UNIVERZITET APEIRON TRAVNIK

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
big_bud

Post by big_bud »

Krhljo wrote:
big_bud wrote:
Krhljo wrote:Ma dajte ljudi ima univerziteta kaj carapa i stvarno to nema vise smisla nema nikakovog pravila niti cega. Eto daj majketi reci ti nama bihac-x koliko ima redovnih profesora u Bihacu. Evo ja sam iz Cazina ali sam u Sarajevu jer vjerujem da je ovdje bolje ne da vjerujem nego sam imao i dokaza da je bolje tj. bilo je nekih koji su kod nas gulili matematiku ili statiku ili kinematiku na faksu ali kada su otisli u Bisce to su cas posla ljudi odradili ono lafo tip ne zna srediti izraz neki sa razlomkom a da more poloziti matematiku 1 a za integrale, izvode ili tako te neke bakaracije da ti ne pricam covjek tuta :D. JA se mogu pofaliti da na svom faksu i svom smjeru imam sve redovne profesore i mi pozajmljujemo svoje profesore kome treba a ne nama neko. Eto kada si mogao otici do profesora i malo sjesti sa njim i popricati :D a ja neki dan sjedio sa dekanom i pricali viceve :D covjek je legenda ziva.
ti si iz cazina, samim tim si za baba, a samim tim nisi dovoljno kompetentan da pricas s covjekom iz bihooca :D:D
Ja bi pazio sta ti pricas jer kada izgubis nekoga u porodici od te strane i ona te neko na njihovu stranu prebacuje dobro bi pazio sta laprdas. Da si mi ovo rekao u lice definitivno bi shvatio o cemu ti pricam i zato tisu misu.
bojim se da nisi shvatio na pravi nacin ono sto sam rekao. no nema veze, da smo se sreli uzivo, siguran sam da bi. 8-)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

bihac-x wrote: Nije ovo papcino stavljeno zbog relamiranja nego za vadjenje masti papcinama kao sto si ti i jos neke fukare ovdje, a ocigledno uspjesno hahaha :lol: :lol: :lol:..
aha, sto se papanluka tice, ti si iz bihaca i tu se zavrsava diskusija :D a sto se fukarastine tice :D prilicno sam siguran da te mogu iz temelja kupit... :D zakljucno s 3. koljenom porodice... :D
A ti iz cazina, dosao si u sarajevo po pamet aa??
kakav jebeni cazin ? :-)
E jado nasao si gdje ces, pa ces onda ovamo doci cviliti kako ti niko ne da posao sa tom diplomom, pa cu te gledati svaki dan kako svoje cazinjane hvatas po bihacu da ti pomognu..

sumnjam, em ne zivim gore,:D em ja zaposljavam ljude, a ne zaposljavaju ljudi mene :D
Eto neka ti dadnu ti pitari diplomu, pa razvijaj bureke na bascarsiji, diplomirani razvijac jufki :lol:.
znam vec dobro kuhat, hvala, a i diplomu vec imam...
A mozer otici i na Fakultet politickih nauka,cujem da su im ove godine dipome po klizanoj :lol: :lol: Mogao si i diplomu Dzeme Bjedica kupiti po standarnih 5.000 eura
jedna i vise no dovoljna, a ona s dzeme bijedica ne vrijedi ni 500 eura, a kamoli 5000...
bihac-x

Post by bihac-x »

i? dokle smo došli, kome će tata prodati kravu pa da mu djete studira na državnom za 300 KM, a ko ima para da ide na privatni ??? ... :lol: :lol:

(bdw, o čemu ti Alfons Kauders pričaš?? nije ovo bilo za tebe nego za onog iz Cazina, za tebe je samo prvi dio)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

diplomac wrote:Imate mahanje od 2.500 studenata UNIVERZITETA APEIRON, koji uskoru kupuje zgradu i u Sarajevu i otvara odjeljenje, posto je APEIRON TRAVNIK sada akreditirana visokoskolska ustanova na podrucju FEDERACIJE upisana u registar visokoskolskih ustanova. A ovaj primitivni mahalski jezik koji vi ovdje upotrebljavate govori o tome da smo na dobrom putu da mnogima pomrsimo racune. Hvala svima koji su Apeironu pomogli i ukazali povjerenje u ovih 5 godina postojanja, a hvala i ostalima koji nam ne mogu nista, osim baljezgati i cupati kosu sa glave od muke. Na njihovu zalost stalno dokazujemo da smo svakog dana jaci. Na nasem Univerzitetu je angazovano 150 profesora i saradnika, te 3 akademika, a svakoga dana imamo sve vise postiplomaca i doktoranata koji su takodje nas buduci kadar. Hvala.
neka vam je sa srecom... :D odnosno neka vam je Bog na pomoci... :D

a o vasoj ozbiljnosti dovoljno govori reklamiranje na forumu... :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

bihac-x wrote:i? dokle smo došli, kome će tata prodati kravu pa da mu djete studira na državnom za 300 KM, a ko ima para da ide na privatni ??? ... :lol: :lol:

(bdw, o čemu ti Alfons Kauders pričaš?? nije ovo bilo za tebe nego za onog iz Cazina, za tebe je samo prvi dio)
a to, ko biva, mijenja stvari ? :D citiro si moj post... :D
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Izgubi se co'j'k sam u sebi i izvan sebe :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Citizen-X wrote:Izgubi se co'j'k sam u sebi i izvan sebe :D
jbg... :D em vruce, em mahmurno, em radno... :D
bihac-x

Post by bihac-x »

Nisi izgleda bas brzokontov neki ... i pored te diplome što si kupio :D :D, to je dokaz da diploma i pamet ne moraju ići zajedno ....
tebi je namjenjen dio o papcima i fukarama :D :D, a ostalo sam ja sa svojim zemljakom cazinjaninom divanio ... hajd sad lagano :run:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

bihac-x wrote:Nisi izgleda bas brzokontov neki ... i pored te diplome što si kupio :D :D, to je dokaz da diploma i pamet ne moraju ići zajedno ....
tebi je namjenjen dio o papcima i fukarama :D :D, a ostalo sam ja sa svojim zemljakom cazinjaninom divanio ... hajd sad lagano :run:
ko sto reko, citiro si moju poruku, a ne njegovu... :D sto se moje diplome tice, posteno sam je zaradio :D a ti balavac jedan sjedi i ugrij stolicu :D za papke i fukare sam ti vec reko... :D
belay_djecko

Post by belay_djecko »

Meni je veći problem ovih profa što predaju po čitavoj Bosni... konkretno, moj prof. predaje u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Zenici. Ne možeš ga uganjati za potpis da si Tito, nisam siguran koliko to torbarenje može donijeti "nauke", ali dobro... druga stvar su likovi profesor-političar, to je već posebna priča..., evo priča se da se otvara univerzitet na Romaniji.
Naravno..., međunarodni... biće tu bošnjaka, srba i hrvata
Krhljo

Post by Krhljo »

Eto fakat mi imao potencijala i svega ali ako sami necemo se truditi usput nema nam tu meda od svega toga. Meni je samo bitno da su na faksu na kojeg neko ide makar 80% redovni profesori i da sa njima nemaju zime a one ostale je nekada teze pohvatati ali sa strpljenjem sve se more. Ali redovni profesori su preduslov nekog dogrog faksa a samim tim i univerziteta. Ja imam svoje profesore na mobitelu i posto sam apsolvent sa par ispita ali i dok sam imao vise sve se je moglo dogovoriti preko mobitela, hajde to probaj uraditi na nekom fakultetu a da te covjek ne uzme na zub. Uglavnom meni je moj faks dao osnovu koju sam ja sam morao da gradim i profilisem i danas fala bogu radim i zaradjujem solidno od tog mog silnog truda ali i danas se ne predajem jer ipak citav zivot se uci i nikada nema nekog posebnog odmora :D.

Eh da onaj sto mi rece ono neozbiljno ako je mislio i na drugu stranu tj. da sam tatin sin zajebo se je jopet jer sam ja toliko se u Sarajevu naradio honorarni poslova da bi se on usrao sta sam ja sve radio: krenuvsi od nosenja klavira na 6 sprat :D, istovaranja kamiona ulja, kucanjem, prevodjenjem, crtanjem, anketiranjem, unosom anketa, novinarstvom, radom na bazama, svakojakih bakaracija ali sam jos uvijek tu i drzim se ko lav :D i svakim se danom borim.
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

callmethebreeeze wrote:
bihac-x wrote:
mostarac wrote: U ovoj drzavi ima intelektualnih kapaciteta taman za JEDAN solidan univerzitet, a mi otvaramo univerzitete ko osnovne skole. U Mostaru imaju dva, heeeeeej dva, a nemaju zajedno kad sastave kadrove ni za jednog prosjecnog fakulteta, a ne za univerzitet, i to x2. Covjece koji smo mi debili i najgore je sto to studentima odgovara i uopste se ne bune a onda se kao pitaju sto nam niko ne priznaje diplome. Pa kako ce priznat diplomu kad fakultet drze dva profesora i asistent i to u boljem slucaju. Ali neka nama naseg nacionalnog ono je najvaznije, a to sto nemamo znanje... ma ko jebe znanje.
Ova drzava treba imati samo jedan jedini drzavni univerzitet jer to su joj trenutni intelektualni kapaciteti. Naravno fakultete decentralizovati i razasuti po Banjaluci, Zenici, Tuzli, Mostaru i Sarajevu kao pet ekonomskih centara u BiH.
Ma ovo mu je vrh! :lol: :lol:
Na ovoj ideji bi mu i Enver Hodža 50-tih godina pozavidio ...
ja ne mislim ulaziti u ovu prepirku izmedju tebe i mostarca, ali moram te pitati da li ti stvarno mislis da ovoliko univerziteta i fakulteta cini dobro bosni?
mene zanima koliko je dobar profesor koji se pored svog akademskog posla bavi i politikom. koliko vremena ima halilovic i slicni njemu da se bave naucnim radom ili da spremaju predavanja? koliko tih profesora zna engleski ili neki drugi strani jezik da bi mogao pratiti napredak u svojoj nauci? bolje jedan univerzitet, ali vrijedan, nego sto koji stancaju poluobrazovane kadrove cije diplome nicemu ne vrijede.
ma halilovic ,pejanović i društvo sa FPN-a su bar profesionalni političari,ko će se bavit politikom ako ne oni? (ne bune se ni studenti medicine što moraju ganjat svoje profesor po klinikama i čekat dok dođu iz vizita i operacionih sala.) meni je gore kad ovi zalutali u politiku, npr premijer brankovitj doktorira s onako bizi skeđulom.da ne govorim o ministrima,premijeeru Poliću itd itd..... SDA doktorataa jeftinoooo,.....navaliiii,još malo pa nestalo...sića bez pokrićaaaaaaa.....ako nije mora nije ni ljubomoraaa..... :lol:
Last edited by razbijač_magle on 19/07/2007 12:41, edited 2 times in total.
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

mostarac wrote:
bihac-x wrote:znaci da sve ukinemo ... ma jeste mi napredni Bože dragi ... katastrofa ... ili ste vi od onih što su završili i sad bi da više niko ne završi .. e pa ne može tako .....
jes jes mi bi da niko ne zavrsi. Bola serem se ja na taj fakultet kad on ne daje znanje. Znanje je jedino bitno u kapitalizmu. Citaj sta sam ja pisao o ETF-u pa ce ti bit jasno. Ja znam da u trendu kada su nam mjesne zajednice postajale preko noci drzavotvorni elementi i da u trendu kada opanak opasno gazi na asfalt postoji teznja da se oduze i rodnom kraju i onda se oduzuju na najgori nacin. Da bi jedna visokoskolska institucija egzistirala ona mora imati kako ekonomsku tako i naucnu opravdanost. Ekonomska opravdanost u BiH se trenutno moze naci za jedan univerzitet jer mi privrede nemamo, a naucna opravdanost zavisi u dobrom dijelu i od ekonomske, a da ne govorim o tome da bi jedan univerzitet egzistirao on mora da se bavi naucnim radom, a ne nastavom u zastarajelim ucinicama pisuci kredom po tabli staroj 40 godina i tu nastavu treba da prati adekvatan kadar obucen da izbaci nove strucnjake. Mi takvog kadra u BiH imamo taman toliko da kad se dobro nategnemo popunimo jedan univerzitet, a univerziteti nam nicu kao pecurke poslije kise, jer se svaka kasaba hoce nazvat gradom. Pokondirene tikve i gospodje ministarke su glavne znacajke mentaliteta danasnjeg bosanskog covjeka.
:thumbup:
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Alfons Kauders wrote:
bihac-x wrote:Nisi izgleda bas brzokontov neki ... i pored te diplome što si kupio :D :D, to je dokaz da diploma i pamet ne moraju ići zajedno ....
ko sto reko, citiro si moju poruku, a ne njegovu... :D sto se moje diplome tice, posteno sam je zaradio :D a ti balavac jedan sjedi i ugrij stolicu :D za papke i fukare sam ti vec reko... :D
Mi smo bosancerosi - Dugokontovi :D
alcho

Post by alcho »

bihac-x wrote:Pošto ja stvarno i ne znam gdje se mostar nalazi, niti me zanima, a priznajem da sam pristalica one uzrečice "što južnije to tužnije" ne želim ni da komentarišem neke stvari, ali moram spomenuti da to što ti smatraš da ste vi u Mostaru intelektualno inferiorni u odnosu na ostale dijelove BiH, je tvoj i vaš problem ....
Covjece, ko sve danas ima pristup internetu... :lol: :lol:
bihac-x

Post by bihac-x »

:kravata:
:sax:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Citizen-X wrote:
Alfons Kauders wrote:
Mi smo bosancerosi - Dugokontovi :D
mi nismo... :D raja vjeruje u piramide, studira na ovim kofer fakultetima, glasa za harisa i placa dvice dizel 5000 maraka...:D mi smo glup narod... :D nikadskontovi, a ne dugokontovi...:D
big_bud

Post by big_bud »

Alfons Kauders wrote:
mi nismo... :D raja vjeruje u piramide, studira na ovim kofer fakultetima, glasa za harisa i placa dvice dizel 5000 maraka...:D mi smo glup narod... :D nikadskontovi, a ne dugokontovi...:D
hahaha, dobra, dobra :lol:
bihac-x

Post by bihac-x »

Na tvoju žalost ovi "kufer fakulteti" imaju licentu kao i oni tvoji varecak i kalose fakulteti (studenti vecinom zapocinju knjige nositi u varecaku i hodati u kalošama jer ima od krave nije za nesto vise ostalo, pa se poslije kao urbaniziraju :lol: :lol: )
a vidi sad ovo, tebe ne zanima sigurno ali eto ... :
"Bahati američki individualizam ometa Amerikance u razumijevanju stajališta drugih ljudi, kaže nova studija. Psiholozi sa Univerziteta u Chicagu kažu da je egocentrizam najveći problem Amerikanca jer im onemogućava da razumiju perspektivu drugih kultura, objavio je LiveScience".

Znaš ima to veze i sa tobom .... ovdje se samo ne bune ovi sa privatnih fakulteta, ljudi svoje placaju, uce i polazu, nego samo vi .... dajte malo budite parlamentari, nemamo svi kravu za prodati :D :D :D
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

bihac-x wrote:Na tvoju žalost ovi "kufer fakulteti" imaju licentu kao i oni tvoji varecak i kalose fakulteti (studenti vecinom zapocinju knjige nositi u varecaku i hodati u kalošama jer ima od krave nije za nesto vise ostalo, pa se poslije kao urbaniziraju :lol: :lol: )
"Bahati američki individualizam ometa Amerikance u razumijevanju stajališta drugih ljudi, kaže nova studija. Psiholozi sa Univerziteta u Chicagu kažu da je egocentrizam najveći problem Amerikanca jer im onemogućava da razumiju perspektivu drugih kultura, objavio je LiveScience".

Znaš ima to veze i sa tobom .... ovdje se samo ne bune ovi sa privatnih fakulteta, ljudi svoje placaju, uce i polazu, nego samo vi .... dajte malo budite parlamentari, nemamo svi kravu za prodati :D :D :D
daj ne kaki više ovuda svega ti :-?
ko im je dao licence? agencija za akreditaciju koje nema? znaš kako ide to s licencama?

Ovo mi je ispričao jaran:
- kuc kuc
- naprijed
- imal ministra?
- na sastanku je
- a kad će bit slobodan?
- pa zavisi
- od čega?
- kolko vam se žuri
- pa otvaramo univerzitet,imamo obezbijeđen kadar,prostor, sredstva i...
- aaa pa tako kažite, samo malo
(poziva ministra na interfon)
(izlazi ON)
- ej kako je šta mogu učinit za vas
- pa eto ministre mi malo svratili,čuli da ste vi prava osoba a mi otvaramo univerzitet
- aha! pa hajte hajte,samo izvolte... daj kafe,piće i to, ma ja...
(ufatio se red, gosti nikako da odu)
Nakon mjesec dana otvorio se univerzitet bez zgrada, bez kadra, sa sredstvima... 8)

(Istinita priča iz neimenovanog kantona.)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

bihac-x wrote:Na tvoju žalost ovi "kufer fakulteti" imaju licentu kao i oni tvoji varecak i kalose fakulteti
imaju licencu... sve je to ok dok se ne pokusas u nekoj pametnoj firmi zaposlit s tom "diplomom" :D
(studenti vecinom zapocinju knjige nositi u varecaku i hodati u kalošama jer ima od krave nije za nesto vise ostalo, pa se poslije kao urbaniziraju :lol: :lol: )
stani malo... TI iz bihaca meni nesto pricas o urbanizaciji i kravama... :D wahahahahaaaaaa :D
u pravu si... ne zanima me:D:D
Znaš ima to veze i sa tobom ....
ima, kako nema... :lol: :lol: :lol:
ovdje se samo ne bune ovi sa privatnih fakulteta, ljudi svoje placaju, uce i polazu, nego samo vi ....
sto bi se i bunili kad plate i dobiju diplome ? da ih nece ko slucajno oboriti ? :D ili da nece obnoviti godinu ::D::D
dajte malo budite parlamentari, nemamo svi kravu za prodati :D :D :D
da budemo "parlamentari"... :D hihihi.... :D ko smo to mi ? ja nisam student, a nisam ni profesor... :D
bihac-x

Post by bihac-x »

moram da ti saopsim jednu vijest ....
nisi interesantan , tako da necu vise da zamaram trepavise .... :zzzz:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

bihac-x wrote:moram da ti saopsim jednu vijest ....
nisi interesantan , tako da necu vise da zamaram trepavise .... :zzzz:
jesi me zajebooo... :D:D:D haj' zdravo... :D student... :D
nineac

Post by nineac »

Nisam htio niti imao zivaca sve citati, pa cu se osvrnuti na prvi post.
Ja sam za univerzitete gdje god se mogu otvoriti iz razloga sto smo trzisna ekonomija i ako neki univerzitet misli da moze opstati na trzistu bujrum!
Puno se sarajevski univerzitet favorizovo (i neka je) ali je to preraslo u monopol profesora. Danas imamo vise unierziteta i profesori koji vrijede ici ce na onaj koji vise placa. Nisam zato da kantoni finansiraju sve univeriztete, kaos to je taj u travniku, ali ako taj univerzitet misli da moze opstati onda bujrum.
Problem sa sarajevskim univerzitetom sto se profesori drze svojih fotelja ko pijan plota, i s njima ce u grob. Uopce ih neinteresuje napredovanje, istrazivacki rad (cast izuzecima). Ja dok sam dole bio student svega sam se nagledao na fakultetu. Covjek koji predaje politicku ekonomiju u sred ispita se javlja na mobitel i prica o janjetu i pecenju. E posto je sarajevski univerzitet u BiH najstariji i treba sluziti kao uzor onda nevidim razloga sto se nebi univerziteti otvarali ako ima interesa, sve dok se postuju studenti i sve dok taj univerzitet pruza znanje studentima, jer taj uzor je davnooooo prestao biti uzor!
bihac-x

Post by bihac-x »

nineac wrote:Nisam htio niti imao zivaca sve citati, pa cu se osvrnuti na prvi post.
Ja sam za univerzitete gdje god se mogu otvoriti iz razloga sto smo trzisna ekonomija i ako neki univerzitet misli da moze opstati na trzistu bujrum!
Puno se sarajevski univerzitet favorizovo (i neka je) ali je to preraslo u monopol profesora. Danas imamo vise unierziteta i profesori koji vrijede ici ce na onaj koji vise placa. Nisam zato da kantoni finansiraju sve univeriztete, kaos to je taj u travniku, ali ako taj univerzitet misli da moze opstati onda bujrum.
Problem sa sarajevskim univerzitetom sto se profesori drze svojih fotelja ko pijan plota, i s njima ce u grob. Uopce ih neinteresuje napredovanje, istrazivacki rad (cast izuzecima). Ja dok sam dole bio student svega sam se nagledao na fakultetu. Covjek koji predaje politicku ekonomiju u sred ispita se javlja na mobitel i prica o janjetu i pecenju. E posto je sarajevski univerzitet u BiH najstariji i treba sluziti kao uzor onda nevidim razloga sto se nebi univerziteti otvarali ako ima interesa, sve dok se postuju studenti i sve dok taj univerzitet pruza znanje studentima, jer taj uzor je davnooooo prestao biti uzor!
Pogodak u sridu...
U tome i jeste bit svega, kod nas ne postoji institucija koja se bavi davanjem ocjene koji je Univerzitet bolji, a koji lošiji, sada, prema ovom zakonskom uređenju svi su u istoj ravi, svi su jednaki i svima ista ustanova daje licencu za rad, dakle i sarajevki Univerzitet i neki privatni su u istoj ravni pred zakonom, a dodatno stvar zakomplicira stvar da su isti profesori i na državnim i na privatnim Univerzitetima.. dakle isti ljudi predaju iste predmeta i tamo i ovamo, e sad u cemu je razlika ?? Samo u osnivavaču i u stvari da niko ne pita poreske obveznike ove države koliko univerziteta žele da finansiraju?? jedan ili 10 koliko ih sada ima.... Ned može biti 10 državnih, mogu biti 2 ili 3, ostalo privatni, pod budnim okom neke agencije koja kontroliše njihov rad, tako da ne može svaki teletabis i šarlatan da komentariše ili ocjenjuje vrijednost diplome ovoga ili onoga fakulteta. Znaš Apeiron u Banjaluci je na meti konkurencije jer je najveći privatni Univerzitet u BiH, i svi su se uplašili jer je rastao kao sapunica, nikad kraja, a Dodik je osnovao BLC kao SNSD-ovski Univerzitet i smetali su mu ostali... Znači udari na najjačeg i ostali će se povući sami, mada na kraju nije ništa uradio, osim dao ovim nekim šalabjazerima da imaju temu neku uz kafu ... Kod nas kafe kuharica može biti sudija ustavnog suda, zašto ona neka njemačka humanitarna organizacija ne bi mogla osnovati univerzitet i naravno da ih treba kontrolisati i zbog univerziteta i zbog studenata....
U Banjaluci na Apeironu predaje građansko pravo dekan državnog Pravnog fakulteta Živanović i jedan dan priča sve najgore za privatne fakultete, a drugi dan ide na ispit i uzima dnevnicu od jednog takvog !?? I dali sada može da njegov ispit vrijedi na državnom univerzitetu, a na privatnom da ne vrijedi !?? .. i tu je još famozni Univerzitet na Palama.... dajte molim vas .. državni medicinski fakultet iz Foče/Srbinja ??? itd itd .. U Bihaću postoji državni DIF koji nema niti jedne svoje prostorije i ima samo 2 zaposlena profesora ?? to je OK... a? Ekonomija ima 4 zaposlena, pravo isto 4 itd itd .. sumnjam da je u Zneici i Mostaru isšta bolje... Znači daj Zakon, daj privatnicima i drži ih pod kontrolom ... i to je to ... američi .. ko ne može da se školuje privatno neka ide u masu na državni .. znači socijalni i oni drugi ... to je neminovnost ... Šta da je neko mom ocu rekao prije 30 godina da neće biti vojske ? prijavio bi toga DB-u koji bi te zatvorio bar 5 godina ... a sada je nema .... ili ja sam prije rata polagao vozački toliko teško da ne mogu opisati, a sada kupiš vozačku a da ni ljekarski ne izvadiš kako treba, sve dobiješ na noge ... garantiram da je moja prijeratna srednja bila jača nego saa bilo koji Fakultet u BiH... dosta od mene .. uživajte .. nema više komentara.
Post Reply