Tekst o Bosni u Jutarnjem listu

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 14:12, edited 1 time in total.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

in33sa wrote:Ja sa svojim postom nisam mislio nista lose.

Samo se osvrcem na neke cinjenice koje kvare sliku Sarajeva kao glavnog grada jedne Europske drzave.

Inace, nisam sa Stupa.

a zasto je npr. ti ne popravis?
otvori piceriju... jel to pobogu zabranjeno?

@prletihi
slazem se .. tekst je glup i do bola jednodimenzionalan, a sama tema sazvakana ... prije par godina

ali eto... i mi smo jedinstveni.. zena hoce da kaze da na Bosance reklame selektivno djeluju ... puse (duhanjara se reklamira, ali i njen Rovinj ;))... a sve se manje pije (al i mjesecu Limburgu) iako se cuga reklamira.... jah
lady_bug

Post by lady_bug »

Vingo wrote:Jesmo'l mi ikad ispali na njihovom Red carpet-u?
:-)
Mene cudi ovoliko iscudjavanje na tekst koji je nadasve neoriginalan jer sam do sada procitala bar 62 slicna, sto od inostranih, sto od nasih domacih - svjeze vracenih iz dijaspore, satro - novinara...
A i tu svinjetinu smo prezvakali uz pomoc Andjelica vec? Ili nismo? Tvrdo je to meso... :D
Imali su prilog nakon SFF-a na Red Carpetu. Povrsno i glupo. A ovo smece u Jutarnjem necu ni da komentarisem. Zena nije odmakla od trafike i kafana. Novinar?! Reportaza!?
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

tekst je karina.

napisan je neobjektivno, povrsno, diletantski i pretenciozno...

daleko od toga da je sarajevo najbolji grad na svijetu, i svako normalan je toga svjestan. Tacno je i to da je teze naci npr. pizzu sa svinjetinom, ali se meso u prodavnicama moze kupiti u svakom boljem supermarketu. Isto tako u italiji cemo tesko naci pizzu bez svinjetine a da je sa mesom... :roll: :roll:

elem, tekst je pun davno isfuranih fazona (za boga kako se nekko moze furati jos na to), pun je stereotipa...a najjadnije od svega je to sto mi na neki nacin jos uvijek zivimo i proslosti, pa nismo daleko odmakli od nadrealista i njihovih fazona..to mi onako smeta.

Ali bez obzira na to, tekst je potpuno pogresan...i vidi islam u svemu i predstavlja ga kao nesto drustveno negativno.

jedan od osnovnih problam nas balkanaca generalno, jeste sto smo puno stereotipa i predrasuda pa takve tekstove i pisemo dok u isto vrijeme nekome drugome palamudimo kako je to lose...

a zasto se ona nije potrudila pa napisala tekst o sarajevu kakvo jeste, na raznolikom i dovoljno reprezentativnom uzorku?

A nikako ne mogu svariti onu ...ja sam 6. generacija sarajlije, i ja sam cool (taksista) a oni seljaci sto su dosli, oni su krivi za sve, oni su donijeli islam (kao opasnu drustvenu pojavu), donijeli su kriminal, donijeli turbo folk i sve moguce i nemoguce probleme sarajevu...

a jebo majku taj isti taksista ne zna tri rijeci engleskog, ne zna na karti pokazati spaniju a prvi je kad treba osudjivati bilo koga ko nije k'o on

tako nam i treba...zato i jesmo na dnu.
in33sa

Post by in33sa »

Sarafcina wrote: a zasto je npr. ti ne popravis?
Pa da me Ceric na hutbi spominje, kao onomad kad je pokrenuo ofanzivu na slaninu u Markalama.

Ne bih ja.

Jah..
prleitihi

Post by prleitihi »

znači odgovor je: da..pobogu je to zabranjeno! :oops: :D :D
lady_bug

Post by lady_bug »

[quote="Svemirski_Jebach"]tekst je karina.

:thumbup: taman da ja ne moram psovati.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

in33sa wrote:
Pa da me Ceric na hutbi spominje, kao onomad kad je pokrenuo ofanzivu na slaninu u Markalama.

Ne bih ja.

Jah..

haj ne seri tita ti ... imal u Merkatoru imal u VF ...
druga je prica sto ti musliman obicno nece kupiti ni teletinu tamo gdje istim nozem rezes i jedno i drugo. a ako ti muslimani nece kupovati... i ako si u Sa, onda si zajebo sa biznis planom... iliti imas problem sa trzistem ... iliti prodajes frizidere Eskimima

A Ceric moze i zna biti svakakv, ali fakat nije pozivao da se bilo kome ucini nazao jer zivi i radi po svom. On moze ukazivati na "muslimane"... moze ih prozivati... ali ako oni ne drze da Ceric ima autoritet nad njima... who cares :)
amrino

Post by amrino »

Tekst je plitak ko Miljacka.
Vec mi je slika doticne novinarke pred ocima- Retardinjo- prozapadnjacki orjentirana i ogranicena nafurima da sve sto je drugacije od njenog "balkona" treba da se prezire ili da se posmatra kao cirkuska tacka...E kad vako nas opisa kako bi se tek pozabavila Ruandom, Pakistanom, Sirijom, Indijom, Indonezijom...Medjutim nije mi jasno zasto se digla ovolika buka oko ovoga...treba to samo na ignore ili u krajnjem slucaju uzvratiti istom mjerom pa zamoliti nekog od ovih nasih novinara, kojima sluzimo kao inspiracija, da se malo pozabave ovim pitanjem te da lagano skok do Zagreba pa da malo prokomentarisu koliko ukupno ima mjesta u glavnom gradu Hrvatske gdje ljudi, koji ne jedu svinjetinu, mogu otici i s merakom nesto popapati - bez straha da doticni kuhar svinjsku mast ili sunka ne smatra svinjetinom...prohodati po gradu pa prebrojati koliko dzamija tamo ima- jer ako ih ovdje ima previse- da im prebacimo koju...Da ne cpominjem cinjenicu kako su im Tarik, Edo M. i Enis jedino dobro sto imaju... :oops: :oops: :oops:
prleitihi

Post by prleitihi »

Sarafcina wrote:
in33sa wrote:

Ne bih ja.

Jah..

druga je prica sto ti musliman obicno nece kupiti ni teletinu tamo gdje istim nozem rezes i jedno i drugo. a ako ti muslimani nece kupovati... i ako si u Sa, onda si zajebo sa biznis planom... iliti imas problem sa trzistem ... iliti prodajes frizidere Eskimima

A Ceric moze i zna biti svakakv, ali fakat nije pozivao da se bilo kome ucini nazao jer zivi i radi po svom. On moze ukazivati na "muslimane"... moze ih prozivati... ali ako oni ne drze da Ceric ima autoritet nad njima... who cares :)
čak ni kad je posl'o fetvu "muslimanskim" firmama da se ne reklamiraju u danima?!
prleitihi

Post by prleitihi »

amrino wrote:Tekst je plitak ko Miljacka.
Vec mi je slika doticne novinarke pred ocima- Retardinjo- prozapadnjacki orjentirana i ogranicena nafurima da sve sto je drugacije od njenog "balkona" treba da se prezire ili da se posmatra kao cirkuska tacka...E kad vako nas opisa kako bi se tek pozabavila Ruandom, Pakistanom, Sirijom, Indijom, Indonezijom...Medjutim nije mi jasno zasto se digla ovolika buka oko ovoga...treba to samo na ignore ili u krajnjem slucaju uzvratiti istom mjerom pa zamoliti nekog od ovih nasih novinara, kojima sluzimo kao inspiracija, da se malo pozabave ovim pitanjem te da lagano skok do Zagreba pa da malo prokomentarisu koliko ukupno ima mjesta u glavnom gradu Hrvatske gdje ljudi, koji ne jedu svinjetinu, mogu otici i s merakom nesto popapati - bez straha da doticni kuhar svinjsku mast ili sunka ne smatra svinjetinom...prohodati po gradu pa prebrojati koliko dzamija tamo ima- jer ako ih ovdje ima previse- da im prebacimo koju...Da ne cpominjem cinjenicu kako su im Tarik, Edo M. i Enis jedino dobro sto imaju... :oops: :oops: :oops:
jest'..ne računajući ivaniševića..kukoča..rađu..giričeka..pršu..srnu..janicu..jelusicku..radmana..gibonnija..olivera..heni..čulića..ivančića..stankovića..dedića..josipu..itd!
in33sa

Post by in33sa »

Sarafcina wrote:
in33sa wrote:

Ne bih ja.

Jah..

Ma ja govorim o onoj ratnoj ofanzivi, u vrijeme gladi i neimastine, neko je prosverao slaninu u Markale kroz tunel, pa je Ceric izdao fetvu.

Nego, ne govorim ja o klampi striktno, ima se kupiti kome treba, vec o licemjerju. Poslije rata zivio sam par mjeseci u zgradi u kojoj je tada jos egzistirajuci Vemex drzao prodavnicu, i u radnji je radio jedan simpaticni decko iz Visokog, Amir se zvao dobro se sjecam.
I igrom slucaja, Vemex je od Stanica nabavljao upakovanu slaninu, i jedan dan pozelim ja kupiti paket i vidim nema, a to jutro je jos frizider bio pun slanine. Pitam ja Amira bogati ko ovo pokupova, a on se nasmije i veli "veliki muslimani". Pricao mi je kasnije kako oni to rade, dodju u prodavnicu kad nema nikoga i onako sapnu mu da im sacuva komad za kasnije, pa ce oni doci kad padne mrak, da nebi neko slucajno vidio sadrzaj vrecice :D

To su, naravno, ti koji se groze i noza kojim je rezana krmetina :D

Ne kazem, i moja nana se grozila krmetine, postujem ja svacije. Ali daj malo, ono.
prleitihi

Post by prleitihi »

in33sa wrote:Ali daj malo, ono.
masno..iz sredine? :oops: :D :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

in33sa wrote:
Sarafcina wrote:
in33sa wrote: Pa da me Ceric na hutbi spominje, kao onomad kad je pokrenuo ofanzivu na slaninu u Markalama.

Ne bih ja.

Jah..

Ma ja govorim o onoj ratnoj ofanzivi, u vrijeme gladi i neimastine, neko je prosverao slaninu u Markale kroz tunel, pa je Ceric izdao fetvu.

Nego, ne govorim ja o klampi striktno, ima se kupiti kome treba, vec o licemjerju. Poslije rata zivio sam par mjeseci u zgradi u kojoj je tada jos egzistirajuci Vemex drzao prodavnicu, i u radnji je radio jedan simpaticni decko iz Visokog, Amir se zvao dobro se sjecam.
I igrom slucaja, Vemex je od Stanica nabavljao upakovanu slaninu, i jedan dan pozelim ja kupiti paket i vidim nema, a to jutro je jos frizider bio pun slanine. Pitam ja Amira bogati ko ovo pokupova, a on se nasmije i veli "veliki muslimani". Pricao mi je kasnije kako oni to rade, dodju u prodavnicu kad nema nikoga i onako sapnu mu da im sacuva komad za kasnije, pa ce oni doci kad padne mrak, da nebi neko slucajno vidio sadrzaj vrecice :D

To su, naravno, ti koji se groze i noza kojim je rezana krmetina :D

Ne kazem, i moja nana se grozila krmetine, postujem ja svacije. Ali daj malo, ono.
ma pazi ... to je sve OK ...
samo sam ja rekao da je najgluplji argument kuditi Sarajevo jer ne mozes pojesti picu sa sunkom. Jbg, to je meni kao kuditi Split jer nema dobrih cevapa...ili London jer nema klepe.
Bitno je da ti to niko ne zabranjuje ... a to sto biznis ne moze fercerati...jbg...

@preltihi ... poziv i fetva su dva razlicita pojma ;).
u svakom slucaju gospodin Ceric moze pozvati koga hoce i gdje hoce... a lamentiranje o slobodnom novinarstvu u demokratiji ... cika Noam odavno isprico.... no nevazno, ako Pecanin ima pravo da efendiju vidi ko problem, onda i efendija ima pravo da Pecaninove napade vidi kao napade na instituciju reisa ... i da odgovori onim sto mu stoji na raspolaganju. bitno je da on nije pozvao na nasilje prema Pecaninu.
a ako Pecanin ocekuje da neko mirno sjedi dok mu se o glavi (ili poziciji ;))radi ;).. pa onda dobije po usima... i na sva zvona kuka... jbg... to je Senadov problem. Jos je samo falilo da se Senad zali jer IZ nije uzela bajramsku cestitku u njegovim novinama...i da cirkus bude... bas smijesan. ;)
prleitihi

Post by prleitihi »

odgovor ti je nevjerovatan..cerić može raditi šta hoće..osim da se umiješa u svoj posao!
Sarafcina

Post by Sarafcina »

prleitihi wrote:odgovor ti je nevjerovatan..ceriæ mo¾e raditi ¹ta hoæe..osim da se umije¹a u svoj posao!
hej ba... smiri loptu :)
Ceric svoj posao radi dobro ili lose... ni meni se on ne svidja,
ali njegov potez je OK ... i sto je on time mozda Dane lupio po usima.. jbg ... ako hoces da zajebajes, znaj da ces nekad biti i zajeban.
Ako hoces da dajes batina, moras biti svjestan da ces ih i primati.
prleitihi

Post by prleitihi »

čuj smiri loptu..k'o da sam ti ne znam šta uradio..zna se šta je posao reisa..zna se šta je posao novinara..ako su dani nesto zasrali..bujrum efedija piši demant ili tužbu..a ne zloupotrebljavati funkciju i slati fetve da se firme ne reklamiraju u danima..ako će svako koristit svoju moć..a ne demantije ili tužbe..onda ti vjerovatno odobravaš i upad ćele&co. u redakciju dana..jer čuj.."ako hoces da zajebajes, znaj da ces nekad biti i zajeban."!?
amrino

Post by amrino »

prleitihi wrote:
jest'..ne računajući ivaniševića..kukoča..rađu..giričeka..pršu..srnu..janicu..jelusicku..radmana..gibonnija..olivera..heni..čulića..ivančića..stankovića..dedića..josipu..itd!
Haj ba nemoj bit bukvalac ko i doticna novinarka
Sarafcina

Post by Sarafcina »

prleitihi wrote:èuj smiri loptu..k'o da sam ti ne znam ¹ta uradio..zna se ¹ta je posao reisa..zna se ¹ta je posao novinara..ako su dani nesto zasrali..bujrum efedija pi¹i demant ili tu¾bu..a ne zloupotrebljavati funkciju i slati fetve da se firme ne reklamiraju u danima..ako æe svako koristit svoju moæ..a ne demantije ili tu¾be..onda ti vjerovatno odobrava¹ i upad æele&co. u redakciju dana..jer èuj.."ako hoces da zajebajes, znaj da ces nekad biti i zajeban."!?

ma rekoh ..nema potrebe za tenzijom :) .. zato smiri loptu :) ..osim ako te ne pogadja :)
reko sam ti nije fetva, nego je poziv
a demantij i tuzba... su ulazak na Senadov teren ... i Ceric je dovoljno pametan da udara tamo gdje dugorocno boli... a vec sam reko, ako je legitimna Senadova percpecija da je Ceric los u poslu, onda je legitimna i percpecija da ovaj napada instituciju reisa... sta tu nije jasno?
Senad nastoji da oslabi Cericev uticaj na muslimanske firme...ovaj mu uzvraca pozivom...
a da se ide sa tuzbom i demantijem... when shit hits the fan ... covjek vjerovatno procijenio da ce dok zavrsi proces izgubiti uticaj...i onda dzaba i odsteta i ostalo... zato ... uzvraca s onim sto mu je na raspolaganju.

celo&co ... je siledzijski upad i to je kraj price, ali zaboravljas i da je Pecanin taj koji je "gazda ismeta" ustolicio.. sjecas li se onih naslova "glavni boss se vratio, haj sada da vas vidimo misevi jedni"... pa oni mjeseci afirmativnog pisanja o Celi... a puklo je sve sa peskirom nakacenim na Celinu tuki ... i jbg ... sta je ocekivao .. da ce mu Celo pisati demantije i zvati ga na sud i traziti javno izvinjenje???
Vingo

Post by Vingo »

amrino wrote:
prleitihi wrote:
Haj ba nemoj bit bukvalac ko i doticna novinarka

A da...nije do tebe...do njega je....Prle glupane!

:D
prleitihi

Post by prleitihi »

senada uopste ne zeli da oslabi reisov utjecaj na "muslimanske" firme..(btw. koji će to "pravi" musliman prije poslušati debelu pećnicu a ne reisa?!)..nego je ja veliki imam naslovnica bila uslijed reisovih kritika na hotline oglase..pa su ga dani onda..s pravom..nakačili..demantij & tužba su jedina normalna rekacija..to što je reisu važnije baviti se sprečavanjem reklamiranja u danima negoli riješavati..recimo..pitanje vehabizma u njegovoj avliji je drugi par opanaka..reisu nije prvi put da udari na medije..(60 minuta)..njegova sujeta jednosatvno ne podnosi da mu iko kontrira.čovjek želi samo da mu se pišu panegirici..ne pada mi na um da branim dane ili pećanina..gluho i daleko bilo..ali u konkretnoj situaciji senad nije prekoračio ovlaštenja..(jer nije reagovalo vijeće za štampu!)..a reis jeste..jer kad je avaz objavio naslovnu sa informacijom da je mak varešanović otet..te na taj način ugrozio život djeteta..reis se nije oglasio..(a vijeće za štampu jeste)..znači reis se oglašava samo kad neko njega nakači..te na taj način želi ostaviti dojam nedodirljivog..(nakon ko zna kojeg reizbora na položaj reisa prvo obećanje je bilo da će početi sa čistkama na fin-u..svi znamo da mu je jedini protukandidat bio enes karić!)..meni nikakve razlike nema između rekacije ćele i reisa..svako se služi onim u čemu je najefikasniji..poruka je potpuno ista..samo su druga sredstva korištena!

nikakva tenzija..samo diskutujemo!

da ne bude skroz mimo teme..osvrt na članak možete naći na bloggu..
http://svijetlim.blogger.ba/
jest da sam kačio na prvoj strani..ali sad je već treća..pa mozda neki nisu vidjeli.. :D :D
prleitihi

Post by prleitihi »

seka wrote:
Hierarchia wrote:
miki22 wrote:Mislim da svi oni koji ne napišu da je Sarajevo centar svijeta, primjer suživota, tolerancije, evropskih pogleda, ljubaznosti, čistoće, itd. nisu dobronamjerni, a ako su kojim slučajem iz Hrvatske onda su prikrivene ustaše, a ako su iz Srbije onda odišu četništvom, a ako su iz Evrope onda su pod uticajem svojih naravno kontroliranih medija.
Naravno da Sarajevo nije centar svijeta, nego obicna rupetina.
Daleko od svih tih karakteristika koje si naveo (koje nema ni Zg, niti Beograd, pa cak ni jedan grad na svijetu u potpunosti), ja samo kazem da zena ne moze na osnovu jedne posjete znati kako se ovdje zivi. Drugo, tekst vrvi lazima iz svakodnevnice grada - ne mogu vjerovati da ce ti neko na kiosku reci - "Nemoj kupiti Oslobodjenje, nego Avaz", ili da ces uci u pizzeriju i konobar ce ti reci da nemaju pizzu vegetarianu. Novinarka izmislja, hvata se za neprovjerene podatke, a to cini njen tekst punim predrasuda, neobjektivnim i losim. Jos nesto?
pa recimo...da li meni vjerujes kad u hrvatskoj kupujem feral - prodavacica veli - sta ce vam ta govna :shock: a covjek iza mene u tom maniru - ma obicno smece :-)
vjerovatno da mi vjerujes :oops:
no...valjda sto je "tamo ona" pa nas vise pogadja
ali tetka..znajući nju..nikad ne bi na osnovu tog slučaja donijela zaključak "to je najnormalnije u zagrebu"..tako tetka? :oops:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

prleitihi wrote:senada uopste ne zeli da oslabi reisov utjecaj na "muslimanske" firme..(btw. koji æe to "pravi" musliman prije poslu¹ati debelu peænicu a ne reisa?!)..nego je ja veliki imam naslovnica bila uslijed reisovih kritika na hotline oglase..pa su ga dani onda..s pravom..nakaèili..demantij & tu¾ba su jedina normalna rekacija..to ¹to je reisu va¾nije baviti se spreèavanjem reklamiranja u danima negoli rije¹avati..recimo..pitanje vehabizma u njegovoj avliji je drugi par opanaka..reisu nije prvi put da udari na medije..(60 minuta)..njegova sujeta jednosatvno ne podnosi da mu iko kontrira.èovjek ¾eli samo da mu se pi¹u panegirici..ne pada mi na um da branim dane ili peæanina..gluho i daleko bilo..ali u konkretnoj situaciji senad nije prekoraèio ovla¹tenja..(jer nije reagovalo vijeæe za ¹tampu!)..a reis jeste..jer kad je avaz objavio naslovnu sa informacijom da je mak vare¹anoviæ otet..te na taj naèin ugrozio ¾ivot djeteta..reis se nije oglasio..(a vijeæe za ¹tampu jeste)..znaèi reis se ogla¹ava samo kad neko njega nakaèi..te na taj naèin ¾eli ostaviti dojam nedodirljivog..(nakon ko zna kojeg reizbora na polo¾aj reisa prvo obeæanje je bilo da æe poèeti sa èistkama na fin-u..svi znamo da mu je jedini protukandidat bio enes kariæ!)..meni nikakve razlike nema izmeðu rekacije æele i reisa..svako se slu¾i onim u èemu je najefikasniji..poruka je potpuno ista..samo su druga sredstva kori¹tena!

nikakva tenzija..samo diskutujemo!

da ne bude skroz mimo teme..osvrt na èlanak mo¾ete naæi na bloggu..
http://svijetlim.blogger.ba/
jest da sam kaèio na prvoj strani..ali sad je veæ treæa..pa mozda neki nisu vidjeli.. :D :D

e ba .. ja ne znam sta je Senad htio ... ali je Ceric imo pravo da to tako shvati.. gazis me.gazim te.
Razlika izmedju Celinog i Cericevog nastupa je... da je Celin nelegalan, Cericev nije.
Mozemo diskutvati da li je legitiman, ali nije nelegalan. To sto se sad njemu prisiva zloupotreba (krivicno djelo cini mi se)... je drugi supljak.
I naravno da ce Ceric reagovati onako kako smatra da treba. I sad da pricamo o tome da li se Dani bave svojim poslom ili ne... nema potrebe... dirnes me, ja uzvracam. Sprdas se na moj racun...ja uzvracam. Druga je stvar sto se Cericeva reakcija nije fino slozila u kalup..hajmo demant.. pa cemo onda napraviti polemiku.. pa da tiraz raste...a onda i broj reklama. Jbg... ako ti mene diras... mene ne zanima vijece za stampu.. ja cu ti uzvratiti. Ceric haman isto tako.
Da je predsjednik FK Sarajevo pozvao navijace da ne kupuju neke novine.. niko ne bi ni prstom mrdnuo... jer on nema znacajnog uticaja.
Kada je Bicakcic pozvao da se avaz ne kupuje... "slobodna" stampa je sutila (cuj sutila...trljala ruke)... digli su glas protiv nelegalnih upada finansijske i to je OK. Jednostavno... niti je Pecaninovo maslo za ramazana niti je svrsishodno prozivati efendiju zbog legalnih djelovanja... a i legitimnih.
prleitihi

Post by prleitihi »

govorimo o reisovoj zloupotrebi funkcije..i ovo sa danima je najmanji problem..njegovi izleti u politiku su 10 puta veci problem..njegovo favorizovanje u početku sda..poslije vapaji harise..napisi nam ustav..ko ga je tada barn'o?..zasto haris koji nije pravnik?..a ne zlatko koji također nije pravnik?..ili komšić koji je pravnik?..problem reisa je što se petlja svugdje..a najmanje tamo gdje bi treb'o - u svoj posao!
Sarafcina

Post by Sarafcina »

prleitihi wrote:govorimo o reisovoj zloupotrebi funkcije..i ovo sa danima je najmanji problem..njegovi izleti u politiku su 10 puta veci problem..njegovo favorizovanje u poèetku sda..poslije vapaji harise..napisi nam ustav..ko ga je tada barn'o?..zasto haris koji nije pravnik?..a ne zlatko koji takoðer nije pravnik?..ili kom¹iæ koji je pravnik?..problem reisa je ¹to se petlja svugdje..a najmanje tamo gdje bi treb'o - u svoj posao!

to ti govoris
ja to ne bih zvao zloupotrebom...
ako je zloupotreba..to je krivicno djelo ;) .. sto ga Dani nisu tuzili (kad vec misle da je Ceric trebao njih da tuzi, ako misli blablabla)
htjeli mi to priznati ili ne... Ceric je izbacio kartu na koju Dani nisu imali odgovor i onda slijedi ....da glume placipicku
Post Reply