Prvo naplatno mjesto na autoputu
- Alfons Kauders
ne nemam, prosvijetli me...radijator wrote:Ti očigledno veze nemaš kako jedan autoput izgleda.Alfons Kauders wrote:nego, mene zanima koliko to oni kontaju naplatnih kucica napravit... znaci ako ce bit 330km duga cesta na kraju...ukupno ce putarina biti 30 markica po ovim cijenama, ne racunajuci eventualno nekad oko 2050 tunel ispod prenja il nekakve mostove dje ce biti baska...
znaci haman na svakih 18 km stavljaju naplatne kucice... tako da ce na kraju biti 20tak naplatnih punktova... et nek bude po 8 kucica x 3 smjene x 18, znaci 423 ljudi za naplatu jebene putarine + dvadesetak zastoja na autocesti, jao majko koji degenerici... tooooo Neeeeckoooo, toooo Naiiiiileeee, tooooo Boooozoooo....
![]()
![]()
![]()
picka im materina bolesna, pa neki dan sam tamo prolazio, manje ljudi radi na izgradnji ceste nego sto ce radit u tim prvim naplatnim kucicama...
ali sam prilicno siguran da nema naplatnih kucica na svakih 10 kilometara, da nema sjebanog i deformisanog asfalta, te da komso ne smije parkirat svoj sleper na zaustavnoj traci...
- Alfons Kauders
ma nije stvar u parama, to je po meni sasvim realna cijena...SiSaJuMe wrote:Pa sta je 1.5 KM za 50 godina. Dok zavrse inflacija ce pojest tarifu. No sikiriki
- Zavatoni
Autoput po definiciji mora biti propusna cijev na kojoj nema zaustavljanja, a naplata se obračunava na priključcima (odvojci za gradove i ulazak/izlazak na autoput na granici). Zastoja na cesti ne bi trebalo da bude osim na granicama, što znači kad hadžija uđe u BiH i samo prolazi kroz BiH, niko ga ne bi smio zauszatviti do izlaska iz BiH gdje mu se to fino sve obračuna. Znači nema 20-ak zastoja, osima ako nećeš da uđeš u 20-ak gradova u BiH.Alfons Kauders wrote:nego, mene zanima koliko to oni kontaju naplatnih kucica napravit... znaci ako ce bit 330km duga cesta na kraju...ukupno ce putarina biti 30 markica po ovim cijenama, ne racunajuci eventualno nekad oko 2050 tunel ispod prenja il nekakve mostove dje ce biti baska...
znaci haman na svakih 18 km stavljaju naplatne kucice... tako da ce na kraju biti 20tak naplatnih punktova... et nek bude po 8 kucica x 3 smjene x 18, znaci 423 ljudi za naplatu jebene putarine + dvadesetak zastoja na autocesti, jao majko koji degenerici... tooooo Neeeeckoooo, toooo Naiiiiileeee, tooooo Boooozoooo....
![]()
![]()
![]()
picka im materina bolesna, pa neki dan sam tamo prolazio, manje ljudi radi na izgradnji ceste nego sto ce radit u tim prvim naplatnim kucicama...
Što se tiče obračunatog broja tu si u pravu, ali i to je 500 bosanskohercegovačkih porodica koji zarađuju, a radnik na naplati putarine nije toliko atraktivan posao da bi ga radile štele naših guzonja, već mahom pripadnici siromašnijih slojeva društva. Može se i tako gledati na to pitanje.
- Alfons Kauders
to mene i brine, odvojci za gradove i sl... naime oni koriste postojecu trasu puta, tako da će manje vise morati napraviti odvojke i petlje za svaki gradic (da ne kazem selendru) pored kojeg ce prolaziti cesta, iz prostog razloga jer su iskoristili m17 i sada ti ljudi nemaju gdje... to je belaj... da im je da prave autoput, a nemamo ni magistralne i regionalne puteve kako treba...Zavatoni wrote:Autoput po definiciji mora biti propusna cijev na kojoj nema zaustavljanja, a naplata se obračunava na priključcima (odvojci za gradove i ulazak/izlazak na autoput na granici). Zastoja na cesti ne bi trebalo da bude osim na granicama, što znači kad hadžija uđe u BiH i samo prolazi kroz BiH, niko ga ne bi smio zauszatviti do izlaska iz BiH gdje mu se to fino sve obračuna. Znači nema 20-ak zastoja, osima ako nećeš da uđeš u 20-ak gradova u BiH.Alfons Kauders wrote:nego, mene zanima koliko to oni kontaju naplatnih kucica napravit... znaci ako ce bit 330km duga cesta na kraju...ukupno ce putarina biti 30 markica po ovim cijenama, ne racunajuci eventualno nekad oko 2050 tunel ispod prenja il nekakve mostove dje ce biti baska...
![]()
![]()
![]()
Što se tiče obračunatog broja tu si u pravu, ali i to je 500 bosanskohercegovačkih porodica koji zarađuju, a radnik na naplati putarine nije toliko atraktivan posao da bi ga radile štele naših guzonja, već mahom pripadnici siromašnijih slojeva društva. Može se i tako gledati na to pitanje.
-
Hendrix
E ljudi moji da vi znate šta se radi na gradnji ovog autoputa
Izvode ga Asfaltgradnja iz Visokog , vrlo ublehaška firma koja ne štedi na krađi i Integral Laktaši ni od kog drugog nego Mileta Dodicka.Mene bi čudilo ako ovo izdrži 5 godina eksploatacije , na nekim mjestima fali i po par cenata slojeva asfaltnih ali nema veze preko njih ide iduću sloj i tako redom.Humus sa nasipa ide direktoru na vikendicu i ko zna gdje još , ljudi ovo ode u k....
A projekat je urađen tako profesionalno da je žalost vidjeti ovako šprdanje sa gradnjom.
I još nešto, za one valove na asfaltu ni dan danas niko ne zna zašto su tamo i prebacuju samo odgovornost na druge , pih.
A projekat je urađen tako profesionalno da je žalost vidjeti ovako šprdanje sa gradnjom.
I još nešto, za one valove na asfaltu ni dan danas niko ne zna zašto su tamo i prebacuju samo odgovornost na druge , pih.
-
radijator
bogati nemoj ti više brinutAlfons Kauders wrote:to mene i brine, odvojci za gradove i sl... naime oni koriste postojecu trasu puta, tako da će manje vise morati napraviti odvojke i petlje za svaki gradic (da ne kazem selendru) pored kojeg ce prolaziti cesta, iz prostog razloga jer su iskoristili m17 i sada ti ljudi nemaju gdje... to je belaj... da im je da prave autoput, a nemamo ni magistralne i regionalne puteve kako treba...Zavatoni wrote:Autoput po definiciji mora biti propusna cijev na kojoj nema zaustavljanja, a naplata se obračunava na priključcima (odvojci za gradove i ulazak/izlazak na autoput na granici). Zastoja na cesti ne bi trebalo da bude osim na granicama, što znači kad hadžija uđe u BiH i samo prolazi kroz BiH, niko ga ne bi smio zauszatviti do izlaska iz BiH gdje mu se to fino sve obračuna. Znači nema 20-ak zastoja, osima ako nećeš da uđeš u 20-ak gradova u BiH.Alfons Kauders wrote:nego, mene zanima koliko to oni kontaju naplatnih kucica napravit... znaci ako ce bit 330km duga cesta na kraju...ukupno ce putarina biti 30 markica po ovim cijenama, ne racunajuci eventualno nekad oko 2050 tunel ispod prenja il nekakve mostove dje ce biti baska...
![]()
![]()
![]()
-
jugoistocnjak
Pametni Slovenci. Prvo postave naplatne kucice, pa onda prave auto-put do kucica.DaysleepeR wrote:Kasno su se sjetili, vec je autoput propao, stvorila su se udubljenja jer se godinama sleperi vozaju besplatno preko autoputa a ni marka od naplate nije usla u fond za odrzavanje.
Kao i uvijek katastrofa.
A 2 miliona su jasna ako se ikad iko vozio autoputem i vidio da treba napraviti petlje za izlaz i naplatu, nemoze se napraviti rampa za naplatu na pravcu.
-
jugoistocnjak
E jebi ga ifbbpro. Ne vidje ovo tvoje.ifbbpro wrote:Potpisujem.addem wrote:Pozdravljam odluku o izgradnji naplatnik kucica i samo napominjem da bi slovenci prvo izgradli kucice pa onda autoput.
- Alfons Kauders
ako ces srat, seri,radijator wrote:bogati nemoj ti više brinutAlfons Kauders wrote:to mene i brine, odvojci za gradove i sl... naime oni koriste postojecu trasu puta, tako da će manje vise morati napraviti odvojke i petlje za svaki gradic (da ne kazem selendru) pored kojeg ce prolaziti cesta, iz prostog razloga jer su iskoristili m17 i sada ti ljudi nemaju gdje... to je belaj... da im je da prave autoput, a nemamo ni magistralne i regionalne puteve kako treba...Zavatoni wrote: Autoput po definiciji mora biti propusna cijev na kojoj nema zaustavljanja, a naplata se obračunava na priključcima (odvojci za gradove i ulazak/izlazak na autoput na granici). Zastoja na cesti ne bi trebalo da bude osim na granicama, što znači kad hadžija uđe u BiH i samo prolazi kroz BiH, niko ga ne bi smio zauszatviti do izlaska iz BiH gdje mu se to fino sve obračuna. Znači nema 20-ak zastoja, osima ako nećeš da uđeš u 20-ak gradova u BiH.
-
Klodovik

Haman pa četiri KM za prelazak (14 kuna; jedna kuna za 100 metara). Meni se učinilo malo puno, ali... Da ne spominjem 'avanture' na poluzavršenim dionicama ceste Zagreb-Rijeka i brzim cestama po Istri koje čak i naplaćuju.
Najbolje da postave 'isplatne' kućice u Jošanici i da premijer vozači(ca)ma daje po 1,5 KM da i oni(e) šta zarade.
-
rashid
Cuj to ... da pocnes?Alfons Kauders wrote:ako ces srat, seri,radijator wrote:bogati nemoj ti više brinutAlfons Kauders wrote: to mene i brine, odvojci za gradove i sl... naime oni koriste postojecu trasu puta, tako da će manje vise morati napraviti odvojke i petlje za svaki gradic (da ne kazem selendru) pored kojeg ce prolaziti cesta, iz prostog razloga jer su iskoristili m17 i sada ti ljudi nemaju gdje... to je belaj... da im je da prave autoput, a nemamo ni magistralne i regionalne puteve kako treba...pa da i ja pocnem,:D nije problem
a ako ces sta normalno govorit, bujrum...
-
_BosanaC
Ja predlazem da povucemo paralelu i sa onih 6-8000KM (nisam siguran vise koliko) autoputa sto kontaju napraviti izmedju Rusije i AljaskeKlodovik wrote:
Haman pa četiri KM za prelazak (14 kuna; jedna kuna za 100 metara). Meni se učinilo malo puno, ali... Da ne spominjem 'avanture' na poluzavršenim dionicama ceste Zagreb-Rijeka i brzim cestama po Istri koje čak i naplaćuju.
Najbolje da postave 'isplatne' kućice u Jošanici i da premijer vozači(ca)ma daje po 1,5 KM da i oni(e) šta zarade.
Samo sto oni spominju haman toliki period za koliko se u BiH ne napravi ni 20KM
-
JD
pa ono i nije autoput, nisu nista skratili put nego samo prosiruju onaj magistralni put. idiotizam cisti...Alfons Kauders wrote: to mene i brine, odvojci za gradove i sl... naime oni koriste postojecu trasu puta, tako da će manje vise morati napraviti odvojke i petlje za svaki gradic (da ne kazem selendru) pored kojeg ce prolaziti cesta, iz prostog razloga jer su iskoristili m17 i sada ti ljudi nemaju gdje... to je belaj... da im je da prave autoput, a nemamo ni magistralne i regionalne puteve kako treba...
a pricaju o nekim ogromnim ciframa za kilometar autoputa... a ostane im dosta para jer na staroj dionici samo presvuku novi asfalt, od ostalih radova ne moraju pola raditi...
Hrvatska je napravila 330km autoput Zagreb-Split... od kad ga grade ? 2001 mozda a otvorili ga prosle godine ako se ne varam... a ovi nasi govore da ce zavrsit istu tu kilometrazu tamo do neke 2017... dok skontaju kako se podijelit pare medjusobno, ne mogu nikako da se dogovore...
grade neke debilne dionice po 7 kilometara za sta im treba po godinu i po, a dionica nikakva samo prosirivanje stare ceste... sta ce biti kad se budu tuneli morali raditi ? veliki mostovi ? pa to ce gradit po 5 godina 1 kilometar.
jadni mi...
- Alfons Kauders
ja barashid wrote:Cuj to ... da pocnes?Alfons Kauders wrote:ako ces srat, seri,radijator wrote: bogati nemoj ti više brinutpa da i ja pocnem,:D nije problem
a ako ces sta normalno govorit, bujrum...
![]()
- Alfons Kauders
nemres ba ti s ovim nasim balijama nista finopitt wrote:sto ljubav cvjeta:D alfie.....ono + 2.5%
+2.5%... znam, sluso sam ih kako raspravljaju...
- jeza u ledja
OvajAlfons Kauders wrote:nego, mene zanima koliko to oni kontaju naplatnih kucica napravit... znaci ako ce bit 330km duga cesta na kraju...ukupno ce putarina biti 30 markica po ovim cijenama, ne racunajuci eventualno nekad oko 2050 tunel ispod prenja il nekakve mostove dje ce biti baska...
![]()
![]()
![]()
Ako su postavili jednu naplatnu kucicu na ovih postojecih 18km ne znaci da ce sljedeca biti 18km odatle. Razmisli malo.
- Alfons Kauders
ma znam da ne stojijeza u ledja wrote:OvajAlfons Kauders wrote:nego, mene zanima koliko to oni kontaju naplatnih kucica napravit... znaci ako ce bit 330km duga cesta na kraju...ukupno ce putarina biti 30 markica po ovim cijenama, ne racunajuci eventualno nekad oko 2050 tunel ispod prenja il nekakve mostove dje ce biti baska...
![]()
![]()
![]()
, ako smijem da primjetim, logika ti ne ide bas.
Ako su postavili jednu naplatnu kucicu na ovih postojecih 18km ne znaci da ce sljedeca biti 18km odatle. Razmisli malo.
doduse, znajuci nase bilmeze, mozda ce stavit naplatne i petlje svakih 10km...
-
parafin
radijator... e vidite mu glave kolka jeradijator wrote: Ono jeste autoput, ma koliko vi pljuvali po njemu. Taj autoput će uskoro da poveže dva polisa, Sarajevo i Visoko, a to nije mala dionica, ima tu više od 25 kilometara. Takvo nešto se mora kad-tad napravit, a pošto već imamo osjetnu kilometražu, ne znam zašto bi ikome od patriota smetalo da se uloži u nešto što GARANTUJE prihode?
ili novi politiki moto vladajuce strukture - sa radijatorom u evropu
oj majko crkoh od

[/img]