pinkzelena wrote:Dezze wrote:
Pa zbog te polovice sto se popelo gore, treba maltretirati i onaj dio koji je ostao u gradu??? Znas, lako je biti Bosnjak u ratnom Sarajevu....ali je puno teze biti Srbin u istom tom Sarajevu. Zr ne mislis da zbog toga ti ljudi zasluzuju, ako ne zbog zdravog ljudskog razuma (jer mi se cini da se njime ne mozes pohvaliti), onda
zbog suosjecajnosti, da ih se postuje zbog odluke da se ne vinu u planine nego ostanu sa svojim sugradjanima?!
I onda se dice kako je Sarajevo bilo (tacno!) i ostalo multieticno (sto je u najboljem slucaju poluistina)....
FairLife, jasno mi je sto na ovom forumu sve rijedje tvoje postove citam....i jos nekih drugih, normalnih ljudi. Veliki pozdrav!

Mislim da mi je jasno ko ovdje diskutuje..
Slobodno ospi paljbu (a znam sta mislis, ali grijesis...jako)

....navikao sam na to...tada sam posebno siguran u ono sto pricam....
pinkzelena wrote:Ne znam koji ti dio mog posta nije jasan,šta te tačno zabolilo?
Nije me nista zaboljelo, hvala na pitanju. Niti mi je nesto nejasno---tvojih par rijeci je dovoljno...
pinkzelena wrote:KO JE SVETLANU MALTRETIRAO?? Manimo se blefiranja..i šupljaka..ne znam jel pokušavaš slagati sebe,ili mene?
Zna se odlično ko je ta žena i šta je..i ona nakon svojih dosadašnjih angažmana možda i ne zaslužuje da je ovaj grad ponovo prihvati.
Vidim, ti znas tacno sta se u cijelom gradu desavalo...mi smo dobri oni su losi...stara prica...SDA i SBiH su, po tom pitanju, dobar posao uradili...
pinkzelena wrote:
znaš... rijetki su oni Srbi,koji su ostali u Sarajevu,a da nisu bili petokolonaši,špijuni itd... rijetki su..
E o tim tvojim "rijetkim" ja govorim, a ne....
pinkzelena wrote:komšinici,koja je cijeli rat bila na Palama..vratila se prije par godina da proda stan..koji smo joj komšijski mi stanari čuvali...a ona se vrati,istjera šehidsku porodicu..proda stan,a namai na odlasku još majku balijsku???
...o ovim...
pinkzelena wrote:Rijetki su Sarajevski Srbi,koji zaslužuju poštovanje i ruku...rijetki...
evo ih ponovo, oni rijetki o kojima govoris...taman da ponovis lekciju...dakl,e zbog njih se ne smiju svi Srbi u isti kos trpati...
pinkzelena wrote:Sad ti mogu dovesti odmah trojicu,koji su u ratu bili u "slobodnom" dijelu Sarajeva (čitaj među četnicima),danas žive u svojim stanovima,gdje su i živjeli,rade... ne priznaju Bosanski jezik,BiH državu,lažu da je to sve izmišljeno..i usred Sarajeva mene ubjeđuju da je moj otac i naši očevi..izvršili agresiju na grad..ubijali ih... kažu da su ludi oni koji tvrde da je Sa bilo opkoljeno i da su Srbi granatirali..
Ja, pa? Kao da je ovo neka novost....
Da zakljucimo, posto si se upalila k'o kutnjak - suosjecati treba sa ovim tvojim "rijetkim" Srbima. A sa ovim cetnicima ne treba suosjecati. Sto ja nikada nisam ni pomislio a ne jos rekao. Ali dobro, sociolozi i psiholozi kazu da treba nauciti i slusati...