Litex-Zeljeznicar,sjecanja

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Majstorinho

#1 Litex-Zeljeznicar,sjecanja

Post by Majstorinho »

da se malo podsjetimo :D

Litex-Zeljeznicar 7-0

PREGAZENI I PONIZENI

Zeljo dozivio jednu od najvecih sramota u historiji*Raspad vec u prvoj minuti

(od specijalnog uzvjestaca "Dnevnog avaza"iz loveca)

U Zeljeznicaru su prije uzvratne utakmice protiv Litexa zeljeli samo dvije stvari,ne osramotiti se pred gledaocima u BiH i Bugarskoj,te pokusati barem ostati ne porazen i osvojiti bodove za rang listu UEFA.Desilo se najgore moguce,nas predstavnik pregazen je i ponizen u Lovecu,u jednoj od najvecih sramota od kada klub postoji.
Primiti sedam golova od bilo kojeg protivnika,iz bilo koje lige na planeti,katastrofalno je,a kada debakl stigne od malo poznate bugarske ekipe,koju prosjecno posmatra oko dvije ili tri hiljade ljudi,onda je situacija zaista ocajna.
Taktika koju je zamislio trener zelje Plisek,raspala se vec u prvoj minuti.Tiago je poslao pas na desnu stranu,Kajtaz bio na lopti,ali Jovov je iskoristio nesmotrenost fudbalera Zelje i prebacio loptu preko jnega,a zatim izvrsno centrirao.Brazilac Zoazinjo je u sesnaestercu neumoljiv,1:0 za Litex.
Ekipa sa Grbavice odmah je predala mec,a domaci igraci su preuzeli sve konce igre.Nakon dobrih prilike Zoazinja i Trice,drugi gol Litex je postigao u 8 minuti,opet je poentirao Zoazinjo.Treci gol Bugari su opet postigli nakon greske Kajtaza,koji je jednu cistu loptu poslao u korner.Centrirao je Jovov,a Brazilac Tiago Silva je glavom matirao Hasanspahica.
Do nogu potucena ekipa Zelje prvi je udarac prema Vutovu uputila u 19 minuti,kada je Zubanovic prebacio gol.Do kraja poluvremena Litex je napunio mrezu naseg predstavnika,a cetvrti i peti gol koji je postigla domaca ekipa spadaju u red eurogolova,kakve na nasim terenima nikad ne vidjamo.
Debakl kakav Zeljeznicar nije dozivio u istoriji,primivsi za samo 45 minuta 5 golova,prijeto je da bude jos veci,ali nakon povratka iz svlacionica,fudbaleri u plavim dresovima izasli su nesto "raspolozeniji" pa su primili jos "samo" dva gola.
Na samom pocetku drugog dijela Hadzic je propustio dvije stopostotne prilike,prvi put je bio sam pred Vutova i sutirao pored gola.Minut poslije sutirao je glavom sa nekoliko metara,a vutov uz dosta napora uhvatio loptu.
Zeljeznicar se neslavno oprostio od kupa UEFA,a poraz od Litexa ostat ce ostat ce upisan crnim slovima u historiji kluba sa sa Grbavice jer to se jos jednoj generaciji nije desilo.Kada je jos ovakav jadni Zeljezncar ostvario sve tri pobjede u tri kola Premijer lige zaista se moramo zabrinuti za bh.klupski fudbal.
Ekipa Zeljeznicara moze se "pohvaliti" da je nakon 83 godine postojanja kluba uspjela uciniti takvu sramotu ,kakva se nece moci izbrisati u narednih 100 godina.Kako je samo jadno i bijedno bilo gledati kako Litex na proste dijelove rastavlja naseg predstavnika.Istog onog Zeljeznicara koji je prije samo nekoliko godina casno gubio od evropskih velikana,Newcastlea i Malage.

Usanovic na tribinama

Generalni sekretar NS BiH,Munib Usanovic,dosao je u Loveckako bi bodrio Zeljeznicar protiv Litexa.Prije pocetka utakmice najavljivao je sigurnu pobjedu naseg predstavnika,ali zajedno sa svim ljudima iz BiH posramljen je napustio stadion u Lovecu.

AKTERI

Gradski stadion u Lovecu.Gledalaca: 2000.Sudija:Tomi Skiven(Norveska).
Strijelci:
1:0-Zoazinjo (1)
2:0-Zoazinjo (8 )
3:0- Tiago (14)
4:0-Zoazinjo (37)
5:0-Hidiuad (42)
6:0-Belijakov(75)
7:0-Belijakov(76)

Zuti kartoni: Kirilov (Litex)
Mulalic,Joldic (Zeljeznicar).
Igrac utakmice: Neto Joao Soares Joaozinho

LITEX: Vutov 7,Bandalovski 8,Venkov 8,Kirilov 8,Zagorcic 8,Hidiuad 8,5,Jovov 8,5,Trica 8 (od 46.Nikolov),Jelenkovic 8,Zoazinjo 9 (od 57 Belijakov 8 ),Tiago 8,5.

ZELJEZNICAR: Hasanspahic 5,Joldic 5,kajtaz 5,Mulalic 5,5,Markovic 5,Karic 5,Zubanovic 5 (od 67.Rascic -),Avdija 5 (od 16 alihodzic 5,5), Hadzic 5,Muharemovic 5,Djukic 5 (od 46.Gredic 5,5).

Z.Saric
Petak,27. avgust/kolovoz 2004

DNEVNI AVAZ
lugavina

Post by lugavina »

Jel ovo tema samo za zeljovce ili smiju i pitari komentarisat?
from_dust

Post by from_dust »

:roll: * - Cenzura

Litex nas razbio,sto je najgore,ja sam prizeljkivao da ih izvucemo :roll:

Greska bijase,nismo trebali.

Samo,koji od vas dvojice,navija za Litex,mislio sam da ste pitari,ili niste :D
Majstorinho

Post by Majstorinho »

boki071 wrote: igrač kao Zec se odlučuje igrati za nas...
:lol: e jes mi velik igrac.da je dosao iz recimo lupam Totenhema :shock: razumio bi te.Ali iz ISKRE???????????
lugavina

Post by lugavina »

boki071 wrote:Ima nešto Željo, što nikad Sarajevo neće imati... pa evo i sad kad ste objektivno bolji, igrač kao Zec se odlučuje igrati za nas...

Neke se stvari ne mogu kupiti novcem...
Zec bi u Sarajevu grijao klupu i to mu je jasno stavljeno do znanja dok u ce u manjem sarajevskom premijerligasu biti glavna zvijezda. To je jedini razlog sto je zavrsio na Grbavici.

Nego da se vratimo temi. Kakva su tvoja sjecanja i generalno emocije na utakmicu s Litexom?
SHOCK

Post by SHOCK »

lugavina wrote:
boki071 wrote:Ima nešto Željo, što nikad Sarajevo neće imati... pa evo i sad kad ste objektivno bolji, igrač kao Zec se odlučuje igrati za nas...

Zec bi u Sarajevu grijao klupu i to mu je jasno stavljeno do znanja dok u ce u manjem sarajevskom premijerligasu biti glavna zvijezda. To je jedini razlog sto je zavrsio na Grbavici.
Da, i to dovoljno govori o današnjem Želji :lol:
Edin H.

Post by Edin H. »

Da je Sarajevo tada (a i sada) igralo protiv Litexa primili bi 14 golova :oops:
denny84

Post by denny84 »

Sarajevo-Besiktas 0-5

0:1 Pancu (5.)
0:2 Ibrahim (42.)
0:3 Dursun (73. Elfmeter)
0:4 Sulun (84.)
0:5 Begecarslan (85.)

:lol:
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Ja sam taj dan bio i tuzan i sretan u isto vrijeme. Tuzan zato sto nam Zeljo obruka BH fudbal kompletan, a sretan zato sto sam vjerovao da ce Litex poslati treci tim u Sarajevo koji ce kao izgubiti pa se opet bobe u UEFI pisu. Kad ono fakat, posla Litex treci tim, i opet uzese. Eh, onda mi je vec svejedno bilo. Male ekipe uvijek ostaju male...
pudlica

Post by pudlica »

denny84 wrote:Sarajevo-Besiktas 0-5

0:1 Pancu (5.)
0:2 Ibrahim (42.)
0:3 Dursun (73. Elfmeter)
0:4 Sulun (84.)
0:5 Begecarslan (85.)

:lol:

e al to je besiktas,mi smo jos tamo nerijeseno igrali koliko se sjecam,a vi nee,vas je litex pomeo sa terena,zato neka tiho,sad ubrzo pocet sezona PL pozelili su vas na dnu tabele,ljudi sve placu za vama koliko ste im dragi
ManiacSA

Post by ManiacSA »

pudlica wrote:e al to je besiktas,mi smo jos tamo nerijeseno igrali koliko se sjecam,a vi nee,vas je litex pomeo sa terena,zato neka tiho,sad ubrzo pocet sezona PL pozelili su vas na dnu tabele,ljudi sve placu za vama koliko ste im dragi
Potpuno si upravu svima je najdrazi Zeljo kad dodje na gostovanja, bilo to na dnu tabele ili pri vrhu kao sto ce biti slijedece sezone. Najveca posjeta u Zenici bila protiv Zelje normalno, i tako je svugdje, mozete vi pricati sta hocete al se vidi iz prilozenog i posjeta na gostovanjima da nema NIKOGA i NICEG iznad Zelje. Znam ja da je vama tesko, al nisam vam ja kriv sto navijate za Torpedo, ovo je slobodna zemlja. Zeljo moze sutra izgubiti 10-0 i opet nece imati losu reputaciju kao Sarajevo, prvenstveno zbog svojih navijaca koji samo blate i brukaju obraz Sarajeva koliko god ljudi dobro igrali.
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

ManiacSA wrote:
pudlica wrote:e al to je besiktas,mi smo jos tamo nerijeseno igrali koliko se sjecam,a vi nee,vas je litex pomeo sa terena,zato neka tiho,sad ubrzo pocet sezona PL pozelili su vas na dnu tabele,ljudi sve placu za vama koliko ste im dragi
Potpuno si upravu svima je najdrazi Zeljo kad dodje na gostovanja, bilo to na dnu tabele ili pri vrhu kao sto ce biti slijedece sezone. Najveca posjeta u Zenici bila protiv Zelje normalno, i tako je svugdje, mozete vi pricati sta hocete al se vidi iz prilozenog i posjeta na gostovanjima da nema NIKOGA i NICEG iznad Zelje. Znam ja da je vama tesko, al nisam vam ja kriv sto navijate za Torpedo, ovo je slobodna zemlja. Zeljo moze sutra izgubiti 10-0 i opet nece imati losu reputaciju kao Sarajevo, prvenstveno zbog svojih navijaca koji samo blate i brukaju obraz Sarajeva koliko god ljudi dobro igrali.
maca fk sarajevo je gledalo najvise gledalaca,kako na gostujucim tako i na domacim utakmicama...
tako statistike kazu...
zeljo je otpad
from_dust

Post by from_dust »

Krigla_Sa wrote:
ManiacSA wrote:
maca fk sarajevo je gledalo najvise gledalaca,kako na gostujucim tako i na domacim utakmicama...
tako statistike kazu...
zeljo je otpad
Da,da.........a sarajevo je puno intelektualaca kao i ti i kolega ti.Vidim,idol ti maca,jak si........navija za sarajevo,govori maca...........nemoj vise :D
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

boki071 wrote:
lugavina wrote:

Nego da se vratimo temi. Kakva su tvoja sjecanja i generalno emocije na utakmicu s Litexom?
Pa što su vam onda vaši "upravitelji" :) visili po utakmicama završnice prve FPL ako je to loš igrač. Isto je bilo sa Vladavićem isto ej i sa Pelakom ima nešto što ih vuće u Želju
nije los ali mu nije zagarantovano mjesto u timu kakav je sarajevo,u sarajevu za mjesto u prvih 11 moras biti ili dokazan igrac ili svojim zalaganjem na treninzima izboriti sansu i pokazati sta znas,dok ste se vi momku vec naguzili i obecali mjesto u prvih 11...
99% vas ne znate ni ko je a ni kakav je igrac, niti ste ga ikad vidjeli u zivotu a vec svrsavate na prezime zec...
e jeste jadni majko draga
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

from_dust wrote:
Krigla_Sa wrote:
ManiacSA wrote: Potpuno si upravu svima je najdrazi Zeljo kad dodje na gostovanja, bilo to na dnu tabele ili pri vrhu kao sto ce biti slijedece sezone. Najveca posjeta u Zenici bila protiv Zelje normalno, i tako je svugdje, mozete vi pricati sta hocete al se vidi iz prilozenog i posjeta na gostovanjima da nema NIKOGA i NICEG iznad Zelje. Znam ja da je vama tesko, al nisam vam ja kriv sto navijate za Torpedo, ovo je slobodna zemlja. Zeljo moze sutra izgubiti 10-0 i opet nece imati losu reputaciju kao Sarajevo, prvenstveno zbog svojih navijaca koji samo blate i brukaju obraz Sarajeva koliko god ljudi dobro igrali.
tako statistike kazu...
zeljo je otpad
Da,da.........a sarajevo je puno navijaca intelektualaca kao sto si ti.Vidim,idol ti maca,jak si........navija za sarajevo,govori maca...........nemoj vise :D
haj ba dezurni prosetaj malo,lijep je dan...
lugavina

Post by lugavina »

Pozivam sve prisutne da se vrate temi.
Evo recimo ManiacSa haj nam ti svojim rjecima ispricaj kako si dozivio ovaj poraz od Litexa.
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

ManiacSA wrote:
Krigla_Sa wrote: maca fk sarajevo je gledalo najvise gledalaca,kako na gostujucim tako i na domacim utakmicama...
tako statistike kazu...
zeljo je otpad
cuko nisam ti ja pricao za ovu sezonu nego za prijasnje, pa razumljivo je da ljudi na gostovanjima, ako uopste dodju da gledaju ovaj tzv. 'fudbal', zele gledati ekipe koje igraju dostojan fudbal, Sarajevo, Zrinjski. Al kad je Zeljo igrao najbolji fudbal posjeta na gostovanjima je bila neuporediva sa brojkom Sarajeva ove sezone. Cemu su u velikom broju pridonijeli manijaci kojih je recimo 2003 u Mostaru bilo 1500, dok je vas prosle sezone u istoj pa cak i boljoj situaciji u Mostaru bilo samo POLA nase brojke.
Mi gdje god 'osli' uvijek 'dobrodosli'
Vi gdje god 'posli' dabogda 'prosli'
ovo su ti samo uzrecice iz raznih krajeva BiH. Ipak ljudi odlucuju koga zele gledati.
a joj mene...
ccc
kako ne skontah da vi samo i pricate o nekim proslim sezonama...
prvo si rekao ovo
svima je najdrazi Zeljo kad dodje na gostovanja, bilo to na dnu tabele ili pri vrhu kao sto ce biti slijedece sezone.
pa ti ja onda odgovorim i kazem da nisi u pravu a ti napises ovo
pa razumljivo je da ljudi na gostovanjima, ako uopste dodju da gledaju ovaj tzv. 'fudbal', zele gledati ekipe koje igraju dostojan fudbal, Sarajevo, Zrinjski.
kako si samo kontradiktoran...
ja imam dokaz za proslu sezonu sto se tice posjete a to sto ti pricas o proslosti kako vas je bilo najvise ponudi dokaz...
pusti mi se tvrdnje tebe kao navijaca zelje
from_dust

Post by from_dust »

Krigla_Sa wrote:
from_dust wrote:
Krigla_Sa wrote: maca fk sarajevo je gledalo najvise gledalaca,kako na gostujucim tako i na domacim utakmicama...
tako statistike kazu...
zeljo je otpad
Da,da.........a sarajevo je puno navijaca intelektualaca kao sto si ti.Vidim,idol ti maca,jak si........navija za sarajevo,govori maca...........nemoj vise :D
haj ba dezurni prosetaj malo,lijep je dan...
Dezurni radi,staz ide,plata se zaradjuje,pije se kafa. :D
Maca..........
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

tako statistike kazu...
zeljo je otpad
izvini, ako se ne varam, statistika je pokazala da godinama CELIK ima najbolju posjecenost...

dodushe, meni je izvor informacija siri od uprave kluba gdje kazu JEL VJERUJES SVOJIM OCIMA IL MENI....

Steta, nemate vise obradovica da vas gura....
Joško

Post by Joško »

I DA GUBIŠ S DESET NULA
S JUGA BI SE PJESMA ČULA
MI TE VOLIMO
MI TE VOLIMO
lugavina

Post by lugavina »

Joško wrote:I DA GUBIŠ S DESET NULA
S JUGA BI SE PJESMA ČULA
MI TE VOLIMO
MI TE VOLIMO
Dobro, ne pretjeruj nije deset nula ali jeste sedam nula.
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

mIRCerka wrote:
tako statistike kazu...
zeljo je otpad
izvini, ako se ne varam, statistika je pokazala da godinama CELIK ima najbolju posjecenost...

dodushe, meni je izvor informacija siri od uprave kluba gdje kazu JEL VJERUJES SVOJIM OCIMA IL MENI....

Steta, nemate vise obradovica da vas gura....
da,celik je jedno vrijeme imao najvise navijaca na domacim utakmicama (doduse i sada su imali dobru posjetu) ali i zelju i sarajevo su (iskreno) uvijek vadile utakmice kao sto su derbiji,kada dodje siroki,velez,zrinjski i na kraju celik bude iza sarajeva po ukupnoj posjeti kao sto je slucaj i ove sezone...
Last edited by Krigla_Sa on 18/06/2007 11:34, edited 1 time in total.
ManiacSA

Post by ManiacSA »

Prvo da odgovorim 'lugavina': Plakao cijeli dan, navece nisam mogao spavati i bilo me sramota izaci u grad jer sam manijak.

A sad tebi 'kriglo': Ili neces il ne shvatas sta ti govorim, kad kazem Zeljo je najdrazi i na dnu i na vrhu znaci da kad ga uporedis sa bilo kojim timom u istoj situaciji, vise ce ljudi doci gledati Zelju nego bilo koji drugi tim iz BiH. Jesil sad shvatio ili opet nesto nije jasno.
Sarajevo i Zeljo oba na dnu, vise ce doci ljudi na gostovanju da gleda Zelju.
Sarajevo i Zeljo oba na vrhu, vise ce doci ljudi na gostovanju da gleda Zelju.
Sad nema sanse da nisi skonato.
A sto se tice dokaza tad koliko se sjecam nisu ni pravili ove zapise koliko gledalaca itd. medjutim to je svima jasno da je tako bilo, e sad druga je stvar sto vi necete to da priznate. Pa naveo sam ti primjer iz Mostara sta je vas koji k.... sprijecilo da odete u istoj brojci kao mi?????
from_dust

Post by from_dust »

ManiacSA wrote:Prvo da odgovorim 'lugavina': Plakao cijeli dan, navece nisam mogao spavati i bilo me sramota izaci u grad jer sam manijak.

A sad tebi 'kriglo': Ili neces il ne shvatas sta ti govorim, kad kazem Zeljo je najdrazi i na dnu i na vrhu znaci da kad ga uporedis sa bilo kojim timom u istoj situaciji, vise ce ljudi doci gledati Zelju nego bilo koji drugi tim iz BiH. Jesil sad shvatio ili opet nesto nije jasno.
A sto se tice dokaza tad koliko se sjecam nisu ni pravili ove zapise koliko gledalaca itd. medjutim to je svima jasno da je tako bilo, e sad druga je stvar sto vi necete to da priznate. Pa naveo sam ti primjer iz Mostara sta je vas koji k.... sprijecilo da odete u istoj brojci kao mi?????
Nisu znali da citaju znakove,valja doci do autobuske,stadiona il mostara.
Jel mislis da je lugavina iso dole??!!
Hem lose cita,hem ga baban nije pustio :D

Reci nam lugavina: "koja su tvoja sjecanja vezana za neodlazak u Mostar" :-D
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

ManiacSA wrote:Prvo da odgovorim 'lugavina': Plakao cijeli dan, navece nisam mogao spavati i bilo me sramota izaci u grad jer sam manijak.

Sarajevo nije bilo na dnu niti ce tako da to sto govoris je samo neka tvoja tvrdnja za koju nemas dokaze niti ih mozes imati...
Kazes zeljo je najdrazi...
Evo i ja kazem SARAJEVO je najdraze pa sta sad...
Ako cemo se ovako prepucavati onda ok...
Sarajevo je najbolje,najljepsi fudbal igraju,najbolje igrace imaju,navijace,najbolji su nam dresovi i to svi znaju samo druga je stvar sto vi necete to da priznate...
ma sve naj naj... :)
Post Reply