jel' ono bi mesa... sto rece... ne valja ni haljina kad se krpi a kamoli ljubav...anais_nin wrote:sto krpit poderano kad mozes naci novo i jos uz to obicno boljedanas wrote:ne poznajem nijedan, ali poznajem kamaru onih koji su prosli ono sto sam gore opisala...lamija_SA wrote:koliko ustvari poznajete parova koji su nakon prekida (ozbiljnog prekida) i pomirenja ostvarili "novu" vezu, bolju nego ikad prije? to je mitska prica!
Kad pukne veza-plan "B"
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- danas
- anais_nin
ko god da je ta mu je zlatnadanas wrote:jel' ono bi mesa... sto rece... ne valja ni haljina kad se krpi a kamoli ljubav...anais_nin wrote:sto krpit poderano kad mozes naci novo i jos uz to obicno boljedanas wrote: ne poznajem nijedan, ali poznajem kamaru onih koji su prosli ono sto sam gore opisala...
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
a najvise mi ide na nerve to sto mi se cini da je sad trend tako nesto krpiti, podgrijavati mrtvace, ono kao nakon svega zoves bivsu/bivseg, nakon iscrpljene i s*ebane veze i ono... eto sad ce oni ponovo...anais_nin wrote:ko god da je ta mu je zlatnadanas wrote:jel' ono bi mesa... sto rece... ne valja ni haljina kad se krpi a kamoli ljubav...anais_nin wrote: sto krpit poderano kad mozes naci novo i jos uz to obicno bolje![]()
- danas
ne bilo mi lijeno, pa nadjoh...anais_nin wrote:ko god da je ta mu je zlatnadanas wrote:jel' ono bi mesa... sto rece... ne valja ni haljina kad se krpi a kamoli ljubav...anais_nin wrote: sto krpit poderano kad mozes naci novo i jos uz to obicno bolje![]()
Ali ona je još ludja od mene. Voljecemo se, rekla je ozbiljno, a to je mnogo, to je sve. Ništa mi drugo ne treba.
Našalio sam se da ce nam u pocetku sigurno biti lijepo, a poslije, kad joj dosadim, snalazicemo se kako znamo, osvjezavacemo našu ljubav, kao stari Dzezar, koji se tri puta rastajao i ponovo vjencavao sa svojom zenom.
– Bez potrebe je mucio i sebe i nju - pobunila se Tijana. - Trebalo je da nadje zenu s kojom se nece nikada rastati. Ili da zivi sam. Ni haljinu ne valja krpiti, a kamoli ljubav. Bolje je otici.
– Ti bi otišla?
– Otišla bih.
– Zato što me ne voliš?
– Zato što te volim.
- gol-man
Ehh, ja sam sa svojom bio(vec) 30 mjeseci, jednom nakon godinu prekinuli jer joj kao stara bila protiv mene...Pomirili se ali uvijek trazila neke sitnice da se ljuti na mene , ja se nikad nisam naljutio na nju, prelazio preko nekih stvari koje su me zivcirale, ali se ljutio nisam.Poceli pricati i da zajedno zivimo ,i sad se ponovo naljutila i prekinula, kaze ne moze vise trpjet jer je zivciram. Meni stalo do nje i ne znam sta cu.A ona ima jednu prijateljicu koja mene bas i ne voli jer nema nikakvu drugu raju... 
- anais_nin
a primjetim to jako puno oko sebe....ne neminovno krpljenje, ali zelju za istim....ono kad neko dugo ne moze da nadje nekog ko mu izgleda bolji najednom se ponovo pise istorija ali s ispravkama i idealizira ono u proslosti, samo se ignorisu problemi koji su doveli do raskidadawn_upon_dawn wrote: a najvise mi ide na nerve to sto mi se cini da je sad trend tako nesto krpiti, podgrijavati mrtvace, ono kao nakon svega zoves bivsu/bivseg, nakon iscrpljene i s*ebane veze i ono... eto sad ce oni ponovo...nikad me nije prestalo nervirati. uglavnom zato sto nema veze zive sa ljubavlju, nego sa navikom, kukaviclukom i dosadom, a ponekad i strahom.
postoje odredjene situacije u kojima zivot razdvoji pa ako je prava ljubav ljudi se ponovo nadju....ali krpljenje zato sto nista bolje nije naletilo je nesto sto planiram izbjegavati za zivu glavu
-
La_Forge
evo da se i ja upišem...
čitam ove postove i nalazim se u obje opcije...
već sam prije neke dvije godine ovdje imao dobro posjećenu temu vezanu za moje probleme sa voljenom...
ukratko, upoznali smo se 2000 i od tada smo zajedno, s par svađa i jednim raskidom od mjesec dana... uvijek smo bili "tu negdje" jedno drugome i na kraju se mirili...
večeras je ona raskinula... jer ja nisam imao muda... da i jesam znam da bih je za dva dana negdje uganjao i dao sve od sebe da vratim staru ploču...
plakala je i ljubila me, rekla da me voli i da zna koliko ja nju volim...
pitao sam šta hoće od mene, šta da napravim pa da bude zadovoljna.. (i vidio sam da to očito već neko vrijeme nije....)
kaže mi da ja ne mogu ništa više dati, da će sutra ona zbog mene nastaviti praviti iste greške zbog kojih je i došlo do raskida...
(razlog je bila moja pretjerana ljubomora koje sam bio i ostao svjestan ali nikada nisam uspio iskorijeniti... moj manjak samopouzdanja koji je opravdano nju doveo u situacije da bira ili mene ili svoju slobodu... nisu njeni zahtjevi bili pretjerani, moji su bili astronomski...)
i zato ova "pustio sam je jer je volim..."
hoću da bude sretna i u potpunosti zadovoljna, da živi ispunjeno.. ako joj ja to ne mogu priuštiti naći će nekoga ko može...
sada, nakon 7 godina osjećam toliku prazninu... postavio sam i fokusirao vezu toliko u prvi plan... da nikada ne bih istinski pomislio da više nećemo biti par...
znam da ljudi umiru svaki dan, da ima sto i jedna gora sudbina...
mene večeras to i ne interesuje previše, ova moja mi je bitna.
trudim se da izbjegnem patetiku ... ali teško, dočekat ću jutro na nekoj klupi u Vilsonovom razmišljajući o toj prošlosti koju većina iskusnih forumaša ovdje opasno izbjegava...
(svjestan sam i sam da smo i prije našli put nazad jedno do drugog ali ovaj put mislim iskreno da nećemo... jubilarna 100 patetična tema ali opet, situacija daje pladan materijal ...)
već sam prije neke dvije godine ovdje imao dobro posjećenu temu vezanu za moje probleme sa voljenom...
ukratko, upoznali smo se 2000 i od tada smo zajedno, s par svađa i jednim raskidom od mjesec dana... uvijek smo bili "tu negdje" jedno drugome i na kraju se mirili...
večeras je ona raskinula... jer ja nisam imao muda... da i jesam znam da bih je za dva dana negdje uganjao i dao sve od sebe da vratim staru ploču...
pitao sam šta hoće od mene, šta da napravim pa da bude zadovoljna.. (i vidio sam da to očito već neko vrijeme nije....)
kaže mi da ja ne mogu ništa više dati, da će sutra ona zbog mene nastaviti praviti iste greške zbog kojih je i došlo do raskida...
(razlog je bila moja pretjerana ljubomora koje sam bio i ostao svjestan ali nikada nisam uspio iskorijeniti... moj manjak samopouzdanja koji je opravdano nju doveo u situacije da bira ili mene ili svoju slobodu... nisu njeni zahtjevi bili pretjerani, moji su bili astronomski...)
hoću da bude sretna i u potpunosti zadovoljna, da živi ispunjeno.. ako joj ja to ne mogu priuštiti naći će nekoga ko može...
sada, nakon 7 godina osjećam toliku prazninu... postavio sam i fokusirao vezu toliko u prvi plan... da nikada ne bih istinski pomislio da više nećemo biti par...
trudim se da izbjegnem patetiku ... ali teško, dočekat ću jutro na nekoj klupi u Vilsonovom razmišljajući o toj prošlosti koju većina iskusnih forumaša ovdje opasno izbjegava...
(svjestan sam i sam da smo i prije našli put nazad jedno do drugog ali ovaj put mislim iskreno da nećemo... jubilarna 100 patetična tema ali opet, situacija daje pladan materijal ...)
-
Eshek
@La Forge:
Dobro si rek'a, to ti je malo patetično. Bolje idi na benzinsku, kupi kanister benzina i pravac joj pred kuću...dalje sve ovisi od tvog kraktera, tj. hoces li paliti sebe, ili nju
Sad bez zajebancije. Idi ti na Vils i odsjedi svoju smjenu, odradi to par dana, a onda se malo vise posveti poslu, radu ili cime se god vec bavis.
I rastabiri malo stvari u glavi. Da li stvarno hoces vezu s nekim, ko ti govori da joj ides na zivce? Ako vec zelis nesto napraviti sa njom, nemoj to sebi dozvoljavati, jer sebi stvaras psihoticnu vezu u kojoj ga neko uvijek pushi.
Ohani malo sa ljubomorom, nece ti niko ukrasti knjigu. Ako mislis da ti imas razloga da budes ljubomoran, a nisi kriv, pa goni je onda u 3 vrazje matere, ne zna cijeniti sta ima i šta će ti takva? Ako nemas razloga, a ipak jesi ljubomoran, idi se ti u 3PM, idi u Saudiju, pa je drzi na uzici, ako ti je ceif da zivot gradis sa takvom osobom.
Pravi mali zacarani krug:
njoj ti opalis po zivcima, pa se onda pocnes vaditi i izvinjavati iako nemas pojma o cemu se radi, i time postignes kontraefekat...ona tek onda popizdi jer vidi da nemas definisanog stava i postaje jos vise frustrirana, ti tek onda pokunjis, i tako to dalje ide u krug...
Prvo moras valjati sebi, da bi mogao valjati drugima...
Dobro si rek'a, to ti je malo patetično. Bolje idi na benzinsku, kupi kanister benzina i pravac joj pred kuću...dalje sve ovisi od tvog kraktera, tj. hoces li paliti sebe, ili nju
Sad bez zajebancije. Idi ti na Vils i odsjedi svoju smjenu, odradi to par dana, a onda se malo vise posveti poslu, radu ili cime se god vec bavis.
I rastabiri malo stvari u glavi. Da li stvarno hoces vezu s nekim, ko ti govori da joj ides na zivce? Ako vec zelis nesto napraviti sa njom, nemoj to sebi dozvoljavati, jer sebi stvaras psihoticnu vezu u kojoj ga neko uvijek pushi.
Ohani malo sa ljubomorom, nece ti niko ukrasti knjigu. Ako mislis da ti imas razloga da budes ljubomoran, a nisi kriv, pa goni je onda u 3 vrazje matere, ne zna cijeniti sta ima i šta će ti takva? Ako nemas razloga, a ipak jesi ljubomoran, idi se ti u 3PM, idi u Saudiju, pa je drzi na uzici, ako ti je ceif da zivot gradis sa takvom osobom.
Pravi mali zacarani krug:
njoj ti opalis po zivcima, pa se onda pocnes vaditi i izvinjavati iako nemas pojma o cemu se radi, i time postignes kontraefekat...ona tek onda popizdi jer vidi da nemas definisanog stava i postaje jos vise frustrirana, ti tek onda pokunjis, i tako to dalje ide u krug...
Prvo moras valjati sebi, da bi mogao valjati drugima...
-
pinkzelena
Kod mene se svaka veza koja se okoncala,okoncala zauvijek,a iz iskustva nekih prijateljica,a i prijatelja sam dosad primjetila da je to na jedan nacin patnja i da se tesko veza moze unormaliti nakon prekida, kad dodje pomirenje.
Uvijek neko spomene razloge zbog kojih je doslo do prekida,sto dovede do nove rasprave..
A pauza dok traje raskid malo ucini svoje,pa strasti splasnu i jednostavno uvijek ostane ta "mrlja".Par veza parova,koje poznajem,koji su raskidali,pa se mirili je na kraju zavrsila skroz.Primjera radi,ako je ona ostavila njega,jer je imao neke navike,koje joj se nisu svidjale,il je bio prgave naravi..sta ti ja znam..kad bi se pomirili,on bi 7 dana bio kao "drugaciji",poslije sve isto.
Isto vrijedi kad je obrnuto..i onda jednostavno..nisu se mogli sporazumjeti,a pomirenje je bilo uzaludno.
Ne mora da znaci da je kod svakog to tako,neko je rekao da mu je bolje bilo nakon sto se pomirio s djevojkom...da,desava se i to,a licno smatram da mora postojati jaka "veza" izmedju dvoje ljudi i jaka osjecanja,ljubav da bi sve islo uzlaznom putanjom,nakon sto se desi prekid,pa pomirenje.
U svakom slucaju sretno svakome ko ima s ovim briga:)..
Uvijek neko spomene razloge zbog kojih je doslo do prekida,sto dovede do nove rasprave..
A pauza dok traje raskid malo ucini svoje,pa strasti splasnu i jednostavno uvijek ostane ta "mrlja".Par veza parova,koje poznajem,koji su raskidali,pa se mirili je na kraju zavrsila skroz.Primjera radi,ako je ona ostavila njega,jer je imao neke navike,koje joj se nisu svidjale,il je bio prgave naravi..sta ti ja znam..kad bi se pomirili,on bi 7 dana bio kao "drugaciji",poslije sve isto.
Isto vrijedi kad je obrnuto..i onda jednostavno..nisu se mogli sporazumjeti,a pomirenje je bilo uzaludno.
Ne mora da znaci da je kod svakog to tako,neko je rekao da mu je bolje bilo nakon sto se pomirio s djevojkom...da,desava se i to,a licno smatram da mora postojati jaka "veza" izmedju dvoje ljudi i jaka osjecanja,ljubav da bi sve islo uzlaznom putanjom,nakon sto se desi prekid,pa pomirenje.
U svakom slucaju sretno svakome ko ima s ovim briga:)..
-
pinkzelena
La_Forge wrote:evo da se i ja upišem...
Ja ti se divim kako si uspio sve to tako racionalno postaviti stvari..i kako nisi sebican.
Zaista je malo ljudi,koji u takvim situacijama ne misle samo na sebe i na to kako ce njima biti tesko.
Necu reci da pretpostavljam,nego da ZNAM da ti je tesko,iako si jos uvijek u jednom shoku kad vjerovatno ne osjecas nista,trenutno..ali teski su dani,koji dolaze poslije..
Istina je sve to da ljudi umiru,da se svakakve gore tragedije desavaju svakodnevno,istina je i da se brakovi zavrse nakon 30 godina,pa ljudi prezive..a i istina je da se ustvari covjek samo tjesi na taj nacin,kad razmislja o tudjim sjebovima,da bi se njemu njegov cinio "manjim".
Tvoja me prica dirnula i sto si to podijelio sa ostatkom foruma,vjerujem da ces ovdje cuti slicne sudbine,pa ce ti to olaksati.
Nikad ne znas..moguce da se pomiris.. mislim u principu bi trebali 99%..jer duge veze ne pucaju bas tako..ali tebi svaka cast sto si svoju ljubav pokazao tako sto si bar priznao da se ne mozes promijeniti i sto si je "pustio".
-
La_Forge
@Eshek: super post, mislim da si idealno sročio stvari, iskustvo valjda ...
vođen naslovom teme mene interesuju iskustva ljudi nakon prekida...ž
ja se ipak dosta razlikujem od većine ovdje, imao sam jako dugu vezu, njoj sam bio totalno i apsolutno vjeran, imali smo super odnos koji je na kraju prerastao u prijateljstvo...
sada nakon toliko vremena gubim bitnu osobu u životu, partnera, ljubav, prijatelja, toliko toga u jednom...
možda i jest prerano govoriti o svemu ovome ... ali mi ne izlazi iz glave...
nisam nizašta, kutija cigara i kafa, nit jedem nit spavam, poso trpi...
elem, u jami sam nekoj ... i sviđa mi se ... očito
ja se ipak dosta razlikujem od većine ovdje, imao sam jako dugu vezu, njoj sam bio totalno i apsolutno vjeran, imali smo super odnos koji je na kraju prerastao u prijateljstvo...
sada nakon toliko vremena gubim bitnu osobu u životu, partnera, ljubav, prijatelja, toliko toga u jednom...
-
pinkzelena
La_Forge wrote:@Eshek: super post, mislim da si idealno sročio stvari, iskustvo valjda ...
Ti od svega gubis partnericu (djevojku)..ona i dalje ostaje bitna osoba u tvom zivotu,prijatelj,toliko toga u jednom,ali pitanje je koliko si ti spreman da ona ostane samo to.
Nakon duge veze..po meni je jedan od nacina da lakse to prihvatis i donekle prebolis da se udaljis od te osobe,ma koliko ti i to tesko padalo.
Bolje to,nego vidjati se.. a znati da vise nema "vas".
Imala sam vec ranije dugu vezu i nakon prekida sam se ponasala isto kao i ti kako si ono opisao..niti sam jela,niti sam spavala,udaljila sam se neko vrijeme od prijatelja,sama sam tu krizu prosla,jer mi zaista nista nije moglo pomoci,dok sama nisam shvatila da je tako najbolje bilo.
Izbjegavala sam svaki kontakt s tim bivsim momkom,mjesta na kojima bismo se vidjali..jer jednostavno nisam bila spremna,a niti sam spremna bila na prijateljstvo..iako mi je bio uz partnera i prijatelj i sve drugo.
Oporavila sam se..kad sam shvatila da jos uvijek covjek moze dozivjeti svakakva iznenadjenja,da nije meni najgore,da ima gorih sudbina,a i jer sam se iznenada zaljubila..pronasla osobu svog zivota,s kojom sam i dan danas.
I ovim hocu da ti kazem,da je moje iskustvo bilo izuzetno bolno i da sam bila u istoj takvoj "jami" kao ti danas..ali sam poslije bila sretna sto mi se sve to tako izdesavalo,jer da nije..danas ne bih bila ovako sretna.
Dugo godina provesti s nekim jeste nesto veliko..ali ne mora nuzno znaciti da za tebe ipak ne postoji djevojka koja ti je sudjena,bez obzira koliko ti to sad cudno bilo.
Znam momka,koji je bio 6 godina sa djevojkom..s kojom je prekinuo,ili ona s njim taj detalj ne znam..nakon 3 mjeseca je upoznao svoju danasnju suprugu.Zabavljali su se u vrh glave 2-3 mjeseca.
Nego,ta ce te gorcina koju osjecas u stomaku..proci,ali ti ne trebas da doprinosis svemu tome i da stetis sam sebi jos vise.
Samo hrabro!
Last edited by pinkzelena on 30/08/2007 13:01, edited 1 time in total.
-
La_Forge
... ne znam, trenutno nisam uopšte u stanju da se izvučem iz prošlosti...
mislim samo o nama, gledam neke slike i klipove s mora, tumaram ko lud po gradu... i ne izbjegavam mjesta gdje bih je mogao vidjeti, već ih tražim, sam sebi otežavam i svjestan sam toga...
imam osjećaj da bih je totalno iznevjerio kada se ne bih tako ponašao... iznevjerio u stvari nešto čega više nema uopšte...
pa normalnoj osobi je dovoljno da ti partner kaže "pustila sam te, pusti i ti mene i lakše će ti biti .."
nemam više ni trun inata pa da me i takva izjava pogodi, da me naljuti...
vrtim se u krug i sebe krivim za sve što nije valjalo...
što kaže kolega, fali mi još samo kanister da kompletiram tragikomediju
mislim samo o nama, gledam neke slike i klipove s mora, tumaram ko lud po gradu... i ne izbjegavam mjesta gdje bih je mogao vidjeti, već ih tražim, sam sebi otežavam i svjestan sam toga...
imam osjećaj da bih je totalno iznevjerio kada se ne bih tako ponašao... iznevjerio u stvari nešto čega više nema uopšte...
pa normalnoj osobi je dovoljno da ti partner kaže "pustila sam te, pusti i ti mene i lakše će ti biti .."
-
pinkzelena
La_Forge wrote:... ne znam, trenutno nisam uopšte u stanju da se izvučem iz prošlosti...
La_Forge,imaš PP od mene.
- StLouis
kod mene puca na sve strane i skoro smo na vrhuncu nakon 4 i pol godine. boli, zao mi je sto je ovako ispalo, i zaista je iscrpljujuce i uzima previse energije, ali kada razmislim razboritije; zasto prolaziti kroz vratlomije, nervirati se, kada je svijet velik...najgore je kada dvoje znaju da ce kad-tad puci i da to sto trenutno imaju nije odrzivo, a neki vrag ih veze i jos vise zagorcava situaciju. najteze je prekinuti prvi(sto je u mom slucaju neminovan vrhunac) i imati taj osjecaj krivnje; mozda nisam trebao ovo uraditi, zasto sam ja prvi povukao obarac...??
sve u svemu, oni hrabri ce krenuti nekim novim putem koji ce naizgled a mozda i zadugo biti trnovit, a oni slabiji/emotivniji ce trpiti sve i svasta 'u ime ljubavi' - e jebem je i ljubav ako je bas toliko bolna
treba nauciti ne biti sebican, a pritom misliti na sebe, jer kako u bilom kojem aspektu zivota pa tako i u ljubavi samo najjaci ostaju "zdravog razuma."
sve u svemu, oni hrabri ce krenuti nekim novim putem koji ce naizgled a mozda i zadugo biti trnovit, a oni slabiji/emotivniji ce trpiti sve i svasta 'u ime ljubavi' - e jebem je i ljubav ako je bas toliko bolna
treba nauciti ne biti sebican, a pritom misliti na sebe, jer kako u bilom kojem aspektu zivota pa tako i u ljubavi samo najjaci ostaju "zdravog razuma."
- Neelix
grijesis drug sto gledas te slike klipove klince palce...evo mjesec i po otprilike kako je mene ostavila nakon 3 godine veze...tek neki dan sam se osilio i pobrisao sve slike...evo prodje 6ti dan kako joj se ne javljam...sreca pa nije iz Sa, tako da se ne bojim hocul je sresti negdje...
bjezi od nje sto dalje, bice ti lakse. ja bih volio da nadjem razlog zbog koje je mogu mrziti, lakse bi mi bilo 10 puta...ne znam kako je kod tebe, pokusaj...to pomaze uvijek
i da, budi malo sebican
bjezi od nje sto dalje, bice ti lakse. ja bih volio da nadjem razlog zbog koje je mogu mrziti, lakse bi mi bilo 10 puta...ne znam kako je kod tebe, pokusaj...to pomaze uvijek
i da, budi malo sebican
- danas
nemoj je mrziti niti izmisljati razloge da je mrzis... kad te sve to prodje, i kad budes u stanju sagledati sa vremenske i ostale distance, shvatices da ti je ucinila ogromnu uslugu... jer nema nista gore nego zavlaciti nekoga i ostajati skupa ako ga vise ne volis -- iz navike, iz kukavicluka, 'reda radi', ma iz ko zna kojeg pogresnog razloga koji nema nikakve veze sa ljubavlju...Neelix wrote:
shvatam ja da tebe to sada pece i boli, da te gusi u grudima, da bi iz svoje koze... ali shvatices da je to sto je ona ucinila posteno i hrabro i da te je -- kad se sve sabere i oduzme -- postovala i cijenila jer se prema tebi ljudski ponijela...
- lady midnight
sreca pa ima potkoshuljaSaian wrote:Eki ovdje ozbiljne shivachko-shnajderske diskusije, tri put mjeri jednom sijeci, svaka krpa nadje zakrpu, a sretan chovjek nema koshulju![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
pinkzelena
Eto šta biva od teme,u koju se ljudi uzdaju da će neko imati razumijevanja za njih i ako ništa ostaviti komentar,koji će im biti od koristi..dok prolaze kroz teške trenutke
.
Al gori su oni,jer očekuju da se ipak neće pojaviti neko ko će jedva dočekati da zachata temu sa gaćama i potkošuljama
aferim
Al gori su oni,jer očekuju da se ipak neće pojaviti neko ko će jedva dočekati da zachata temu sa gaćama i potkošuljama
aferim