Blueboy- wrote:
Pun mi je k...c vaki komentara, rat sam prezivi dole i osjetio sam najgore. Otac mi nije RVI, ali jest borac bio i logoras, mozda je trebo poginut daa tvoje zadovolji?
r. Alija je imo greske, imo ih je svak, ali dosta mi je danasnji supaka koji setaju po sarajevu i govore moglo se ovo moglo se ono, moglo se k...c!!!
Jel to neko odvas misli da bi nam bilo dobro da smo ostali u jugi, garan je iz tog razlogoa crna gora napustila, garant je kosovo zbog toga ponovo na margini rata, garant vojvodina zato zeli istupit iz tog cetnickog gnjezda..
Ne zelim biti u drzavi u kojoj radilkali dobijaju izbore sa gotov 50 % glasova. A oni koji misle da je bilo bolje u jugi imali su priliki sa babom taj san ostvarit u krajini..
eh stvarno mi te je zao kad i nakon 12 godina od rata tako razmisljas a sto je jos gore bio si ovdje u ratu...za SDA vazi da "dok je ovaca, bice vune"...al dobro,stvarno nam je sad mnogo bolje nego u jugi, nema sta...bosna po meni nije nista vise nezavisna nego sto je bila u jugi, svi misle da smo se oslobodili velikosprske politike, ali da je to to bas tako...evo srbin je premijer, predsjedavajuci predsjednistva je srbin, pola ministara su srbi, pola bosne je cisto srpska, i svi oni redovno posjecuju beograd i dobijaju instrukcije...dobro doci ce i na nase predstavnike red, ali i kad dodju tu ce se uvijek naci jedan dodik koji ce opstruirati sve sto je u interesu zajednicke drzave i tako se vrtimo u krug, e jesmo postali neovisno od velikosprpske politike u pic.. materinu...da smo ostali u jugi jebavali bi nas bas kao sto nas i danas jebavaju u svakoj bitnijoj reformi ili procesu, samo sto bi u toj jugi prezivilo do danas hiljade bosnjaka...ja ovdje ne govorim uopste da smo mi trebali ostati u jugoslaviji, vec samo o tome da nas je vodila pogresna politika na celu sa rahmetli alijom...bosna je uvijek bila i bice multinacionalna, ili je nece ni biti, i rahmetli alija pod zelenom zastavom jednonacionalne bosnjacke stranke nije mogao biti njen stvaraoc, niti ocuvaoc, jedini branioci ovoga naroda u godinama rata je narod...alija, pored toga sto je bio human i nije bio ratni zlocinac, hrvati i srbi ga nikad ne mogu posmatrati kao sto ga mi posmatramo, a bez hrvata i srba nema ni bosne...i ne znam stvarno kako ga mozete toliko posmatrati kao sveca u kojeg se ne smije ni jednom prstom uprijeti, kad je stavio svoj potpis na dayton i time sudjelovao u stvaranju genocidne tvorevine, jer danas imamo entitet koji se zove republika srpska, i cije ime, zastava, himna, politicari, ulice, gradovi....sve slovi na srpsko...a te price da nije bilo daytona, da nas ne bi ni bilo, mogu samo pricati oni iz dijaspore, svijet je dao 3 godine tudjmanu i milosevicu odrijesene ruke, pa sta se desilo...desila se nasa ofanziva nadomak banjaluke...samo zelim malo da kriticki pogledate i na lik i djelo rahmetli alije, a ne da ga posmatrate kao kakvog sveca i napadate ovdje svakoga ko kaze bilo kakvu rijec protiv njega