bhcablenet

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shiljak

Post by shiljak »

100_KA wrote:pokusaj ih nazvati na 1422

i pitati u cemu je problem,ja ti zasigurno mogu reci da sam se online prijavio pocetkom ovog mjeseca i da sam dobio modem 16 .03 2007
eto, racun cu dobiti sredinom aprila kao sto stoji u ugovoru
u decembru, rekao mi jedan covjek sto radi u bihnetu da ce do nove godine biti ADSL kod mene. Nova godina prosla, ljudi bili dosli blizu mene da mi to omoguci valjda i nesto se desilo, uglavnom ljudi odustali i tako nemam ADSL-a (i to pred kucom mi odustali (100m do mene))!!!
Nisam mogao da vjerujem da se to na kraju desilo!!! Al sta ces mora to kod mene. Cak mi je sada od kablovske modem bio pregorio pa ljudi stavili novi!!! :D
bpsang

Post by bpsang »

baš si Q sreče :)
bih_finest

Post by bih_finest »

Da pitam, ak zna neko, budući da stranica Global Neta ne radi već sto godina :-) ima li kakih ograničenja oko gigabajta, ja sam uzeo onaj paket 35KM 1024kb d, kolko se mjesečno može skinuti, da ne prekoračim granicu, jer gotovo skidam više od gige po danu :lol:
Hendrix

Post by Hendrix »

Ma ne mjere oni ništa , skontaj im po stranici kakvi su stručnjaci :lol:
Samo skidaj , u skorije vrijeme kad završe ona poboljšanja onda će mjerit.
bih_finest

Post by bih_finest »

Hendrix wrote:Ma ne mjere oni ništa , skontaj im po stranici kakvi su stručnjaci :lol:
Samo skidaj , u skorije vrijeme kad završe ona poboljšanja onda će mjerit.
Ma stranica im je zakon, kakav T-Mobile i AOL :-) ništa onda, udri po gigama dok HD ne pukne 8-)
hitman05

Post by hitman05 »

LOL, juce u 17h zvanicno je pusten u rad VPN server i ukinut ethernet pristup internetu. Sinoc u 24h VPN server se totalno "zagusio". Danas u 12h VPS server je "pao" i ponovo je omogucen ethernet pristup, sto bi trebalo da znaci jos nista od pravog VPN servera. Jos jedan problem je nedostupnost nekih servisa na internetu kada VPN radi, jer nisu dobro postavili filtere (MSN ne radi itd). Web stranica sa "potrebnim inforamacijama" ne radi, Free zona ne radi (kao uopste priostupiti free zoni?). Ima li neko prikljucak na GlobalNet i da ima pravilno konfigurisan ruter za rad sa VPN-om?
bih_finest

Post by bih_finest »

Meni VPN jučer uopšte nije mogao raditi, javlja mi da mi username i pass nisu tačni :roll: svašta i sa ovim globalnetom :-?
hitman05

Post by hitman05 »

bih_finest wrote:Meni VPN jučer uopšte nije mogao raditi, javlja mi da mi username i pass nisu tačni :roll: svašta i sa ovim globalnetom :-?
Ako si prikljucio prije nove godine, koristi taj username i pass. Ako si prikljucio kasnije, odnosno ako ti oni nisu napravili VPN konekciju koristi username i pass sa racuna. Trenutno ne radi, pa ne mozes provjeriti, al' kad proradi probaj, ako nece zovi ih nek' ti kazu username i pass.
Forsaken

Post by Forsaken »

sto je vama na globalnetu veselo ...

:D
neocekivana_sila

Post by neocekivana_sila »

o bh cabel netu mogu reći sve najgore.
Najneprofesionalnija firma koju sam u životu srela. Za jednu te istu žalbu se možete 300 puta obratiti i ništa neće učiniti. Inkasant vara starije ljude i naplaćuje po tri puta jedan te isti mjesec.
Iskreno se nadam da će im neko zabraniti rad i da će građani konačno imati mogućnost izbora operatera.
bih_finest

Post by bih_finest »

Ja fakat ne kontam ljude koji vode preduzeća kao što je BH Cabel Net, da li oni uopšte gledaju barem sekundu unaprijed, jer će doći vrijeme kad će ljudi moći izabrati kojeg god operatera žele i šta će onda? Pa vide da su ljudi nezadovoljni uslugama, i umjesto da se potrude da malo poboljšaju uslugu, oni sve gori i gori, jedina im je sreća što po pojedinim ulicama i gradovima drže, može se reći monopol, i gdje ljudi moraju koristiti njihove usluge, naravno ako žele kablovsku. :x
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ovaj.... a koji kurac ste uzimali global net internet ?! na kablovskoj je u vecini dijelova grada moguce uzeti i europronet, koji nije savrsen, ali je bolji... otkazite pretplatu i idite kod njih, nisu jedini...
hitman05

Post by hitman05 »

Alfons Kauders wrote:ovaj.... a koji kurac ste uzimali global net internet ?! na kablovskoj je u vecini dijelova grada moguce uzeti i europronet, koji nije savrsen, ali je bolji... otkazite pretplatu i idite kod njih, nisu jedini...
LOL, prvo sam dao oko 500KM za j****u digitalnu centralu, pa opet ne mogu prikljuciti ADSL. Drugo, skoro da sam da jos toliko za modeme,rutere, katice, kablove itd kako bih prikljucio kablovski internet. Naravno, u vrijeme kad sam ja prikljuciovao EPN je bio odlican i htio sam se kod njih i prikljucitit, medjutim cigani iz BH Cabel Neta mi nisu dali tako da sam bio prisiljen prikljuciti se na ovaj GlobalNet. Dva-tri mjesaeca sve je bilo ok, ali evo od nove godne samo belaj za belajom, naravno da imam bilo kakvu alternativu odmah bih otkazao i kablovski TV i internet.
neocekivana_sila

Alfons Kauders wrote:ovaj.... a koji kurac ste uzimali global net internet ?! na kablovskoj je u vecini dijelova grada moguce uzeti i europronet, koji nije savrsen, ali je bolji... otkazite pretplatu i idite kod njih, nisu jedini...
pa opet moraš preko bh cabel neta. nemaš izbora.
madner

Post by madner »

neocekivana_sila wrote:o bh cabel netu mogu reći sve najgore.
Najneprofesionalnija firma koju sam u životu srela. Za jednu te istu žalbu se možete 300 puta obratiti i ništa neće učiniti. Inkasant vara starije ljude i naplaćuje po tri puta jedan te isti mjesec.
Iskreno se nadam da će im neko zabraniti rad i da će građani konačno imati mogućnost izbora operatera.
To sa inkasantom je isto ko kad te prevari konobar, sigurno nece otic i rec naplatio sam 3 pretplate, evo 20 kermi. :x

To sa izborom operatera je suplja, njihov kabal njihov monopol.

:-D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

hitman05 wrote:
LOL, prvo sam dao oko 500KM za j****u digitalnu centralu, pa opet ne mogu prikljuciti ADSL. Drugo, skoro da sam da jos toliko za modeme,rutere, katice, kablove itd kako bih prikljucio kablovski internet. Naravno, u vrijeme kad sam ja prikljuciovao EPN je bio odlican i htio sam se kod njih i prikljucitit, medjutim cigani iz BH Cabel Neta mi nisu dali tako da sam bio prisiljen prikljuciti se na ovaj GlobalNet. Dva-tri mjesaeca sve je bilo ok, ali evo od nove godne samo belaj za belajom, naravno da imam bilo kakvu alternativu odmah bih otkazao i kablovski TV i internet.
meni su htjel uvalit global net, i ja nisam dao... bas radi tih horor prica... zajebavo se 10 danja, ganjo ljude i na kraju sam rahat...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
To sa inkasantom je isto ko kad te prevari konobar, sigurno nece otic i rec naplatio sam 3 pretplate, evo 20 kermi. :x

aha, samo sto sam ja na njihovom kablu al ne i njihovom netu... toliko o monopolu... samo se treba raspitat...
bih_finest

Post by bih_finest »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:

aha, samo sto sam ja na njihovom kablu al ne i njihovom netu... toliko o monopolu... samo se treba raspitat...
Pa zar ti fakat misliš da bi neko između totalno lošeg i manje lošeg izabrao ono totalno loše (u ovom slučaju globalnet) ono haj da se malo mučim, nisi baš upućen u situaciju, ja sam na njihovom kablu i nemam apsolutno nikakvog izbora između providera, i MORAM, naravno ako želim kablovski net, izabrati Globalnet, tako da se radi o monopolu :roll:
neocekivana_sila

ja i govorim o problemima kabla i nemogućnosti promjene kablovskog operatera. Provajder mi je epn.

inkasant mi regularno i dalje dolazi iako su na uvid dobili račune koje je ovaj pisao po tri puta za jedan mjesec. Jedno je kad te konobar usmeno zezne, a drugo kad kuca lijeve račune s imenom (u ovom slučaju), s pečatom firme.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

bih_finest wrote:
Alfons Kauders wrote:
madner wrote: To sa inkasantom je isto ko kad te prevari konobar, sigurno nece otic i rec naplatio sam 3 pretplate, evo 20 kermi. :x

Pa zar ti fakat misliš da bi neko između totalno lošeg i manje lošeg izabrao ono totalno loše (u ovom slučaju globalnet) ono haj da se malo mučim, nisi baš upućen u situaciju, ja sam na njihovom kablu i nemam apsolutno nikakvog izbora između providera, i MORAM, naravno ako želim kablovski net, izabrati Globalnet, tako da se radi o monopolu :roll:
i ja sam na njihovom kablu i ne moram izabrati njihov usrani globalnet... samo govorim kako je kod mene... ne znam zasto to kod tebe ne moze...
stachu

Post by stachu »

I ja sam na GlobalNetu. Dial up za ovo je T3, a ne mozes na EPN, ne daju nam, oni koji su na Dobrinji mogu, ali mi u Centru ne mozemo. Jednostavno ne daju!
BTW, ljudi jel vama spor net (globalnet), ja upravo sada jedva otvaram stranicu?!
shiljak

Post by shiljak »

kod mene se otvara stranica, a brzina downloada je oko 33kb/s.
Nekad mi zastopa konekcija (ili se nemogu konektovati na internet) i onda iskljucim i ponovo ukljucim modem, mozda i nema to nikakve veze ali mi se bar potrefilo svaki put
madner

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
aha, samo sto sam ja na njihovom kablu al ne i njihovom netu... toliko o monopolu... samo se treba raspitat...[/quote]

Kolko znam epn ima samo u Novom Gradu, i to jer su prije radili sa njima.
A u centru ne daju jer epnova centrala za kablovkse modeme je negdje na Mojmilu, i opste ne pokriva ostale dijelove.

Global net i Bhcable su formalno dvije firme, tako da kako god okrenes ides preko Bhcable infrastrukture. Posto je problem vjerovatno do njih, isto ti gdje si.
bih_finest

Post by bih_finest »

Kod mene brzina varira od 10KB pa do 55KB...a stranice poprilično brzo otvara...
shiljak

Post by shiljak »

Imam dva problema u vezi mreze/interneta

1.evo da nesto upitam usput. Kod mene je na ptvom racunaru prikljucen modem preko usb-a i jos je umrezen sa drugim racunarom preko LAN-a. E sad, desava mi se da na ovom prvom nemam konekcije (otvara se stranica po pet minuta) a na drugom imam konekcije preko 30kn/s. E sad mi nije jasno kako je to moguce kad mi je na tom prvom racunaru prikopcan modem???

2. prikopcam ja modem na drugi racunar i pojavi mi se u control panelu da je konektovan, i tako surfam do pola sata i onda mi se modem samo enable/disable svaku sekundu!!! Nije mi jasno fakat u cemu je problem, cak i kad su ljudi dolazili iz kablovske nisu mogli da ga namjeste. Nekad se desi tako da u control panelu jednostavno nestane ikonica za modem pa ga onda ponovo moram iscupati iz usb porta i ponovo prikljuciti...
Post Reply