Britanski vojnici mučeni u Iranu!
-
Hendrix
#1 Britanski vojnici mučeni u Iranu!
Namjerno sam stavio mučeni u naslovu jer me je njihova pressica naživcirala totalno.Gledam ih onako kako sada fino kad su kući pričaju da su "grubo" ispitivani i da su nad njima vršene "mind games" a uopšte nisu bili u iranskim vodama ?!?! Halo ba , ova skupina mi se više čini kao neki dječački školski hor nego kao skupina vojnika.Fini ma nema dalje ,sa vodenim pištoljima naoružani i zarobljeni i šta sada očekuju?Da će ih ispitivati nudeći im krofne ili slatkiše? A šta su to "mind games"?Poslije Guantanama i svih slika ponižavanja Iračana ova skupina britanskih balerina je bila na ljetovanju i to su se još dobro i najeli.Ne fali im ni dlaka s glave.Problem je i bio što su odvojeni bili , jao meni.A i ženu su posebno zatvorili,nečuveno!Pa šta bi bilo da je neko zapuco na njih ? To bi ja mislim bio najveći ratni zločin ikada.Kakvo sranje napraviše od ovog "izleta" to nije normalno.Očekujem uskoro i film da se napravi o njihovoj nevjerovatnoj hrabrosti i kako su izdržali "gruba ispitivanja" a da nisu priznali da su bili u Iranskim vodama ko što jesu.A fol nisu odali nikakve povjerljive podatke,gledajući kako su fini bili na Tv-u kad su priznali upad , hmmm...
Ali su zato tu slike zagrljaja sa porodicama , ništa ljepše za ursks na televiziji.
Ali su zato tu slike zagrljaja sa porodicama , ništa ljepše za ursks na televiziji.
-
Svemirski_Jebach
pickice propjevale...

-
_BosanaC
Fasciniraju me misljenja ljudi da su ti vojnici u Iranu hranjeni baklavom, guzili dnevno po harem zena i obilazili Teheran
Ali jos me vise fasciniraju oni koji misle da, ukoliko bi vojnici rekli nesto sasvim drugo, ne da bi na(piiiiiiiiiiiiii)ali od vlastite vlade nego bi mogli traziti azil u tom istom Teheranu iz kojeg su pobjegli
Ali jos me vise fasciniraju oni koji misle da, ukoliko bi vojnici rekli nesto sasvim drugo, ne da bi na(piiiiiiiiiiiiii)ali od vlastite vlade nego bi mogli traziti azil u tom istom Teheranu iz kojeg su pobjegli
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
Pa vec su napravili!! BBC je objavio sinoc, da su Britanski vojnici dobili dozvolu da naplacuju intervjue!!Maksim wrote:Mislis da nece napraviti film?![]()
Covjek se vise ne moze ni zajebavat, jer svi vicevi postanu istina
"Lova, svijet crven i zut, trala-la-la, lova !!
zvuci poznato!!
.
-
Fozgen
Pa dobro nije se moglo nista drugo ni ocekivati, mada pojedini mediji u engleskoj odlicno shvataju stvari pa su tako nesto i napisali kao npr.
"Smrt još četvoro Britanaca - od kojih dvije žene - u eksploziji na jugu Iraka, pomračilo je radost povodom okončanja talačke krize, ali je, piše Independent, premijeru Blairu izgleda otvorilo priliku da povrati moralno preimućstvo koje je dan ranije prigrabio iranski predsjednik svojim pompeznom velikodušnošću.
Mada malo ko spori malignu stranu iranskog režima, čini se nije dopušteno da se slika Teherana dobre volje ukorjeni u našoj svijesti.
Iako vlada povremeno iznosi tvrdnje da Iran stoji iza napada na jugu Iraka, za to nema čvrstih dokaza, a premijer je ovog puta propustio da ukaže na činjenicu da Britanci ne bi ginuli u Iraku, kada u toj zemlji ne bi bili.
Ako se nadao da će ovim putem ostvariti moralnu pobjedu za Britaniju, nije uspjeo, a ovakve nepromišljene ocjene samo ističu neumitno propadanje njegove moći, zaključuje Independent."
"Smrt još četvoro Britanaca - od kojih dvije žene - u eksploziji na jugu Iraka, pomračilo je radost povodom okončanja talačke krize, ali je, piše Independent, premijeru Blairu izgleda otvorilo priliku da povrati moralno preimućstvo koje je dan ranije prigrabio iranski predsjednik svojim pompeznom velikodušnošću.
Mada malo ko spori malignu stranu iranskog režima, čini se nije dopušteno da se slika Teherana dobre volje ukorjeni u našoj svijesti.
Iako vlada povremeno iznosi tvrdnje da Iran stoji iza napada na jugu Iraka, za to nema čvrstih dokaza, a premijer je ovog puta propustio da ukaže na činjenicu da Britanci ne bi ginuli u Iraku, kada u toj zemlji ne bi bili.
Ako se nadao da će ovim putem ostvariti moralnu pobjedu za Britaniju, nije uspjeo, a ovakve nepromišljene ocjene samo ističu neumitno propadanje njegove moći, zaključuje Independent."
- seljak_cojek
U cijeloj ovoj gunguli, gotovo nezapaženo je prošla vijest da je dva dana prije oslobađanja britanskih vojnika, u Iraku oslobođen sekretar iranske ambasade Jalal Sharafi (ili tako nekako) koji je bio otet još u februaru. Nekako se ne mogu se oteti utisku da sau ta dva događaja povezana.
-
_BosanaC
O tome upravo i ja pricam... Ne znam fakat sta ljudi ocekuju.stochar wrote:bas bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se amerikanci ponasali da su u blizini Floride uhapsili 15 iranskih vojnika... kako bi se oni demokratski prema njima ponijeli...
da ne bude zabune, ahmedinedzad je prilichna budala kojoj bush na top 5 budala bjezhi za nekih pet poena, ali ovaj potez mu je toliko mangupski, da su to priznali i svi ozbiljniji analitichari u SAD i UK.
-
Borej
vidjeli smo kako se ameri fino ponasaju prema zatovrenicima u gvantanamu... kako su samo fini, kako humano postupaju sa zatovrenicima.....demokratski...zatvore ih na par godina bez da bilo kome, bilo sta objasnjavaju, pa pobogu nije to amerika, to je samo zatvor koji nije u americi...licemjere....
- helo
Ako si mislio na moj komentar, ja sam samo dao poredženje. Ja neznam kako im je bilo ali nije im sigurno loše bilo ili kao onim ljudima u Gvantenami otišli su sa odjelima poklonima i siti, to se iz priloženog vidi a oni su bili ratni zarobljenici, jer radili su što nisu smjeli (špijunirali) da su tako nešto kinezima uradili letila bi glava sa ramena 100%_BosanaC wrote:Fasciniraju me misljenja ljudi da su ti vojnici u Iranu hranjeni baklavom, guzili dnevno po harem zena i obilazili Teheran![]()
-
Svemirski_Jebach
kako bi se ponasali? bili bi ratni zarobljenici...kako i treba.stochar wrote:bas bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se amerikanci ponasali da su u blizini Floride uhapsili 15 iranskih vojnika... kako bi se oni demokratski prema njima ponijeli...
da ne bude zabune, ahmedinedzad je prilichna budala kojoj bush na top 5 budala bjezhi za nekih pet poena, ali ovaj potez mu je toliko mangupski, da su to priznali i svi ozbiljniji analitichari u SAD i UK.
ameri nikad nisu nehumano postupali sa regularnim trupama...ali ovi po zatvorima nisu regularne trupe nego neprijateljski borci, sto znaci da za njih ne vrijede zenevske konvencije.
to je bar argument
-
Danko_Bananko
Ja, pitaj vijetnamske zarobljenike kako su postupali s njima, oni su bili regularni vojnici...mozes i civile vijetnamske pitat, a i iracke istoSvemirski_Jebach wrote:kako bi se ponasali? bili bi ratni zarobljenici...kako i treba.stochar wrote:bas bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se amerikanci ponasali da su u blizini Floride uhapsili 15 iranskih vojnika... kako bi se oni demokratski prema njima ponijeli...
ameri nikad nisu nehumano postupali sa regularnim trupama...ali ovi po zatvorima nisu regularne trupe nego neprijateljski borci, sto znaci da za njih ne vrijede zenevske konvencije.
to je bar argument
Bolan ne bio, pa demokratija je Amerika, mozes svojom glavom mislit, sta ti je, jesi li fakat toliko slijep kod ociju ?
- GandalfSivi
@Svemirko,
Ma daaaaaj
Ma daaaaaj
-
Svemirski_Jebach
kazem to je bar argument. ne kazem da se slazem sa istim.
a kako se postupalo sa njemackim zarobljenicima u II Svj. ratu?
-
Danko_Bananko
Ma ko prema regularnim trupamaSvemirski_Jebach wrote:kazem to je bar argument. ne kazem da se slazem sa istim.
- uozo
Svemirski_Jebach wrote:kako bi se ponasali? bili bi ratni zarobljenici...kako i treba.stochar wrote:bas bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se amerikanci ponasali da su u blizini Floride uhapsili 15 iranskih vojnika... kako bi se oni demokratski prema njima ponijeli...
to je bar argument

-
Svemirski_Jebach
zarobljenike u drugom svjetskom ratu nisu ubijali...a ovi drugi se danas smatraju neprijateljskim borcima i zato se na njih ne primjenjuju zenevske konvencije.
kazem, po treci put, to je argument, nisam rekao da se s istim slazem...jebo vas kralj.
kazem, po treci put, to je argument, nisam rekao da se s istim slazem...jebo vas kralj.
-
Sarafcina
Svemirski_Jebach wrote:zarobljenike u drugom svjetskom ratu nisu ubijali...a ovi drugi se danas smatraju neprijateljskim borcima i zato se na njih ne primjenjuju zenevske konvencije.
ma ne kontaju oni to ba ...
nije Bush lud pa da dadne nekome municiju da ga sutra optuzi za krsenje zenevske konvencije ...
sasvim drugi par rukava je to sto je ovo najobicnije izbjegavanje primjene i vadjenje na pravne foluske i sto samim tim, moralno, aboliraju drugu stranu da primjenjuje bilo kakve propise.
zenevska konvencija (i ostale zajebancije) su tu da bi se sprijecilo bespotrebno ubijanje i tortura ljudi koji, u principu, moraju da ratuju. Krsenjem se otvorila pandorina kutija, jer probaj ti sada objasniti nekome da postoje pravila igre... jednostavno su puhnuli u istu suru sa onima ciji je argument da se oni bore protiv sistema i da su svi oni koji placaju porez vojnici sistema i samim tim legitimne mete.... to je ta jebena retorika, kada se gleda forma, a ne gleda sustina...
- Drvosjeca iz Dejcica
Istina, nisu ih ubijali masovno.Svemirski_Jebach wrote:zarobljenike u drugom svjetskom ratu nisu ubijali...
To je k***c a ne argument. Ako propagiras demokatiju, ljudska prava i ostala sranja koja su postala samo fraze onda nema opravdanja za neprimjenjivanje zenevskih konvencija. Tom logikom je moguce smisliti opravdanje za svaku vrstu zlocina, muceja i izivljavanja nad ljudima. To su urpavo radili i nacisti sa Jevrejima tokom II WW.Svemirski_Jebach wrote:a ovi drugi se danas smatraju neprijateljskim borcima i zato se na njih ne primjenjuju zenevske konvencije.
-
boletus67
po cemu su britanci ratni zarobljenici???
od kada su to britanci u ratu sa iranom?
kakva zenevska konvencija , o cemu vi to pricate?
britanci su mogli zavrsiti u zatvoru dozivotno, treba blair da skace od srece da su ih pustili. ahmedinadzad je rakao da je to njegov poklon blairu. upravo tako.
u iraku i afganistanu je stvar drugacija , oni su naravno ratni zarobljenici ,
a kako se ameri i britanci prema tim ljudima ponasaju cak civilistima an borcima,znamo svi vrlo dobro.
a ako nisu regularne trupe onda ljudi civilisti i dovode se pred sud!!
od kada su to britanci u ratu sa iranom?
kakva zenevska konvencija , o cemu vi to pricate?
britanci su mogli zavrsiti u zatvoru dozivotno, treba blair da skace od srece da su ih pustili. ahmedinadzad je rakao da je to njegov poklon blairu. upravo tako.
u iraku i afganistanu je stvar drugacija , oni su naravno ratni zarobljenici ,
a kako se ameri i britanci prema tim ljudima ponasaju cak civilistima an borcima,znamo svi vrlo dobro.
a ako nisu regularne trupe onda ljudi civilisti i dovode se pred sud!!
- Fiore
#25 we
Britanci ne puse pricu ako amerikanci., oko nuklearnog oruzja., ne vjerujem da ce Bler nakon svega dati zeleno svijetlo za pokret britanskih jedinica prema Iranu.. sacekace bar 10-15 godina na to., Jebote svi ratovi su u fazama po 10 godina., et malo vratite film..