sarajevska berza

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mona

Post by mona »

telecom je skočio pred skupštinu dioničara (dividenda) što je jasno

ali smijem dati ruku da neće ispod 55

pišemo se iza prvog maja sa rezultatima
baš da vidim dokle će prema dole
moja slobodna procjena praga 55,00
mona

Post by mona »

podravka je odustala od VITAMIKE
vjerovatno će i od vispaka

mada se on dovoljno dugo klatio na 9,00

zadnji je počeo rasti
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

kub lajkan wrote:
Alfons Kauders wrote:sta se isplati kupovati sad, ima li ko kakav prijedlog... npr...
I ja cekam da se ovo smiri pa da uskocim. Ali jos ne razmatram nista osim klasike (jpesr, enisr, etatrk1, hdgsr)...

Po forumima se vrtila i Elektrobosna iz Jajca, ali je firma pod stecajem i to otpada... Ovo cisto informacije radi, iako mnogi vjerovatno znaju...
ma elektrobosna je taraba mrtva... meni su ove malo normalnije firme zanimljive, ne ocekujem ogromnu mjesecnu zaradu, da mi je za godinu da narastu 15-20% i ja prezadovoljan... sigurnost mi je vaznija jer bi ulozio dosta u odnosu na mogucnosti...
mona

Post by mona »

karanana wrote:Vidi Vispaka 20% gore. Garant neko provalio da ih kupuje Podravka ili Droga ili neko.

Vidi sto se neko zaletio i uzeo 6500 komada ovog MI Group fonda.
ja taj migfrk2 6500 ne vidim
do sada prometovano ukupno 5260
da ne gledaš jučerašnje kupovine
mona

Post by mona »

Alfons Kauders wrote:
kub lajkan wrote:
Alfons Kauders wrote:sta se isplati kupovati sad, ima li ko kakav prijedlog... npr...
I ja cekam da se ovo smiri pa da uskocim. Ali jos ne razmatram nista osim klasike (jpesr, enisr, etatrk1, hdgsr)...

Po forumima se vrtila i Elektrobosna iz Jajca, ali je firma pod stecajem i to otpada... Ovo cisto informacije radi, iako mnogi vjerovatno znaju...
ma elektrobosna je taraba mrtva... meni su ove malo normalnije firme zanimljive, ne ocekujem ogromnu mjesecnu zaradu, da mi je za godinu da narastu 15-20% i ja prezadovoljan... sigurnost mi je vaznija jer bi ulozio dosta u odnosu na mogucnosti...
elektrobosna je bila za brzu i veoma špekulativnu zaradu
za 3 dana 50%
kub lajkan

Post by kub lajkan »

maha wrote:Neke dionice su otisle "dole" vise nego sto bi trebale (po mojoj procjeni), a neke su jos uvijek precijenjene. Treba izabrati ove prve:)
Ja sam u dilemi, da li prve ili druge... :D
mona

Post by mona »

ENPSR se vraća lagano
HDGSR takođe
RZRVR je još i najbolji
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

jah korekcije i kurca, evo malo se ko usporava, pomalo se kupuje i vraca... ako je to to ne mogu da vjerujem kakve su olupine od firmi dobro prosle... da ne navodim 2-3 primjera koji su mi do sad zapeli za oko... (nek se neko zajebe) :D
uozo

Post by uozo »

Pegasus317 wrote: Nego, šta bi od krečane u Stanarima? Izganja li šta?
Evo popravljam je! :shock: :D
mona

Post by mona »

izvješće:
HDGSR 24,97-29,40
ENPSR 75- 91,99
ENISR 37,13- 40,22
RZRVR 4,19- 4,70
SVE DO 12 sati
karanana

Post by karanana »

jao jao neke budaletine vec kupuju hidrogradnju. evo sad je dole samo 4%. majmuni jedni sacekajte nek padne na 20. fuj sjebase mi koncepciju.
revolutia

Post by revolutia »

neko je spominjao ovo...evo oficijelne informacije...lopova imate svugdje, pamet medju noge...ovaj pamet u glavu naravno :D

Na osnovu zakonskih ovlaštenja Komisija je izvršila vanredni nadzor brokerske kuće „ICM” d.o.o. Sarajevo, u vezi poslovanja ove kuće sa društvom ,,Balkan Broker Group” d.o.o. Tuzla.

Podsjećanja radi, Komisija je u martu 2007. godine podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv društva ,,Balkan Broker Group” d..o.o Sarajevo i zabranila poslovanje u domenu utvrđenog neovlaštenog posredovanja u prometu vrijednosnih papira.

Provedenim postupkom nadzora, kako vanrednim nadzorom u brokerskoj kući, tako i uvidom u poslovanje društva „Balkan Broker Group“ d.o.o. Tuzla, te drugim istražnim radnjama, utvrđeno je da je brokerska kuća „ICM“ d.o.o Sarajevo organizirala mrežu novlaštenog posredovanja u prometu vrijednosnih papira, tako što su operativno-tehnička infrastruktura i zaposlenici brokerske kuće bili iskorišteni za realizaciju prodaje vrijednosnh papira proizašle iz neovlaštenog posredovanja i prijevarnog postupanja prema vlasnicima vrijednosnih papira.

U cilju zaštite interesa investitora i javnosti, kao i samog tržišta kapitala u Federaciji Bosne i Hercegovine, Komisija je donijela Rješenje o obustavi brokerske dozvole društvu „ICM“ d.o.o Sarajevo na period od 90 dana. te ukinula saglasnost na imenovanje direktora društva ,,ICM” d.o.o. Sarajevo.

Nadalje, Komisija je donijela Rješenje o ukidanju dozvole za obavljanje brokerskih i dilerskih poslova Mirsadu Škaljiću i Rješenje o ukidanju dozvole za obavljanje brokerskih i dilerskih poslova Edini Salketić, jer su kao ovlašteni brokeri brokerske kuće ,,ICM” d.o.o. Sarajevo zloupotrijebili svoje dozvole za obavljanje poslova posredovanja u prometu vrijednosnih papira obavljajući poslove koji nisu u skladu sa Zakonom, propisima Komisije, pravilima berze te standardima i normama poslovanja u prometu vrijednosnih papira.

Post by kub lajkan »

karanana wrote:jao jao neke budaletine vec kupuju hidrogradnju. evo sad je dole samo 4%. majmuni jedni sacekajte nek padne na 20. fuj sjebase mi koncepciju.
Bila je i po 25, ali bolje bi ti bilo da si ulovio i na 27, jer ces u ponedjeljak tesko i po 30...
Eshek

Post by Eshek »

uozo wrote:
Pegasus317 wrote: Nego, šta bi od krečane u Stanarima? Izganja li šta?
Evo popravljam je! :shock: :D
Stvarno? Kupio? :shock:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

sve se nema :D :D :D a uozo...
virgo

Post by virgo »

:lol: :lol: amateri :lol: :lol:
Jonx

Post by Jonx »

Ulozio bih od 5000 KM u iducoj sedmici....

Volio bih cuti misljenja iskusnih, varenih i pecenih....

Hvala
revolutia

Post by revolutia »

eh, pa gdje si bio juce ???

bilo je popusta preko 30% hehe

dok sam realizovo juce tri kupovna naloga, muda su mi se otegla :D

sta ja znam, sve sto se jos nije oporavilo, a ima kvalitet i nije u stecaju je dobar izbor.

good luck!
ragib

Post by ragib »

Ulozio bih od 5000 KM u iducoj sedmici....

Volio bih cuti misljenja iskusnih, varenih i pecenih....

Hvala
--------------------------------------------------------
ne moze ti niko reci sta ce rasti a sta ne.
Do prije par dana skoro je sve raslo.
Bh telekom djeli dividendu mozda bi neko mogao bolje objasniti kako to ide.
Jonx

Post by Jonx »

revolutia wrote:eh, pa gdje si bio juce ???

sta ja znam, sve sto se jos nije oporavilo, a ima kvalitet i nije u stecaju je dobar izbor.

good luck!
BSNLR
ENISR

Sta mislis?
ragib

Post by ragib »

Jonx wrote:

good luck!
BSNLR
ENISR

Sta mislis?
ja sam kupio od energoinvesta valjda ce rasti ali ako pocmu opadati nemoj mene napadati :D
evo imas nekih linkova za dionice
http://www.rvp.ba/bosanski/emitenti/index.htm - pretraga emitenata

http://www.fima.ba/novo/?P=trg&L=h – veoma dobra lista emitenata na SASE

http://www.eurohaus.ba – portfolio kalkulator, da se lakes snadjes sa svojim dionicama

http://ba.seebiz.net/?cat=162

http://www.biznis.ba

http://investitor.ba
revolutia

Post by revolutia »

Jonx wrote:

good luck!
BSNLR
ENISR

Sta mislis?

pa moze i to,mislim da je dobar izbor,nekad sam bio dionicar enisr. ja licno sam kupio SarajevoOsiguranje (jako se jeftino mogo uzeti, a dijeli i dividendu, a evo danas je i osvanuo lijep text u novinama o njima :D ), ZGP i Rudnik Soli Tusanj...mada je Tusnju opet skocila cijena, njeg sam malo skupo platio, ali i manja zarada je ok.
revolutia

Post by revolutia »

mala dopuna za hdgsr i enisr:

evo procitah danas u novinama, da tender za privaticaciju treba da se jos produzi, jer pocetne bilanse nisu dobre, treba ih od obe firme mijenjati.

znaci treba dodati jos pojedine pozicije u bilans stanje firme, i na taj nacin raste pocetna cijena tender ponude, raste vrijednost firme, a onda skladno tome i dionice.

znaci, ako ne bude muljaze od strane nasih divnih politicara, ovo bi trebalo imati samo pozitivne odraze na rast cijene dionica i enisr i hdgsr...vidicemo,nadamo se, nista vise nije izvijesno i sigurno :-D
ZEKI-RIKI

Post by ZEKI-RIKI »

internet wrote:A jeste culi da je brokerskoj kuci ICM prije par dana oduzeta dozvola na 90 dana zbog ko zna čega, a preko njih je išao znatan procenat kupoprodaje svih dionica na SASE-u... Postoje nagadjanja da je ICM jedan od krivaca za pad dionica...
- Ja sam se sto sam do sada imao dionica u kuci,prodao direktoru Tariku J. i ``ICM``,i uvjek je bio vise nego fer.Cak mi je par puta savjetovao da ne letim,da ne prodajem,da sacekam jer ce cjena skociti....Kad sam prodavao PROF-PLUS namjanje mi je 1000 km spasio i bukvalno stavio u dzep.
Zao mi da se na njemu kola slome,...........
Post Reply