sarajevska berza
Moderator: anex
- Alfons Kauders
ma elektrobosna je taraba mrtva... meni su ove malo normalnije firme zanimljive, ne ocekujem ogromnu mjesecnu zaradu, da mi je za godinu da narastu 15-20% i ja prezadovoljan... sigurnost mi je vaznija jer bi ulozio dosta u odnosu na mogucnosti...kub lajkan wrote:I ja cekam da se ovo smiri pa da uskocim. Ali jos ne razmatram nista osim klasike (jpesr, enisr, etatrk1, hdgsr)...Alfons Kauders wrote:sta se isplati kupovati sad, ima li ko kakav prijedlog... npr...
Po forumima se vrtila i Elektrobosna iz Jajca, ali je firma pod stecajem i to otpada... Ovo cisto informacije radi, iako mnogi vjerovatno znaju...
-
mona
ja taj migfrk2 6500 ne vidimkaranana wrote:Vidi Vispaka 20% gore. Garant neko provalio da ih kupuje Podravka ili Droga ili neko.
Vidi sto se neko zaletio i uzeo 6500 komada ovog MI Group fonda.
do sada prometovano ukupno 5260
da ne gledaš jučerašnje kupovine
-
mona
elektrobosna je bila za brzu i veoma špekulativnu zaraduAlfons Kauders wrote:ma elektrobosna je taraba mrtva... meni su ove malo normalnije firme zanimljive, ne ocekujem ogromnu mjesecnu zaradu, da mi je za godinu da narastu 15-20% i ja prezadovoljan... sigurnost mi je vaznija jer bi ulozio dosta u odnosu na mogucnosti...kub lajkan wrote:I ja cekam da se ovo smiri pa da uskocim. Ali jos ne razmatram nista osim klasike (jpesr, enisr, etatrk1, hdgsr)...Alfons Kauders wrote:sta se isplati kupovati sad, ima li ko kakav prijedlog... npr...
Po forumima se vrtila i Elektrobosna iz Jajca, ali je firma pod stecajem i to otpada... Ovo cisto informacije radi, iako mnogi vjerovatno znaju...
za 3 dana 50%
-
kub lajkan
Ja sam u dilemi, da li prve ili druge...maha wrote:Neke dionice su otisle "dole" vise nego sto bi trebale (po mojoj procjeni), a neke su jos uvijek precijenjene. Treba izabrati ove prve:)
- Alfons Kauders
jah korekcije i kurca, evo malo se ko usporava, pomalo se kupuje i vraca... ako je to to ne mogu da vjerujem kakve su olupine od firmi dobro prosle... da ne navodim 2-3 primjera koji su mi do sad zapeli za oko... (nek se neko zajebe) 
-
revolutia
neko je spominjao ovo...evo oficijelne informacije...lopova imate svugdje, pamet medju noge...ovaj pamet u glavu naravno
Podsjećanja radi, Komisija je u martu 2007. godine podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv društva ,,Balkan Broker Group” d..o.o Sarajevo i zabranila poslovanje u domenu utvrđenog neovlaštenog posredovanja u prometu vrijednosnih papira.
Provedenim postupkom nadzora, kako vanrednim nadzorom u brokerskoj kući, tako i uvidom u poslovanje društva „Balkan Broker Group“ d.o.o. Tuzla, te drugim istražnim radnjama, utvrđeno je da je brokerska kuća „ICM“ d.o.o Sarajevo organizirala mrežu novlaštenog posredovanja u prometu vrijednosnih papira, tako što su operativno-tehnička infrastruktura i zaposlenici brokerske kuće bili iskorišteni za realizaciju prodaje vrijednosnh papira proizašle iz neovlaštenog posredovanja i prijevarnog postupanja prema vlasnicima vrijednosnih papira.
U cilju zaštite interesa investitora i javnosti, kao i samog tržišta kapitala u Federaciji Bosne i Hercegovine, Komisija je donijela Rješenje o obustavi brokerske dozvole društvu „ICM“ d.o.o Sarajevo na period od 90 dana. te ukinula saglasnost na imenovanje direktora društva ,,ICM” d.o.o. Sarajevo.
Nadalje, Komisija je donijela Rješenje o ukidanju dozvole za obavljanje brokerskih i dilerskih poslova Mirsadu Škaljiću i Rješenje o ukidanju dozvole za obavljanje brokerskih i dilerskih poslova Edini Salketić, jer su kao ovlašteni brokeri brokerske kuće ,,ICM” d.o.o. Sarajevo zloupotrijebili svoje dozvole za obavljanje poslova posredovanja u prometu vrijednosnih papira obavljajući poslove koji nisu u skladu sa Zakonom, propisima Komisije, pravilima berze te standardima i normama poslovanja u prometu vrijednosnih papira.
Podsjećanja radi, Komisija je u martu 2007. godine podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv društva ,,Balkan Broker Group” d..o.o Sarajevo i zabranila poslovanje u domenu utvrđenog neovlaštenog posredovanja u prometu vrijednosnih papira.
Provedenim postupkom nadzora, kako vanrednim nadzorom u brokerskoj kući, tako i uvidom u poslovanje društva „Balkan Broker Group“ d.o.o. Tuzla, te drugim istražnim radnjama, utvrđeno je da je brokerska kuća „ICM“ d.o.o Sarajevo organizirala mrežu novlaštenog posredovanja u prometu vrijednosnih papira, tako što su operativno-tehnička infrastruktura i zaposlenici brokerske kuće bili iskorišteni za realizaciju prodaje vrijednosnh papira proizašle iz neovlaštenog posredovanja i prijevarnog postupanja prema vlasnicima vrijednosnih papira.
U cilju zaštite interesa investitora i javnosti, kao i samog tržišta kapitala u Federaciji Bosne i Hercegovine, Komisija je donijela Rješenje o obustavi brokerske dozvole društvu „ICM“ d.o.o Sarajevo na period od 90 dana. te ukinula saglasnost na imenovanje direktora društva ,,ICM” d.o.o. Sarajevo.
Nadalje, Komisija je donijela Rješenje o ukidanju dozvole za obavljanje brokerskih i dilerskih poslova Mirsadu Škaljiću i Rješenje o ukidanju dozvole za obavljanje brokerskih i dilerskih poslova Edini Salketić, jer su kao ovlašteni brokeri brokerske kuće ,,ICM” d.o.o. Sarajevo zloupotrijebili svoje dozvole za obavljanje poslova posredovanja u prometu vrijednosnih papira obavljajući poslove koji nisu u skladu sa Zakonom, propisima Komisije, pravilima berze te standardima i normama poslovanja u prometu vrijednosnih papira.
Bila je i po 25, ali bolje bi ti bilo da si ulovio i na 27, jer ces u ponedjeljak tesko i po 30...karanana wrote:jao jao neke budaletine vec kupuju hidrogradnju. evo sad je dole samo 4%. majmuni jedni sacekajte nek padne na 20. fuj sjebase mi koncepciju.
-
Svemirski_Jebach
sve se nema
a uozo...
-
ragib
Ulozio bih od 5000 KM u iducoj sedmici....
Volio bih cuti misljenja iskusnih, varenih i pecenih....
Hvala
--------------------------------------------------------
ne moze ti niko reci sta ce rasti a sta ne.
Do prije par dana skoro je sve raslo.
Bh telekom djeli dividendu mozda bi neko mogao bolje objasniti kako to ide.
Volio bih cuti misljenja iskusnih, varenih i pecenih....
Hvala
--------------------------------------------------------
ne moze ti niko reci sta ce rasti a sta ne.
Do prije par dana skoro je sve raslo.
Bh telekom djeli dividendu mozda bi neko mogao bolje objasniti kako to ide.
-
Jonx
BSNLRrevolutia wrote:eh, pa gdje si bio juce ???
bilo je popusta preko 30% hehe
dok sam realizovo juce tri kupovna naloga, muda su mi se otegla![]()
sta ja znam, sve sto se jos nije oporavilo, a ima kvalitet i nije u stecaju je dobar izbor.
good luck!
ENISR
Sta mislis?
-
ragib
ja sam kupio od energoinvesta valjda ce rasti ali ako pocmu opadati nemoj mene napadatiJonx wrote:BSNLRrevolutia wrote:eh, pa gdje si bio juce ???
sta ja znam, sve sto se jos nije oporavilo, a ima kvalitet i nije u stecaju je dobar izbor.
good luck!
ENISR
Sta mislis?
evo imas nekih linkova za dionice
http://www.rvp.ba/bosanski/emitenti/index.htm - pretraga emitenata
http://www.fima.ba/novo/?P=trg&L=h – veoma dobra lista emitenata na SASE
http://www.eurohaus.ba – portfolio kalkulator, da se lakes snadjes sa svojim dionicama
http://ba.seebiz.net/?cat=162
http://www.biznis.ba
http://investitor.ba
-
revolutia
Jonx wrote:BSNLRrevolutia wrote:eh, pa gdje si bio juce ???
good luck!
ENISR
Sta mislis?
pa moze i to,mislim da je dobar izbor,nekad sam bio dionicar enisr. ja licno sam kupio SarajevoOsiguranje (jako se jeftino mogo uzeti, a dijeli i dividendu, a evo danas je i osvanuo lijep text u novinama o njima
-
revolutia
mala dopuna za hdgsr i enisr:
evo procitah danas u novinama, da tender za privaticaciju treba da se jos produzi, jer pocetne bilanse nisu dobre, treba ih od obe firme mijenjati.
znaci treba dodati jos pojedine pozicije u bilans stanje firme, i na taj nacin raste pocetna cijena tender ponude, raste vrijednost firme, a onda skladno tome i dionice.
znaci, ako ne bude muljaze od strane nasih divnih politicara, ovo bi trebalo imati samo pozitivne odraze na rast cijene dionica i enisr i hdgsr...vidicemo,nadamo se, nista vise nije izvijesno i sigurno
evo procitah danas u novinama, da tender za privaticaciju treba da se jos produzi, jer pocetne bilanse nisu dobre, treba ih od obe firme mijenjati.
znaci treba dodati jos pojedine pozicije u bilans stanje firme, i na taj nacin raste pocetna cijena tender ponude, raste vrijednost firme, a onda skladno tome i dionice.
znaci, ako ne bude muljaze od strane nasih divnih politicara, ovo bi trebalo imati samo pozitivne odraze na rast cijene dionica i enisr i hdgsr...vidicemo,nadamo se, nista vise nije izvijesno i sigurno
-
ZEKI-RIKI
- Ja sam se sto sam do sada imao dionica u kuci,prodao direktoru Tariku J. i ``ICM``,i uvjek je bio vise nego fer.Cak mi je par puta savjetovao da ne letim,da ne prodajem,da sacekam jer ce cjena skociti....Kad sam prodavao PROF-PLUS namjanje mi je 1000 km spasio i bukvalno stavio u dzep.internet wrote:A jeste culi da je brokerskoj kuci ICM prije par dana oduzeta dozvola na 90 dana zbog ko zna čega, a preko njih je išao znatan procenat kupoprodaje svih dionica na SASE-u... Postoje nagadjanja da je ICM jedan od krivaca za pad dionica...
Zao mi da se na njemu kola slome,...........