SVETLANA CENIC I BiH??

Post Reply
kicky

Post by kicky »

foucault wrote:U ovom momentu jedini istinski glas opozicije u RS-u je upravo Cenićka. Na BN Tv-u je sinoć izjavila da je, prije svega, Bosanka pa tek onda Srpkinja i da joj to niko ne može oduzeti. naravno forumski velikobošnjaci valjda očekuju da ode na mezar Alijin pa da se i tamo dokaže.
Komentar na mjestu!

P.S. imaš super nick
herzog

Post by herzog »

pinkzelena wrote:Jednom rječju-ODVRATNA!Iz nje izbija veći nacionalizam i četništvo nego kad sastaviš pola onih tamo političara iz RS-a.
Odvratna je kako god okreneš.
....љубоморна? 8)
herzog

Post by herzog »

Dezidijat wrote:Ma, Svetlana Cenic je seljanka - vidi joj se na faci. Brđanka živa, i kao i svaka druga brđanka i ona je nacionalista i bez sumlje sam uvjeren da ta žena kad bi ta ženturača imala moć - Hitler bi za nju bio mala maca.
:lol:

бРез сумЉе 8)
pinkzelena

Post by pinkzelena »

herzog wrote:
pinkzelena wrote:Jednom rječju-ODVRATNA!Iz nje izbija veći nacionalizam i četništvo nego kad sastaviš pola onih tamo političara iz RS-a.
Odvratna je kako god okreneš.
....љубоморна? 8)

Ma apsolutno.. mislim da su svi ljubomorni na onaj opskurni lik,ženu,koja liči na sve drugo osim na ŽENU..i "jadnu Sarajku",protEranu,koja je za 10-15 godina vrlo uspješno savladala ekavicu.. :-) :lol:
Ponavljam F U J
Fair Life

Post by Fair Life »

pinkzelena wrote:Ma apsolutno.. mislim da su svi ljubomorni na onaj opskurni lik,ženu,koja liči na sve drugo osim na ŽENU..i "jadnu Sarajku",protEranu,koja je za 10-15 godina vrlo uspješno savladala ekavicu.. :-) :lol:
Ponavljam F U J
Ovo ti je adut... "koja je za 10-15 godina vrlo uspješno savladala ekavicu".

Za 10-15 godina ljudi nauce jedan ili vise stranih jezika... zavrse srednju,
fax i postdiplomski na tom novom "tek naucenom" jeziku.

Naspavaj se...pa na forum.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Gledam Spirica , daje komentar na "Glasu Amerike", o Lajcakovim mjerama, i, sto bi rekao svojevremeno velikan, Mladen Delic, velim : "Ljudi, jel' to moguce!", kaze Spiric, "Ja se borim za bolje sutra za Bosnu i Hercegovinu!" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Drma li se tlo pod nogama faschistickom projektu zvanom "rs"??
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Fair Life wrote: Ovo ti je adut... "koja je za 10-15 godina vrlo uspješno savladala ekavicu".

Provalio si se..
Ja nisam govorila o JEZIKU,nego o GOVORU..u ovom slučaju ekavici,koja je jedan od govora Slavenskih JEZIKA..no hajde eto,da ti pređem preko toga,nisi ti kriv zato što si polupismen :-)

I DA,to je jedan od razloga zašto je meni lično ta žena odvratna kako rekoh..što po stare dane zamijenila jednu vrstu govora,za drugi..iz nikakvih nego političkih,nacionalnih..inih razloga..tako da osim što ne mogu da je gledam,jer me plaši njena fizionomija,ne mogu ni da je slušam..

Idući razlog zbog kojeg mi je odvratna je njena kuknjava oko PROTERIVANJA iz Sarajeva..bezbeli je tad progovorila ekavicom..pa kad kuka.. kako ju je neko protjerao iz rodnog Sarajeva..i pritom lupeta u prazno..i zašto ne kaže:
"Dana..tog i tog..na toj i toj adresi..TAJ I TAJ mi je došao..i istjerao me"..nek nam navede ime prezime..!?

I zašto bi tebe sad pogađalo ovo što ja mislim? Promijenit mi mišljenje nećeš..to ti je jasno..prema tome,nemoj se ti sekirati zato što je meni slika i prilika Biljane Plavšić odvratna jel jasno?
Jest..ok..drago mi je;)
Last edited by pinkzelena on 20/10/2007 01:14, edited 2 times in total.
Dezze

Post by Dezze »

Brisbane wrote:Nervira me kada tvrdi da je neko istjero iz Sarajeva. Neka fino kaze, kada, kako, druga je prica ako su je preko mosta mjenjali za neke na zahtjev Srba.
Haha...nervira te...k'o biva, nije moguce da su nekog Srbina iz Sarajeva istjerali...
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Dezze wrote:
Brisbane wrote:Nervira me kada tvrdi da je neko istjero iz Sarajeva. Neka fino kaze, kada, kako, druga je prica ako su je preko mosta mjenjali za neke na zahtjev Srba.
Haha...nervira te...k'o biva, nije moguce da su nekog Srbina iz Sarajeva istjerali...

Jest moguće je..a moguće je i da ih se pola popelo na okolna brda,da imaju bolji pogled na rodni grad i da se nadišu svježeg zraka.. :-) ..a moguće je i to da ih je također jedan dio prešao u kako oni kažu "slobodni DEO Sarajeva" koji nije bio pod MUSLIMANSKOM OPSADOM.. :-) :-)
herzog

Post by herzog »

pinkzelena wrote:
Fair Life wrote: Ovo ti je adut... "koja je za 10-15 godina vrlo uspješno savladala ekavicu".

Provalio si se..
Ja nisam govorila o JEZIKU,nego o GOVORU..u ovom slučaju ekavici,koja je jedan od govora Slavenskih JEZIKA..no hajde eto,da ti pređem preko toga,nisi ti kriv zato što si polupismen :-)

I DA,to je jedan od razloga zašto je meni lično ta žena odvratna kako rekoh..što po stare dane zamijenila jednu vrstu govora,za drugi..iz nikakvih nego političkih,nacionalnih..inih razloga..tako da osim što ne mogu da je gledam,jer me plaši njena fizionomija,ne mogu ni da je slušam..

Idući razlog zbog kojeg mi je odvratna je njena kuknjava oko PROTERIVANJA iz Sarajeva..bezbeli je tad progovorila ekavicom..pa kad kuka.. kako ju je neko protjerao iz rodnog Sarajeva..i pritom lupeta u prazno..i zašto ne kaže:
"Dana..tog i tog..na toj i toj adresi..TAJ I TAJ mi je došao..i istjerao me"..nek nam navede ime prezime..!?

I zašto bi tebe sad pogađalo ovo što ja mislim? Promijenit mi mišljenje nećeš..to ti je jasno..prema tome,nemoj se ti sekirati zato što je meni slika i prilika Biljane Plavšić odvratna jel jasno?
Jest..ok..drago mi je;)
:lol::lol::lol: импресивне су твоје лимитације 8) ....феноменално 8)
pinkzelena

Post by pinkzelena »

herzog wrote: :lol::lol::lol: импресивне су твоје лимитације 8) ....феноменално 8)

Milorade..reci mi,jel i tebe nešto muči :roll: ?
Fair Life

Post by Fair Life »

pinkzelena wrote:
herzog wrote: :lol::lol::lol: импресивне су твоје лимитације 8) ....феноменално 8)
Drzi se ti metalik zelena Haretovog... uzeta.
StLouis

Post by StLouis »

karabaja-x wrote:daj kaku sliku
ovdje je zauzeta :D

Image

ispardojavam se, jel okej postavljati slike osoblja ministarstva na forumu?

:D
pitarozder

Post by pitarozder »

vuk dlaku mjenja a crvenkapicu ne izbija iz glave ... sto ovo nije pricala dok je harala sa sds-om ... pih
tbaharis

Post by tbaharis »

harač wrote:Ženu sam slušao par puta i sasvim mi je ok. Čak je to najpoznatija političarka koju znam, a ne znam ih još par (ona Alikadička i ona... Azra Hadžipašić il tako nešto, al to su sve u drugom planu)
fantasticno poredjenje... :lol: :lol: :lol: azra je usrala sve sto je usrat mogla... pa onda gospodin vrankic.... sve sam ekonomska elita... :lol: :lol: :lol:
tbaharis

Post by tbaharis »

ins wrote:
Liberalism wrote:
tbaharis wrote:izuzetan strucnjak u podrucju ekonomije i finansija ali fasista do koske... mudro zboris sivi gandolfe, steta sto uistinu nije Bosanski patriota... dosta bi toga mogla uciniti za ovu drzavu.
na osnovu li cega ovo ti tvrdis? Pomislio bi u najmanju ruku da predaje na harvardu ili da je dobila nobelovu nagradu za ekonomiju...

Ko je nama sve strucnjak, dobro imamo i ovo sto imamo :-)
Vjerovatno ju je tbaharis usporedjivao sa Slobodanom Puhalcem, drugim istaknutim ekonomistom... :lol:
nek je nama naze azre i dragana... a vanjsko trgovinki deficit se popeo na 5.7 milijardi... tako nam i treba... pored ovakvih komentara nismo nista drugo ni zasluzili...
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 12:25, edited 1 time in total.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Fair Life wrote:
pinkzelena wrote:
Drzi se ti metalik zelena Haretovog... uzeta.

Harisovog? E bogme si me pogrešno procijenio... negdje spomenuh da ga ne mogu smisliti..Harisa..meni su to sve da prostiš ista *ovna,jedini koji mi je zasad ok je Komšić...al eto,ti se drži Svetlaninog užeta :roll:
Dezze

Post by Dezze »

pinkzelena wrote:
Dezze wrote:

Jest moguće je..a moguće je i da ih se pola popelo na okolna brda,da imaju bolji pogled na rodni grad i da se nadišu svježeg zraka.. :-) ..a moguće je i to da ih je također jedan dio prešao u kako oni kažu "slobodni DEO Sarajeva" koji nije bio pod MUSLIMANSKOM OPSADOM.. :-) :-)
Pa zbog te polovice sto se popelo gore, treba maltretirati i onaj dio koji je ostao u gradu??? Znas, lako je biti Bosnjak u ratnom Sarajevu....ali je puno teze biti Srbin u istom tom Sarajevu. Zr ne mislis da zbog toga ti ljudi zasluzuju, ako ne zbog zdravog ljudskog razuma (jer mi se cini da se njime ne mozes pohvaliti), onda zbog suosjecajnosti, da ih se postuje zbog odluke da se ne vinu u planine nego ostanu sa svojim sugradjanima?!

I onda se dice kako je Sarajevo bilo (tacno!) i ostalo multieticno (sto je u najboljem slucaju poluistina)....

FairLife, jasno mi je sto na ovom forumu sve rijedje tvoje postove citam....i jos nekih drugih, normalnih ljudi. Veliki pozdrav! :D
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Dezze wrote: Pa zbog te polovice sto se popelo gore, treba maltretirati i onaj dio koji je ostao u gradu??? Znas, lako je biti Bosnjak u ratnom Sarajevu....ali je puno teze biti Srbin u istom tom Sarajevu. Zr ne mislis da zbog toga ti ljudi zasluzuju, ako ne zbog zdravog ljudskog razuma (jer mi se cini da se njime ne mozes pohvaliti), onda zbog suosjecajnosti, da ih se postuje zbog odluke da se ne vinu u planine nego ostanu sa svojim sugradjanima?!

I onda se dice kako je Sarajevo bilo (tacno!) i ostalo multieticno (sto je u najboljem slucaju poluistina)....

FairLife, jasno mi je sto na ovom forumu sve rijedje tvoje postove citam....i jos nekih drugih, normalnih ljudi. Veliki pozdrav! :D

Mislim da mi je jasno ko ovdje diskutuje..

Ne znam koji ti dio mog posta nije jasan,šta te tačno zabolilo?
KO JE SVETLANU MALTRETIRAO?? Manimo se blefiranja..i šupljaka..ne znam jel pokušavaš slagati sebe,ili mene?
Zna se odlično ko je ta žena i šta je..i ona nakon svojih dosadašnjih angažmana možda i ne zaslužuje da je ovaj grad ponovo prihvati.
Koliko je lako biti Bošnjak u ratnom Sarajevu..ovim se već ne bih bavila,a i ovo što me pitaš ko šta zaslužuje..znaš... rijetki su oni Srbi,koji su ostali u Sarajevu,a da nisu bili petokolonaši,špijuni itd... rijetki su..
tako da ne znam šta pokušavaš ovim žalopoljkama i patetikom da mi dokažeš?Prema kome trebam imati suosjećanja? Prema komšinici,koja je cijeli rat bila na Palama..vratila se prije par godina da proda stan..koji smo joj komšijski mi stanari čuvali...a ona se vrati,istjera šehidsku porodicu..proda stan,a namai na odlasku još majku balijsku???
Prema kome da imam suosjećanja ba? Jesi normalan ti?
I meni pričaš o zdravom razumu i o jadnim Sarajevskim Srbima?

Rijetki su Sarajevski Srbi,koji zaslužuju poštovanje i ruku...rijetki...

Sad ti mogu dovesti odmah trojicu,koji su u ratu bili u "slobodnom" dijelu Sarajeva (čitaj među četnicima),danas žive u svojim stanovima,gdje su i živjeli,rade... ne priznaju Bosanski jezik,BiH državu,kažu da je to sve izmišljeno..i usred Sarajeva mene ubjeđuju da su moj otac i naši očevi..izvršili agresiju na grad..ubijali ih... kažu da su ludi oni koji tvrde da je Sa bilo opkoljeno i da su Srbi granatirali..

I DA IMAM SUOSJEĆANJA..????? :-) :-) :-) :-)
Dezze

Post by Dezze »

pinkzelena wrote:
Dezze wrote: Pa zbog te polovice sto se popelo gore, treba maltretirati i onaj dio koji je ostao u gradu??? Znas, lako je biti Bosnjak u ratnom Sarajevu....ali je puno teze biti Srbin u istom tom Sarajevu. Zr ne mislis da zbog toga ti ljudi zasluzuju, ako ne zbog zdravog ljudskog razuma (jer mi se cini da se njime ne mozes pohvaliti), onda zbog suosjecajnosti, da ih se postuje zbog odluke da se ne vinu u planine nego ostanu sa svojim sugradjanima?!

Mislim da mi je jasno ko ovdje diskutuje..
Slobodno ospi paljbu (a znam sta mislis, ali grijesis...jako) :D ....navikao sam na to...tada sam posebno siguran u ono sto pricam....
pinkzelena wrote:Ne znam koji ti dio mog posta nije jasan,šta te tačno zabolilo?
Nije me nista zaboljelo, hvala na pitanju. Niti mi je nesto nejasno---tvojih par rijeci je dovoljno...
pinkzelena wrote:KO JE SVETLANU MALTRETIRAO?? Manimo se blefiranja..i šupljaka..ne znam jel pokušavaš slagati sebe,ili mene?
Zna se odlično ko je ta žena i šta je..i ona nakon svojih dosadašnjih angažmana možda i ne zaslužuje da je ovaj grad ponovo prihvati.
Vidim, ti znas tacno sta se u cijelom gradu desavalo...mi smo dobri oni su losi...stara prica...SDA i SBiH su, po tom pitanju, dobar posao uradili...
pinkzelena wrote: znaš... rijetki su oni Srbi,koji su ostali u Sarajevu,a da nisu bili petokolonaši,špijuni itd... rijetki su..
E o tim tvojim "rijetkim" ja govorim, a ne....
pinkzelena wrote:komšinici,koja je cijeli rat bila na Palama..vratila se prije par godina da proda stan..koji smo joj komšijski mi stanari čuvali...a ona se vrati,istjera šehidsku porodicu..proda stan,a namai na odlasku još majku balijsku???
...o ovim...
pinkzelena wrote:Rijetki su Sarajevski Srbi,koji zaslužuju poštovanje i ruku...rijetki...

evo ih ponovo, oni rijetki o kojima govoris...taman da ponovis lekciju...dakl,e zbog njih se ne smiju svi Srbi u isti kos trpati...
pinkzelena wrote:Sad ti mogu dovesti odmah trojicu,koji su u ratu bili u "slobodnom" dijelu Sarajeva (čitaj među četnicima),danas žive u svojim stanovima,gdje su i živjeli,rade... ne priznaju Bosanski jezik,BiH državu,lažu da je to sve izmišljeno..i usred Sarajeva mene ubjeđuju da je moj otac i naši očevi..izvršili agresiju na grad..ubijali ih... kažu da su ludi oni koji tvrde da je Sa bilo opkoljeno i da su Srbi granatirali..

Ja, pa? Kao da je ovo neka novost....

Da zakljucimo, posto si se upalila k'o kutnjak - suosjecati treba sa ovim tvojim "rijetkim" Srbima. A sa ovim cetnicima ne treba suosjecati. Sto ja nikada nisam ni pomislio a ne jos rekao. Ali dobro, sociolozi i psiholozi kazu da treba nauciti i slusati...
danas

Post by danas »

i jel' sad cenicka ovaj 'rijetki' primjerak or what? :? ne kontam :D
Dezze

Post by Dezze »

Ne znam. Ali je pogresno a priori odbaciti da je neki Srbin mogao biti izbacen iz stana, ni kriv ni duzan. O tome se ovdje radi. Treba posmatrati individualno, a ne kolektivno. Iako su ovdje puna usta, posebno bosnjackim politicarima, da nema kolektivne odgovornosti, to je samo demagogija. Ni more, ni less.... :D
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Dezze wrote: Da zakljucimo, posto si se upalila k'o kutnjak - suosjecati treba sa ovim tvojim "rijetkim" Srbima. A sa ovim cetnicima ne treba suosjecati. Sto ja nikada nisam ni pomislio a ne jos rekao. Ali dobro, sociolozi i psiholozi kazu da treba nauciti i slusati...

Ma nemaMO MI šta zaključivat ba.. ja sam sve što sam mislila rekla i stojim iza svake svoje riječi...ima dosta ljudi,kojima je potrebnije suosjećanje od neke tamo.. spodobe.. :-)

I ne sekiraj se ti za Srbe povratnike..ne fali njima ništa,koliko mogu da primjetim.. :-) dobili su oni više suosjećanja,nego li su trebali..
i od mene također..to ja najbolje znam,prema tome..probaj s tim dušebrižništvom na nekom drugom mjestu i patetikom..ja ono volim reći "učmarivanje" samo ne znam kome u ovom slučaju to radiš.
Niko ne suosjeća ni sa mojom porodicom,koja je izgubila najbližeg člana..pa prema tome..ja sam također ravnodušna prema svetlanama..i ostalim "lojalnim" Sarajlijama.

:-) Kraj diskusije,nemamo si šta više reći.
danas

Post by danas »

Dezze wrote:Ne znam. Ali je pogresno a priori odbaciti da je neki Srbin mogao biti izbacen iz stana, ni kriv ni duzan. O tome se ovdje radi. Treba posmatrati individualno, a ne kolektivno. Iako su ovdje puna usta, posebno bosnjackim politicarima, da nema kolektivne odgovornosti, to je samo demagogija. Ni more, ni less.... :D
ne, ne odbacujem tu mogucnost -- i svakako da se je to desavalo... ali nekako mi funkcioner SDS-a (sto je cenicka i tada bila vjerujem, mada je moguce da grijesim) nesto nikako ne potpada pod kategoriju "postenog" srbina. nesto imam suhvu da je ona htjela sa bracom, ili da je razmijenjena na zahtijev brace joj -- jer se to najcesce desavalo sa onima poput nje. ako je nesto drugo bilo u pitanju, evo ima MUP pa neka gospodja cenic da izjavu ko je i kada i zasto i gdje protjerao -- bas kao sto su i moji roditelji dali izjavu MUP-u kad nas se protjeralo sa grbavice u pidzamama. end of story.

i da, for the record -- zaista mi je vise muka od price kako sad trebam gledati u srbina koji je ostao u sarajevu ko da je pejgamber. u mom (izgleda poremecenom) mentalnom sklopu, normalno je ne izdati svoju domovinu i ne ubijati svoje bivse sugradjane. ovdje je sad izgleda 'in' neka prica da se ja trebam diviti nekome samo jer nije postao ubica -- a eto mogao je... beric, vesovic i slicni -- imace moje dozivotno postovanje, ne samo jer su ostali, vec jer su se i nedvosmisleno oglasili protiv srpskog fasizma. pretpostavimo na trenutak da cenicku nisu 'protErali neki crnokosuljasi' te da je ostala u sarajevu cijeli rat... ja sad treba automatski da je pazim -- jednu notornu fastistkinju -- ko malo vode na dlanu samo zato??? ma taj film necemo gledati...

PS ja sam od onih koji cvrsto zastupaju tezu da nema kolektivne krivice, ali da svakako postoji kolektivna odgovoronost. mali milion puta sam napisala na ovom forumu da 5-6 delegata ne moze da opljacka ni banku kako treba, a kamoli da sprovede genocid. za genocid treba mnogo, mnogo vise, a to "mnogo" ukljucuje i precutno odobravanje naroda kao cjeline. a da ne govorim o tome da su srbi rado i dobrovoljno poletjeli u svoj tor, te se vrlo rado osjecaju dijelom kolektiva (ko borg jebote) te da nije na meni da ih 'individualizujem' kad su vec tako sretni u tom svom mitomanskom i kolektivnom bitisanju. a oni koji hoce da ih se gleda individualno su se vec sami oglasili...
Post Reply