Phia wrote:Ovdje uvijek veselo
prevera sa najboljom prijateljicom
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
cire im zabaZhaba wrote:ja nisam ni u jednom komentaru spomenula skorpiona nit cu to raditi jer ako imam mu sta reci reci cu mu facu i to on i zna!anais_nin wrote:ma volim i ja tebescorpion7 wrote: Ma volim te zato sto me uvijek branis ::D:D:D:D..
A to sto se tice griznje savjesti...veze to nema,bar u mom slucaju....uradio sam to ama bas 100% posto sa glavom(-ama):D:D...i nisam se sekunde mislio jesam li ili nisam trebao...
:D:D:D
ali nije ovo pitanje samo odbrane
nego jednostavno realnost, da ljudi nisu savrseni, i da zavisno od godina, zrelosti, zivotnog perioda rade svakakve stvari i misle da su razlicite stvari ok, nekom je prevara ovo ili ono, nekom nije, razlicito definisemo "monogamnost" nasih veza, nisu te linije tako ciste izmedju nekih stvari....
imam dosta prijatelja i poznanika, koji rade stvari s kojima se ja ne bih slozila, ili koje ja ne vjerujem da bih uradila, ali ne mislim da su osobe loseg karaktera ili jednostavno loshe osobe...isto tako prvo metem ispred svojih vrata jer ne mogu reci da se i sama nisam nikad ni o koga ogrijesilaprema tome, prvo sebe prozivam i kritikujem pa ako mi ostane vremena tek onda druge
eh sad da se vratim temi
kao prvo ja nisam toleranta i boli me k... da li je sad moderno za sve razumjevanje imati. Ima stvari koje nisu ok nebitno da li mi mozemo razumjeti zasto je osoba to uradila ili ne...a ima isto tako stvari koje nam pokazuju kolko neko ima karaktera ili ne.
ako ja momka prevarim s njegovim najboljim prijateljom je to mozda razumljivo (i ako za mene vrlo tesko) ali nije ok...ako poslje toga jos momka lazem i pravim budalom onda je to znak loseg karaktera (lagati je pretezno dokaz loseg karaktera)...i to nema veze s crno-bijelim svijetom
- anais_nin
Zhabice, ovo gore je interno izmedju mene i scorpion-a, nije se odnosilo na tvoj post, barem ne s moje straneZhaba wrote: ja nisam ni u jednom komentaru spomenula skorpiona nit cu to raditi jer ako imam mu sta reci reci cu mu facu i to on i zna!
eh sad da se vratim temi
kao prvo ja nisam toleranta i boli me k... da li je sad moderno za sve razumjevanje imati. Ima stvari koje nisu ok nebitno da li mi mozemo razumjeti zasto je osoba to uradila ili ne...a ima isto tako stvari koje nam pokazuju kolko neko ima karaktera ili ne.
ako ja momka prevarim s njegovim najboljim prijateljom je to mozda razumljivo (i ako za mene vrlo tesko) ali nije ok...ako poslje toga jos momka lazem i pravim budalom onda je to znak loseg karaktera (lagati je pretezno dokaz loseg karaktera)...i to nema veze s crno-bijelim svijetom
ti imas pravo na svoje misljenje, i imas pravo da se odnosis prema ljudima i da ih gledas kako god hoces....ne znam samo sto meni govoris nesto o modi samo zato sto ja biram da ne sudim ljudima do te mjere....meni su odredjene stvari velike i teske u zivotu, npr ubistvo (mada i tu opet ima puno sive teritorije), pedofilija, bolest, mrznja....to su stvari koje kod mene izazivaju ekstremne reakcije....prevara je uvijek bilo i bice, svi najednom veliki moralisti, i svi su ispravni moralno, niko se nikad nije ni o kod drugog ogrijesio....a naravno uvijek je tezi i gori "prekrsaj" onog nekog drugog nego nas licni, naravno jer ga nismo mi napravili....
P.S. ne znam ama bas ni jednu jedinu osobu koja nikad nikoga nije slagala, ukljucujuci sebe....da biram prijatelje po takvim crno-bijelim standardima prevare partnera krug izbora bi mi bio veoma malen....a ne bih nikad bila prijatelj s nekim za koga smatram da ima losh karakter....to je moja logika, a ti imas pravo na svoju....
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
razlika je u tome da li se kajes poslije prevare
-
Zhaba
meni se cini da ti ne citas ili barem ne shvacas sta ja govorim...niko ovdje nije veliki moralist i niko nije rekao da smo svi moralno ispravni niti da se nikad niko nije ogrijesio ali je pitanje kako se ponasas poslje toga.anais_nin wrote:Zhabice, ovo gore je interno izmedju mene i scorpion-a, nije se odnosilo na tvoj post, barem ne s moje straneZhaba wrote: ja nisam ni u jednom komentaru spomenula skorpiona nit cu to raditi jer ako imam mu sta reci reci cu mu facu i to on i zna!
eh sad da se vratim temi
ako ja momka prevarim s njegovim najboljim prijateljom je to mozda razumljivo (i ako za mene vrlo tesko) ali nije ok...ako poslje toga jos momka lazem i pravim budalom onda je to znak loseg karaktera (lagati je pretezno dokaz loseg karaktera)...i to nema veze s crno-bijelim svijetom![]()
ti imas pravo na svoje misljenje, i imas pravo da se odnosis prema ljudima i da ih gledas kako god hoces....ne znam samo sto meni govoris nesto o modi samo zato sto ja biram da ne sudim ljudima do te mjere....meni su odredjene stvari velike i teske u zivotu, npr ubistvo (mada i tu opet ima puno sive teritorije), pedofilija, bolest, mrznja....to su stvari koje kod mene izazivaju ekstremne reakcije....prevara je uvijek bilo i bice, svi najednom veliki moralisti, i svi su ispravni moralno, niko se nikad nije ni o kod drugog ogrijesio....a naravno uvijek je tezi i gori "prekrsaj" onog nekog drugog nego nas licni, naravno jer ga nismo mi napravili....
P.S. ne znam ama bas ni jednu jedinu osobu koja nikad nikoga nije slagala, ukljucujuci sebe....da biram prijatelje po takvim crno-bijelim standardima prevare partnera krug izbora bi mi bio veoma malen....a ne bih nikad bila prijatelj s nekim za koga smatram da ima losh karakter....to je moja logika, a ti imas pravo na svoju....
To sam sad najmanje 3 puta objasnila ali ko da to samo preskocis i opet samo se na taj crno-bijeli svijet vracas.
Naravno nema nikoga ko nije slagao u zivotu ali nije svaka laz ista/isto teska.
Ja nigdje nisam rekla da biram svoje prijatelje po takvim standardima a i ne vjerujem da to puno ljudi rade.
Ako se ja s nekim druzim i saznam za takvu stvar znam kolko je sati, jer ako mu nije problem partnera lagati s kojim djeli mnogo vise nego sa mnom mislis stvarno da mu je problem prijateljicu/prijatelja lagati?
Ne druzim se ni ja sa osobama za koje mislim da imaju los karakter ali nekad to tek kasnje skontas.
Narodu mozes samo pred ne u glavu gledati.
- anais_nin
kajes li se svaki put kad slazes???karabaja-x wrote:razlika je u tome da li se kajes poslije prevare
meni i moja i tudja prevara znaci kraj veze....nema se tu sta kajati....koji ce mi klinac njegovo kajanje???
-
Zhaba
pitala bi te da te pravi budalom preko mjesecima... razlika je velika da li ce ti iskreno odmah reci ili te jos mjesecima vodi za nos i on i tvoja "prijateljica" i jos ako imas srece svi znaju samo ti ne znas...anais_nin wrote:kajes li se svaki put kad slazes???karabaja-x wrote:razlika je u tome da li se kajes poslije prevarejesi mal ne rekoh shta....bila stvar....sto rece enka poslije *ebanja, nema kajanja....
meni i moja i tudja prevara znaci kraj veze....nema se tu sta kajati....koji ce mi klinac njegovo kajanje???![]()
sto je uradjeno uradjeno je, bilo njemu zao ili ne bilo, ne moze se ni vrijeme vratiti unazad niti promjeniti ono sto je uradjeno....ja u ovakvim pricama uvijek sebe stavljam u situaciju prevarene....svejedno je li odradio komsijsku macku ili moju prijateljicu, ako je zabijao tamo gdje ne treba, a ja saznam, DI END, chicha micha gotova je prica....pa onda nek se majci kaje
- anais_nin
shvatila sam ja sta ti hoces da kazes i s moje tacke gledista to je malo naivno gledanje na ljude i zivot, ali kao sto rekoh ono sto je ispravno meni ne mora biti ispravno tebi....Zhaba wrote: meni se cini da ti ne citas ili barem ne shvacas sta ja govorim...niko ovdje nije veliki moralist i niko nije rekao da smo svi moralno ispravni niti da se nikad niko nije ogrijesio ali je pitanje kako se ponasas poslje toga.
To sam sad najmanje 3 puta objasnila ali ko da to samo preskocis i opet samo se na taj crno-bijeli svijet vracas.
Naravno nema nikoga ko nije slagao u zivotu ali nije svaka laz ista/isto teska.
Ja nigdje nisam rekla da biram svoje prijatelje po takvim standardima a i ne vjerujem da to puno ljudi rade.
Ako se ja s nekim druzim i saznam za takvu stvar znam kolko je sati, jer ako mu nije problem partnera lagati s kojim djeli mnogo vise nego sa mnom mislis stvarno da mu je problem prijateljicu/prijatelja lagati?
Ne druzim se ni ja sa osobama za koje mislim da imaju los karakter ali nekad to tek kasnje skontas.
Narodu mozes samo pred ne u glavu gledati.
nego eto vidis da ipak osudjujes po toj liniji? vec smo pricali o prevari, malo je ljudi koji nisu nikad prevarili....je li ja sada treba da sjedim ko sudija i da kazem "eh ti Mujo ti si svojoj odmah priznao, ti stani u lijevu kolonu, ti si cist mozemo biti prijatelji"...."eh ti sujo, e ti si se malo za*ebao, ti si svoju lagao, Boga mi ces onda i mene, ti si losh covjek, hem si ga umakao gdje ne treba, hem si lagao o tome"
'danas' danas spomenu kukavicluk, vidis ja se vise gnusam na kukavicluk i ljude bez kicme nego na one koji varaju bez kajanja
- anais_nin
vidi ovo niko mi ne moze uraditi (skoro pa) nista sto mu ja ne dozvolim....ako mene neko mjesecima levati, ja ili sam 1) totalni idiot, 2) dovoljno mahnita da biram da se pravim mahnita i pored svih znakova koje upucuju na probleme, 3) toliki peh da sam naletila na nekog tipa koji uspjesno laze i vara, a ne ostavlja nikakve znake ni tragove iza sebe....a ovo zadnje ti uvijek moze biti sreca u nesreci, jer sto ne znam od tog me ne boli glava .....Zhaba wrote:pitala bi te da te pravi budalom preko mjesecima... razlika je velika da li ce ti iskreno odmah reci ili te jos mjesecima vodi za nos i on i tvoja "prijateljica" i jos ako imas srece svi znaju samo ti ne znas...anais_nin wrote:kajes li se svaki put kad slazes???karabaja-x wrote:razlika je u tome da li se kajes poslije prevarejesi mal ne rekoh shta....bila stvar....sto rece enka poslije *ebanja, nema kajanja....
meni i moja i tudja prevara znaci kraj veze....nema se tu sta kajati....koji ce mi klinac njegovo kajanje???![]()
sto je uradjeno uradjeno je, bilo njemu zao ili ne bilo, ne moze se ni vrijeme vratiti unazad niti promjeniti ono sto je uradjeno....ja u ovakvim pricama uvijek sebe stavljam u situaciju prevarene....svejedno je li odradio komsijsku macku ili moju prijateljicu, ako je zabijao tamo gdje ne treba, a ja saznam, DI END, chicha micha gotova je prica....pa onda nek se majci kaje
hvala Bogu nije mi se to jos nikad do sada desilo (da saznam za nesto takvo)....imala sam i tuznih i srceparajuci i razocaravajucih iskustava, ali uzdam se u svoje instinkte ne samo pri biranju ljudi kojima se okruzujem nego i kad su u pitanju stvari u vezi, a i u prijateljstvima....
isto tako je cinjenica da jako puno ljudi (posebno zena) njusi dugo vremena znakove u vezi koji ukazuju na prevaru, ali bira da ih ignorise.....
P.S. drugacije je kad te licno ovakva zmija opeche....onda nije cudo sto i od gushtera covjek bjezi
- danas
e, to je to, haj' se sad fino pomirite...anais_nin wrote:
'danas' danas spomenu kukavicluk, vidis ja se vise gnusam na kukavicluk i ljude bez kicme nego na one koji varaju bez kajanja(mada nekad ima dobar presjek skupova u ove dvije grupe
)
- anais_nin
danas wrote:e, to je to, haj' se sad fino pomirite...anais_nin wrote:
'danas' danas spomenu kukavicluk, vidis ja se vise gnusam na kukavicluk i ljude bez kicme nego na one koji varaju bez kajanja(mada nekad ima dobar presjek skupova u ove dvije grupe
)
![]()
![]()
- danas
phewwwwww....anais_nin wrote:danas wrote:e, to je to, haj' se sad fino pomirite...anais_nin wrote:
)
![]()
![]()
![]()
![]()
nije ni bilo svadje, zhabica i ja smo u dobrim bilateralnim odnosima iza kulisa
ovo je samo performans
:smajostobriseznojsacela:
the world makes sense again...
-
Zhaba
danas wrote:phewwwwww....anais_nin wrote:danas wrote: e, to je to, haj' se sad fino pomirite...![]()
![]()
![]()
![]()
nije ni bilo svadje, zhabica i ja smo u dobrim bilateralnim odnosima iza kulisa
ovo je samo performans
:smajostobriseznojsacela:
the world makes sense again...![]()
![]()
anais
-
Leonid Breznjev
prijavljujem se dragovoljno! (ne govori da sam musko)anais_nin wrote:je li sada vakat za jedan zeMski grupnjak