Litex-Zeljeznicar,sjecanja

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Bosanski_Amerikanac

Post by Bosanski_Amerikanac »

Halo ba.
Ne budite djeca. Kakve tuce kakve gluposti valjate.
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Bosanski_Amerikanac wrote:Halo ba.
Ne budite djeca. Kakve tuce kakve gluposti valjate.
To valja tvoj brat manijak.
Skoro

Post by Skoro »

from_dust wrote:....
Ali je činjenica da ste mlađi,NEUSPJEŠNIJI,klub sa manje tradicije,BEZ STADIONA bla,bla..nabrojao sam masu toga.
:lol: :lol: :lol:
Mlađi su Partizan, Zvezda i Dinamo pa to ne mjenja činjenicu da neko 'mlađi' moze biti gigant za vas. Na kraju, u čemu se ogleda to što ste 'stariji'. Da niste slučajno igrali negdje? Osvojili nešto? :lol:
NAJUSPJEŠNIJI smo bh. klub u historiji
- 4x4 titule, 2 u Jugi, 2 u BiH
- najveći prvoligaški status od svih bh. timova (vi ste tek na 4. mjestu iza Veleza i Slobode)
- broj 1. na all-time tabeli PL (vi ste i tu cetvrti)
- daleko najpopularniji klub i sa najviše navijača
- igramo na najvećem (i to GRADSKOM) stadionu
- prvi osvojili titulu u BiH
- prvi izasli u Evropu
- prvi osvojili titulu u PL
- prva masovna organizirana navijačka grupa u BiH
........
Jedino u cemu vi imate vise uspjeha su evropski nastupi, i to smo uvijek priznavali, ali za koju godinu ni tim se nećete moći hvaliti

P.S. Izvinjavam se autoru sto skrecem sa teme ali 8-)
from_dust

Post by from_dust »

Skoro wrote:
Ali je činjenica da ste mlađi,NEUSPJEŠNIJI,klub sa manje tradicije,BEZ STADIONA bla,bla..nabrojao sam masu toga.
Mlađi su Partizan, Zvezda i Dinamo pa to ne mjenja činjenicu da neko 'mlađi' moze biti gigant za vas. Na kraju, u čemu se ogleda to što ste 'stariji'. Da niste slučajno igrali negdje? Osvojili nešto? :lol:
- 4x4 titule, 2 u Jugi, 2 u BiH
- najveći prvoligaški status od svih bh. timova (vi ste tek na 4. mjestu iza Veleza i Slobode)
- broj 1. na all-time tabeli PL (vi ste i tu cetvrti)
- daleko najpopularniji klub i sa najviše navijača
- igramo na najvećem (i to GRADSKOM) stadionu
- prvi osvojili titulu u BiH
- prvi izasli u Evropu
- prvi osvojili titulu u PL
- prva masovna organizirana navijačka grupa u BiH
........
Jedino u cemu vi imate vise uspjeha su evropski nastupi, i to smo uvijek priznavali, ali za koju godinu ni tim se nećete moći hvaliti

Ja napišem referat,on odgovori na rečenicu :D

Nevjerovatno je da se oni i dalje bave nama.
Eto vam brate kvalifikacije za LŠ.
Eto vam brate pojacanja Mešić,Raščić,Maksimović.
Eto vam brate svađa u klubu........ko prati,zna ko se svađa i proziva ...
Eto vam brate pitanje stadiona.
Eto vam brate pitanje nastanka.
Eto vam brate pitanje VAZDA REŽIMSKOG kluba.
Eto vam Ćele i Ćela.
Eto vam idola Delija.

Jel to nemate pametnijeg posla,nego da se bavite Željom,niđe veze,reko bi naš narod.
Što spamate gluposti,nakon vijeka ste šamioni,čestitam,ZASLUŽENO i POŠTENO.

Oki,smeta vam Željo,ali je zaista nonsens da više postova o Želji imaju pitari,nego o dragom im klubu Sarajevo.Umjesto da se bave spomenutim problemima,ako ih takvim smatraju.
Masa teza i postova koje ste napisali su NEBULOZNE(čast izuzetcima : ZAVATONIJU,DobroJutroKolumbo,možda je još neko napisao kakav pametan post, s njima bi se dalo raspravljati).
Šta ja imam nekome dokazivati,ili on meni.
Činjenice su tu,ako ćeš da govoriš da je BIJELO CRNO ILI DA JE CRNO BIJELO.
Pričaj negdje drugdje,mene lično ne zanima.
Eno aspiracija o ligi šampiona,pa lupetati šta želiš.
Možda nađes blećka koji ti povjeruje.Ja imam pametnijrg posla od odgovaranja na debilske tvrdnje tipa: nas nije osnovala UDBA,nismo režimski klub,Sarajevo je USPJEŠNIJE,kakva su tvoja sjećanja na Litex,jeste li FK ili NK i ostale MORONLUKE.
ManiacSA

Post by ManiacSA »

Ja se stvarno i iskreno izvinjavam svima vama za sve sto sam iznio u vezi tuca na ovoj temi. Ispao sam najveca budala od svih, posto vidim da svi bolje znaju o stvarima vezanim za neke stvari, od mene i ljudi koji su redovno na gostovanjima. Iskreno se kajem sto sam ista napisao vezano za to, nadam se da mi nece vise niko odgovarati na ove moje gore napisane postove, smatrajte to greskom i zaboravite.
Skoro

Post by Skoro »

stochar wrote:
Skoro wrote:
- 4x4 titule, 2 u Jugi, 2 u BiH - 16 titula?
- broj 1. na all-time tabeli PL (vi ste i tu cetvrti) - ???
- daleko najpopularniji klub i sa najviše navijača - po kojim mjerilima? mi imamo navijace u cijeloj BiH, imali navijace u ex-yu. godinama smo imali bolju posjetu godinama
- igramo na najvećem (i to GRADSKOM) stadionu - citaj 'iznajmljenom' stadionu
- prvi osvojili titulu u BiH - zaboravili ste 5. juni?
- prvi izasli u Evropu - ???
- prvi osvojili titulu u PL - smijeshno...
- prva masovna organizirana navijačka grupa u BiH - e jeste organizovani...
........
Jedino u cemu vi imate vise uspjeha su evropski nastupi (sitnica), i to smo uvijek priznavali, ali za koju godinu ni tim se nećete moći hvaliti.

Jedino sto vam preostaje jeste izvrtati cinjenice, shvatam tako je kako je, nema druge. :roll: Bice bolje jednog dana
ManiacSA

Post by ManiacSA »

Skoro wrote:
stochar wrote:
Skoro wrote: :lol: :lol: :lol:
- 4x4 titule, 2 u Jugi, 2 u BiH - 16 titula?
- broj 1. na all-time tabeli PL (vi ste i tu cetvrti) - ???
- daleko najpopularniji klub i sa najviše navijača - po kojim mjerilima? mi imamo navijace u cijeloj BiH, imali navijace u ex-yu. godinama smo imali bolju posjetu godinama
- igramo na najvećem (i to GRADSKOM) stadionu - citaj 'iznajmljenom' stadionu
- prvi osvojili titulu u BiH - zaboravili ste 5. juni?
- prvi izasli u Evropu - ???
- prvi osvojili titulu u PL - smijeshno...
- prva masovna organizirana navijačka grupa u BiH - e jeste organizovani...
........
Jedino u cemu vi imate vise uspjeha su evropski nastupi (sitnica), i to smo uvijek priznavali, ali za koju godinu ni tim se nećete moći hvaliti.

Jedino sto vam preostaje jeste izvrtati cinjenice, shvatam tako je kako je, nema druge. :roll: Bice bolje jednog dana
E vidi ti ovog Skore molim te. Cuj preovrtanje cinjenica kako ga samo nije sramota.

Oficijelno i na starnici FSBiH i na stranici FKS i na stranci Zelje stoji, zapisano je, ne izbrisivo je da je Zeljo prvu poslijeratnu titulu osvoji 1998 god tacnije 5. Juna, a Sarajevo 1999! Pa kako?????????????????? ste vi onda prvi osvojili titulu u BiH kao sto ti tvrdis??????????????? Kako te nije sramota????
Kako te nije sramota vise ovako lagati??????????

Ovo drugo i ne treba komentirati, jer samo ova jedna stavka je dokaz koliko neko moze biti drzak i bezobrazan iz kojih god razloga to bilo!
Skoro

Post by Skoro »

Pogresno ste shvatili. Prva titula u BiH je stigla davne 1967 godine. A to sto pise na 'vasoj' stranici je ocigledno pamflet :D
Skoro

Post by Skoro »

Ali nije sad YU, pa se valjda tako kaze. Kako god, prvi bh. ili sarajevski klub koji je osvojio titulu bilo je Sarajevo i to 1967. Pise li to na 'vasoj' stranici? :D
Skoro

Post by Skoro »

Sta nisam argumentovao? Ne kontam
Pa ko je osvojio prvu titulu od bh. klubova?
Kaze momak 'na nasoj stranici pise' - valjda je mislio na 'vasu' :D stranicu
zanzibar

Post by zanzibar »

Image

Samo da podsjetim, na pravu istinu :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Skoro wrote:Ali nije sad YU, pa se valjda tako kaze. Kako god, prvi bh. ili sarajevski klub koji je osvojio titulu bilo je Sarajevo i to 1967. Pise li to na 'vasoj' stranici? :D
E kad bas ides u detalje Zeljo je bio prvak BiH 1946 samo sto tada u toj ligi nidje ni na mapi nije bilo ni Torpeda a jos manje Sarajeva i tom titulom postao prvi Bh klub koji je stekao pravo igranja u 1 saveznoj ligi. I jebi ga onda dodjose baje i pokupise sve sto valja iz Zelje i napravise strasni Torpedo. Dzaba ti prica, tesko da mozete "tate nauciti kao se djeca prave".
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

hrasno38 wrote:
Skoro wrote:Ali nije sad YU, pa se valjda tako kaze. Kako god, prvi bh. ili sarajevski klub koji je osvojio titulu bilo je Sarajevo i to 1967. Pise li to na 'vasoj' stranici? :D
E kad bas ides u detalje Zeljo je bio prvak BiH 1946 samo sto tada u toj ligi nidje ni na mapi nije bilo ni Torpeda a jos manje Sarajeva i tom titulom postao prvi Bh klub koji je stekao pravo igranja u 1 saveznoj ligi. I jebi ga onda dodjose baje i pokupise sve sto valja iz Zelje i napravise strasni Torpedo. Dzaba ti prica, tesko da mozete "tate nauciti kao se djeca prave".
A ako bas razvlacimo "sitna crevca" sto bi Srbi rekli onda bih ja rekao da je tada postojao visi rang i da potencirate cinjenicu da ste osvojili republicku zonu?
Normalno da su dosle, trebalo je normalan klub stvoriti da prezentuje ovaj grad.
hrasno38

Post by hrasno38 »

Celicna_saka wrote:
hrasno38 wrote:
A ako bas razvlacimo "sitna crevca" sto bi Srbi rekli onda bih ja rekao da je tada postojao visi rang i da potencirate cinjenicu da ste osvojili republicku zonu?
Normalno da su dosle, trebalo je normalan klub stvoriti da prezentuje ovaj grad.
Tako je i u taj tada najvisi rang je usao Zeljo ali ne iz Zonske nego iz Republicke lige sto je ogromna razlika. A da ti kazem lako je od branda napraviti dobru kopiju s tim sto su u ovom kopiranju ocito negdje zajebali pa napravise losu kopiju :)))))))) tako da u fudbalskom prezentiranju ovog grada Zeljo je jos uvijek puno ispred Sarajeva. Za dokaz samo ukucas http://www.uefa.com!!!
Skoro

Post by Skoro »

Ma daj Hrasno, pa uvijek ista prica. Kakvi prvaci zonski, ovi-oni. To je isto kad bi racunao i titule druge lige. U cemu uvijek prije Sarajeva? U rezultatima? Nije li to tragicno spominjati? Mislim lijepo je imati visoko misljenje o sebi ali....
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

hrasno38 wrote:
Celicna_saka wrote:
hrasno38 wrote: E kad bas ides u detalje Zeljo je bio prvak BiH 1946 samo sto tada u toj ligi nidje ni na mapi nije bilo ni Torpeda a jos manje Sarajeva i tom titulom postao prvi Bh klub koji je stekao pravo igranja u 1 saveznoj ligi. I jebi ga onda dodjose baje i pokupise sve sto valja iz Zelje i napravise strasni Torpedo. Dzaba ti prica, tesko da mozete "tate nauciti kao se djeca prave".
Tako je i u taj tada najvisi rang je usao Zeljo ali ne iz Zonske nego iz Republicke lige sto je ogromna razlika. A da ti kazem lako je od branda napraviti dobru kopiju s tim sto su u ovom kopiranju ocito negdje zajebali pa napravise losu kopiju :)))))))) tako da u fudbalskom prezentiranju ovog grada Zeljo je jos uvijek puno ispred Sarajeva. Za dokaz samo ukucas http://www.uefa.com!!!
UUUUU, cijelih desetak mjesta stvarno nedostizno, a grad je se prezentovao i u bivsoj ligi, gdje nam niste ni do cipela.
Skoro

Post by Skoro »

da, bas tu je grbavica bila prije nekih 40-ak godina, na selu :D
Zavatoni

Post by Zavatoni »

stochar wrote:sto bi rek'o rundek: podjimo na selo, na seloooo, podjimo na selo...
Vidis kako ti to negativno tumačiš.

Zar to ne bi moglo i ovako:
"Sex & Selo" kao "Sarajevo & Željo"

Pa bi tako Sarajevo moglo biti čisti sex (užitak, zadovoljstvo, nešto dobro i pozitivno na ovom svijetu), a Željo bi po tome bio Selo (tj. antipod onome Moj grad - Moj klub, odnosno Moje selo - Moj klub) :D
hrasno38

Post by hrasno38 »

Skoro wrote:da, bas tu je grbavica bila prije nekih 40-ak godina, na selu :D
Da si ti ziv i zdrav stadioni Zeljeznicarasu bili na sred Marin Dvora, Pofalicima, Cengic Vili i na kraju Grbavica sto uopste nije bitno za ovu pricu jer stadion na kojem vi igrate je izgradjen iz samodoprisnosa svih stanovnika (ili navijaca) ovog grada a za Grbavicu se zna ko je izgradio. Lako je tudjim kurcem gloginje mlatiti.
Zavatoni

Post by Zavatoni »

hrasno38 wrote:
Da si ti ziv i zdrav stadioni Zeljeznicarasu bili na sred Marin Dvora, Pofalicima, Cengic Vili i na kraju Grbavica sto uopste nije bitno za ovu pricu jer stadion na kojem vi igrate je izgradjen iz samodoprisnosa svih stanovnika (ili navijaca) ovog grada a za Grbavicu se zna ko je izgradio. Lako je tudjim kurcem gloginje mlatiti.
A ko je gradio grbavicu hrasno bogati?
Ovo te iskreno pitam jer me bas ineteresuje?
Mislim ko je dao sredstva u samoupravnoj Jugoslaviji? Jesu li tadašnje Željeznice u potpunosti finansirale izgradnju ili je bilo nekih samodoprinosa i finansijskih injekcija savezne/republičke vlade, grada itd.
hrasno38

Post by hrasno38 »

Zavatoni wrote:
hrasno38 wrote:
Mislim ko je dao sredstva u samoupravnoj Jugoslaviji? Jesu li tadašnje Željeznice u potpunosti finansirale izgradnju ili je bilo nekih samodoprinosa i finansijskih injekcija savezne/republičke vlade, grada itd.
Uglavnom dobrovoljnim radom tadasnjeg sportskog drustva jer 49 godine tesko da je bilo moguce pare izdvajati za te stvari.
lugavina

Post by lugavina »

stochar wrote:
Zavatoni wrote:
hrasno38 wrote: Da si ti ziv i zdrav stadioni Zeljeznicarasu bili na sred Marin Dvora, Pofalicima, Cengic Vili i na kraju Grbavica sto uopste nije bitno za ovu pricu jer stadion na kojem vi igrate je izgradjen iz samodoprisnosa svih stanovnika (ili navijaca) ovog grada a za Grbavicu se zna ko je izgradio. Lako je tudjim kurcem gloginje mlatiti.
kakve to ima veze, kad je Željo opet bolji i veći klub od vas?
Dobro to. A jel zeljA FK ili NK?
Zavatoni

Post by Zavatoni »

stochar wrote:kakve to ima veze, kad je Željo opet bolji i veći klub od vas?
Odlično to ti i elokventno izjavi, al' ne znam na osnovu čega to možeš tako reći. U životu za sve moraš imaš argumente, a ti ih za ovo nemaš.

U svakom slučaju, svak' mora u nešto vjerovati. Zato vjerujte. Svak' za sebe. Do za vas boljih dana (koje vam iskreno želim) uživajte u julskoj bordo euforiji u ligi prvaka.
Skoro

Post by Skoro »

Vidim tema Litex je i dalje aktuelna, neka, fino :D
Zavatoni

Post by Zavatoni »

hrasno38 wrote:Uglavnom dobrovoljnim radom tadasnjeg sportskog drustva jer 49 godine tesko da je bilo moguce pare izdvajati za te stvari.
OK. Prihvatiću to. Istina sa rezervom jer me nisi uvjerio, ali pošto nemam drugih podataka neću dalje da diskutujem po ovoj temi.Reci mi kakva je situacija između sportskog društva i nogometnog kluba? Jel' SD Željo prenio vlasništvo na NK Željo ili se stadion vodi još kao vlasništvo sportskog društva?

Interesantno mi je kako ostali navijači Želje misle kako i nije bitno da li su stadion Grbavicu (kao i stadion Koševo) gradili svi građani ovog grada. Dvostruki standardi u svemu zaista jesu veliki problem našeg društva.
Post Reply