apsolutno se slazem. pustite se losih puteva, starih auta, sve je to ljudski faktor. ako je los put valjda vozac to treba primjetit pa ne vozit 120 po rupama, i onda se zalit (na onom svijetusinus wrote:U vezi ove nesreće...ako neko slučajno nije pročitao
Gotovo svaki dan sam na magistralnom putu M-17 i vidio sam dosta udesa.Ono što sam ja vidio večinom je bilo zbog krivice vozača. Preticanje na punoj liniji, čak i na duploj punoj, preticanje sa desne strane na petljama (auto se uključilo sa petlje, a frajer ga pretekne sa desne strane trakom za uključivanje), loša procjena prilikom preticanja, prebrza vožnja po mokrom putu, neiskustvo i neznanje vozača...a samo mali dio nesreća je uzrokovan nekim drugim faktorom. Sve u svemu mislim da nije do zakona koliko je do samih ljudi.Kako je potvrđeno u policiji, poginuli su Admir Šuvalić (29), Almin Šuvalić (26), Zlatko Šuvalić (27), Jasmin Lučić (30), dok će za petu osobu naknadno biti utvrđen identitet, a za koju se pretpostavlja da je iz Prištine.
Mjesto nesreće je samo 500 metara udaljeno od Lašvanske petlje, gdje se, prema svemu sudeći, iz pravca Busovače automobil "ford eskort" karavan, njemačkih registarskih tablica MSG 222, i uključio na magistralni put M-17. Vozilom je najvjerovatnije upravljao nastradali Admir Šuvalić.
Nedugo nakon toga, vozilo se zabilo u šleper "Man" preduzeća "Tranzit export" iz Sarajeva (123-T-206), kojim je upravljao Dževad Planinčić (29) iz Visokog.
a i kad uzmes da se vecina nesreca desava zbog preticanja na nedozvoljenim mjestima...sve je jasno. nije los put ni moje staro auto krivo sto ce se debil u novom mercedesu zabit u mene jer je izletio iza krivine u mojoj traci na naravno punoj liniji, pri velikoj brzini.