Kad pukne veza-plan "B"

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

striker

#1 Kad pukne veza-plan "B"

Post by striker »

cime se oporavaljate i sta vam pomaze da prebolite?

sexom, alkoholom, sportskim aktivnosti, ne ukljucujuci sex, citanjem, izlazeci
?

da cujemo
Potaknut temom "kad pukne veza" otvaram novu na kojoj možete napisati šta da se uradi ako želite vezu obnoviti?
Možda vrijedi pokušati ponovo... prošlo je veremena... razmislili ste,kajete se...
Šta onda raditi? :)
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

zavisi ko je prekinuo vezu...

ako si ti, onda... ima uvijek onaj rizik da padnes "s Marsa" toj osobi u zivot.. ono njoj/njemu krenulo, prebolio/la te... i bezze onda bas ispadnes... lame :D

hm, a ako si ostavljen... ne znam, nisam nikada ostavila nekoga i kasnije ponovo zeljela biti s njim....
striker

Post by striker »

dawn_upon_dawn wrote:zavisi ko je prekinuo vezu...

ako si ti, onda... ima uvijek onaj rizik da padnes "s Marsa" toj osobi u zivot.. ono njoj/njemu krenulo, prebolio/la te... i bezze onda bas ispadnes... lame :D

hm, a ako si ostavljen... ne znam, nisam nikada ostavila nekoga i kasnije ponovo zeljela biti s njim....
Ma dešavaju se pomirenja vrlo često.
Sjećam se u ratu da sam se zabavljao sa djevojkom oko 3 godine.5-6 puta smo prekidali vezu i "mirili se" :D
Posvađamo se nešto...ja odem na liniju... kad se vratim imam tri dana slobodno i šta ću naći za tri dana,ja opet k njoj :D :lol:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

eis, ne mislim ne te svadje :D

ja kontam ti mislis na pravo "puknuce" veze...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ja sam imao vezu od 8 mjeseci koja je pukla.
U prekidu smo bili godinu dana nakon cega smo se pomirili.
To je bilo prije 3 godine i jos smo zajedno.
Bolje nam je nego prvih 8 mjeseci.

Dakle moguce je.
Medjutim, mora se poklopiti mnogo faktora i uloziti puno truda.
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

DaysleepeR wrote: Medjutim, mora se poklopiti mnogo faktora i uloziti puno truda.
yup... faktori ... kao i obicno :D

mada kod mene nema puno faktora... prekid je prekid i u mom se zivotu nikada nije desio bezveze...

negdje napisah... da ne volim podgrijavanje mrtvaca 8-)

kod mene izgleda nema ni klinickih smrti... :D okay, i'll stop now :D
danas

Post by danas »

it ain't over until the fat lady sings :oops: :D :D
striker

Post by striker »

dawn_upon_dawn wrote:
DaysleepeR wrote: Medjutim, mora se poklopiti mnogo faktora i uloziti puno truda.

mada kod mene nema puno faktora... prekid je prekid i u mom se zivotu nikada nije desio bezveze...

Ako ste tokom veze imali određeni krug zajedničkih prijatelja sa kojima ste se družili,onda je velika vjerovatnoća da će se prekinuta veza nastaviti.
Prvo što ćete biti u prilici da se ponovo sretnete(dernek,izlet,kafa...),zatim ćete biti obavještavani redovno o tome da li vaš/a bivši/bivša pati zbog veze,da li se kaje itd... i da ne spominjem svakodnevni "pritisak" na obje strane :D
Ovo je bilo iz ličnog iskustva.
S druge strane imao sam i iskustvo gdje nismo stekli zajedničke prijatelje... poslije prekida se nigdje i nikad više nismo sreli... zaboravljeno je sve vrlo brzo. ;-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

striker wrote:
dawn_upon_dawn wrote:

Ako ste tokom veze imali određeni krug zajedničkih prijatelja sa kojima ste se družili,onda je velika vjerovatnoća da će se prekinuta veza nastaviti.
Prvo što ćete biti u prilici da se ponovo sretnete(dernek,izlet,kafa...),zatim ćete biti obavještavani redovno o tome da li vaš/a bivši/bivša pati zbog veze,da li se kaje itd... i da ne spominjem svakodnevni "pritisak" na obje strane :D
Ovo je bilo iz ličnog iskustva.
S druge strane imao sam i iskustvo gdje nismo stekli zajedničke prijatelje... poslije prekida se nigdje i nikad više nismo sreli... zaboravljeno je sve vrlo brzo. ;-)
Uh ovo je istina ziva :D Ev haman godinu nakon raskida ja svake sedmice dobijem informacije od njegovih jarana dje je,sta je,kako je...etc :-?
A fakat mi to ne treba al ne mozes im dokazat :roll:
Zasto ne skontaju da me muce :( :x :x
O.o

Post by O.o »

Zato sto su muskarci a oni ne razmisljaju tako, "jaranski" je da ti kazu sta ima... :x

Istina za taj zajednicki krug prijatelja, ev bas kontam svoje bivse... :-?

A sto se tice obnavljanja, NIKAD! meni nije zao nijednog! :-D
van Basten

Post by van Basten »

sve neka cmizdrenja za prošlošću... valjda ova vrućina pa se manje kreće a onda misli napadaju sa svih strana...a ja fino ponavljam - zašto se vraćati na mjesto zločina? :D
divljakusha

Post by divljakusha »

DaysleepeR wrote:Ja sam imao vezu od 8 mjeseci koja je pukla.

Dakle moguce je.
Ja sam imala vezu od 7 mjeseci koja je pukla. U prekidu smo vec pola godine. :sad:
On sad ima drugu vec vise od dva mjeseca :sad: , a ja zelim da mi se desi scenario slican tvom :-D

Ja se jos uvijek nadam...
baby_angel

Post by baby_angel »

Dakle moguce je.
KOMPROMIS.
ladyblue18

Post by ladyblue18 »

divljakusha wrote:

Dakle moguce je.
Ja sam imala vezu od 7 mjeseci koja je pukla. U prekidu smo vec pola godine. :sad:
On sad ima drugu vec vise od dva mjeseca :sad: , a ja zelim da mi se desi scenario slican tvom :-D

Ja se jos uvijek nadam...
jesmo jadni svi jbt :D i ja se nadam :( :( :( al nakon skoro 10 mjeseci prekida dabogda :( :( :(
A fkt sto se ljudi vole vracat u proslost :roll: jesmo budale :roll:
Dori

Post by Dori »

Stara narodna "Klin se klinom izbija"....100% tacna ;-)
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Dena wrote:Stara narodna "Klin se klinom izbija"....100% tacna ;-)

i jedna malo mladja :D.. pride ... od mene :D ;)
"al ostaje veci " :D ;)
keno@SA

#17 Re: Kad pukne veza-plan "B"

Post by keno@SA »

striker wrote:

?

da cujemo
Potaknut temom "kad pukne veza" otvaram novu na kojoj možete napisati šta da se uradi ako želite vezu obnoviti?
Možda vrijedi pokušati ponovo... prošlo je veremena... razmislili ste,kajete se...
Jednostavno....prošlo je vremena, vidio si bivšu, opet su se vratile emocije...zašto ne, pokušajte ponovo, ALI uz uslov da vezu obnovite od početka...jer nastavljanje stare ne vodi ničemu. Da je valjala, nebiste bili bivši.
ladyblue18

#18 Re: Kad pukne veza-plan "B"

Post by ladyblue18 »

keno@SA wrote:
striker wrote:

?

da cujemo
Jednostavno....prošlo je vremena, vidio si bivšu, opet su se vratile emocije...zašto ne, pokušajte ponovo, ALI uz uslov da vezu obnovite od početka...jer nastavljanje stare ne vodi ničemu. Da je valjala, nebiste bili bivši.
:thumbup:
keno@SA

Post by keno@SA »

moguće je...samo to oboje moraju JAAAAAAKO željeti...ako je želja jednostrana....mrka kapa
keno@SA

Post by keno@SA »

veca_sa wrote:
keno@SA wrote:moguće je...samo to oboje moraju JAAAAAAKO željeti...ako je želja jednostrana....mrka kapa
ti ces zaboraviti, npr. ako te prevarila isl. i poceti ponovo, samo naprijed..

Vidi, prati moju diskusiju od početka....AKO se pojave emocije....to ti je sad od čovjeka do čovjeka....ako te djevojka prevarila....i nakon nekog vremena ti opet osjetiš emocije prema njoj...e jebiga, ne zaslužuješ ništa bolje.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

keno@SA wrote:
veca_sa wrote:
keno@SA wrote:moguće je...samo to oboje moraju JAAAAAAKO željeti...ako je želja jednostrana....mrka kapa
ti ces zaboraviti, npr. ako te prevarila isl. i poceti ponovo, samo naprijed..

Vidi, prati moju diskusiju od početka....AKO se pojave emocije....to ti je sad od čovjeka do čovjeka....ako te djevojka prevarila....i nakon nekog vremena ti opet osjetiš emocije prema njoj...e jebiga, ne zaslužuješ ništa bolje.
Hoces reci da su ljudi spremni da oproste zarad onoga sto osjecaju oboje - papci? Slabici? ili sta vec?
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Kad vec govorimo o eventualnoj prevari - da li se nakon prevare zaista ugase osjecanja prema osobi koju volimo? Ili nastupi stanje razocaranosti u covjeka/ljudskost u toj osobi?
keno@SA

Post by keno@SA »

daduli_sa wrote:
keno@SA wrote:
veca_sa wrote: ti ces zaboraviti, npr. ako te prevarila isl. i poceti ponovo, samo naprijed..

Hoces reci da su ljudi spremni da oproste zarad onoga sto osjecaju oboje - papci? Slabici? ili sta vec?
ni jedno ni drugo...samo ono što sam rekao....ne zaslužuju ništa bolje.
keno@SA

Post by keno@SA »

daduli_sa wrote:Kad vec govorimo o eventualnoj prevari - da li se nakon prevare zaista ugase osjecanja prema osobi koju volimo? Ili nastupi stanje razocaranosti u covjeka/ljudskost u toj osobi?
priznajem, da sa nikad nisam bio načisto šta nastupi...praznina neka...'bem li ga
daduli_sa

Post by daduli_sa »

keno@SA wrote:
daduli_sa wrote:Kad vec govorimo o eventualnoj prevari - da li se nakon prevare zaista ugase osjecanja prema osobi koju volimo? Ili nastupi stanje razocaranosti u covjeka/ljudskost u toj osobi?
priznajem, da sa nikad nisam bio načisto šta nastupi...praznina neka...'bem li ga
O tome i govorim.
E sad, ako vremenom nakon te praznine ti iskljucis razocaranost u ljudskost i samo gledas u ono sto si do tada volio te shvatis da i dalje volis (i naravno uslov da si i dalje DOKAZANO voljen) - jesi li slabic ili dovoljno jak ako oprostis?
Iskreno, nisam ni sam siguran sta je.
Post Reply