Britanski vojnici mučeni u Iranu!

Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

taman da su samo trojica ljudi u iranu osudjeni na smrt zbog homoseksualizma pravnim putem...dakle od strane sluzbenog drzavnog suda, puno je.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Samo par stvari. Prvo, od pocetka se znalo da ce Iran pustiti Britance, jer se ista stvar desila prije dvije godine. Normalno da su odugovlacili, iz razloga jer su trazili nesta zauzvrat (vjerovatno su to i dobili). Dalje, duboko sumnjam da su i na jedan nacin mucili vojnike (iz razloga sto su finim pristupom dobili puno vise nego sto bi dobili mucenjem, nedavno smo raspravljali onaj clanak sto je MontyPajtonovac napisao). Da im je trebalo da muce nekoga, nebi se ustrucavalli, ali poenta jeste da nisu mucili. I onda vidis naknadne izjave britanske vlade, kako su im vojnici psihicki muceni. To vec zvuci jadno pravo, nesta kao opravdanje za stvari koje Britanci rade. U ovom konkretnom slucaju, Iran je razvalio Britance na medijskom pulju i ko nece da vidi to, slijep je. Normalno, ovo je samo jedan slucaj, koji ni na koji nacin ne moze opravdati milion i jednu gadost koja se desava na svim stranama. Meni je na kraju drago sto je 15 zivota (bilo cijih) spaseno i sto su se ti ljudi vratili kuci svojim porodicama.
Svemirski_Jebach

ja samo ne znam odakle si ti dobio sliku da je iran pobijedio u medijskom ratu?

svi ljudi s kojima sam pricao (stranci, iz j. amerike, europe, kanade, australije) su bili protiv irana i kritikovali irance zbog otmice kako su je oni nazivali...
Svemirski_Jebach

ja samo ne znam odakle si ti dobio sliku da je iran pobijedio u medijskom ratu?

svi ljudi s kojima sam pricao (stranci, iz j. amerike, europe, kanade, australije) su bili protiv irana i kritikovali irance zbog otmice kako su je oni nazivali...
Maksim

Post by Maksim »

Otmica je bila uzalud od strane Irana. Ja ne znam da li su oni imali neke specijalne zahtjeve s kojima javnost nije upoznata, ali medijski rat....? Nitko nije pobijedio niti je postojao medijski rat. Izuzev nekoliko kolumna su informacije bile krajnije objektivne a cak je i jedan CNN bio "korektan" a to bi moglo da se kao i uvijek radi o necemu o cemu mi nemamo pojma, spekuliramo i trosimo vrijeme i zivce. To je jos jedan akt igrice za sitnu buraniju da se pozabavi necim dok se majstori bave drugim stvarima i sve zajedno dogovaraju.
xon_sa

Post by xon_sa »

1:0 za Iran :)
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Svemirski_Jebach wrote:taman da su samo trojica ljudi u iranu osudjeni na smrt zbog homoseksualizma pravnim putem...dakle od strane sluzbenog drzavnog suda, puno je.
bez namjere da branim irance ili napadam pedere, ali odakle ikome pravo da se mijesa u iranski pravni sistem.
mislim da je to fakat bezobrazluk da se vlastiti arsini i ideje o ljudskim pravima namecu svima u svijetu....
Svemirski_Jebach

Sarafcina wrote:
Svemirski_Jebach wrote:taman da su samo trojica ljudi u iranu osudjeni na smrt zbog homoseksualizma pravnim putem...dakle od strane sluzbenog drzavnog suda, puno je.
bez namjere da branim irance ili napadam pedere, ali odakle ikome pravo da se mijesa u iranski pravni sistem.
mislim da je to fakat bezobrazluk da se vlastiti arsini i ideje o ljudskim pravima namecu svima u svijetu....
ideja ljudskih prava je potekle od shvatanja prirodnih prava koje svaki covjek stice rodjenjem - bez obzira gdje se nalazio i gdje zivio.

Svaki pravni sistem, koji ne zeli biti diktatura, mora postovati prirodna prava svake osobe - pravo na zivot, slobodu od ropstva itd...
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Klasika, Svemirski naprdjuje, koalicija "pravednih i demokratskih drzava" pusi na svim poljima, i idemo dalje :D

PS. cujem zastitnik ugnjetavanih naroda namjerava u skorije vrijeme svim silama napasti Kinu zbog njenih krsenja ljudskih prava...

A h a :-)
DONY

Post by DONY »

Danko_Bananko wrote:Klasika, Svemirski naprdjuje, koalicija "pravednih i demokratskih drzava" pusi na svim poljima, i idemo dalje :D

a Bananko samo snima i zapisuje... :lol: ,bice nas svugdje.... :lol:
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

DONY wrote:
Danko_Bananko wrote:Klasika, Svemirski naprdjuje, koalicija "pravednih i demokratskih drzava" pusi na svim poljima, i idemo dalje :D

Ja vala, , nasekirat cu se plaho :-)

Ups, izgleda i meni kahva treba

Ja sve kontao ti napisao Bosanko snima i zapisuje, pa kontam upozoravas me na Banovice :D

Polupo loncice :D
Last edited by Danko_Bananko on 09/04/2007 18:00, edited 1 time in total.
DONY

Post by DONY »

Danko_Bananko wrote:
DONY wrote:

malo si mi"utegnut",haj ba opusti se ....

:lol:
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

DONY wrote:
Danko_Bananko wrote:
DONY wrote:

moram bit utegnut, ja sam neprijateljski vojnik :D
DONY

Post by DONY »

Danko_Bananko wrote:
DONY wrote:
Danko_Bananko wrote: Ja vala, , nasekirat cu se plaho :-)

moram bit utegnut, ja sam neprijateljski vojnik :D

:? :?
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Svemirski, posljednje upozorenje pred oduzimanje dresa :x

...a bez dresa ni podrezana ćuna ti neće koristit, pa ti sad kako hoćeš :lol: :D
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Confused Confused
Why confused ?

Po 'merickoj ( i ne samo 'merickoj )strategiji svaki onaj koji im ne nasloni glavu na panj, ili ne spusti gace do koljena pred njihovom "silnoscu" je neprijateljski vojnik.

Vallahi, kad bi Bosnu napali ( hipoteticki do zvijezda ) ja im nikad ne bi, nit gaca spustio, nit glave naslonio ;)

Nadam se da si sad manje confused ;)
DONY

Post by DONY »

Danko_Bananko wrote:
Confused Confused
Why confused ?

Po 'merickoj ( i ne samo 'merickoj )strategiji svaki onaj koji im ne nasloni glavu na panj, ili ne spusti gace do koljena pred njihovom "silnoscu" je neprijateljski vojnik.

Vallahi, kad bi Bosnu napali ( hipoteticki do zvijezda ) ja im nikad ne bi, nit gaca spustio, nit glave naslonio ;)

sad sam jos vishe

brdo

Post by brdo »

ma nisu im dali koka kole i kahve .viskija fala bogu nema ,burgera ti vise ,mora da su jeli govna do i poslije kako su uhvaceni .Takvih specijalaca moze se naci kad prevrnes baljegu ??PAPCI ENGLESKI JEB..IH BLEER :lol: :lol:
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

DONY wrote:
Danko_Bananko wrote:
Confused Confused
Why confused ?

sad sam jos vishe

A sta cu ti...prbaj sa jakom kahvom, more bit pomogne :D
DONY

Post by DONY »

Danko_Bananko wrote:
DONY wrote:
Danko_Bananko wrote: Why confused ?

sad sam jos vishe

A sta cu ti...prbaj sa jakom kahvom, more bit pomogne :D

nije do toga...mislim da se ti previshe sikirash za stvari koje su u nadljeznosti"vishe" sile... :)
ipak mi smo obicni ,mali ljudi.... :)
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Ma ne volim nepravdu, pogotovo kad je smradovi osiljeni pokusavaju upakovat u neke demokratske folirancije, zastitu ljudskih prava, i slicne izljeve idiotluka koje americka administracija godinama koristi

Nego, krivo sam te skonto gore na pocetku "razmjene misljenja" :D , ispravio sam sad
Maksim

Post by Maksim »

Sarafcina wrote:
Otkud pravo iranskom pravnom sistemu da optuzuje ljude radi npr. njihove seksualne orijentacije? To je mijesanje u privatni zivot jednog covjeka.
DONY

Post by DONY »

Danko_Bananko wrote:Ma ne volim nepravdu, pogotovo kad je smradovi osiljeni pokusavaju upakovat u neke demokratske folirancije, zastitu ljudskih prava, i slicne izljeve idiotluka koje americka administracija godinama koristi

Nego, krivo sam te skonto gore na pocetku "razmjene misljenja" :D , ispravio sam sad
sustina je da nema dobre administracije,samo je pitanje koliko sile stoji iza svega...
mislish da je ruska bolja...ili mozda francuska, a da ne spominjem,ove sto se iza Boga "sakrivaju"....
moral je "nesto'o"....,sve su to samo razlicito upakovane "istine",zavisno od nivoa obrazovanja okruzenja....
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Maksim wrote:
Sarafcina wrote:
Otkud pravo iranskom pravnom sistemu da optuzuje ljude radi npr. njihove seksualne orijentacije? To je mijesanje u privatni zivot jednog covjeka.
A otkud pravo bilo kom sistemu da trazi placanje koncesije na, recimo, pruzanje taxi usluga ? To je mijesanje u rjesavanje zivotne egzistencije covjeka.

Znam da cete sad reci da je razlika u kazni drasticna, ali sama bit nije...u Iranu je homoseksualizam zakonski zabranjen, kao sto je i u Bosni zakonski zabranjeno divlje taxiranje.

I otkud tebi pravo da vodis brigu o pravnom sistemu neke drzave koju si samo na karti vidio ?
Je li to svaka drzava na svijetu mora imati zakone koji vama pasu, i kako ih je Zapad odredio kao prihvatljive, ili je apsolutno pravo svake drzave i naroda da sam odredjuje kako ce, i u kojem sistemu zivjeti. Naravno da jeste, ali daj ti to objasni onima koji bi svoju demokraciju i svoje vrijednosti, na vrat na nos, pa i upotrebom sile, izvozili drugima.

Ja demokrata... :-)
Ivy

#75 Iran objavio nove snimke britanskih vojnika u zatočeništvu

Post by Ivy »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Post Reply