Šta bi? Don Dučić vs. H.Musemić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koga podržavate u "okršaju" Dučića i Musemića?

Mustafu Dučića
19
16%
Husrefa Musemića
103
84%

Total votes: 122

radijator

Post by radijator »

SJEVER JE ČEMER
Nadam se da će naše komšije tu parolu i dalje da nose, jer je danas dobila puni smisao!
Cigani poput Majia, Šoka, Papeta i ostalih klošara koji se vrte tu oko Pitića, ne žele ništa dobro ni klubu ni navijačima, to je jedna ograničena, hendikepirana skupina ološa sa Alpašina i Dobrinje, klošari kojih se Sarajevo kao grad treba ogradit. Stid me kad sam vidio kakvi sve likovi, kakve su to krezave odvratne face psuju prema Zapadu, prema onoj ekipi navijača koju bi poželio svaki organizovani navijački pokret u svijetu.
Na kraju utakmice sam vidio kako murija praktično sprovodi navijače sa Zapada, udara ih i gura prema jugu gdje su ih čekali gore navedeni KLOŠARI i u suradnji sa policijom MARISALI. Govna, šljam ljudski, dabogda crkli! Na sjever više nikada neću otići, dok je god ovaj šljam prisutan. GO WEST!!
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Citaj malo, obrazuj se, nemoj da ti ja sve objasnjavam...
ramiz2

Post by ramiz2 »

i umjesto husrefa dolazi cala i onda ce opet poceti da igraju djeca iz mahale tipa cevabdzija,burekdzija i ostalih....bili, jesu i bice mahalski klub.
husrefu svaka cast
-danTe-

Post by -danTe- »

radijator wrote:SJEVER JE ČEMER
Nadam se da će naše komšije tu parolu i dalje da nose, jer je danas dobila puni smisao!
Cigani poput Majia, Šoka, Papeta i ostalih klošara koji se vrte tu oko Pitića, ne žele ništa dobro ni klubu ni navijačima, to je jedna ograničena, hendikepirana skupina ološa sa Alpašina i Dobrinje, klošari kojih se Sarajevo kao grad treba ogradit. Stid me kad sam vidio kakvi sve likovi, kakve su to krezave odvratne face psuju prema Zapadu, prema onoj ekipi navijača koju bi poželio svaki organizovani navijački pokret u svijetu.
Na kraju utakmice sam vidio kako murija praktično sprovodi navijače sa Zapada, udara ih i gura prema jugu gdje su ih čekali gore navedeni KLOŠARI i u suradnji sa policijom MARISALI. Govna, šljam ljudski, dabogda crkli! Na sjever više nikada neću otići, dok je god ovaj šljam prisutan. GO WEST!!
ma sta smo vas cekali,rastjerali su nas da bi se vi vratili kucama
striker

Post by striker »

Eto sve isto ko kod nas prije nekoliko godina.Još da vam se desi Litex(možda već Genk) i ima da tonete ko i mi 4-5 godina.
Umjesto da Željo i Sarajevo haraju ovom ligom ko Rangers i Celtic u Škotskoj mi ćemo svake šeste godine uzimati titulu i nakon toga jedan đir u Evropi nam je plafon.Jadno i žalosno. :( :(
m_myers

Post by m_myers »

and1medjed wrote:
pudlica wrote:ovo cu samo sad reci,sjever je sad postao leglo debila koji uzimaju pare od uprave pa nadalje,vidjeli su da ih zapad iz tekme u tekmu unistava i dog. sa murijom i upravom je bio da nas ubiju ko stoke sa zapada jer necemo na sjever i opet kazem nece zapad tek tako pasti
ma ne *eri
ja sam bio na sjeveru i nisu debili,vjeruj
vi ste se ko odvojili i poceli neku svoju politiku na zapadu
horde su uvijek bile na sjeveru,a to sto vi nesto tamo mislite...
Šta ti pričaš, balavac jedan, imaš lijepe uzore na tome sjeveru, braću pitiće, Ramljaka. Ovo ti piše jedan stari Hordaš koji je stao na Sjever kada su horde '88 prvi put kročile na njega, nas ravno 20 od toga od svih tih plaćenika koji su tebi uzor, slino mali, je bio samo Đine. Odakle tebi ikakav kredibilitet, upišanko da pričaš o Sjeveru. Znaš li možda ko su bili časni momci Peđa, Dado Metalac, Zoko, Kemo rahmetli ili možda Sirko?? Ne znaš, jer si kakio u pelene kada smo mi bili proglašeni jednom od najboljih grupa u bivšoj Yu. Jesi li ti možda bio u Novom Sadu kada nas je ošmekao muriji tvoj sadašnji idol krezavi Ramljak, jesu li te držali 10 sati u kavezu kao nas u Osijeku na +35, ili jesi li bio kada smo boli Grobare u sred Beograda, jesi li ikada čuo kako je prva ekipa Grobara (Čegi, Pampi, Limun, Belgija) dobila Mare na Koševu, jesu li ikada vidio San Siro ili stadion Comunale u Firenzi, a kamoli li stajao iznad transparenta Horde zla na njima. NISI; NITI ĆEŠ IKADA!!!!!!!!

E vidiš, ja to sve jesam i imam totalno pravo da ti napišem da je današnji Sjever jedno leglo plaćenika, šaljama i ološa koji su dušu prodali za 200-300 km i koji bi prodali i srce za dodatnih 50 km. Ja ti sine imam totalno pravo da kažem da stojiš na pogrešnoj tribini! Momcima sa zapada želim sve najbolje i želim im da sa snagom sa istoka riješe probleme zvane tvoje voše sa sjevera i mafije koja uništava naš klub kao karcinom. Mislim da će pare koje je FKS zaradilo od UEFE ubrzo završiti u kasama Coloseuma, jer su Don Dajdža i sestrić uplelili ruke!
Last edited by m_myers on 25/07/2007 00:38, edited 2 times in total.
radijator

Post by radijator »

and1medjed wrote:
radijator wrote:SJEVER JE ČEMER
ma sta smo vas cekali,rastjerali su nas da bi se vi vratili kucama
ko smo mi, ko ste vi ?
-danTe-

Post by -danTe- »

m_myers wrote:
ma ne *eri
horde su uvijek bile na sjeveru,a to sto vi nesto tamo mislite...[/quote]

Šta ti pričaš, balavac jedan, imaš lijepe uzore na tome sjeveru, braću pitiće, Ramljaka. Ovo ti piše jedan stari Hordaš koji je stao na Sjever kada su horde '88 prvi put kročile na njega, nas ravno 20 od toga od svih tih plaćenika koji su tebi uzor, slino mali, je bio samo Đine. Odakle tebi ikakav kredibilitet, upišanko da pričaš o Sjeveru. Znaš li možda ko su bili časni momci Peđa, Dado Metalac, Zoko, Kemo rahmetli ili možda Sirko?? Ne znaš, jer si kakio u pelene kada smo mi bili proglašeni jednom od najboljih grupa u bivšoj Yu. Jesi li ti možda bio u Novom Sadu kada nas je ošmekao muriji tvoj sadašnji idol krezavi Ramljak, jesu li te držali 10 sati u kavezu kao nas u Osijeku na +35, ili jesi li bio kada smo boli Grobare u sred Beograda, jesi li ikada čuo kako je prva ekipa Grobara (Čegi, Pampi, Limun, Belgija) dobila Mare na Koševu, jesu li ikada vidio San Siro ili stadion Comunale u Firenzi, a kamoli li stajao iznad transparenta Horde zla na njima. NISI; NITI ĆEŠ IKADA!!!!!!!!

E vidiš, ja to sve jesam i imam totalno pravo da ti napišem da je današnji Sjever jedno leglo plaćenika, šaljama i ološa koji su dušu prodali za 200-300 km i koji bi prodali i srce za dodatnih 50 km. Ja ti sine imam totalno pravo da kažem da stojiš na pogrešnoj tribini! Momcima sa zapada želim sve najbolje i želim im da sa snagom sa istoka riješe probleme zvane tvoje voše sa sjevera i mafije koja uništava naš klub kao karcinom. Mislim da će pare koje je FKS zaradilo od UEFE ubrzo završiti u kasama Coloseuma, jer su Don Dajdža i sestrić uplelili ruke![/quote]
ok,izvini ako sam te uvrijedio il slicno,jer ocito imas vise iskustva s ovakvim stvarima,al mi nije jasno sto su se oni odvojili.samo me to zanima!?
njima odjednom nadoslo i odose na zapad
to mi je glupo
nece tu zauvijek bit djine il ramljak,moglo se pricom zavrsit
to je moje misljenje
Ripicipi

Post by Ripicipi »

and1medjed wrote:
m_myers wrote:
ma ne *eri
horde su uvijek bile na sjeveru,a to sto vi nesto tamo mislite...

E vidiš, ja to sve jesam i imam totalno pravo da ti napišem da je današnji Sjever jedno leglo plaćenika, šaljama i ološa koji su dušu prodali za 200-300 km i koji bi prodali i srce za dodatnih 50 km. Ja ti sine imam totalno pravo da kažem da stojiš na pogrešnoj tribini! Momcima sa zapada želim sve najbolje i želim im da sa snagom sa istoka riješe probleme zvane tvoje voše sa sjevera i mafije koja uništava naš klub kao karcinom. Mislim da će pare koje je FKS zaradilo od UEFE ubrzo završiti u kasama Coloseuma, jer su Don Dajdža i sestrić uplelili ruke![/quote]
ok,izvini ako sam te uvrijedio il slicno,jer ocito imas vise iskustva s ovakvim stvarima,al mi nije jasno sto su se oni odvojili.samo me to zanima!?
to mi je glupo
to je moje misljenje
[/quote]

Drug, tuzno je to da pricas kako si nekoga ganjao i prijetio, a ni sam ne znas zbog cega :roll:
m_myers

Post by m_myers »

and1medjed wrote:
m_myers wrote:
to mi je glupo
to je moje misljenje[/quote]

Nisi ti mene sine uvrijedio, već vrijeđaš sam sebe kad pustiš da te na našem Svetom Sjeveru danas izrabljuje i tobom manipuliše hrpa najobičnijeg šljama, onog najgore vrste, ciganije koja bi sestru rođenu za 20 KM prodala. Kani se sine toga, jer je to vrlo prolazno, vjeruj mi, okreni se prema Zapadu i zapadnim standardima koje važe kako i na koševskom zapadu, tako i na onom Zapadu kojem svi težimo, jer da si na Zapadu možda bi i tvoje oči gledale Belgiju, što se sa Sjevera nikad neće desiti, jer je previše zamagljen od izmeta koji isparava tamo (čast svim mladim momcima koji nisu još tobe došli i kojima nije nadošlo). Kako te nije samo stid reći da si navijač Sarajeva (trebao bi ti to ponos biti), a da sa flašom i kamenom u ruci čekaš svog brata po BORDO boji koji se samo nije htio pomiriti sa kriminalom na tribinama i u klubu. Daleko si ti od navijača Sarajeva, PITARA, vjeruj mi!!!!
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Ovo sad gledaju manijaci i smiju nam se...
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Majstorinho wrote:Ovo sad gledaju manijaci i smiju nam se...
Tesko, njima je jos gore...
m_myers

Post by m_myers »

I treba da nam se smiju, mada i oni imaju svojih "pitića" (Nail&co.) Ja sam na Koševo došao na svoju prvu tekmu FKS-HSV 3:3 i od tada sam prošao i bivšu Yu i Evropu i BiH sa Sarajevom, a o Koševu neću da pričam i o hiljadama utakmica na kojima sam bio, ali mi nikada nije bilo teže nego što je večeras. Osječam se jadno i bijedno šta mi rade od moje svetinje! Neka nam se svi smiju i treba tako sve dok mi sami ne rasčistimo neke stvari!
Majstorinho

Post by Majstorinho »

m_myers wrote:
I treba da nam se smiju, mada i oni imaju svojih "pitića" (Nail&co.) Ja sam na Koševo došao na svoju prvu tekmu FKS-HSV 3:3 i od tada sam prošao i bivšu Yu i Evropu i BiH sa Sarajevom, a o Koševu neću da pričam i o hiljadama utakmica na kojima sam bio, ali mi nikada nije bilo teže nego što je večeras. Osječam se jadno i bijedno šta mi rade od moje svetinje! Neka nam se svi smiju i treba tako sve dok mi sami ne rasčistimo neke stvari!
Sta ses jarane...Nemamo srece.Al znas da se govna mogu oprat...tako ce i oni nestati.
helo

Post by helo »

Nije bitno ko šta gleda, bitno je da se prica i vodi dijalog o problemima, bilo to smješno ili žalosno drugim skupinama navijaca. Ne dešava se nama samo to to se dešavalo i Želi i Celiku,... to se mora reci šta nevalja i cega se treba kloniti!
fczeljo

Post by fczeljo »

ne smijemo se. barem ne ja.

gledam vas, vidim nas.

sve je potpuno isti scenario:
tjeranje dobrog trenera, raspada se ekipa, podjela medju navijacima... i na kraju borba za opstanak.

volio bi da se ovo sve kod vas zaustavi, ne samo radi sarajeva i fudbala (jer ce onda nas fudbal i formalno potpisat kapitulaciju), vec radi kriminalaca i papaka koji postaju glavni manageri naseg drustva.
Last edited by fczeljo on 25/07/2007 01:08, edited 1 time in total.
sl@ven

Post by sl@ven »

sorry ako je offtopic, a jeste :D

ali ti majstorinjo.... ides li ti na tribine kao navijac ili si samo ono sto se meni cini da jesi......

nemoj se uvrijedit majketi, ali svakom si postu poklopac....... :-)

mislim, svi imamo svojih mana, a ja samo pitam....

a da ne bude offtopic totalno reci cu samo da je tuzno ako se desi da musemic ode... ukopava nas tjeranje ljudi sa pozicija za koje su kvalifikovani da ih rade... :x
Majstorinho

Post by Majstorinho »

sl@ven wrote:sorry ako je offtopic, a jeste :D

ali ti majstorinjo.... ides li ti na tribine kao navijac ili si samo ono sto se meni cini da jesi......
Ja sam vise puta dobivao upalu pluca radi fc sarajeva,kad je najveca zima bila ja odem i razbolim se...a veceras nisam isao,radi tog razloga sto mi je krivo to sto rade musemicu.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Majstorinho wrote:

Ja sam vise puta dobivao upalu pluca radi fc sarajeva,kad je najveca zima bila ja odem i razbolim se...a veceras nisam isao,radi tog razloga sto mi je krivo to sto rade musemicu.
A ciji si ti?

Maijev ili Denisov?
van Basten

Post by van Basten »

dobi i ova tema svoju širinu... vala sve obuhvatiti u jednom postu... od početka... priča o stjuardesi je šuplja... u smislu da to bude razlog otkaza... to se riješi udarcem po džepu (npr 15dnevna plata), saopštenjem kluba, izvinjenjem Husrefa i kraj priče. Razlozi su mnogo dublji, a glavni je taj da Husref nedozvoljava da mu neko drugi sastavlja tim i da igra neko ko to nije zaslužio na treningu (osim Alaima, no to bi već tražilo posebnu temu). Puklo je ( a kuhalo se ranije) kod Šarabe kojeg je Dučić gurao da igra na Malti, a Husref mu nije dao prednost kraj Hadžića. Zašto Šaraba? Pa logično - on ga doveo, on ima procenat od njegovog transfera, a lakše je prodati igrača koji igra makar i loše nego neigra nikako.
Zato se spominje Ćala kao novi trener - mahalska marioneta kojem će u prvih 11 biti 5 igrača koji se prezivaju Janjoš, Kapetanović i Ferhatović ( e moj Hase, da si ovdje sada), neizbježni Alaim na golu, a ostalih 5 će mu izdiktirati Dučić.
Sve to rezultira polarizacijom ionako polarizovanih navijača i onda nastaje frka. Ova tema imaće smisla ako bar jedan momak od tih junačina što zaganjaše svoje navijačke kolege kao da su Grobari ili Delije pogleda drugim očima i kaže - ma jebo Maija i njegovu šuplju. Evo recimo ovaj medvjed mi djeluje kao potencijalno dobar kandidat za to. Jer ta već spomenuta garnitura voli bordo bodu koliko i ja srpski dinar. Njima je bitna samo lova i za par stoja mjesečno praviće frku i usmjeravati navijače kako im onaj što im plaća to kaže. Dvije crtice - jedna je vezana za KK Bosna - prva ozbiljna goodyear sezona, raja naložena, dvorana puna, bliži se gostovanje Partizana, karte kao planule za dva sata, a isti dan Mai i Kimun stoje na platou Skenderije sa buntovima i buntovima karata i prodaju ih po 15KM (aferim Dino).
Druga, direktno vezana za FK Sarajevo i ujedno odgovor medvjedu - zašto su ti momci otišli na zapad. Dugogodišnja praksa odlazaka organizovanih na gostovanje uključivala je 5-10KM za bus, u ovisnosti o interesovanju raje, a na većinu stadiona si imao besplatan ulaz kao dogovor uprava klubova o reciprocitetu ( mi njima dali jug velikodušno, što su od vansarajevskih klubova u ozbiljnijem broju koristili samo navijači Veleža). Uglavnom, prošle sezone je eskalirao i novi vid poreza, harač šta li... stanu Mai i njegovi ispred kapije stadiona domaćina namjenjene za nas i naplaćuju još po 5km fol za kartu koju niko nije ni vidio (logično kad ih nije ni bilo) a oni to u svoj džep. Vrtili su oni i veću lovu, ali eto samo nabrzinu ova dva primjera. Raji to dosadilo, i fino se odvojila na drugu tribinu.
Helem, sutrašnji dan bi nam mogao u mnogome odrediti tok sezone (bojim se i na duži vremenski period), al me je strah da će ova sezona zaista biti jaaaaaaakkkkooooo duga.
Za kraj - Bez obzira na sve, bio neko za Husrefa ili Dučića, sa svom ovom frkom se moglo i pričekati malo a ne praviti klimu haosa pred najvažniji naš dvomeč u zadnjoj deceniji. Ni Capello ne bi mogao uigrati ekipu na svoj način za 7 dana.
limah

Post by limah »

TGSTK wrote:kao trenera ga cijenim i postujem i mislim da je on najvise napravio za ovaj klub i da je jedan od najzasluznijih za osvajanje titule, nista mu se nemoze osporiti kada je fudbal u pitanju, al njegovo ponasanje i njigova psiha su presle sve granice, vjerujem da mnogi od vas neznaju situaciju u avionu koja se desila izmedju husrefa, stuardese i kapetana aviona. psovat majke vrijedat sve redom uposlenike kompanije koja im je za bjednih 3000km omogucila let do malte i nazad ( inace charter jedan kosta 21.000km). stvarno je za svaku sramotu, igraci su se zgrazavali i uprava kluba, a niko se nije udostojio da se izvine javno posadi aviona pogotovu stuardesi koja je najgore prosla fizicki je nasrnuo na nju ogurnuvsi je s vrata da bi usao u pilotsku kabinu, pa znate ljudi sta se desilo ulaskom u plotsku kabinu 11.09. ko je ON (citaj husref ) da ulazi u kabinu, sramota me, ja sam vaterni navijac sarajeva i kao sto rekoh na pocetku cijenim husrefa kao trenera, cak i mislim da je najbolji dosad sto ga je sarajevo imalo u zadnje vrijeme, al njegovo ponasanje se nemoze i nesmije onako tolerisati. Ili ga debelo novcano kazniti ili mu uruciti otkaz. Toliko od mene
carter let je kostao 55.000KM ako te ko priupita. znaci, prije nego napises bilo kakvu informaciju, provjeri kod nekog drugog sem agenture
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Nosferatu wrote:
Majstorinho wrote:

A ciji si ti?

Maijev ili Denisov?
Ja idem na istok.Volim taj klub.Na istok idu pravi pitari.Ciji sam...Hm...Na sjever nisam odavno otisao radi tog lopova...
dakcu

Post by dakcu »

ma sta zalosno
trebali smo ih prebit da se vise niko ne pojavi na kosevu
i ne znam koga je policija cuvala dok je izlazio...
E moj klocu :lol:

Šta se desilo poslije utakmice?

Desio se napad policije na navijače koji su stajali u kopu na zapadu. Da li ste primjetili, svi vi koji ste bili na utakmici, da se pred kraj utakmice između kopa na zapadu i ostatka publike postavio manji kordon policije? Sve izlaze s naše lijeve strane su zaključali. Nikome nije bilo dopušteno da prođe njihovu liniju dok se stadion ne isprazni. Kad su svi gledaoci napustili stadion, otključali su nam prva vrata s naše desne strane i rekli nam da izađemo napolje. Tada je i postalo jasno zašto izlazimo zadnji, nisu željeli svjedoke. Krenuli smo na vrata, a onda u trenutku kada je prvi momak prošao kroz kapiju - niz stepenice se na nas sručila interventna policija pod punom opremom. Valjda se zovu interventna, mada je popularniji naziv kod nas – specijalci. Krenulo ih je dole onoliko koliko je moglo da se raširi po stepenicama, raspoređenih u nekoliko redova. Par momaka je dobilo pendrek u glavu. Napominjem to da znate da nisu birali dio tijela u koji udaraju. Išli su da povrijede. U tom prvom njihovom naletu vidio sam da je pao i jedan policijac, ali smo više batina dobili mi. Pažnja nam je bila okrenuta na skroz drugu stranu, znate već koju, da jednostavno nismo bili spremni, niti smo mogli da očekujemo napad policije. U stvari, bili smo naivni.
Sreća pa u onako skučenom prostoru nije došlo do većeg stampeda, odnosno da nisu nastavili napad nego su stali na kapiju, jer bi posljedice sigurno bile veće. Garantujem da bi bilo pregaženih. Čim su zaustavili napad, zatvorili su kapiju i pregrupisali se ispred kapije. Trajalo je nekih tridesetak sekundi režanje i lupanje pendrecima po kapiji, valjda u cilju stvaranja panike ili zastrašivanja. Poslije toga su napravili špalir tako da kad izlazite morate proći između njih. Prilikom prolaska, neću reći da je svaki, ali svaki drugi momak je dobio pendrek preko leđa, nogu ili nekog drugog dijela tijela. Oni koji su prošli bez pendreka, dobili su uvrede, prijetnje i trzanje. Par momaka koji su pružili otpor grubo su privedeni. Grubo znači da vas nekoliko policajaca vuče po betonu i udara usput. Ako ste mislili da je to kraj, gadno ste se prevarili kao i mi.

Izlazili smo i skupljali se na platou ispred zapada, otprilike iznad ulaza u svečanu ložu. Sa tri strane smo bili okruženi policijom, a iza nas je bila Betanija. Kad su svi momci izašli napolje, umjesto da nas puste da idemo, kako smo očekivali, krenuo je novi juriš policije, ovaj put puno gore nego na početku. Valjda su imali prostora da se razmašu. Bilo je otpora s naše strane, ali objektivno protiv onako raspoređene, opremljene i brojne murije nije bilo nikakve šanse. Sijevali su pendreci sa svih strana i opet se nije biralo koga i kako se udara. U toj grupi je bilo i maloljetnika, pa čak i poneka djevojka. Potiskivali su nas prema betaniji, nije bilo drugog riješenja osim skočiti u žbunje i povlačiti se preko livade. Razbili su nas u nekoliko grupica, tako da smo bili lak plijen za bilo koga. Koliko ja znam samo jedan momak je nastradao od ovih drugih, jer je u bijegu od murije uletio njima u zagrljaj bez ostale raje koja je bila razbijena po betaniji.

Za sada znam da je jedan momak slomio nogu i da ima dosta povrijeđenih koji su se javili na CUM. Koliko tačno ljudi je povrijeđeno i kakve su vrste ostale povrede pretpostavljam da nećemo znati prije sutra.

Zašto, kako, po čijem nalogu i šta je sve prethodilo ovom iživljavanju ne želim još da pišem dok se glave malo ne ohlade. Ova priča nije počela večeras.
Rottweiler

Post by Rottweiler »

Problem o kojem se ovdje ovako lijepo diskutuje, problem koji je ujedinio (bar na forumu) manijake i pitare se nemoze rijesiti u maticnom klubu. Preblem lezi u Ferhadiji u NS to je leglo zmija mozemo mi pobiti danasnje poskoke u nasim klubovima ali ce leglo ponovo da izlegne nove poskoke koji ce da nam uskacu u nase svete hramove fudbala (Grbavicu, Kosevo, Bilino Polje itd...). Jedino rjesenje ovog problema jeste rusenje NS cjele uprave, predsjednistva ma kompletne ustanove. To je ona stvar o kojoj BHF bruji vec dugo vremena, ali izostvimo sad njih jer znam da vas je dosta negativno nastrojeno na BHF.. Zato.
Navijaci i ljubitelji svih boja ujedinimo se protiv NS
b4k3

Post by b4k3 »

Prije svega da kazem da sam clan BHF-a, nijednoj navijackoj skupini u BiH ne pripadam, niti cu ikada, a simpatizer sam Zelje. Ovo sto se radi u FK Sarajevu, nedolikuje situaciji i trudu koji je nesebicno ulozio Husref Musemic a sve to pred tekmu sa Genkom. Drugo. Zgrozavam se, muka mi je, prvo od svih podjela u BiH, a pogotovo od podjela ljudi koji zive za isti klub, nose iste boje. Zgrozavam se od napada jednih na druge, od placenika na tribinama, od maloumnih osoba koji vide samo sebe u svemu.

Najvise me pogadja prica lika par postova iznad, koji opisuje represiju nad navijacima, a sve to od neizivljenih specijalaca sarajevskog kantona, sa kojima je i BHF imao sukob na Kosevu kad je mlada repka igrala baraz. Bez razloga ikakvog, po nalogu nekog odozgo, su upali pred kraj tekme na tribinu i lupali sve i svakog ko je imao dux BHF. Par dana kasnije u Zenici isti scenario, pred kraj tekme grupisanje i lupanje raje. DOKLE???

Koliko god bilo nesuglasica izmedju BHF-a i nekih domacih navijackih grupa, koje je mozda provocirao bas taj Mai, a po nalogu Muniba, jer su ipak Horde brojnije od Skripara, i njihovo misljenje o savezu se ne pika koliko od Hordi ili Manijaka ili Robijasha. Zato, ujedinimo se protiv govana i istrijebimo profitere, kako iz saveza tako i iz maticnih vam klubova. Statut koji je trebao do juce biti usvojen i primijenjen, jos uvijek to nije, a Milan Jelic i dalje skida sa dnevnog reda tu tacku. Ujedinimo se za dobrobit BH fudbala.

Sportski pozdrav.....ACAB
Post Reply