Integracija ili izolacija?

Da li treba napraviti kompromis u reformi policije ili treba zadrzati trenutni stav pa i po cijenu izolacije?

Treba napraviti kompromis
16
38%
Netreba praviti kompromis uopce
20
48%
Neinteresuje me, svakako odo iz BiH
5
12%
Neinteresuje me politika
1
2%

Total votes: 42

nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

Area_51 wrote:Ovo da Jeff dolazi iz Irana, hoces djavascript:emoticon(':D')
Very Happya kazes da je radioaktivan. :-D
U velikoj je brizi za pismenost "nepismenih" Iranaca. Nazalost, ta briga ga je potpuno obuzela, tako da je potpuno zanemario sebe i nista ne radi nista na svojoj pismenosti. :oops: :D

Kada je u pitanju osnovno obrazovanje u Iranu, za roditelje koji krse zakon o obaveznom osnovnom obrazovanju i ne salju svoju djecu u skolu, propisane su i stroge kazne. Pomislih da ne bi bilo lose da se preseli u Iran, bar onoliko godina koliko tamo traje osnovno obrazovanje. :oops: :D
Discball

Post by Discball »

U srcu za integraciju ali mozak kaže izolacija.

Zašto? Pa EU je pomakla Šengen na granicu Slovenija-Hrvatska, i samim tim je normalno da će tražiti od Hrvatske da uvede vize pogotovo zato što se ista maksimalno dodvorava EU zbog članstva.

Boli nekoga u EU nešto, zato što smo mi navikli ići na Jadran i što ćemo zato morati po vize (što se mene tiče ja nemoram), ali to neznači samo ograničavanje putovanja, to su razno-razni ekonomski i ini odnosi koji će uticati na kompletnu ekonomiju (čitaj jadnu privredu) u BiH, pa kad se bude osjetio manjak para onda će svi oni koji ovo sada ne kontaju ozbiljno skontati.

Valjda to ovdje tako ide, treba vremena da dođe iz guzice u glavu.

Da se mene pita ja bih ukinuo i FBiH i RS i njihove policije, al` ne pita.

Administracije ove dvije gore spomenute gluposti nazvane federacija i republika nas zaklaše ekonomski.
Ma da naravno zaboravio sam da spomenem, u BiH imamo 7 jakih svjetskih auto industrijskih giganata, tri nafne kompanije za koje su SHELL, EXON i slični male mace.....itd. tako da nam to ne predstavlja neki problem.....

Prijetnje gospodina Lajčaka nisu nimalo nesuvisle i toliko su realne da koliko vidim po postovima gore samo par ljudi konta šta se dešava. A mi ko uvijek najpametniji izmišljamo toplu vodu.

Ovo što se spominje nema veze sa Kosovom iako ima određenih kockanja, ali ima veze sa nama samima, sa uređenjem države, sa Dejtonom za kojeg mnogi već odavno kontaju da ne šljaka ali nikako da skontaju da EU ne želi novi ustav u BiH prema željama BiH političara (B,S,H) jer BiH može u EU samo kao cjelina bez federacija i republika da se integrira zbog svoje kompleksnosti.
Ako dođe do takve integracije (nadam se da hoće, samo je pitanje za koliko vremena) onda će EU rješavati probleme na druge načine unutar BiH, tako da se niko od naših političara neće moći ku...ti jer svi u EU znaju koliko je koštala nestabilnost na Balkanu za vrije rata ovdje i naravno da to nije EU u interesu ali jeste gospodi iz USA.

A kako stvari izgledaju prije par godina sam mislio da će u EU ići u paketu zajedno HR, BiH i SRB ali mi to sada uopšte tako ne izgleda. Zamislite situaciju u kojoj su u EU HR i SRB, na što bi to ličilo, a danas mi ni to ne izgleda tako nerealno. E a to je izolacija prema kojoj idemo zahvaljujući našim bajnim političarima koji tvrdoglavo štite svoje privatne interese kroz nazovi volju svojih birača.

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Liberalism

Post by Liberalism »

I treba izolacija.
Juiceman

Post by Juiceman »

Šta ti misliš da neka država može samo tako oduzeti državljanstva svojim građanima, konkretno BiH bosanskohercegovačkim Hrvatima?
Ne može im oduzeti nikako osim ako oni sami za to ne podnesu zahtjev.

HAHAHAHAH

Pitaj Abu Hamzu, da li je podnijeo zahtjev za oduzimanje BH državljanstva :lol:
Juiceman

Post by Juiceman »

Naravno da možemo ukinuti bilateralni sporazum sa R Hrvatskom o dvojnom državljanstvu
el flaco

Post by el flaco »

Pitanja na anketi su tendenciozna i poglupa, kao da su skinuta sa Hajatovog Centralnog Dnevnika
makondo

Post by makondo »

@juiceman
vidim, nemas pojma o cemu pricas.
zbog takvih kao ti neki hrvati i srbi sanjaju o odlasku iz bih i pricaju o negiranju njihove volje od strane vecinskog naroda.
ko bi ukinuo sporazum o dvojnom drzavljanstvu? zar mislis da bi hrvati i srbi ikad glasali za tako nesto? bosnjaci to sami ne mogu nametnuti.
bh hrvati su dobili drzavljanstvo rodjenjem, a takvo drzavljanstvo niko ne moze oduzeti. abu hamza je stekao bih drzavljanstvo, a njega vlade mogu oduzeti, isto kao sto su ga dodijelile. mijesas babe i zabe.
kontas?
ibro dirka

Post by ibro dirka »

rodjenjem u bih stekli drzavljanstvo rh?? makondo, o cemu to ti?
shana_majka

Post by shana_majka »

Discball wrote:U srcu za integraciju ali mozak kaže izolacija.

Zašto? Pa EU je pomakla Šengen na granicu Slovenija-Hrvatska, i samim tim je normalno da će tražiti od Hrvatske da uvede vize pogotovo zato što se ista maksimalno dodvorava EU zbog članstva.

Boli nekoga u EU nešto, zato što smo mi navikli ići na Jadran i što ćemo zato morati po vize (što se mene tiče ja nemoram), ali to neznači samo ograničavanje putovanja, to su razno-razni ekonomski i ini odnosi koji će uticati na kompletnu ekonomiju (čitaj jadnu privredu) u BiH, pa kad se bude osjetio manjak para onda će svi oni koji ovo sada ne kontaju ozbiljno skontati.

Valjda to ovdje tako ide, treba vremena da dođe iz guzice u glavu.

Da se mene pita ja bih ukinuo i FBiH i RS i njihove policije, al` ne pita.

Administracije ove dvije gore spomenute gluposti nazvane federacija i republika nas zaklaše ekonomski.
Ma da naravno zaboravio sam da spomenem, u BiH imamo 7 jakih svjetskih auto industrijskih giganata, tri nafne kompanije za koje su SHELL, EXON i slični male mace.....itd. tako da nam to ne predstavlja neki problem.....

Prijetnje gospodina Lajčaka nisu nimalo nesuvisle i toliko su realne da koliko vidim po postovima gore samo par ljudi konta šta se dešava. A mi ko uvijek najpametniji izmišljamo toplu vodu.

Ovo što se spominje nema veze sa Kosovom iako ima određenih kockanja, ali ima veze sa nama samima, sa uređenjem države, sa Dejtonom za kojeg mnogi već odavno kontaju da ne šljaka ali nikako da skontaju da EU ne želi novi ustav u BiH prema željama BiH političara (B,S,H) jer BiH može u EU samo kao cjelina bez federacija i republika da se integrira zbog svoje kompleksnosti.
Ako dođe do takve integracije (nadam se da hoće, samo je pitanje za koliko vremena) onda će EU rješavati probleme na druge načine unutar BiH, tako da se niko od naših političara neće moći ku...ti jer svi u EU znaju koliko je koštala nestabilnost na Balkanu za vrije rata ovdje i naravno da to nije EU u interesu ali jeste gospodi iz USA.

A kako stvari izgledaju prije par godina sam mislio da će u EU ići u paketu zajedno HR, BiH i SRB ali mi to sada uopšte tako ne izgleda. Zamislite situaciju u kojoj su u EU HR i SRB, na što bi to ličilo, a danas mi ni to ne izgleda tako nerealno. E a to je izolacija prema kojoj idemo zahvaljujući našim bajnim političarima koji tvrdoglavo štite svoje privatne interese kroz nazovi volju svojih birača.

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Lijepo napisano !!!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ibro dirka wrote:rodjenjem u bih stekli drzavljanstvo rh?? makondo, o cemu to ti?
A da si lijepo procitao sta je covjek napisao, o ti vrli, ne bi morao pitati gluposti po ko zna koji put :D
ibro dirka

Post by ibro dirka »

O objektivni, da shvatis ono gore napisano, mozda bi i svoju glupost uspio prilijepiti nekom drugom :D Ovako, sjedi dva minus (samo za pokusaj, a danas sam dobre volje).
never no

Post by never no »

Pa gdje da suncam guzu ako uvedu vize? :-)
Amor_dk

Post by Amor_dk »

ibro dirka wrote:O objektivni, da shvatis ono gore napisano, mozda bi i svoju glupost uspio prilijepiti nekom drugom :D Ovako, sjedi dva minus (samo za pokusaj, a danas sam dobre volje).

Ma ne konta on to....Treba mu nacrtati!

Ako se zoves npr. Zvonimir i nisi nikad u zivotu bio u HR, a zivis u B fazi a uz to si rodjeni Sarajlija (navijas za FK Sarajevo) = onda imas pravo na CRO putovnicu i mozes putovati bez vize kuda god hoces i jos mnogo toga...

A Zvonimirov jaran iz ovdanistva, osnovne i sredje skole koji je svake godine isao na more u Kupare, ne moze vise nigdje maknuti bez vize, samo zato sto se zove Amir.

Posteno, zar ne!?
newone

Post by newone »

A da ce Hrvatska i Srbija prije nas uci u EU to vec sada sa sigurnoscu mozemo svi slobodno racunati.
Brisbane

Post by Brisbane »

Ma nista, prave gheto od Bosne valjda 50 godina nisu pa evo sada. :roll:
Nek se jebu, ja nista ne bih potpisao. Nek uvede sankcije, pa da vidimo sta ce biti. Mislim da je to zesca foluska kao sto su prijetili da ce bombardovati V korpus ako ude u BL.
Supljak koji su nasi levat popusili.
Juiceman

Post by Juiceman »

makondo, živ bio ne provaljuj se
R Hrvatska donosi zakon za pridobivanje državljanstva i ko ispunjava zakonom propisane uslove isto može steći (ima barem 7 različitih načina pridobivanja državljanstva). Ali ako države nemaju potpisan bilateralni sporazum da je moguće dvojno državljanstvo, hrvati u BiH na bilo koji način da su stekli državljanstvo ( a znamo kako je to bilo u ratu :x ) i ako u isto vrijeme posjeduju BiH državljanstvo jednog se moraju odreči. To je generalni princip, i bilo je predloženo kao taktička mjera (koja se kod nas ne može sprovesti jer nemamo svijesti o BiH)

A kad kažem MI ili VI mislim na sve državljane Bosne i Hercegovine. Nacionalnost i vjeroispovjest nek kući ostave.
Pa da u BiH imamo svijest o građanstvu i pripadnosti BiH, ne bi ni uzimali ni tražili druga državljanstva. Ali teško, kad hoće svako selo da je država.
TareSA

Post by TareSA »

Ja sam u potpunosti za uvodjenje viza za HR, dosta je vise i sljama koji shparta tamo ovamo, samo ja bi za uzvrat i hrvatima uveo vizu za BiH i eto, ukinuo bi uvoz iz HR itd, takodje bi uveo vizu svim drugim drzavljanima koji dolaze ovjde vizu i to pravo da je tesko dobiti, ukinuo dvojno drzavljanstvo sa susjedima, pa kad smo divljaci nek smo do kraja divljaci i kad smo u izolaciji nek i to imamo, a kad bi buna se digla kako je neko ugrozen ili nije, u krvi je ugasiti i protjerat iz drzave, a nasim politicarima bi oduzeo pasose jer nema potrebe da putuju i trose nam pare kad smo u izolaciji.... :x :x :x eto tako ja vidim BiH u buducnosti, stoga sretno nam svima
Amor_dk

Post by Amor_dk »

TareSA wrote:Ja sam u potpunosti za uvodjenje viza za HR, dosta je vise i sljama koji shparta tamo ovamo, samo ja bi za uzvrat i hrvatima uveo vizu za BiH i eto, ukinuo bi uvoz iz HR itd, takodje bi uveo vizu svim drugim drzavljanima koji dolaze ovjde vizu i to pravo da je tesko dobiti, ukinuo dvojno drzavljanstvo sa susjedima, pa kad smo divljaci nek smo do kraja divljaci i kad smo u izolaciji nek i to imamo, a kad bi buna se digla kako je neko ugrozen ili nije, u krvi je ugasiti i protjerat iz drzave, a nasim politicarima bi oduzeo pasose jer nema potrebe da putuju i trose nam pare kad smo u izolaciji.... :x :x :x eto tako ja vidim BiH u buducnosti, stoga sretno nam svima
I ja bi Ferraria da vozim i jos uz to da mi je treba Jessica Alba... :bih:
osa

Post by osa »

TareSA wrote:Ja sam u potpunosti za uvodjenje viza za HR, dosta je vise i sljama koji shparta tamo ovamo, samo ja bi za uzvrat i hrvatima uveo vizu za BiH i eto, ukinuo bi uvoz iz HR itd, takodje bi uveo vizu svim drugim drzavljanima koji dolaze ovjde vizu i to pravo da je tesko dobiti, ukinuo dvojno drzavljanstvo sa susjedima, pa kad smo divljaci nek smo do kraja divljaci i kad smo u izolaciji nek i to imamo, a kad bi buna se digla kako je neko ugrozen ili nije, u krvi je ugasiti i protjerat iz drzave, a nasim politicarima bi oduzeo pasose jer nema potrebe da putuju i trose nam pare kad smo u izolaciji.... :x :x :x eto tako ja vidim BiH u buducnosti, stoga sretno nam svima
krasno je vidiš još kad bi se europske zemlje zahvalile građanima bih na dugogodišnjem rado i zamolile ih da se vrate u svoju matičnu zemlju i tamo nađu posao, ovakvi političari kao ti bi vjerovatno došli do izražaja.
Post Reply