve to sto ti sad napisa meni i ja napisah tebi
bujrum

Ma ti si idiot klasični..i razligu.
oho hooo, :D

pocelo je pocelo :D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

ev taze habera sa kunferencije :D

malo sam zakasnio jedno oko sat vremena na kunferenciju koja je pocela u 16:00, u prvom dijelu govorili su Turci o liku i djelu A.Izetbegovica. Najvise mi se dopao govor jedne gospodje, zove se Alev E... mislim da je profesorica socilogije ili nesto slicno, i Ali Bulaç. Ostali su manje vise tusili slicnom tematikom i tumacenjem njegovih djela koji govore uopsteno o muslmanima svijeta.
drugom dijelu su bili Ademir Jerkovic, Dzemaludin Latic i Adnan Ismaili s Kosova. Najavljeni Isnam Taljic, zbog bolesti kako rekose, na moje veliko razocarenje nije mogao da dodje.
Prvi je govorio Adnan Ismaili, o islamskom budjenu kod Albanaca i zelji A. Iz. i ostalih Mladih Muslimana da se to islamsko budjenje ojaca i spoji sa budjenjem islama u BiH. sve u svemu rekao je jako zanimljivih stvari, medjutim otego je ko hodza teraviju, pa se publici poceo zijevat, a men se sve vise cinilo da nas vise gusi sa svojom pricom i da nas tjera da ga slusamo, na svu srecu pa je imao ograniceno vrijeme.
Poslije Adnana I. je govorio Ademir J. o borbi Alije I. i sviju nas za cijelovitu i nedjeljivu multietnicku BiH. Fenomanalno napisan tekst, procitan sa fenomenalnim glasom nama odavno poznatog Ademira. podsjetilo me to na duge zimske noci kad mi djeca nismo smjeli pisnut dok se sa Jovinog tranzistora sluso dnevnik BH radija u Ademirovoj izvedbi.
u sustini, nekako su mi govori Adnana Ismailija i jos par turskij govornika ucinili suprotni sa govorom Ademira J. ...
na kraju je govorio svima nama poznat Dzemo Latic koji je vise govorio o Kosovu i tome kako Srbi planiraju novi rat i kako je tesko ocuvat tekovine Aljine ''revolucije'' i to je bio kraj.
bila je to jos jedna konferencija, gdje se sve reklo a nista kazalo niti ucinilo za bolje sutra.
pinkzelena

#62 Re: O r. Aliji i u Turskoj

Post by pinkzelena »

jefferson wrote: Pa de mi onda daj kontraargument. Ja sam ti rekao da se moja mati izjasnjavala kao muslimanka! Druga stvar, svi tvoji komentari lice na suvisle tekstove Fadila Mandala i slicnih njemu koji jos malo pa nisu Tita proglasili krivim sto je globalno zagrijavanje zakucalo na vrata ili sto se jos nije izgradio auto-put od Sarajeva do Zenice.
Ako je tebi bitno da se sad mozes izjasniti kao Bosnjakinja a ne muslimanka, a to sve je kostalo dvije trecine teritorije BiH, onda tebi svaka cast!
Samo jedno pitanje, jel ja kao musliman mogu biti npr. direktor skole u Bjeljini ili Citluku?
Pravo nam se "stari" izborio za cjelovitu i multietnicku!
Ne zanima me kako se tvoja mati izjašnjavala.. ne zanima me ni kako se moja izjašnjavala,a kamoli tvoja..ono što me međutim zanima je zašto bi se jedni i drugi mogli izjašnjavati po nacionalnosti,a treći po vjeri-dakle DA,meni je bitno da se ja mogu izjasniti ko Bošnjakinja..kad ja to hoću i kad treba..i ne ginem uopšte za tim,ali drago mi je da mogu.Apsolutno mi ne smeta..

Ovo poređenje sa Fadilom Mandalom ostavi za birtije i jarana.. poštedi me ovakvih mahalskih komentara bogati..

I da li ti možeš biti direktor škole u Bijeljini ili Čitluku,stvarno ne znam..konkuriši,pa ćemo da vidimo.Ja s tvojim životom nemam baš ništa,niti me zanimaš..kao ni tvoje ambicije,ali čisto sumnjam da si se odvažio da i pokušaš takvo nešto,ali zato znaš unaprijed odgovor :roll:

Podsjećaš me na Dodika i na njegovu priču o Teheranu i o zamotanim bulama i vehabijama,koji paradiraju Sarajevom... tobože..jadan..isprepadao se kad je došao prvi put.
Ne volim predrasude,a vidim ti ih imaš..

To što ćeš možda naletjeti u Bijeljini na četnike,kojima će biti važnije tvoje ime,a ne profesija..i što će te gledati kroz to..nije moj problem,nego je tvoj baksuzluk.

Imam rođaka,koji radi za jednu firmu u RS-u..gdje ga drže ko malo vode na dlanu.. ima platu izuzetno visoku,uz to ga poštuju..i nije imao dosad baš nikakvih problema..dakle..nemoj da kakiš prije vremena..nego se odvaži,pa onda pričaj.
bosank_a

Post by bosank_a »

no coment
district-beg

Post by district-beg »

najzalosnije u cijeloj prici o Aliji je to sto vecina onih sto ne vole Aliju sada su,kao i za vrijeme rata po dijaspori i nesto sad palamude...svaki borac ga voli,pocev od mene pa nadalje,a oni koji ne bi vidjeli njemacke,austrije,holandije itd. ni u atlasu da nije bilo rata,ko fol- zbog Alije napustili rodnu grudu pa ga mrze i piskaraju kojekakve gluposti...
...dje si bio ti tad kad je bilo najteze...?
ali,kako god,temu sam postavio samo zato da se zna da prvog predsjednika BiH vise cijene stranci nego mi...da se najezis,nista vise...
pinkzelena

Post by pinkzelena »

bosank_a wrote:no coment

Niko tebe ni ne pita za komentar.. :lol: ..dovoljno si izbaljezgala.. :-)
i piše se comment.. :-) :-)
pinkzelena

Post by pinkzelena »

moje_brcko wrote:najzalosnije u cijeloj prici o Aliji je to sto vecina onih sto ne vole Aliju sada su,kao i za vrijeme rata po dijaspori i nesto sad palamude...svaki borac ga voli,pocev od mene pa nadalje,a oni koji ne bi vidjeli njemacke,austrije,holandije itd. ni u atlasu da nije bilo rata,ko fol- zbog Alije napustili rodnu grudu pa ga mrze i piskaraju kojekakve gluposti...
...dje si bio ti tad kad je bilo najteze...?
ali,kako god,temu sam postavio samo zato da se zna da prvog predsjednika BiH vise cijene stranci nego mi...da se najezis,nista vise...

:thumbup:
ticoroman

#67 Re: O r. Aliji i u Turskoj

Post by ticoroman »

pinkzelena wrote:Ne zanima me kako se tvoja mati izjašnjavala.. ne zanima me ni kako se moja izjašnjavala,a kamoli tvoja..ono što me međutim zanima je zašto bi se jedni i drugi mogli izjašnjavati po nacionalnosti,a treći po vjeri-dakle DA,meni je bitno da se ja mogu izjasniti ko Bošnjakinja..kad ja to hoću i kad treba..i ne ginem uopšte za tim,ali drago mi je da mogu.Apsolutno mi ne smeta..
Poptuno si u pravu! Ne razumijem neke maloumnike sto ne razumiju da smo za vrijeme Jugoslavije bili diskrimovani, da nismo imali pravo na nasu historijsku nacionalnu pripadnost i da smo tretirani kao neki autsajderi. Za vrijeme prve i pocetkom druge jugoslavije smo se mogli izjasnjavati samo po religiji ili biti hrvati ili srbi. Jedno vrijeme nismo mogli biti ni "ostali". Dobro je rekao Pozdarevac uoci pregovora za Jugoslovenski ustav iz 1974:

"Ne daju bosanstvo, nude muslimanstvo... Da prihvatimo i to što nude, makar i pogrešno ime ali ćemo otvoriti proces."

Ljudi su se borili za osnovna prava naseg naroda. A nekim budalama je izgleda bilo dovoljno sto su tretirani kao autsajderi ili "muslimani". Ja sam Bosnjak. Poslije toga sam mozda musliman, ali Bosnjak do groba.
Last edited by ticoroman on 21/10/2007 00:39, edited 1 time in total.
pinkzelena

#68 Re: O r. Aliji i u Turskoj

Post by pinkzelena »

ticoroman wrote:
pinkzelena wrote:Ne zanima me kako se tvoja mati izjašnjavala.. ne zanima me ni kako se moja izjašnjavala,a kamoli tvoja..ono što me međutim zanima je zašto bi se jedni i drugi mogli izjašnjavati po nacionalnosti,a treći po vjeri-dakle DA,meni je bitno da se ja mogu izjasniti ko Bošnjakinja..kad ja to hoću i kad treba..i ne ginem uopšte za tim,ali drago mi je da mogu.Apsolutno mi ne smeta..
Poptuno si u pravu! Ne razumijem neke maloumnike sto ne razumiju da smo za vrijeme Jugoslavije bili diskrimovani, da nismo imali pravo na nasu historijsku nacionalnu pripadnost i da smo tretirani kao neki autsajderi. Za vrijeme prve i pocetkom druge jugoslavije smo se mogli izjasnjavati samo po religiji ili biti hrvati ili srbi. Jedno vrijeme nismo mogli biti ni "ostali". Dobro je rekao Pozdarevac uoci pregovora za Jugoslovenski ustav iz 1974:

"Ne daju bosanstvo, nude muslimanstvo... Da prihvatimo i to što nude, makar i pogrešno ime ali ćemo otvoriti proces."

Ma haj ti to dokaži "beskičmenjacima"..

U svakom slučaju,drago mi je da je naišao neko razuman,ko shvata poentu mog pisanja :thumbup:
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Fair Life wrote:
Sad pitanje...

"Da li znas ko je bio Nikola Koljevic ??

A sad pitanje tebi,jel znaš koliko je ljudi glasalo na referendumu onda? Za nezavisnu,suverenu BiH???

Ajd brzo nađi podatak,pa se javi.. :-)
district-beg

#70 Re: O r. Aliji i u Turskoj

Post by district-beg »

pinkzelena wrote:
ticoroman wrote:

Ma haj ti to dokaži "beskičmenjacima"..

U svakom slučaju,drago mi je da je naišao neko razuman,ko shvata poentu mog pisanja :thumbup:
ej nemoj i mene zaboravit :D
pinkzelena

#71 Re: O r. Aliji i u Turskoj

Post by pinkzelena »

moje_brcko wrote: ej nemoj i mene zaboravit :D
Naravno da neću,već sam te podržala :thumbup:
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Prebrzo ljudi zaboravljaju onaj čuveni istup radovana karadžića:

"Nemojte da mislite da BiH nećete odvesti u pakao,a Muslimanski narod možda u nestanak..jer Muslimanski narod ne može da se odbrani,ako ovdje bude rata"

Nadam se da se sjećate i Alijine replike na ovo..
jefferson

Post by jefferson »

pinkzelena wrote:
Fair Life wrote:
Sad pitanje...

"Da li znas ko je bio Nikola Koljevic ??

A sad pitanje tebi,jel znaš koliko je ljudi glasalo na referendumu onda? Za nezavisnu,suverenu BiH???

Ajd brzo nađi podatak,pa se javi.. :-)
Prva stvar pravis se malo blesava kad kazem hipoteticki mogul ja biti kao muslim direktor, tada te moj zivot neinteresuje, kao to nema veze s tobom.
E ima, jer nemogu, nemogu ja kao musliman biti na takvoj funkciji u RS ili u Citluku, ali mogu na jednoj cetvrtini teritorije, i jel to uspjeh?
Drugo, problem izjasnjavanja su bili muslimani, a ne bosnjaci! Sad najednom je problem sto nisi se mogao izjasniti kao bosnjak, pa dobro nesjecam se da je neko trazio da se muslimani izjasnjavaju ka bosnjaci.
Kada smo dobili pravo da se izjasnjavamo sta je onda problem bio?
Ja ti kazem moja mati se izjasnjavala, dajem ti PRIMJER, a ti u nedostatku kontraargumenta kazes kako tebe neinteresuje moja mati. Ni mene neinteresuje tvoja, ali ti dajem primjer, jer ocito ti pises samo ono sto ti odgovara i samo ono sto hoces da znas.
Jos se nisi "beskicmenjanko" osvrnula na cinjenicu da ono za sto se "dedo" ko fol zalagao (jer od 93 se nije vise zalagao za to) mozes mozda samo da praktikujes na cetvrtini teritorije BiH, a pitanje je kakva prava imaju srbi i hrvati u Zavidovicu, Olovu i slicnim manjim mjestima.
Ako ti ovo smatras cjelovitom BiH i ocuvanom BiH, e onda fakat nisi rodjena prije jedno 1990 godine.

Brcko, nebi ja rekao za SVE borce kako vole AI.
Ima boraca koji ga mrze iz dna duse, vjeruj mi, a opet sebi uzimas ekskluzivno pravo da budes najveci patriota. Prvae patriote kriticki gledaju i ono sto njihova strana radi a ne samo sta suprotna strana radi.
district-beg

Post by district-beg »

MUSLIMANSKI NAROD NECE NESTATI, TO JA PORUCUJEM gospodinu KARADŽICU :wink:
jefferson

Post by jefferson »

moje_brcko wrote:MUSLIMANSKI NAROD NECE NESTATI, TO JA PORUCUJEM gospodinu KARADŽICU :wink:
WTF :?
Locked