Kaće grijanje

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Karabaja

Post by Karabaja »

za ove prelazne periode je ovo zakon!

Image
ifbbpro

Post by ifbbpro »

Beg_Babic wrote:
ifbbpro wrote:Nema nista gore od centralnog.. kad odem zimi kod jarana nema zraka jebo te koliko mu je vruce u stanu.. pa reko mozes li barem iskljuciti pipu, kaze stari radijatori, ne mogu.. jebo te i to :oops:
kako centralno u stanu bez termostata,sta lozi svako sebi koliko hoce ili je ipak u pitanju kuca :? :?
U pitanju je zgrada.. i to novija.. napravljena krajem 80-ih. Jednostavno stan mu se grije do besvijesti, a on tu nista ne moze. Ok, mozda bi i mogao kada bi postavio termostat ili zamijenio radijatore, ali se u to bas ne razumijem pa..
:roll:
obuca

Post by obuca »

Karabaja wrote:za ove prelazne periode je ovo zakon!

Image
aha dobro je fakat :lol:
karanana

Post by karanana »

Rekli su pustiti danas, nista za sada stoke jedne.
sulesavic

Post by sulesavic »

karanana wrote:Rekli su pustiti danas, nista za sada stoke jedne.
Pu¹æeno ponegdje.
Mislilac

Post by Mislilac »

Dabogda živjeli u Zenici i čekali grijanje... Do 15 novembra... :x :x :x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ne mogu cudom da se nacudim :D

Veceras dva sata iz kade necu izaci 8-)
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Ja promrzao. Jos sam deku oko sebe stavio, i dalje zimaaaa :x :x :x
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Mislilac wrote:Dabogda živjeli u Zenici i čekali grijanje... Do 15 novembra... :x :x :x
Dabogda ti nikada ne otišao iz Zenice kada si takav!!! :D :D :D
Hendrix

Post by Hendrix »

Sramota je kako su neke zgrade "pregrijane" dok druge nemaju ništa.
Jaran mi isto ima problema s radijatorima koji griju previše pa drži otvoren prozor , stvarno kretensko rasipanje energije ali šta će čovjek ili to ili u kupaćim da hoda po stanu :)
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Hendrix wrote:Sramota je kako su neke zgrade "pregrijane" dok druge nemaju ništa.
Jaran mi isto ima problema s radijatorima koji griju previše pa drži otvoren prozor , stvarno kretensko rasipanje energije ali šta će čovjek ili to ili u kupaćim da hoda po stanu :)
A pored svega toga svi placaju istu cijenu po kvadratu grijanja?!?!?
Ne znam sta treba uraditi da se ugrade mjeraci potrosnje energije (ili kako se to vec zove) pa da placam onoliko koliko potrosim a ne da placam za hadžuku u kupaćim a ja pod jorganom?!
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

kod mene je u kuci centralno (plin) i meni nigad nije prevruce samo u racun pogledam i odmah se smrznem :lol: :lol:
Faust

Post by Faust »

Tačno jeste da je plin skup, ali ga makar možeš uključiti kad ti zatreba. Jedino se smrzneš tamo negdje u novembru kad Rusi zaprijete da će obustaviti isporuku zbog nekakvog duga... :D :D
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

Faust wrote:Tačno jeste da je plin skup, ali ga makar možeš uključiti kad ti zatreba. Jedino se smrzneš tamo negdje u novembru kad Rusi zaprijete da će obustaviti isporuku zbog nekakvog duga... :D :D

Ma obicno kupim 4 metra drva pa zaj**** Ruse :lol: :lol: :lol:
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

obuca wrote:znam zato se polako aktiviram da dimim odavde. zivo mi se hebe za BiH. :x
bio bih rad da vam pomognem oko vize, cijenjena obuco! :D :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Faust wrote:Tačno jeste da je plin skup, ali ga makar možeš uključiti kad ti zatreba. Jedino se smrzneš tamo negdje u novembru kad Rusi zaprijete da će obustaviti isporuku zbog nekakvog duga... :D :D
:lol: :lol: :lol:

heb'li mater rade to vec skoro petnaest godina, i dug stoji i oni malo prepadnu i opet ukljuce :lol: :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Moje smrzavanje sa plinom je drugachije prirode. Procurio je nakon "strujnog udara" jer komsije i Sarajevo-gas nisu prespojili sve ventile i mjerne setove gdje ima teflona i izolacije da bi "strujnom udaru" omogucili odlazak u zemlju. Sreca, pa se ne upali (iskra uz prasak probila 2mm široku rupu), a komshija koji je u svoje radno vrijeme bio prisutan u stanu chuo je sishtanje, te zavrnuo ventil ispred novonastale rupe u cijevima. Mladen Delic bi rekao: Kakva sreeećaaa! Da li ćemo imati sreće slijedeći put ili ćemo osvanuti u crnim hronikama medija? Sarajevo-gas je sanirao rupu, ali nije postavio kratkospojnike-galvanske veze gdje treba. Na moje trazenje, oobećali su sve to postaviti i premjeriti uzemljenje u ponedjeljak, prvi koji dodje.
Faust

Post by Faust »

PipiDugaDevetka wrote:
Moje smrzavanje sa plinom je drugachije prirode. Procurio je nakon "strujnog udara" jer komsije i Sarajevo-gas nisu prespojili sve ventile i mjerne setove gdje ima teflona i izolacije da bi "strujnom udaru" omogucili odlazak u zemlju. Sreca, pa se ne upali (iskra uz prasak probila 2mm široku rupu), a komshija koji je u svoje radno vrijeme bio prisutan u stanu chuo je sishtanje, te zavrnuo ventil ispred novonastale rupe u cijevima. Mladen Delic bi rekao: Kakva sreeećaaa! Da li ćemo imati sreće slijedeći put ili ćemo osvanuti u crnim hronikama medija? Sarajevo-gas je na moje trazenje obecao doći u ponedjeljak, prvi koji dodje.
Preporuka: smrzni se dok ne dođu iz Sarajevo gasa. Bolje živ smrznut, nego mrtav ugrijan. a ove "gaslije" poznate su po svojoj brzini... :D :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

...
Last edited by Amazonka27 on 28/06/2010 16:41, edited 1 time in total.
Mislilac

Post by Mislilac »

chuchumbamayumbe wrote:
Mislilac wrote:Dabogda živjeli u Zenici i čekali grijanje... Do 15 novembra... :x :x :x
Dabogda ti nikada ne otišao iz Zenice kada si takav!!! :D :D :D
Što? Kakav sam?

Samo sam prokomentariso' "blago vama, kad vam toplane makar podpale kad je studeno", a mi u ZE moramo čekat 15. novembar da počne "grijna sezona", a ako temperature budu 20 stpeni, njima se jebe za to..

Kapiš?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Da ti jarane nisi sta ofulao? :? Koliko se ja sjecam i u Zenici grijanje pocinje 15. oktobra najdalje.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Toplane Sarajevo
Image
danas

Post by danas »

KACE grijanje? -- SACE!
Mislilac

Post by Mislilac »

_BosanaC wrote:Da ti jarane nisi sta ofulao? :? Koliko se ja sjecam i u Zenici grijanje pocinje 15. oktobra najdalje.
U pravu si.. Do mene je. 15. oktobar...

U svakom slučaju... Nadam se da ste me razumjeri šta sam htio reći.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

jesu okacili grijanje? :D
Post Reply