prevera sa najboljom prijateljicom

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

danas

Post by danas »

Phia wrote:Ovdje uvijek veselo :-)
:-) :-) :-) :D
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

Zhaba wrote:
anais_nin wrote:
scorpion7 wrote: Ma volim te zato sto me uvijek branis ::D:D:D:D..
A to sto se tice griznje savjesti...veze to nema,bar u mom slucaju....uradio sam to ama bas 100% posto sa glavom(-ama) :D:D:D...i nisam se sekunde mislio jesam li ili nisam trebao...:D:D:D:D
ma volim i ja tebe :kiss: ali nije ovo pitanje samo odbrane :D nego jednostavno realnost, da ljudi nisu savrseni, i da zavisno od godina, zrelosti, zivotnog perioda rade svakakve stvari i misle da su razlicite stvari ok, nekom je prevara ovo ili ono, nekom nije, razlicito definisemo "monogamnost" nasih veza, nisu te linije tako ciste izmedju nekih stvari....

imam dosta prijatelja i poznanika, koji rade stvari s kojima se ja ne bih slozila, ili koje ja ne vjerujem da bih uradila, ali ne mislim da su osobe loseg karaktera ili jednostavno loshe osobe...isto tako prvo metem ispred svojih vrata jer ne mogu reci da se i sama nisam nikad ni o koga ogrijesila :roll: prema tome, prvo sebe prozivam i kritikujem pa ako mi ostane vremena tek onda druge :D
ja nisam ni u jednom komentaru spomenula skorpiona nit cu to raditi jer ako imam mu sta reci reci cu mu facu i to on i zna!
eh sad da se vratim temi
kao prvo ja nisam toleranta i boli me k... da li je sad moderno za sve razumjevanje imati. Ima stvari koje nisu ok nebitno da li mi mozemo razumjeti zasto je osoba to uradila ili ne...a ima isto tako stvari koje nam pokazuju kolko neko ima karaktera ili ne.
ako ja momka prevarim s njegovim najboljim prijateljom je to mozda razumljivo (i ako za mene vrlo tesko) ali nije ok...ako poslje toga jos momka lazem i pravim budalom onda je to znak loseg karaktera (lagati je pretezno dokaz loseg karaktera)...i to nema veze s crno-bijelim svijetom
cire im zaba
anais_nin

Post by anais_nin »

Zhaba wrote: ja nisam ni u jednom komentaru spomenula skorpiona nit cu to raditi jer ako imam mu sta reci reci cu mu facu i to on i zna!
eh sad da se vratim temi
kao prvo ja nisam toleranta i boli me k... da li je sad moderno za sve razumjevanje imati. Ima stvari koje nisu ok nebitno da li mi mozemo razumjeti zasto je osoba to uradila ili ne...a ima isto tako stvari koje nam pokazuju kolko neko ima karaktera ili ne.
ako ja momka prevarim s njegovim najboljim prijateljom je to mozda razumljivo (i ako za mene vrlo tesko) ali nije ok...ako poslje toga jos momka lazem i pravim budalom onda je to znak loseg karaktera (lagati je pretezno dokaz loseg karaktera)...i to nema veze s crno-bijelim svijetom
Zhabice, ovo gore je interno izmedju mene i scorpion-a, nije se odnosilo na tvoj post, barem ne s moje strane :D

ti imas pravo na svoje misljenje, i imas pravo da se odnosis prema ljudima i da ih gledas kako god hoces....ne znam samo sto meni govoris nesto o modi samo zato sto ja biram da ne sudim ljudima do te mjere....meni su odredjene stvari velike i teske u zivotu, npr ubistvo (mada i tu opet ima puno sive teritorije), pedofilija, bolest, mrznja....to su stvari koje kod mene izazivaju ekstremne reakcije....prevara je uvijek bilo i bice, svi najednom veliki moralisti, i svi su ispravni moralno, niko se nikad nije ni o kod drugog ogrijesio....a naravno uvijek je tezi i gori "prekrsaj" onog nekog drugog nego nas licni, naravno jer ga nismo mi napravili....

P.S. ne znam ama bas ni jednu jedinu osobu koja nikad nikoga nije slagala, ukljucujuci sebe....da biram prijatelje po takvim crno-bijelim standardima prevare partnera krug izbora bi mi bio veoma malen....a ne bih nikad bila prijatelj s nekim za koga smatram da ima losh karakter....to je moja logika, a ti imas pravo na svoju....
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

razlika je u tome da li se kajes poslije prevare
Enka-Benka

Post by Enka-Benka »

poslije j---nja nema kajana...bila stvar :-) :D
Zhaba

Post by Zhaba »

anais_nin wrote:
Zhaba wrote: ja nisam ni u jednom komentaru spomenula skorpiona nit cu to raditi jer ako imam mu sta reci reci cu mu facu i to on i zna!
eh sad da se vratim temi
Zhabice, ovo gore je interno izmedju mene i scorpion-a, nije se odnosilo na tvoj post, barem ne s moje strane :D

ti imas pravo na svoje misljenje, i imas pravo da se odnosis prema ljudima i da ih gledas kako god hoces....ne znam samo sto meni govoris nesto o modi samo zato sto ja biram da ne sudim ljudima do te mjere....meni su odredjene stvari velike i teske u zivotu, npr ubistvo (mada i tu opet ima puno sive teritorije), pedofilija, bolest, mrznja....to su stvari koje kod mene izazivaju ekstremne reakcije....prevara je uvijek bilo i bice, svi najednom veliki moralisti, i svi su ispravni moralno, niko se nikad nije ni o kod drugog ogrijesio....a naravno uvijek je tezi i gori "prekrsaj" onog nekog drugog nego nas licni, naravno jer ga nismo mi napravili....

P.S. ne znam ama bas ni jednu jedinu osobu koja nikad nikoga nije slagala, ukljucujuci sebe....da biram prijatelje po takvim crno-bijelim standardima prevare partnera krug izbora bi mi bio veoma malen....a ne bih nikad bila prijatelj s nekim za koga smatram da ima losh karakter....to je moja logika, a ti imas pravo na svoju....
meni se cini da ti ne citas ili barem ne shvacas sta ja govorim...niko ovdje nije veliki moralist i niko nije rekao da smo svi moralno ispravni niti da se nikad niko nije ogrijesio ali je pitanje kako se ponasas poslje toga.
To sam sad najmanje 3 puta objasnila ali ko da to samo preskocis i opet samo se na taj crno-bijeli svijet vracas.
Naravno nema nikoga ko nije slagao u zivotu ali nije svaka laz ista/isto teska.
Ja nigdje nisam rekla da biram svoje prijatelje po takvim standardima a i ne vjerujem da to puno ljudi rade.
Ako se ja s nekim druzim i saznam za takvu stvar znam kolko je sati, jer ako mu nije problem partnera lagati s kojim djeli mnogo vise nego sa mnom mislis stvarno da mu je problem prijateljicu/prijatelja lagati?
Ne druzim se ni ja sa osobama za koje mislim da imaju los karakter ali nekad to tek kasnje skontas.
Narodu mozes samo pred ne u glavu gledati.
anais_nin

Post by anais_nin »

karabaja-x wrote:razlika je u tome da li se kajes poslije prevare
kajes li se svaki put kad slazes??? :D jesi mal ne rekoh shta....bila stvar....sto rece enka poslije *ebanja, nema kajanja....

meni i moja i tudja prevara znaci kraj veze....nema se tu sta kajati....koji ce mi klinac njegovo kajanje??? :roll: :shock: sto je uradjeno uradjeno je, bilo njemu zao ili ne bilo, ne moze se ni vrijeme vratiti unazad niti promjeniti ono sto je uradjeno....ja u ovakvim pricama uvijek sebe stavljam u situaciju prevarene....svejedno je li odradio komsijsku macku ili moju prijateljicu, ako je zabijao tamo gdje ne treba, a ja saznam, DI END, chicha micha gotova je prica....pa onda nek se majci kaje :D
Zhaba

Post by Zhaba »

tako je i pogotovo da li si barem tolko karakter da budes barem poslje toga iskren
Zhaba

Post by Zhaba »

anais_nin wrote:
kajes li se svaki put kad slazes??? :D jesi mal ne rekoh shta....bila stvar....sto rece enka poslije *ebanja, nema kajanja....

meni i moja i tudja prevara znaci kraj veze....nema se tu sta kajati....koji ce mi klinac njegovo kajanje??? :roll: :shock: sto je uradjeno uradjeno je, bilo njemu zao ili ne bilo, ne moze se ni vrijeme vratiti unazad niti promjeniti ono sto je uradjeno....ja u ovakvim pricama uvijek sebe stavljam u situaciju prevarene....svejedno je li odradio komsijsku macku ili moju prijateljicu, ako je zabijao tamo gdje ne treba, a ja saznam, DI END, chicha micha gotova je prica....pa onda nek se majci kaje :D
pitala bi te da te pravi budalom preko mjesecima... razlika je velika da li ce ti iskreno odmah reci ili te jos mjesecima vodi za nos i on i tvoja "prijateljica" i jos ako imas srece svi znaju samo ti ne znas...
anais_nin

Post by anais_nin »

Zhaba wrote: meni se cini da ti ne citas ili barem ne shvacas sta ja govorim...niko ovdje nije veliki moralist i niko nije rekao da smo svi moralno ispravni niti da se nikad niko nije ogrijesio ali je pitanje kako se ponasas poslje toga.
To sam sad najmanje 3 puta objasnila ali ko da to samo preskocis i opet samo se na taj crno-bijeli svijet vracas.
Naravno nema nikoga ko nije slagao u zivotu ali nije svaka laz ista/isto teska.
Ja nigdje nisam rekla da biram svoje prijatelje po takvim standardima a i ne vjerujem da to puno ljudi rade.
Ako se ja s nekim druzim i saznam za takvu stvar znam kolko je sati, jer ako mu nije problem partnera lagati s kojim djeli mnogo vise nego sa mnom mislis stvarno da mu je problem prijateljicu/prijatelja lagati?

Ne druzim se ni ja sa osobama za koje mislim da imaju los karakter ali nekad to tek kasnje skontas.
Narodu mozes samo pred ne u glavu gledati.
shvatila sam ja sta ti hoces da kazes i s moje tacke gledista to je malo naivno gledanje na ljude i zivot, ali kao sto rekoh ono sto je ispravno meni ne mora biti ispravno tebi....

nego eto vidis da ipak osudjujes po toj liniji? vec smo pricali o prevari, malo je ljudi koji nisu nikad prevarili....je li ja sada treba da sjedim ko sudija i da kazem "eh ti Mujo ti si svojoj odmah priznao, ti stani u lijevu kolonu, ti si cist mozemo biti prijatelji"...."eh ti sujo, e ti si se malo za*ebao, ti si svoju lagao, Boga mi ces onda i mene, ti si losh covjek, hem si ga umakao gdje ne treba, hem si lagao o tome" :D ma daj molim te, to je sex, to je pozuda, ljudi tako lako gube glavu, ostavljaju zene, muzeve, djecu, kad ih spuca znaju se spandjati sa sefovima, sestrama, bracom, najboljim prijateljima, rodjacima sadasnjeg ili bivseg partnera, svojim bivsim, tudjim bivsim.....koliko ljudi toliko mogucih kombinacija.....nek *ebe ko god koga hoce, a ja cu o ljudima oko sebe odlucivati samo na osnovu onoga kako tretiraju mene.....

'danas' danas spomenu kukavicluk, vidis ja se vise gnusam na kukavicluk i ljude bez kicme nego na one koji varaju bez kajanja :D (mada nekad ima dobar presjek skupova u ove dvije grupe :D)
anais_nin

Post by anais_nin »

Zhaba wrote:
anais_nin wrote:

pitala bi te da te pravi budalom preko mjesecima... razlika je velika da li ce ti iskreno odmah reci ili te jos mjesecima vodi za nos i on i tvoja "prijateljica" i jos ako imas srece svi znaju samo ti ne znas...
vidi ovo niko mi ne moze uraditi (skoro pa) nista sto mu ja ne dozvolim....ako mene neko mjesecima levati, ja ili sam 1) totalni idiot, 2) dovoljno mahnita da biram da se pravim mahnita i pored svih znakova koje upucuju na probleme, 3) toliki peh da sam naletila na nekog tipa koji uspjesno laze i vara, a ne ostavlja nikakve znake ni tragove iza sebe....a ovo zadnje ti uvijek moze biti sreca u nesreci, jer sto ne znam od tog me ne boli glava ..... :D

hvala Bogu nije mi se to jos nikad do sada desilo (da saznam za nesto takvo)....imala sam i tuznih i srceparajuci i razocaravajucih iskustava, ali uzdam se u svoje instinkte ne samo pri biranju ljudi kojima se okruzujem nego i kad su u pitanju stvari u vezi, a i u prijateljstvima....

isto tako je cinjenica da jako puno ljudi (posebno zena) njusi dugo vremena znakove u vezi koji ukazuju na prevaru, ali bira da ih ignorise..... :D njihova kuca, njihove merdevine :D

P.S. drugacije je kad te licno ovakva zmija opeche....onda nije cudo sto i od gushtera covjek bjezi :D ja ovo sve totalno iz perspektive onoga "ta tlane" :D
danas

Post by danas »

anais_nin wrote:
'danas' danas spomenu kukavicluk, vidis ja se vise gnusam na kukavicluk i ljude bez kicme nego na one koji varaju bez kajanja :D (mada nekad ima dobar presjek skupova u ove dvije grupe :D)
e, to je to, haj' se sad fino pomirite... :-) :-) :-)
anais_nin

Post by anais_nin »

danas wrote:
anais_nin wrote:
:lol: :lol: :lol: nije ni bilo svadje, zhabica i ja smo u dobrim bilateralnim odnosima iza kulisa :D ovo je samo performans :D
danas

Post by danas »

anais_nin wrote:
danas wrote:
anais_nin wrote:
:lol: :lol: :lol: nije ni bilo svadje, zhabica i ja smo u dobrim bilateralnim odnosima iza kulisa :D ovo je samo performans :D
phewwwwww....

:smajostobriseznojsacela:

the world makes sense again... :-) :-) :D
Zhaba

Post by Zhaba »

danas wrote:
anais_nin wrote:
danas wrote: e, to je to, haj' se sad fino pomirite... :-) :-) :-)
phewwwwww....

:smajostobriseznojsacela:

the world makes sense again... :-) :-) :D
:lol: :lol: :lol: ma ljubi zhaba sto mi se neko sikira :kiss: moju danas
anais :kiss:
anais_nin

Post by anais_nin »

je li sada vakat za jedan zeMski grupnjak :D
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

anais_nin wrote:je li sada vakat za jedan zeMski grupnjak :D
prijavljujem se dragovoljno! (ne govori da sam musko)
anais_nin

Post by anais_nin »

Arslan wrote:
znaci znas ti i van kuhinje.... :oops: :D
Bumbar

Post by Bumbar »

anais_nin wrote:
Arslan wrote:

:lol: :lol:
Zhaba

Post by Zhaba »

Bumbar wrote:
anais_nin wrote:
Arslan wrote: prijavljujem se dragovoljno! (ne govori da sam musko)

kako da ne zna :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
Bumbar

Post by Bumbar »

Zhaba wrote:
Bumbar wrote:
anais_nin wrote: znaci znas ti i van kuhinje.... :oops: :D

to sve sa kuhinjom je bio mamac :D :lol: :lol:
Zhaba

Post by Zhaba »

Bumbar wrote:
Zhaba wrote:
Bumbar wrote:

haman bi se reklo da je to sve paravan :lol: :D
ma znas kako ti je ko zna u kuhinji mjesati zna i u klevetu dlaga :oops: :D
anais_nin

Post by anais_nin »

ko onako pazljivo namirnicama rukuje, zamisli tek sta s drugim komadima mesa radi... :oops: :D
Zhaba

Post by Zhaba »

anais_nin wrote:ko onako pazljivo namirnicama rukuje, zamisli tek sta s drugim komadima mesa radi... :oops: :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Bumbar

Post by Bumbar »

Zhaba wrote:
anais_nin wrote:ko onako pazljivo namirnicama rukuje, zamisli tek sta s drugim komadima mesa radi... :oops: :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: ...rekoh ja vama...mamac :lol: :lol:
Post Reply