Dodik: RS - Minimum federalna jedinica?!

Post Reply
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Al se nasra na ovoj temi .
Dodik se pita i ima moći koliko i ministar za iastraživanje ruda i gubljenje vremena u vladi usk
A o ratu dječki iz prazne se ne puca .
Previše je love napumpano i u unas i okolo nas , tako da ovog nema nista .
Svi su presli na njemacki sistem ratovanja EKONOMIJOM .
Ko bude jači ekonomski dobija rat.

E vidi pamtenjakovića koji pričaju o dejtonu , eto mi smo imali izbor pa izmedju više alternativa izbrali smo dejton ,kakva glupost , DA STE SAMO SAT VTREMENA PROVELI U ROVU NEBI SAD OVOLIKO SRALI U VEZI DEJTONA .
sibelius

Post by sibelius »

predlažem da se okupe najzagriženiji 'političari' foruma i da ispišu dodikovu biografiju...
sarajevoxxxx

Post by sarajevoxxxx »

BISCANIN2 wrote:Al se nasra na ovoj temi .
Dodik se pita i ima moći koliko i ministar za iastraživanje ruda i gubljenje vremena u vladi usk
A o ratu dječki iz prazne se ne puca .
Previše je love napumpano i u unas i okolo nas , tako da ovog nema nista .
Svi su presli na njemacki sistem ratovanja EKONOMIJOM .
Ko bude jači ekonomski dobija rat.

E vidi pamtenjakovića koji pričaju o dejtonu , eto mi smo imali izbor pa izmedju više alternativa izbrali smo dejton ,kakva glupost , DA STE SAMO SAT VTREMENA PROVELI U ROVU NEBI SAD OVOLIKO SRALI U VEZI DEJTONA .
Bio sam dvije godine u Armiji BiH,...ostao bez mnogo prijatelja, neki clanovi moje porodice su poginuli u redovima Armije BiH....ali to nije tema naseg razgovora

Bilo je alternativa, ko si ti da kazes da nije bilo. Ni ja ni ti ne znamo kako bi se stvari odvijale mozemo samo predpostaviti. Dejton je donio mir, ali i neizvjesnost...

Ako cemo tom logikom uzmi sto ti se daje, zasto onda sve ovo prepucavanje sa politicarima u RS, zasto Hare i Tihic ne pristanu na sve i mirna Bosna idemo dalje.
zemo_online

Post by zemo_online »

cyprus wrote:
test01 wrote:bosnu je amerika ocuvala,i to zbog angazmana arapsko islamskog svijeta,gdje ameri imaju ogromne interese.
zato,svi vi ,koji samo lose pisete o A.I.,treba da znate da je njegov ugled u islamskom svijetu bio golem,i da je on tu odigrao znacajnu ulogu.da je bio lagumdzija u to doba,sumnjam da bi bilo i dejtonske bosne.
E odoh ovo copy/paste u "Cirkus dana". :lol: :lol:
drug,nije to cirkus vec istina.bosne ne bi bilo,a bosnjaci bi zivjeli na 10% teritorija.sta je armija imala 92,a sta 95?odakle to?od koga to?
niko ne spori hrabrost i motiv armije bih,al iz prazne ne puca.
sulesavic

Post by sulesavic »

test01 wrote:
cyprus wrote:
test01 wrote:bosnu je amerika ocuvala,i to zbog angazmana arapsko islamskog svijeta,gdje ameri imaju ogromne interese.
zato,svi vi ,koji samo lose pisete o A.I.,treba da znate da je njegov ugled u islamskom svijetu bio golem,i da je on tu odigrao znacajnu ulogu.da je bio lagumdzija u to doba,sumnjam da bi bilo i dejtonske bosne.
E odoh ovo copy/paste u "Cirkus dana". :lol: :lol:
drug,nije to cirkus vec istina.bosne ne bi bilo,a bosnjaci bi zivjeli na 10% teritorija.sta je armija imala 92,a sta 95?odakle to?od koga to?
niko ne spori hrabrost i motiv armije bih,al iz prazne ne puca.
Od koga i kako? Kupoprodajom, kako æe drugaèije? Sad jo¹ samo da razluèimo ko su prodavci, a ko su kupci...
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Piše: Sejad LUČKIN

Meklhenijeva i Dodikova BiH

Dok američki ambasador priča o stvaranju efikasne državne vlade, premijer RS izričito traži odnos u kojem će Banja Luka komandovati Sarajevu

Više i nije važno da li je Daglas Meklheni (Douglas McElhaney) u svom obraćanju novinarima u Mostaru prije dva dana mislio na unitarnu ili jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu. Nije bitno, jer već jučer je Milorad Dodik uzvratio američkom ambasadoru s porukom kako Republika Srpska u budućim ustavnim promjenama treba dobiti status federalne jedinice. To je "minimum ispod kojeg ne mogu da idu ni institucije, ni zvaničnici, ni građani RS, a BiH može da bude uspješna zajednica ukoliko je budu kreirali domaći politički faktori", kazao je Dodik.

Šta je to po čemu se razlikuju Dodik i Meklheni?
Američki diplomata, kada govori o budućnosti BiH, cilja na jedinstvenu i jaku državnu vladu, te povlači paralelu s Njemačkom i SAD, koje imaju federalni ustroj, ali se ključne odluke donose u Berlinu, odnosno Vašingtonu. Meklheni ukazuje kako je suština u tome hoće li na čelu BiH biti vlada sposobna da samostalno odlučuje i da samostalno predstavlja državu.
Dodik, međutim, razmišlja samo o jakoj Republici Srpskoj i potpuno razvlaštenom Sarajevu. Razlika je, dakle, u cilju kojem se teži, a ne u tome kako će unutar svojih granica biti organizirana Bosna i Hercegovina. Sjedinjene Američke Države, ako je suditi na osnovu Meklhenijeve izjave, žele efikasnu državnu vladu. Premijeru RS takvo što ne odgovara i on priželjkuje situaciju u kojoj će entiteti dominirati nad državom i moći u svakom trenutku dovoditi u pitanje njen opstanak. Dodik je, pojednostavljeno rečeno, za odnos u kojem će Banja Luka komandovati Sarajevu.

Ova dva, očito, suprotna koncepta upravo su glavna kočnica promjenama u BiH. Oni su brana i reformi policije i ustavnim promjenama.
Evidentno je da problem nije u tome da li će Sarajevo biti značajnije od Banje Luke. Naprotiv, ključ za rješenje svih bh. dilema je u konačnom porazu političke opcije koja ne prihvata da Banja Luka, a s njom i RS, ne može otići iz Bosne i Hercegovine.

Piše: Sejad LUČKIN
Last edited by Novi_Nick on 12/08/2007 00:04, edited 1 time in total.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Zaista sam impresioniran izuzetno konstruktivnim i odlicnim prilozima mnogih forumasa na ovoj vaznoj temi.

Ako vam nije tesko nastavite sa daljnim analizama i procjenama aktuelnog stanja i buducnosti koja nas ocekuje. Diskusije na ovu temu nam mogu samo pomoci a nikako odmoci.

HVALA :)
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

razbijač_magle wrote:iz dana u dan Dodik je tema dana, u svim vijestima, u svim novinama, šta god da izmisli, izjavi, ili izvali.

meni je pun k... Dodika. ali i Dodikovaca, pa makar se zvali i "konstitutivni narod". pa makar ih bilo i 30% BiH.

svim dodizima i njegovim glasačima treba zasvirati njihovu omiljenu "Marš na Drinu".

a što se tiče bošnjačkih i hrvatskih patriota ,sve sto oni trebaju uraditi je otresti se par desetaka udba-ša iz vrhova svojih stranaka i vjerskih zajednica ,i stvar riješena.

onda predstoji rat.

rata će biti jer je svaki rat produžetak politike kad ista zapadne u ćorsokak. svi vidimo da je politika u ćorsokaku, jer je jedan od glavnih međeda (po imenu Mićo) otrgo iz kaveza pa plaši nejač svojom rikom dok okolo kolje jagnjeće vratove.

pošto u ovoj priči nema lovca koji će spašavat babu zvanu Bosna (lovac, koji se inače zove Haris, puca ćorcima ,dok je NATO-u predao svu bojevu municiju koju je pokupio od naivnih seljana u žetvi "Izbori 2006"), moraju seljani sami. ko za vile, ko za motku, ko za kamenčugu... pa goni mečku dok je ne zatučeš. A ako treba i mečiće s mečkom.

takvi su zakoni divljine, jebiga.

Ili su uistinu Bošnjaci i Hrvati toliko glupavi da ne znaju da su u samoodbrani dopuštena sva sredstva?
Citam pa pomislih, a zasto mislis da ce na kraju nesto pozitivno da se desi za Bosnjake i Hrvate (posebno Bosnjake) eventualnim novim ratom? Mislis li da ce Srbi cekati da dodju ti koji misle da ih treba zatuci i cekati da ih zatuku kao mecku? Grdno se varas ako mislis da bi se eventualni rat zaavrsio tek tako kako bi ti to zelio.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Nema rata...sta ti mislis da su velikosrbi zasluzili da otmeno propadnu..."ne" valja na tenane im u rahat patnji gledat kako se gubi ono sto se steklo ratom,klanjem,etnickim ciscenjem i razdvajanjem naroda....biti ce ono malo sarene revolucije i popunit ce se zatvori onim koji ruse cjelovitost i Ustav BIH i to je to...znamo mi da bi Dodiku najvise godilo ono "sto gore to bolje"

Medjutim MZ ima drugi plan za buducnost BIH....koji....uskoro odgovor stize.. :)
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Evo vidim mnostvo izjava tipa "bice rata" i "jedva cekamo da 'oslobodimo' Bosnu" i slicno, pa se opet pitam a pitam i sve vas:
Sta mislite kako bi se Srbi u BiH organizovali u slucaju eventualnog rata?
Da li bi mogli da se oslone na pomoc Srbije kao drzave? Sigurno znam da bi dobrovoljci opet dosli.
Sta mislite, koliko bi taj rat trajao? Koji bi bili njegovi ciljevi? I na kraju, koji bi to bio razlog da pukne prva puska? Da ne kazem "ko je poceo rat?!?!"
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Ima ona stara poslovica: Snaga klade valja a Um caruje!

Dejtonskim sporazumom koliko ja vidim su Bosanci i Bosnjaci razoruzani. Extremna strana (odnosno jedan dio) Srba iz RS i Hrvata iz hercegovine koji su za podjelu BiH se uvijek u nekom eventualnom ratu moze osloniti na Srbiju i Hrvatsku i od njih nabaviti oruzje. Problem bi bio kako da se bosanci i bosnjaci naoruzaju i odakle?

Znaci od rata nema nista. Medjutim, u miru se legalnim sredstvima mogu ostvariti svi ciljevi ako politicki predstavnici Bosanaca, Bosnjaka, Hrvata i drugih koji su za jedinstvenu i teritorijalno nepodjeljenu drzavu BiH iskoriste postojece mehanizme koje im ipak nudi ustav i zajednicke institucije kao i dejtonski sporazum ako uspiju da ga u cjelosti ispostuju.
cyprus

Post by cyprus »

Ja vidim Novi Nick svako malo spominje političke predstavnike Bosanaca. E meni sad nije jasno koji su to.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

cyprus wrote:Ja vidim Novi Nick svako malo spominje političke predstavnike Bosanaca. E meni sad nije jasno koji su to.
Pa to su oni politicki i vjerski predstavnici kao i gradjani iz svih etnickih grupa koji se tako osjecaju, predstavljaju te se bore za jedinstvenu i teritorijalno nepodjeljenu BiH. Gdje su svi gradjani ravnopravni sa istim pravima i obavezama na cijelom prostoru drzave BiH i gje je jedini nosilac drzavnog i teritorijalnog suverenuteta sama i jedino drzava BiH.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

chuchumbamayumbe wrote:Evo vidim mnostvo izjava tipa "bice rata" i "jedva cekamo da 'oslobodimo' Bosnu" i slicno, pa se opet pitam a pitam i sve vas:
Sta mislite kako bi se Srbi u BiH organizovali u slucaju eventualnog rata?
Da li bi mogli da se oslone na pomoc Srbije kao drzave? Sigurno znam da bi dobrovoljci opet dosli.
Sta mislite, koliko bi taj rat trajao? Koji bi bili njegovi ciljevi? I na kraju, koji bi to bio razlog da pukne prva puska? Da ne kazem "ko je poceo rat?!?!"
Nema rata, vec sam negdje napisao pa nije narod lud da opet ratuje, pa poslije toga da nema ni za kifle. Zasto smo se borili mi i nasi roditelji, da nam danas ovi politicari kroje kapu, da nemamo za kifle, da me veterinari, muzicari, golmani, (uz duzno postovanje prema tim profesijama) uce kako se ponasati u parlamentu. Svaka cast dobro pjevas al nemoj onda u politiku, ili dobro branis idi medju stative nemoj u palrament. Zato da se borimo.A danas ima onaj ko je pokro u ratu i ko je uletio u politiku, Radnicka klasa doslovno gola do guzova. Rata ako ikad bude ako trebadne u Ruandu idem al ovdje ni dlaku ne bi ostavljo za ovu zemlju.
zemo_online

Post by zemo_online »

a sta ako rs proglasi samostalnost?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

test01 wrote:a sta ako rs proglasi samostalnost?
Novi rat, i nova mogucnost (koju cu ovaj put iskoristiti) da vidim kako grije sunce tudjeg neba :D
cyprus

Post by cyprus »

Novi_Nick wrote:
cyprus wrote:Ja vidim Novi Nick svako malo spominje političke predstavnike Bosanaca. E meni sad nije jasno koji su to.
Pa to su oni politicki i vjerski predstavnici kao i gradjani iz svih etnickih grupa koji se tako osjecaju, predstavljaju te se bore za jedinstvenu i teritorijalno nepodjeljenu BiH. Gdje su svi gradjani ravnopravni sa istim pravima i obavezama na cijelom prostoru drzave BiH i gje je jedini nosilac drzavnog i teritorijalnog suverenuteta sama i jedino drzava BiH.
Da, ali ti spominješ Bošnjačke, Hrvatske i Bosanske političke predstavnike što je meni čudno. Mislim da si ti htio upotrijebit izraz "probosanski predstavnici", međutim način na koji si ovo rekao nema smisla. Bosanski političari su i oni iz SNSD-a i SDS-a. Ili možda tvrdiš da oni nisu bosanci.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

cyprus wrote:
Novi_Nick wrote:
Da, ali ti spominješ Bošnjačke, Hrvatske i Bosanske političke predstavnike što je meni čudno. Mislim da si ti htio upotrijebit izraz "probosanski predstavnici", međutim način na koji si ovo rekao nema smisla. Bosanski političari su i oni iz SNSD-a i SDS-a. Ili možda tvrdiš da oni nisu bosanci.
SNSD-a i SDS-a kao i neke druge srpske stranke nisu bosanske, oni su se profilirali i deklarisali kao srpske stranke.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

Novi_Nick wrote:
cyprus wrote:
Novi_Nick wrote: Pa to su oni politicki i vjerski predstavnici kao i gradjani iz svih etnickih grupa koji se tako osjecaju, predstavljaju te se bore za jedinstvenu i teritorijalno nepodjeljenu BiH. Gdje su svi gradjani ravnopravni sa istim pravima i obavezama na cijelom prostoru drzave BiH i gje je jedini nosilac drzavnog i teritorijalnog suverenuteta sama i jedino drzava BiH.
SNSD-a i SDS-a kao i neke druge srpske stranke nisu bosanske, oni su se profilirali i deklarisali kao srpske stranke.
Ali one djeluju u Bosni, takvim apostrofiranjem pridjeva srpski izuzimas te stranke iz bosanskog bica, a to znaci ako kazes da je ona srpska automatksi nije bosanska sto u krajenjem prijevodu ima znacenje: Sve sto je bosansko nije srpsko odnosno jos preciznije sve to je bosnjacko (muslimansko) ne moze biti srpsko. Takvu BiH ne mozemo praviti.
Ja se ne bi slozio s takvim stajalistem, Koliko su sda, sbih hdz itd bosanske isto toliko je i snsd i sds, kao i druge stranke iz RS. Drugo je sad pitanje sto one rade na tome da negiraju BiH da je minimiziraju u odnosu na Entitete itd.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Tariq_rambo wrote:
Novi_Nick wrote:
cyprus wrote: Da, ali ti spominješ Bošnjačke, Hrvatske i Bosanske političke predstavnike što je meni čudno. Mislim da si ti htio upotrijebit izraz "probosanski predstavnici", međutim način na koji si ovo rekao nema smisla. Bosanski političari su i oni iz SNSD-a i SDS-a. Ili možda tvrdiš da oni nisu bosanci.
Ali one djeluju u Bosni, takvim apostrofiranjem pridjeva srpski izuzimas te stranke iz bosanskog bica, a to znaci ako kazes da je ona srpska automatksi nije bosanska sto u krajenjem prijevodu ima znacenje: Sve sto je bosansko nije srpsko odnosno jos preciznije sve to je bosnjacko (muslimansko) ne moze biti srpsko. Takvu BiH ne mozemo praviti.
Ja se ne bi slozio s takvim stajalistem, Koliko su sda, sbih hdz itd bosanske isto toliko je i snsd i sds, kao i druge stranke iz RS. Drugo je sad pitanje sto one rade na tome da negiraju BiH da je minimiziraju u odnosu na Entitete itd.
1. Srpske stranke su se deklarisale kao srpske kao i jedan dio njihovih gradjana a ne kao bosanske.

2. Bosnjacke stranke su se deklarisale kao bosnjacke kao i jedan dio njihovih gradjana ali je jedan dio i probosanski naklonjen.

3. Hrvatske stranke su se deklarisale kao hrvatske kao i jedan dio njihovih gradjana ali je jedan dio i probosanski naklonjen.

4. Bosanskohercegovacke stranke ili skraceno bosanske (jedan dio) kao i jedan dio gradjana Bosanaca i Hercegovaca su 100% BH naklonjeni i citiram ponovo koji su to:
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

Novi_Nick wrote:
Tariq_rambo wrote:
Novi_Nick wrote: SNSD-a i SDS-a kao i neke druge srpske stranke nisu bosanske, oni su se profilirali i deklarisali kao srpske stranke.
1. Srpske stranke su se deklarisale kao srpske kao i jedan dio njihovih gradjana a ne kao bosanske.

2. Bosnjacke stranke su se deklarisale kao bosnjacke kao i jedan dio njihovih gradjana ali je jedan dio i probosanski naklonjen.

3. Hrvatske stranke su se deklarisale kao hrvatske kao i jedan dio njihovih gradjana ali je jedan dio i probosanski naklonjen.

4. Bosanskohercegovacke stranke ili skraceno bosanske (jedan dio) kao i jedan dio gradjana Bosanaca i Hercegovaca su 100% BH naklonjeni i citiram ponovo koji su to:
Ovo boldirano mi nije jasno, pa normalno je da u jednoj suverenoj i medjunarodno priznatoj drzavi jedini nosilac teritrorijalnog suvereniteta bude sama drzava. Mozes naci milion primjera. Moze li Ukrajinska vojska dovuci svoje tenkove i stavit ih na granicu BiH, ne moze jer napada njenu teritoriju odnosno suverenost. Moze li Francuska policija uhvatiti kriminalca koji je u Sarajevu opljackao banku, ne moze nema tamo nadleznosti .... i da dalje ne nabrajam . Shodno tome jedini nosilac drzavnog i teritorijalnog suvereniteta u BiH je drzava BiH. Ona je suverean prema vani i prema unutra.

Samo daj napisi koje su to stranke koje nazivas bosanskima, po imenu stranke ne po definiciji.
cyprus

Post by cyprus »

Tariq_rambo wrote:Ali one djeluju u Bosni, takvim apostrofiranjem pridjeva srpski izuzimas te stranke iz bosanskog bica, a to znaci ako kazes da je ona srpska automatksi nije bosanska sto u krajenjem prijevodu ima znacenje: Sve sto je bosansko nije srpsko odnosno jos preciznije sve to je bosnjacko (muslimansko) ne moze biti srpsko. Takvu BiH ne mozemo praviti.
Upravo tako. :thumbup:
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

cyprus wrote:
Tariq_rambo wrote:Ali one djeluju u Bosni, takvim apostrofiranjem pridjeva srpski izuzimas te stranke iz bosanskog bica, a to znaci ako kazes da je ona srpska automatksi nije bosanska sto u krajenjem prijevodu ima znacenje: Sve sto je bosansko nije srpsko odnosno jos preciznije sve to je bosnjacko (muslimansko) ne moze biti srpsko. Takvu BiH ne mozemo praviti.
Upravo tako. :thumbup:
Postujem tvoje misljenje ali se neslazem s tvojom konstatacijom.
Svaka stranka se deklarise njenim imenom i programom koje je ona i za sta je. Te srpske ili neke druge stranke funkcionisu na prostoru drzave BiH sto neznaci prema njihovom programu i imenu da su bosanske. Da je tako kao sto ti kazes te stranke se nebi ni nazivale njihovim orginalnim imenima nego bi sebi davali neke nadimke. Znaci, ako jednom srbinu ti kazes da je bosanac on se sasvim normalno ljuti jer smatra da nije bosanac nego srbin itd. Eh sad sto taj isti srbin je rodjen i zivi na prostoru drzave BiH za njega to neznaci da je bosanac nego srbin iz BiH. Ista stvar sa srpskim strankama one smatraju da su iz BiH posto su tu gdje jesu ali ne i da su bosanske nego da su srpske. Eto ti kao jedan jedini primjer Dodika, njegove stranke i njihovih programa. Oni smatraju da su srpske stranke iz BiH a ne bosanske i prema toj njihovoj logici oni sa njihovim imenom i programom pokusavaju napraviti prosirenu Srbiju na racun bosanaca i drzave BiH. Na kraju krajeva ova tema je i otvorena zbog toga sta je Dodik izjavio i koga on i srpske stranke zastupaju.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Milan Jelić: Niko ne može promijeniti unutrašnje uređenje BiH
Srna

11.08.2007 23:45

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milan Jelić smatra da pominjanje mogućnosti centralizacije vlasti u BiH u bilo kojem kontekstu samo otvara prostor za majorizaciju većinskih nad manjinskim narodima.

"Građani i institucije RS ne prihvataju prijedloge budućeg ustavnog uređenja koji urušavaju dejtonska rješenja i znače nastavak prenošenja nadležnosti i nekontrolisanog osnivanja nefunkcionalnih državnih institucija", rekao je Jelić.

On je naglasio da unutrašnje uređenje BiH niko spolja ne može promijeniti, niti nametnuti neki novi model.
Prema njegovim riječima, funkcionalna i efikasna država može biti samo rezultat dogovora i kompromisa institucija sistema i političkih snaga u BiH.

"BiH, da bi se stabilizovao i učvrstio ustavno-pravni poredak, mora očuvati dejtonska rješenja", izjavio je Jelić.

Predsjednik RS očekuje da će u drugoj polovini avgusta početi konsultacije političkih predstavnika RS sa predstavnicima RS u institucijama BiH u vezi s procesom ustavnih reformi.

Američki ambasador u BiH Daglas Meklheni izjavio je da BiH treba da bude jedinstvena država i da tu počinju razgovori o ustavnim promjenama.

Ovaj tip nezna dali bi piskio ili bi kakio :) ...

Cim se MZ usuti malo pocne orkestrirano trazenje podjele BIH ili bar unutrasnje preuredjenje BIH u kojem bi Jelicev entitet bio federalna jedinica i sa pravom na samoopredjeljenje.....a cim neki vazniji strani politicar u ovom slucaju Americki ambasador,izjavi da je jedinstvena BIH polazna osnova za buduce razgovore o promjeni Ustava....tad je Dejton sveto pismo i niko nemoze mijenjati unutrasnje uredjenje BIH. :)

Sta je zakljucak ovakvih izjava slicnoj ovoj od Jelica...rs-a je za velikosrpske politicare u BIH u Dejtonskom obliku je nuzno zlo...i oni rade na podjeli BIH citavo vrijeme i mijenjaju strategiju shodno direktivama iz Srbije i ponasanju MZ-e....njima se zuri..ali se boje da u tim silnim nerealnim zeljama ne naprave kakav glup otez i izgube po njih i ovo sad sto imaju...a sa druge strane da bi ostali na vlasti moraju da furaju politiku "evo samo sto nije"..da je vrijeme za odvajanje od BIH tu na vidiku..izdrzite jos malo itd...
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Zavrzlama,
da, sve je bas upravo tako kao sto pises, odlican komentar :)
Post Reply