Dodik Malkiću: " Vidjet ćeš šta će ti biti...."
-
kub lajkan
Ma u redu je... desavaju se nesporazumi u ovakvom vidu komunikacije...
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
uuuuh! sta ovo bi?? otkud ovolika "apatija" i razocarenje od osobe koja tako zdusno stade u obranu "celavog chete" Ti'ica, onomad na onoj drugoj temi!! Zasto , kako kazes<: "nemamo o cemu govoriti", je upravo djelo tvoga "ljubljenog sticenika"!tempora wrote:Sa zebnjom slutim da posebni status Srebrenice ne rjesava nista.( neka mi oproste oni u cije ime se i govori)senada wrote:Najbolje rjesenje za BiH sa oba entiteta da udovolje zahtjevima srebrenicana da se Srebrenici dodijeli poseban status, umjesto predlaganoga distrikta prijedlozila bih da Srebrenica bude glavni grad ako nije moguce BiH onda barem Federacije, sa seobom svih vitalnih institucija, organa i org. sistema u taj grad, za pocetak da bivstvuju pod satorima a srebrenicane bih naselila u zgrade opcina, kantona, parlamenta i predsjednistva.
Mislim da je to najbolji nacin i put da se srebrenicanima konacno udovolji, i da im se pruzi adekvatno obestecenje, ali i da se sama Srebrenica reanimira i u najkracem mogucem roku transformira i razvije u najveci politicko drustveni, kulturni centar Federacije ili cijele BiH.
Mi o Dodiku mozemo govoriti sto hocemo.Mozemo ga nazivati pogrdnim imenima i izmisljati sto ruznije epitete, kako bi sebi olaksali i malo udovoljili nemoci.Ali u tome je sva nasa snaga.Kao i nasa buducnost.
Mi nemamo ni volju a ni svjest da se borimo za istinu ni dostojanstvo.
Ja se plasim, da mi vec odavno nemamo zbog cega zivjeti.Sve smo prepustili drugima, kao retardirana djeca, koja su primorana zivjeti uz pomoc ( zavisi od vrste) drugih.
Evo ti samo jedno od njegovih "remek dijela", da se malo podsjetis, a ako se "situvacija" bude razvijala, ponudicu ti jos!! Vidim da su "vaistinu" Bosnjaci "kratke pameti"!!
1. POVLACENJU TUZBE PROTIV IMENA REPUBLIKA SRPSKA SA USTAVNOG SUDA BiH JE UJEDNO UBIJANJE TE TUZBE NA SUDU U STRAZBURU
Povlaceci Tuzbu pred Ustavnim sudom BiH protiv imena Republika Srspka, Tihic je pocinio jos jednu veleizdaju. Nazalsot, i ta veleizdaja prolazi nezapazeno medju Bosancima i Hercegovcima u domovini. Vjerovatno BH patrioti nisu svjesni kolika je steta nanesena Bosni i Hercegovini. Mnogi su nasjeli i na Tihicevo obrazlozenje da "ce sud svakako odbiti zahtjev za promjenom imena Republika srpska" te im nije ni jasno da je povlacenjem tuzbe Tihic nanio ikakvu stetu.
Medjutim, evo kako tu stvari stoje.
Dajuci cetnicima u Dytonu suverenitet na pola BiH tj. Republiku Srpsku, nasi izdajnici su pocinili zlocin protiv naroda i drzave. Da bi prikrili taj zlocin, oni su, a uz strucnu pomoc americkih pravnika, Bosancima i Hercegovcima dali utjehu u vidu najsavrsenijih zakona o "ljudskim pravima". Saljuci Bosnjake da ganjanju ljudska prava na salterima cetnicke tvorevine, zamazali su svijetu oci tako sto su izmedju ostalog napisali u Dytonskom sporazumu da Bosanci i Hercegovci mogu traziti svoja prava i na evropskim sudovima KADA ISCRPE SVE SUDSKE MOGUCNOSTI U BOSNI I HERCEGOVINI.
OD POCETKA SMO ZNALI DA CE DAYTONSKI USTAVNI SUD DONIJETI PRESUDU DA JE NENADLEZAN PO PITANJU IMENA REPUBLIKE SRPSKE. SAM TIHIC JE GOVORIO DA NJEMU TREBA TA PRESUDA DA BI MOGAO ZAHTJEV ZA PROMEJNU IMENA RS PREDATI NA SUD ZA LJUDSKA PRAVA U STRAZBURU. Tako bi se izaslo iz Daytonskog sistema u kojem RS ma pravo veta.
Sada kada je povukao Tuzbu sa ustavnog suda Daytonske Bosne i Hercegovine Tihic, tj. mi, gubimo pravo da idemo na sud u Strazburu jer ta Tuzba nije iscrpila sve pravne mogucnosti u BiH. To drugim rijecima znaci da JE TIHIC POKLONIO CETNCIMA IME "SRSPKA" ZA SVA VREMENA JER NE POSTOJI DRUGA MOGUCNOST RUSENJA IMENA REPUBLIKA SRPSKA U OKVIIMA DAYTONSKOG USTAVA.
SADA I ONIMA KOJI SU MISLILI DA SE REPUBLIKA SRPSKA MOZE "POSTEPENO UKIDATI" U OKVIRIMA PRAVNOG SISTEMA DAYTONSKE BIH POSTAJE JASNO DA ZA TO VISE NEMA NADE. SADA BI TREBALO SVAKOM DIJETETU BITI JASNO DA JE JEDINI NACIN UKIDANJA REPUBLIKE SRPSKE DA ISKORISTIMO TO STO ANEX 4 NIJE NIKADA LEGALIZOVAN KAO USTAV I DA TRAZIMO DA SE SKINE SUSPENZIJA SA LEGALNOG GRADJASNSKOG USTAVA REPUBLIKE BiH.
-
kub lajkan
Mislim da je generalno problem postavljen naopacke...
Haj'mo probati ovako posmatrati stvari... Srebrenica trazi pomoc od onih koji joj ni u ratu nisu pomogli kako treba. Kad je dosao mir, pocela dolaziti lova, ali... da li je to bas islo kome je namijenjeno? Tesko je sa sigurnoscu tvrditi samo na osnovu glasina. Ali, ako vec postoje velike sumnje u to da se novac za Srebrenicu nije trosio kako treba, pa zar je tesko napraviti inventuru??
Da oni koji se sumnjice pokazu da im je cist obraz, a onima koji sumnjaju, da se izbiju sumnje iz glave.
Zar je to tesko?
Izgleda da je puno lakse cijeli tok skrenuti na tudju njivu i reci Dodik i Srbi su krivi za sve - "Mi bi i htjeli, ali nece oni!"
Jer ako se ne utvrdi krivac, odnosno ako se eksplicite ne utvrdi da je Dodik krivac, mogao bi neko, nedobog, zakljuciti da je krivac ustvari Abdurahman Malkic.
I zato nam se podmecu ovakvi nakaradni i naopaki problemi, da ne bismo slucajno postavljali prava pitanja, koja mogu da otkriju sustinske probleme...
Haj'mo probati ovako posmatrati stvari... Srebrenica trazi pomoc od onih koji joj ni u ratu nisu pomogli kako treba. Kad je dosao mir, pocela dolaziti lova, ali... da li je to bas islo kome je namijenjeno? Tesko je sa sigurnoscu tvrditi samo na osnovu glasina. Ali, ako vec postoje velike sumnje u to da se novac za Srebrenicu nije trosio kako treba, pa zar je tesko napraviti inventuru??
Da oni koji se sumnjice pokazu da im je cist obraz, a onima koji sumnjaju, da se izbiju sumnje iz glave.
Zar je to tesko?
Izgleda da je puno lakse cijeli tok skrenuti na tudju njivu i reci Dodik i Srbi su krivi za sve - "Mi bi i htjeli, ali nece oni!"
Jer ako se ne utvrdi krivac, odnosno ako se eksplicite ne utvrdi da je Dodik krivac, mogao bi neko, nedobog, zakljuciti da je krivac ustvari Abdurahman Malkic.
I zato nam se podmecu ovakvi nakaradni i naopaki problemi, da ne bismo slucajno postavljali prava pitanja, koja mogu da otkriju sustinske probleme...
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
zaboga, "kub lajkane", zar mozes zapoceti razgovor o Srebrenici i kao polaznu tacku prihvatiti da je ona "pod vlascu rs-a"!!kub lajkan wrote:Mislim da je generalno problem postavljen naopacke...
Zar je to tesko?
"REPUBLIKA SPRSKA JE PRODUKT GENOCIDA - UKIDANJE REPUBLIKE SRPSKE JE JEDINA NADOKNADA ZRTVAMA I PREZIVJELIMA" prof. Francis A. Boyle, profesor Internacionalnog Prava,
ovo je teza za pocetak bilo kakvih razgovora o Srebrenici!!
,
- taxi_driver
mene zanima je li silajdjic znao u dejtonu za genocid u srebrenici?ili alija (nije bitno).seiko22 wrote:zaboga, "kub lajkane", zar mozes zapoceti razgovor o Srebrenici i kao polaznu tacku prihvatiti da je ona "pod vlascu rs-a"!!kub lajkan wrote:Mislim da je generalno problem postavljen naopacke...
Zar je to tesko?
"REPUBLIKA SPRSKA JE PRODUKT GENOCIDA - UKIDANJE REPUBLIKE SRPSKE JE JEDINA NADOKNADA ZRTVAMA I PREZIVJELIMA" prof. Francis A. Boyle, profesor Internacionalnog Prava,
,
ako su znali zasto u dejtonu nisu rekli da se tamo desio genocid i trazili da se srebrenica ostavi u sastavu federacije?nego su trgovali mrkonjicem i drvarom. odjednom sad ne odgovara sto je srebrenica u sastavu rs.
mislim logicno je da bude u federaciji ali zar se to nije moglo u dejtonu rijesiti.jer ovo je sada samo prebacivanje nekih vaznijih zivotnih problema u federaciji na problem srebrenica.
-
kub lajkan
Taxi_driver ti je odgovorio na nacin koji potpisujem.seiko22 wrote:zaboga, "kub lajkane", zar mozes zapoceti razgovor o Srebrenici i kao polaznu tacku prihvatiti da je ona "pod vlascu rs-a"!!kub lajkan wrote:Mislim da je generalno problem postavljen naopacke...
Zar je to tesko?
,
Ovo tvoje je postavljanje problema na silajdzicevski nacin. Dakle, sa ciljem da se nista ne rijesi, nego samo zakuhava.
Jedna je stvar sta mi zelimo, a sasvim druga sta realno mozemo.
Treba pokusati rjesavati probleme sa ciljem da se oni stvarno rijese, a ne sa ciljem da izgleda kao da ih pokusavamo rijesiti, a ni zglave to ne radimo...
Ako su zaista donacije za Srebrenicu spiskane, onda je to itekako pomoglo da Srebrenicani zive u puno gorim uslovima nego sto su trebali zivjeti. Podvlacim, AKO! I ako je to tako, onda nekog treba za jaja objesiti...
A ako nije, onda prelazimo na sljedeci level...
-
seiko22
Moj "kub-lajkane", kad ti skontas da tvoje donacije, i lova, ma koliki bili ne znace nista u odnosu na istoriju, postojanje i buducnost jednog naroda, onda ces razumjeti moju poruku!!kub lajkan wrote:Taxi_driver ti je odgovorio na nacin koji potpisujem.seiko22 wrote:zaboga, "kub lajkane", zar mozes zapoceti razgovor o Srebrenici i kao polaznu tacku prihvatiti da je ona "pod vlascu rs-a"!!kub lajkan wrote:Mislim da je generalno problem postavljen naopacke...
Zar je to tesko?
,
Ovo tvoje je postavljanje problema na silajdzicevski nacin. Dakle, sa ciljem da se nista ne rijesi, nego samo zakuhava.
Jedna je stvar sta mi zelimo, a sasvim druga sta realno mozemo.
Treba pokusati rjesavati probleme sa ciljem da se oni stvarno rijese, a ne sa ciljem da izgleda kao da ih pokusavamo rijesiti, a ni zglave to ne radimo...
Ako su zaista donacije za Srebrenicu spiskane, onda je to itekako pomoglo da Srebrenicani zive u puno gorim uslovima nego sto su trebali zivjeti. Podvlacim, AKO! I ako je to tako, onda nekog treba za jaja objesiti...
A ako nije, onda prelazimo na sljedeci level...
Raso je rekao jos '92. "zaustavit cemo se kad Muslimana bude 5%,", a ti, nakon sto je to postignuto u Srebrenici, zalis za donacijama!! Ili ona druga poznata :"Pravicemo vam dzamije, samo se ne mijesajte u vlast!"
Moj "kub-lajkane", i medjedu daju "donacije" i organizuju fond-raisinge, za zastitu medjeda, al, "kub-lajkane", medjed postoji samo u zoo-parku!!
SLOBODA SREBRENICI JE JEDINI ISPRAVAN PUT!!
ali nazalost, izdajnika koji vide samo tvoje "donacije" je previse u Bosni!!
Procitaj ovo!!
2. I FEDERACIJA UCESTVUJE U IZDAJI SREBRENICE – TRAZIMO OD OPSTINE DA USVOJI ODLUKU O DISTRIKTU SREBRENICA
Saopstenje za javnost “Majki Srebrenice i Podrinja”
Clanovi Udruženja gradjana "Majke Srebrenice i Podrinja" isticu da ih je zatekla hitna reakcija OHR-a koja se odnosi na imenovanje bivšeg americkog ambasadora u BiH Kliforda Bonda na mjesto specijalnog izaslanika za takozvanu regiju Srebrenica, te smatraju da je tim potezom visoki predstavnik u BiH ocito podlegao utjecaju predsjednika Vlade RS-a Milorada Dodika.
- Posebno nas je zatekla nova informacija o imenovanju tzv. koordinacionog tima za Srebrenicu u cijem sastavu su Igor Davidovic, Miladin Dragicevic i Edin Mušic. Nakon duboke analize za nas je novonastala situacija apsolutno jasna. Imenovanje Koordinacionog tima za Srebrenicu ne predstavlja ništa drugo do uvodenje prinudne uprave na mala vrata po diktatu Milorada Dodika. Ne iznenaduje nas stav OHR-a i Milorada Dodika, ali nas je zaprepastila cinjenica da se u novu izdaju žrtava genocida i Srebrenice izravno ukljucila i Federalna vlada pristajuci da u prinudnu upravu za Srebrenicu imenuje svog predstavnika, kaže se u saopcenju UG "Majke Srebrenice i Podrinja".
U saopcenju se istice kako na ovakve poteze Skupština opcine Srebrenica mora odgovoriti adekvatno, te da je jedini pravi odgovor donošenje odluke po hitnom postupku kojom se Srebrenica proglašava distriktom.
- Bez donošenja takve odluke kamp žrtava genocida u Sarajevu je uzaludno maltretiranje naroda i definitivni kraj opstojnosti bošnjackog naroda u Srebrenici i Podrinju uopce. Ovim cinom OHR-a i domacih institucja, takozvana regija Srebrenica treba postati razvojni i ekonomski embrion istocnog dijela genocidne tvorevine Republike Srpske u interesu jednog naroda u cije ime je pocinjen genocid, a nauštrb naroda nad kojim je pocinjen genocid, kaže se u saopcenju UG "Majke Srebrenice i Podrinja".
Udruženje takoder upozorava medunarodne institucije i zvanicnike da "narod nad kojim je pocinjen genocid, a nad kojim se konstantno nastavlja do konacnog nestanka, ima pravo da upotrijebi sva sredstva u interesu sopstvene odbrane".
FENA 5. maja 2007
-
kub lajkan
Ovo treba shvatiti kao "ko je sta jamio jamio je"?seiko22 wrote:Moj "kub-lajkane", kad ti skontas da tvoje donacije, i lova, ma koliki bili ne znace nista u odnosu na istoriju, postojanje i buducnost jednog naroda, onda ces razumjeti moju poruku!!
Raso je rekao jos '92. "zaustavit cemo se kad Muslimana bude 5%,", a ti, nakon sto je to postignuto u Srebrenici, zalis za donacijama!! Ili ona druga poznata :"Pravicemo vam dzamije, samo se ne mijesajte u vlast!"
Moj "kub-lajkane", i medjedu daju "donacije" i organizuju fond-raisinge, za zastitu medjeda, al, "kub-lajkane", medjed postoji samo u zoo-parku!!
ali nazalost, izdajnika koji vide samo tvoje "donacije" je previse u Bosni!!
-
seiko22
Ne, nego da je Srebrenica veci prioritet od onih sa "masnim prstima"!! A "razvodnjavati" pravo Srebrenice na slobodu, koju je krvlju platila,pricama o "ko je sta jamio jamio", je vise nego licemjerstvo! Cak izdaja!! Saucesnistvo u zlocinu!!kub lajkan wrote:Ovo treba shvatiti kao "ko je sta jamio jamio je"?seiko22 wrote:Moj "kub-lajkane", kad ti skontas da tvoje donacije, i lova, ma koliki bili ne znace nista u odnosu na istoriju, postojanje i buducnost jednog naroda, onda ces razumjeti moju poruku!!
ali nazalost, izdajnika koji vide samo tvoje "donacije" je previse u Bosni!!![]()
![]()
,
-
borisdj
Ako je tebi ovo pocetak razgovora o Srebrenici onda znaj da je to odmah i kraj istih razgovora jer necemo na ovakav nacin razgovarati. Mozete jedino razgovarati sami sa sobom.seiko22 wrote:zaboga, "kub lajkane", zar mozes zapoceti razgovor o Srebrenici i kao polaznu tacku prihvatiti da je ona "pod vlascu rs-a"!!kub lajkan wrote:Mislim da je generalno problem postavljen naopacke...
Zar je to tesko?
,
Znas sta je analogija ovog.
BOSNA I HERCEGOVINA JE GENOCIDNA TVOREVINA I KAO TAKVA TREBA POD HITNO DA SE RASFORMIRA.
Da se razumijemo ne trazim ja ukidanje Bosne, bar jos ne, al nemoj ni ti RS-a.
- spreca
borisdj wrote:Ako je tebi ovo pocetak razgovora o Srebrenici onda znaj da je to odmah i kraj istih razgovora jer necemo na ovakav nacin razgovarati. Mozete jedino razgovarati sami sa sobom.seiko22 wrote:zaboga, "kub lajkane", zar mozes zapoceti razgovor o Srebrenici i kao polaznu tacku prihvatiti da je ona "pod vlascu rs-a"!!kub lajkan wrote:Mislim da je generalno problem postavljen naopacke...
Zar je to tesko?
,
BOSNA I HERCEGOVINA JE GENOCIDNA TVOREVINA I KAO TAKVA TREBA POD HITNO DA SE RASFORMIRA.
Boro kad podes u 6-ti razred tamo ce se uciti istorija nemoj da zuris sacekaj malo
-
kub lajkan
Naravno, lakse je uzvikivati parole koje ti propagiras nego rijesiti ijedan konkretan problem...seiko22 wrote:Ne, nego da je Srebrenica veci prioritet od onih sa "masnim prstima"!! A "razvodnjavati" pravo Srebrenice na slobodu, koju je krvlju platila,pricama o "ko je sta jamio jamio", je vise nego licemjerstvo! Cak izdaja!! Saucesnistvo u zlocinu!!kub lajkan wrote:Ovo treba shvatiti kao "ko je sta jamio jamio je"?seiko22 wrote:Moj "kub-lajkane", kad ti skontas da tvoje donacije, i lova, ma koliki bili ne znace nista u odnosu na istoriju, postojanje i buducnost jednog naroda, onda ces razumjeti moju poruku!!
ali nazalost, izdajnika koji vide samo tvoje "donacije" je previse u Bosni!!![]()
![]()
,
Zmirenje pred sumnjama u nestanak donacija nije nista drugo nego "nemoj slucajno da ispadne kako je neko nas kriv, jer treba Srbi da su krivi za sve"...
Srebrenicani su zasluzili puno bolji zivot, ali kako ce ih zapasti kad im postavljaju onakve lopine i krkane na vlast???
Last edited by kub lajkan on 08/05/2007 19:47, edited 2 times in total.
-
kub lajkan
Ciji zahtjevi?ines.c wrote:Srebrenicani su puno vise zasluzili i zasluzili su da se njihovi zahtjevi ispune.
Ovih pod satorima ili nekih drugih?
Da se razumijemo, ni ja ne bih prihvatio nacin rjesavanja problema kako se predlaze iz RS-a. Ali to ne znaci da je krivica na njima, niti na nama. Za pocetak bih pocistio ispred svoje avlije...
-
SE7EN
1) T si trazio ukidanje Bosne 1992. Ta se genocidna godina koja je bila plodna sa logorima i silovanjima od Omarske do Foce nece ponoviti .borisdj wrote:Ako je tebi ovo pocetak razgovora o Srebrenici onda znaj da je to odmah i kraj istih razgovora jer necemo na ovakav nacin razgovarati. Mozete jedino razgovarati sami sa sobom.seiko22 wrote:zaboga, "kub lajkane", zar mozes zapoceti razgovor o Srebrenici i kao polaznu tacku prihvatiti da je ona "pod vlascu rs-a"!!kub lajkan wrote:Mislim da je generalno problem postavljen naopacke...
Zar je to tesko?
,
2) borisdj , citat : " al nemoj ni ti rs " HOCU , zaustavi me ako mozes !!
Ono sto je nastalo na genocidu i sto lezi na kostima 100 000 monstruozno ubijenih nevinih ljudi hoces da zadrzis kao plijen .Sram te bilo.Taj ce vam plijen biti istrgnut iz gladnih celjusti koje evo 130 godina vrse istragu poturica i vec 130 godina u valovima ubijaju muslimane sjekirom i kamom zato sto su prihvatili onu vjeru koja njima odgovara .
-
borisdj
E pa zaustavi i ti mene da trazim ukidanje ove nakaradne zajednice.
I nemoj mi prodavati vasu demokratiju i gradjansku drzavu.
Gdje je to bilo od 92 do 95 kad ste na sva vrata uvozili oruzije, vehabije, mudzahedine i ostale Arape koji su klali Srbe po Bosni gdje je armija Bih imala kontrolu.
Ne kazem da nije bilo zlocina na nasoj strani, bilo je al to ti ne daje za pravo da ukines RS.
Ili prihvatite RS i mi cemo BIH ili ako necete JEBITE SE a mi cemo u dogledno vrijeme UKINUTI BIH.
Nek me banuju necu vise ni da pricam sa vama.
I nemoj mi prodavati vasu demokratiju i gradjansku drzavu.
Gdje je to bilo od 92 do 95 kad ste na sva vrata uvozili oruzije, vehabije, mudzahedine i ostale Arape koji su klali Srbe po Bosni gdje je armija Bih imala kontrolu.
Ne kazem da nije bilo zlocina na nasoj strani, bilo je al to ti ne daje za pravo da ukines RS.
Ili prihvatite RS i mi cemo BIH ili ako necete JEBITE SE a mi cemo u dogledno vrijeme UKINUTI BIH.
Nek me banuju necu vise ni da pricam sa vama.
-
gbojan2004
Nije mi samo jasno kako su uspjeli da te toliko iznerviraju kad sam trazis ban.
Prvo,vrlo tesko ces na ovom forumu naci drugacije misljenje,i znam da se osjecas kao prase u Teheranu, ali ako nisi spreman na to nisi trebao ni postovati ovde
Cinjenicno stanje je da je Republika Srpska Dejtonska tvorevina,i potvrdjena Ustavom BiH,a to na veliku zalost politicara iz Federacije je vrlo, vrlo tesko promijeniti bez saglasnosti srpske strane,sto je, naravno trenutno nemoguce.
Moje misljenje je da se treba nastaviti ziviti sto je moguce bolje u ovim uslovima,i raditi na kompromisu.
Pola Bosne nema hljeba da jede,a vi se samo raspravljate kako Srbe da ukinete.
Srebrenica je samo politicki kusur koji se poteze kako kome padne na pamet.
To jeste velika ljaga na srpskom obrazu i ne treba da se zaboravi,ali treba dalje da se zivi.
Srbi sigurno nece zaboraviti ulogu Bosnjaka,u 1. i 2. svjetskom ratu.Brojna stratista sirom Bosne koja su pocinile Handzar divizije i njima slicni,a zadnji rat je samo potvrdio da se istorija ponavlja.
Ja vam licno necu zaboraviti svoju licnu zivotnu dramu,provedenu u ratnom Sarajevu.
Ne treba zaboraviti,ali se mora zivjeti ili smo svi najebali kolektivno.
Prvo,vrlo tesko ces na ovom forumu naci drugacije misljenje,i znam da se osjecas kao prase u Teheranu, ali ako nisi spreman na to nisi trebao ni postovati ovde
Cinjenicno stanje je da je Republika Srpska Dejtonska tvorevina,i potvrdjena Ustavom BiH,a to na veliku zalost politicara iz Federacije je vrlo, vrlo tesko promijeniti bez saglasnosti srpske strane,sto je, naravno trenutno nemoguce.
Moje misljenje je da se treba nastaviti ziviti sto je moguce bolje u ovim uslovima,i raditi na kompromisu.
Pola Bosne nema hljeba da jede,a vi se samo raspravljate kako Srbe da ukinete.
Srebrenica je samo politicki kusur koji se poteze kako kome padne na pamet.
To jeste velika ljaga na srpskom obrazu i ne treba da se zaboravi,ali treba dalje da se zivi.
Srbi sigurno nece zaboraviti ulogu Bosnjaka,u 1. i 2. svjetskom ratu.Brojna stratista sirom Bosne koja su pocinile Handzar divizije i njima slicni,a zadnji rat je samo potvrdio da se istorija ponavlja.
Ja vam licno necu zaboraviti svoju licnu zivotnu dramu,provedenu u ratnom Sarajevu.
Ne treba zaboraviti,ali se mora zivjeti ili smo svi najebali kolektivno.
-
gbojan2004
Republika Srpska je entitet napravljen prije svega da zastiti srpski nacionalni interes u Bosni, Bosnjaci i Hrvati koji zive u RS su punopravni gradjani entiteta.Mislim da sam ovim odgovorio na tvoje pitanje.
-
prleitihi
a šta misliš da se republika srpska preimenuje u republika srpska..hrvatska i bošnjačka?gbojan2004 wrote:Republika Srpska je entitet napravljen prije svega da zastiti srpski nacionalni interes u Bosni, Bosnjaci i Hrvati koji zive u RS su punopravni gradjani entiteta.Mislim da sam ovim odgovorio na tvoje pitanje.
- taxi_driver
prleitihi wrote:a šta misliš da se republika srpska preimenuje u republika srpska..hrvatska i bošnjačka?gbojan2004 wrote:Republika Srpska je entitet napravljen prije svega da zastiti srpski nacionalni interes u Bosni, Bosnjaci i Hrvati koji zive u RS su punopravni gradjani entiteta.Mislim da sam ovim odgovorio na tvoje pitanje.
puno trazis.
nego prla a i tihi,ti si pametan i razuman covjek.odgovori mi sto su alija i haris u dejtonu potpisali da srebrenica ostane u sastavu rs ako su znali da je u srebrenici pocinjen genocid?oni se hvatali drvara i mrkonjic grada.
-
zavrzlama
prleitihi wrote:a šta misliš da se republika srpska preimenuje u republika srpska..hrvatska i bošnjačka?gbojan2004 wrote:Republika Srpska je entitet napravljen prije svega da zastiti srpski nacionalni interes u Bosni, Bosnjaci i Hrvati koji zive u RS su punopravni gradjani entiteta.Mislim da sam ovim odgovorio na tvoje pitanje.
vidis da u imenu republika srpska imas jedno "B" eto vidis da su i bosnjaci zastupljeni..samo ostaje da se u ime republika srpska u baci slovo "H" i da i hrvati budu zastupljeni
npr. hrepubika srpska..sad su sva tri naroda zastupljena..
-
prleitihi
neozbiljno je na aljine & haretove odluke i izjave..ići razumom..taxi_driver wrote:prleitihi wrote:a šta misliš da se republika srpska preimenuje u republika srpska..hrvatska i bošnjačka?gbojan2004 wrote:Republika Srpska je entitet napravljen prije svega da zastiti srpski nacionalni interes u Bosni, Bosnjaci i Hrvati koji zive u RS su punopravni gradjani entiteta.Mislim da sam ovim odgovorio na tvoje pitanje.
puno trazis.![]()
![]()
![]()
nego prla a i tihi,ti si pametan i razuman covjek.odgovori mi sto su alija i haris u dejtonu potpisali da srebrenica ostane u sastavu rs ako su znali da je u srebrenici pocinjen genocid?oni se hvatali drvara i mrkonjic grada.