Kaće grijanje
-
ifbbpro
U pitanju je zgrada.. i to novija.. napravljena krajem 80-ih. Jednostavno stan mu se grije do besvijesti, a on tu nista ne moze. Ok, mozda bi i mogao kada bi postavio termostat ili zamijenio radijatore, ali se u to bas ne razumijem pa..Beg_Babic wrote:kako centralno u stanu bez termostata,sta lozi svako sebi koliko hoce ili je ipak u pitanju kucaifbbpro wrote:Nema nista gore od centralnog.. kad odem zimi kod jarana nema zraka jebo te koliko mu je vruce u stanu.. pa reko mozes li barem iskljuciti pipu, kaze stari radijatori, ne mogu.. jebo te i to![]()
- chuchumbamayumbe
Dabogda ti nikada ne otišao iz Zenice kada si takav!!!Mislilac wrote:Dabogda živjeli u Zenici i čekali grijanje... Do 15 novembra...![]()
![]()
- chuchumbamayumbe
A pored svega toga svi placaju istu cijenu po kvadratu grijanja?!?!?Hendrix wrote:Sramota je kako su neke zgrade "pregrijane" dok druge nemaju ništa.
Jaran mi isto ima problema s radijatorima koji griju previše pa drži otvoren prozor , stvarno kretensko rasipanje energije ali šta će čovjek ili to ili u kupaćim da hoda po stanu
Ne znam sta treba uraditi da se ugrade mjeraci potrosnje energije (ili kako se to vec zove) pa da placam onoliko koliko potrosim a ne da placam za hadžuku u kupaćim a ja pod jorganom?!
- Bullet Tooth Tony
kod mene je u kuci centralno (plin) i meni nigad nije prevruce samo u racun pogledam i odmah se smrznem

- Bullet Tooth Tony
Faust wrote:Tačno jeste da je plin skup, ali ga makar možeš uključiti kad ti zatreba. Jedino se smrzneš tamo negdje u novembru kad Rusi zaprijete da će obustaviti isporuku zbog nekakvog duga...![]()
Ma obicno kupim 4 metra drva pa zaj**** Ruse
-
Leonid Breznjev
bio bih rad da vam pomognem oko vize, cijenjena obuco!obuca wrote:znam zato se polako aktiviram da dimim odavde. zivo mi se hebe za BiH.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
Faust wrote:Tačno jeste da je plin skup, ali ga makar možeš uključiti kad ti zatreba. Jedino se smrzneš tamo negdje u novembru kad Rusi zaprijete da će obustaviti isporuku zbog nekakvog duga...![]()
heb'li mater rade to vec skoro petnaest godina, i dug stoji i oni malo prepadnu i opet ukljuce
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Moje smrzavanje sa plinom je drugachije prirode. Procurio je nakon "strujnog udara" jer komsije i Sarajevo-gas nisu prespojili sve ventile i mjerne setove gdje ima teflona i izolacije da bi "strujnom udaru" omogucili odlazak u zemlju. Sreca, pa se ne upali (iskra uz prasak probila 2mm široku rupu), a komshija koji je u svoje radno vrijeme bio prisutan u stanu chuo je sishtanje, te zavrnuo ventil ispred novonastale rupe u cijevima. Mladen Delic bi rekao: Kakva sreeećaaa! Da li ćemo imati sreće slijedeći put ili ćemo osvanuti u crnim hronikama medija? Sarajevo-gas je sanirao rupu, ali nije postavio kratkospojnike-galvanske veze gdje treba. Na moje trazenje, oobećali su sve to postaviti i premjeriti uzemljenje u ponedjeljak, prvi koji dodje.Faust wrote:Tačno jeste da je plin skup, ali ga makar možeš uključiti kad ti zatreba. Jedino se smrzneš tamo negdje u novembru kad Rusi zaprijete da će obustaviti isporuku zbog nekakvog duga...![]()
- Faust
Preporuka: smrzni se dok ne dođu iz Sarajevo gasa. Bolje živ smrznut, nego mrtav ugrijan. a ove "gaslije" poznate su po svojoj brzini...PipiDugaDevetka wrote:Moje smrzavanje sa plinom je drugachije prirode. Procurio je nakon "strujnog udara" jer komsije i Sarajevo-gas nisu prespojili sve ventile i mjerne setove gdje ima teflona i izolacije da bi "strujnom udaru" omogucili odlazak u zemlju. Sreca, pa se ne upali (iskra uz prasak probila 2mm široku rupu), a komshija koji je u svoje radno vrijeme bio prisutan u stanu chuo je sishtanje, te zavrnuo ventil ispred novonastale rupe u cijevima. Mladen Delic bi rekao: Kakva sreeećaaa! Da li ćemo imati sreće slijedeći put ili ćemo osvanuti u crnim hronikama medija? Sarajevo-gas je na moje trazenje obecao doći u ponedjeljak, prvi koji dodje.Faust wrote:Tačno jeste da je plin skup, ali ga makar možeš uključiti kad ti zatreba. Jedino se smrzneš tamo negdje u novembru kad Rusi zaprijete da će obustaviti isporuku zbog nekakvog duga...![]()
- Amazonka27
-
Mislilac
Što? Kakav sam?chuchumbamayumbe wrote:Dabogda ti nikada ne otišao iz Zenice kada si takav!!!Mislilac wrote:Dabogda živjeli u Zenici i čekali grijanje... Do 15 novembra...![]()
![]()
![]()
![]()
Samo sam prokomentariso' "blago vama, kad vam toplane makar podpale kad je studeno", a mi u ZE moramo čekat 15. novembar da počne "grijna sezona", a ako temperature budu 20 stpeni, njima se jebe za to..
Kapiš?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Toplane Sarajevo