Afera PELAK - Pocelo sudjenje
- ja_cura_
#51 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
pa ja bih u zemlju propala da je to moja porodica... uzas! 
-
downtoearth
#52 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
jeste li sigurni da mihrija gdje god ne radi dok je u zatvoru? što ne bi: kad može onaj u firmi za koju je osuđen što ne bi i ona????
-
1964Nermin
#53 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
A koje je ono Ministarstvo "podstanar" u jednom od njenih stanova? Mozda SS zna? 
-
_sarajlija_23_
#54 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
ali mi nikako nije jasno da Albin i dalje ima hrabrosti da se sepuri po gradu i ponasa kao da se ništa nije dogodilo.... svaka cast....
-
Dendrlix
#55 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
Vala da se sepuri... Lik ne izlazi po mlijeko bez dvojice zastitara! I gdje si to govno matereti vidio da se sepuri?_sarajlija_23_ wrote:ali mi nikako nije jasno da Albin i dalje ima hrabrosti da se sepuri po gradu i ponasa kao da se ništa nije dogodilo.... svaka cast....
- burekodsira
#56 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
na derbiju su ga navijaci kvalitetno pozdravili 
- burekodsira
#57 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
Kupio stan, a na internetu saznao da je prodat drugoj osobi
Saslušanjem oštećenih građana, jučer je pred vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu nastavljeno suđenje Mihriji Pelak, vlasnici agencije „Nekretnine Pelak“, te Nezaheti Kadić, koje su optužene za prevaru u privrednom poslovanju.
Isak Čavalić iz Sarajeva ispričao je da je 2005. godine s Mihrijom Pelak ugovorio kupovinu stana u Kranjčevićevoj ulici u Sarajevu za 155.000 KM. Stan je kupovao za kćerku iz Amerike, a isplatio ga je u ratama u roku od godinu. Ovaj stan nikada nije dobio, a njegova kćerka je putem interneta saznala da je stan prodat drugoj osobi. Mihrija Pelak mu je tada ponudila druge stanove koji se njemu nisu svidjeli. Kada je zaprijetio da će je tužiti jer se zadužio u banci, Mihrija Pelak mu je isplatila 27.000 eura i 9.000 KM, a ostala mu je dužna oko 90.000 KM.
Inga Dževaija ispričala je da je Ireni, agentici „Nekretnina Pelak“, dala punomoć za stan u ulici Kemala Kapetanovića, čime je ovlastila agenciju da joj pomogne vratiti stanarsko pravo na stan. Prije dvije godine nazvao ju je čovjek iz Prijedora, koji joj je kazao da je kupio njen stan. Pošto je stan prodat bez njenog znanja, zvala je Mihriju, koja joj je rekla da je Irena dobila otkaz te da je neko odnio njene papire iz agencije. Svjedokinja nije znala ime čovjeka iz Prijedora, a pokazala je kopiju punomoći na kojoj nije bilo pečata. Odgovarajući na pitanja odbrane, Inga Dževaija više nije bila sigurna da li je njen stan prodat.
Avaz
Saslušanjem oštećenih građana, jučer je pred vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu nastavljeno suđenje Mihriji Pelak, vlasnici agencije „Nekretnine Pelak“, te Nezaheti Kadić, koje su optužene za prevaru u privrednom poslovanju.
Isak Čavalić iz Sarajeva ispričao je da je 2005. godine s Mihrijom Pelak ugovorio kupovinu stana u Kranjčevićevoj ulici u Sarajevu za 155.000 KM. Stan je kupovao za kćerku iz Amerike, a isplatio ga je u ratama u roku od godinu. Ovaj stan nikada nije dobio, a njegova kćerka je putem interneta saznala da je stan prodat drugoj osobi. Mihrija Pelak mu je tada ponudila druge stanove koji se njemu nisu svidjeli. Kada je zaprijetio da će je tužiti jer se zadužio u banci, Mihrija Pelak mu je isplatila 27.000 eura i 9.000 KM, a ostala mu je dužna oko 90.000 KM.
Inga Dževaija ispričala je da je Ireni, agentici „Nekretnina Pelak“, dala punomoć za stan u ulici Kemala Kapetanovića, čime je ovlastila agenciju da joj pomogne vratiti stanarsko pravo na stan. Prije dvije godine nazvao ju je čovjek iz Prijedora, koji joj je kazao da je kupio njen stan. Pošto je stan prodat bez njenog znanja, zvala je Mihriju, koja joj je rekla da je Irena dobila otkaz te da je neko odnio njene papire iz agencije. Svjedokinja nije znala ime čovjeka iz Prijedora, a pokazala je kopiju punomoći na kojoj nije bilo pečata. Odgovarajući na pitanja odbrane, Inga Dževaija više nije bila sigurna da li je njen stan prodat.
Avaz
-
_sarajlija_23_
#58 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
A sta je ova nezaheta u svemu ovome
- burekodsira
#59 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
ona je zamjenica direktorice nekretnina 2a tj sestre od mihrije. ona (sestra) je pobjegla u hrvatsku!
Prodavala stanove i poslovne prostore pod hipotekom
Pred vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu jučer je nastavljeno suđenje Mihriji Pelak, vlasnici agencije „Nekretnine Pelak“, i Nezaheti Kadić, zamjenici direktorice agencije
„Nekretnine 2A“, koje su optužene za prevaru u vezi s kupovinom i prodajom nekretnina.
Na sudu su jučer saslušavani oštećeni građani. Mervin Šahman iz Bijelog Polja jučer je izjavio da je prije tri godine od agencije „Nekretnine Pelak“ kupio stan u ulici Porodice Ribar za 42.000 eura. Kada je isplatio zadnju ratu za stan, Šahman je saznao da je stan pod hipotekom.
Adnan Razman zastupao je svoju majku Vahidu. On je ispričao da je njegova majka agenciji „Nekretnine Pelak“ isplatila 100.000 KM za poslovni prostor u ulici Kemala Kapetanovića broj 55. Godinu nakon što su kupili i uknjižili poslovni prostor u Općinskom sudu u Sarajevu, saznali su da je poslovni prostor pod hipotekom.
Saslušan je i Sanjin Šabanović, koji je kazao da je njegov otac pregovarao i ugovarao kupovinu stana u ulici Porodice Ribar u Sarajevu, ali da je on potpisao ugovor s agencijom „Nekretnine 2A“. U spomenuti stan, koji je platio 38.000 KM, ni do danas nije uselio. Nastavak suđenja zakazan je za 16. maj.
Prodavala stanove i poslovne prostore pod hipotekom
Pred vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu jučer je nastavljeno suđenje Mihriji Pelak, vlasnici agencije „Nekretnine Pelak“, i Nezaheti Kadić, zamjenici direktorice agencije
„Nekretnine 2A“, koje su optužene za prevaru u vezi s kupovinom i prodajom nekretnina.
Na sudu su jučer saslušavani oštećeni građani. Mervin Šahman iz Bijelog Polja jučer je izjavio da je prije tri godine od agencije „Nekretnine Pelak“ kupio stan u ulici Porodice Ribar za 42.000 eura. Kada je isplatio zadnju ratu za stan, Šahman je saznao da je stan pod hipotekom.
Adnan Razman zastupao je svoju majku Vahidu. On je ispričao da je njegova majka agenciji „Nekretnine Pelak“ isplatila 100.000 KM za poslovni prostor u ulici Kemala Kapetanovića broj 55. Godinu nakon što su kupili i uknjižili poslovni prostor u Općinskom sudu u Sarajevu, saznali su da je poslovni prostor pod hipotekom.
Saslušan je i Sanjin Šabanović, koji je kazao da je njegov otac pregovarao i ugovarao kupovinu stana u ulici Porodice Ribar u Sarajevu, ali da je on potpisao ugovor s agencijom „Nekretnine 2A“. U spomenuti stan, koji je platio 38.000 KM, ni do danas nije uselio. Nastavak suđenja zakazan je za 16. maj.
-
nigdje.nikog
#60 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
Meni ovo sve vise lici na pricu o nama a ne o Mihriji.
Uostalom, kao i sve druge price u kojima je ovaj narod toboze prevaren "na pravdi boga".
A narod svaki put iznova dokazuje da je u beznadeznom mentalnom stanju - sto si veci lopov, narodu si drazi.
Uostalom, vidjecete, naci ce Mihrija musteriju i za svoju zatvorsku celiju !
Uostalom, kao i sve druge price u kojima je ovaj narod toboze prevaren "na pravdi boga".
A narod svaki put iznova dokazuje da je u beznadeznom mentalnom stanju - sto si veci lopov, narodu si drazi.
- metal_rules_cura
#61 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
Potpisujem!! Zena je hiljade gradjana prevarila kao da su toliko nepismeni i naivni da osnovne stvari ne znaju provjeriti prije kupovine! A sto ce mi ovo "kao"...nigdje.nikog wrote:Meni ovo sve vise lici na pricu o nama a ne o Mihriji.
- burekodsira
#62 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
pa i sami kazete... nemoze hiljadu ljudi biti glupo nego je u pitanju organizovani kriminal, kao eto ona je bez pomoci institicuja mogla imati "validne" dokumente da cak i banke nasjedu...
- metal_rules_cura
#63 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
Da je ne znam kakvu pomoc imala nema sanse da dajem toliko pare a ne provjerim od igle do lokomotive sve vezano za to! Pobogu, nismo djeca! 
- burekodsira
#64 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
nemoj ba biti tvrdoglava, fino sam reko a i procitaj po forumu sto su osteceni a i novine pisali (ima par tema malo rovi). na prevaru su uhvatili cak i banke pa lazno pod hipoteku davali nekretnine da bi dobili kredite... znaci kad mogu banke izlevatiti sto ne bi mogli obican narod... a i od tog naroda ima veliki broj visokoskolovanih, gradjevniskih inzinjera itd...metal_rules_cura wrote:Da je ne znam kakvu pomoc imala nema sanse da dajem toliko pare a ne provjerim od igle do lokomotive sve vezano za to! Pobogu, nismo djeca!
sta ti hoces da kazes? da narod laze? da je narod dao pare eto tek tako? malo se postavi u situaciju prije ovog slucaja i vidjeces da niko nije sumnjao u kredibilitet agencija za nekretnine a pogotovo ne one koja je drzala preko 90% nekretnina na trzistu u sa.
pokusavam ovu temu odrzavati koliko toliko radi svih onih koji nisu u stanju pratiti ovaj slucaj, koji ne mogu ici svaki dan na sudjenje, inace je tesko doci do informacija preko interneta. te rasprave sto zelis zapoceti su prezvakane prije tvog vremena u drugim temama i nemoj ih potpaljivati ovdje opet.
- metal_rules_cura
#65 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
Iznosim svoje misljenje... Nastavi sa temom....
-
midja
#66 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
ama ljudi narod je zaista naivan
Kad je moja kolegica kupovala stan od nje prvo je ponuđen stan jako povoljan u odnosu na cijene u novinama- oglasima, uz napomenu da već ima mušterija pa da treba ostaviti kaparu 5000 km , što je i učinjeno.
Sljedeći dan kolegica odlazi u agenciju i traži ZK stana da bi sa svojim advokatom provjerila isti.
Dobiva odgovor da to ne može dobiti jer te poslove završava agencija .
Vidjevši da tu nisu čista posla traži povrat kapare , ali se Mihrija sada ne javlja na mobitel.
Preko prijatelja saznaje njen novi broj -ova se javlja i nakon upozorenja o ;mogućim posljedicama ; Mihrija joj vraća kaparu. To se desilo u ljeto 2006 god .
Ipak je grad znao za njene mutne poslove a niko ni mup , novine (dnevni avaz pogotovo) nije ništa poduzeo da istu spriječe.
A onaj sa bombom svaka mu čast
Kad je moja kolegica kupovala stan od nje prvo je ponuđen stan jako povoljan u odnosu na cijene u novinama- oglasima, uz napomenu da već ima mušterija pa da treba ostaviti kaparu 5000 km , što je i učinjeno.
Sljedeći dan kolegica odlazi u agenciju i traži ZK stana da bi sa svojim advokatom provjerila isti.
Dobiva odgovor da to ne može dobiti jer te poslove završava agencija .
Vidjevši da tu nisu čista posla traži povrat kapare , ali se Mihrija sada ne javlja na mobitel.
Preko prijatelja saznaje njen novi broj -ova se javlja i nakon upozorenja o ;mogućim posljedicama ; Mihrija joj vraća kaparu. To se desilo u ljeto 2006 god .
Ipak je grad znao za njene mutne poslove a niko ni mup , novine (dnevni avaz pogotovo) nije ništa poduzeo da istu spriječe.
A onaj sa bombom svaka mu čast
- van Basten
#67 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
Da je ne znam ti kakvu pomoć institucija imala ( a sigurno jeste, čovjek joj je neka fela u tužilaštvu npr) to je ne oslobađa krivice i neka odrobija dovoljno dugo da nema nikakvog hajra od pokranih para. Nekih 75- 132 godine npr?
A to kao fol narod naivan pa nasjeo, ja bih to sve probjerio... mislim nije da nema dosta istine u toj priči, ima svakako, ali ipak treba znati da je Mihrija sigurno imala debelu priću... uostalom kada je ona uspjela ptreveslati jednu od najvećih živućih varalica u žestokoj konkurenciji u ovoj državi, Muniba Ušanovića (
), onda je očito o koliko jakom igraču (Mihriji) se radilo
A to kao fol narod naivan pa nasjeo, ja bih to sve probjerio... mislim nije da nema dosta istine u toj priči, ima svakako, ali ipak treba znati da je Mihrija sigurno imala debelu priću... uostalom kada je ona uspjela ptreveslati jednu od najvećih živućih varalica u žestokoj konkurenciji u ovoj državi, Muniba Ušanovića (
-
JMJ
#68 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
Naravno da je jak igrac, lako je u talu sa Samirom!
-
midja
#69 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
munib je sigurno išao na to da se znaju a i on je neko pa nebi valjda mene. samo treba provjeriti šta ima uža familija pelak
pa kupi redom a dotične ostaviti u gaćama ;alma ras;
pa kupi redom a dotične ostaviti u gaćama ;alma ras;
- metal_rules_cura
#70 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
Ne znam, tvrdoglava ili ne, ali ovako nesto se moze desiti samo medju polupismenim ljudima (sto i jesu, dovoljno pogledati neke postove na ovom forumu samo, kamoli sire), i u drzavi koja je suplja sa svih mogucih strana (sto i jeste). Prepotentno ili ne, ne tangira me. Moje misljenje!
-
MILJACKA-SA
#71 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
Pismeni ili nepismeni sada više nije ni bitno, želim da nikada ne doživiš taj osječaj prevare. Ni ti, ni bilo ko drugimetal_rules_cura wrote:Ne znam, tvrdoglava ili ne, ali ovako nesto se moze desiti samo medju polupismenim ljudima (sto i jesu, dovoljno pogledati neke postove na ovom forumu samo, kamoli sire), i u drzavi koja je suplja sa svih mogucih strana (sto i jeste). Prepotentno ili ne, ne tangira me. Moje misljenje!
-
jugoistocnjak
#72 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
Ma ja se vise cudim tome kako se usudila "povaliti" tolike ljude. I niko je nije ni namlatio!?
- zlatiborka
#73 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
Cuj kako se usudila, pa muz joj je bio ili i sada jeste onaj Ismet Pelak nekakav porezni ili finansijski inspektor. Zadnje koliko znam je postao NOTAR.jugoistocnjak wrote:Ma ja se vise cudim tome kako se usudila "povaliti" tolike ljude. I niko je nije ni namlatio!?
A imala je sigurno jaku politicku i policijsku zaledjenu i pride talove sa taldzijama mocnim, a obraza i morala veliko 0 ili nista!
Sto ti i ja se ne usudimo da maznemo iz samoposluge kesicu bonbona?
- metal_rules_cura
#74 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
U to ne ulazim. Slazem se sa tobom. Ne daj boze nikome!MILJACKA-SA wrote:Pismeni ili nepismeni sada više nije ni bitno, želim da nikada ne doživiš taj osječaj prevare. Ni ti, ni bilo ko drugimetal_rules_cura wrote:Ne znam, tvrdoglava ili ne, ali ovako nesto se moze desiti samo medju polupismenim ljudima (sto i jesu, dovoljno pogledati neke postove na ovom forumu samo, kamoli sire), i u drzavi koja je suplja sa svih mogucih strana (sto i jeste). Prepotentno ili ne, ne tangira me. Moje misljenje!
- saibaba
#75 Re: Afera PELAK - Pocelo sudjenje
Nemoj biti baš tako sigurna...metal_rules_cura wrote:Ne znam, tvrdoglava ili ne, ali ovako nesto se moze desiti samo medju polupismenim ljudima (sto i jesu, dovoljno pogledati neke postove na ovom forumu samo, kamoli sire), i u drzavi koja je suplja sa svih mogucih strana (sto i jeste). Prepotentno ili ne, ne tangira me. Moje misljenje!