"Alija, nemoj bolan pričati nebuloze"

Post Reply
Michun

Post by Michun »

Filipovic je bio ambasador BiH i Londonu tokom rata - bio skandal veeeliki oko njegove potrosnje drzavnih para na odjela i kosulje u Bond street-u. Ne znam da li se toga neko sjeca :?
A Zulfikarpasic - dobro poznato da je trgovao oruzje i prodavao svima bez obzira jesu li nas tukli istim tim oruzjem ili smo se mi branili.
A sad malo traca o istom. Svu imovinu ce ostaviti NIKOME tj. institucijama. Familija se buni proti toga jer on rasporedjuje imovinu svih njih. Eto, to vam kruzi po kuloarima. Jel' istina :? Ne bi se iznenadila.
Rania

Post by Rania »

Filipovic je bio ambasador BiH u Londonu od jula 1995 do kraja 1995.
Prije toga je bio ambasador u Bernu.

Ta afera oko frakova je namjestena.
Last edited by Rania on 20/02/2007 13:48, edited 1 time in total.
Michun

Post by Michun »

Rania wrote:Filipovic je bio ambasador BiH u Londonu od jula 2005 do kraja 2005.

Ko mu namjesti? Bas mi ga je zao.
Rania

Post by Rania »

neko ko je i sada na funkciji
radeljas

Post by radeljas »

Rania wrote:Filipovic je bio ambasador BiH u Londonu od jula 2005 do kraja 2005.

godina je 100% pogresna, jer je on to bio u ratu, mozda 1995 ili odmah poslije rata. a namjestena nije, iako su namjesteni bili sinovi da rade i u svicarskoj i u engleskoj. jeste to nepotizam, ali kad je neko bh akademik onda su mu i djeca pametna. a narocito nenad zvani behbi ... :lol:
a rijetki su bosanci islamske vjeroispovjesti koji su bili ambasadori u bivsoj jugi, a filipovic to nije bio milion posto.
Rania

Post by Rania »

radeljas wrote:

godina je 100% pogresna, jer je on to bio u ratu, mozda 1995 ili odmah poslije rata. a namjestena nije, iako su namjesteni bili sinovi da rade i u svicarskoj i u engleskoj. jeste to nepotizam, ali kad je neko bh akademik onda su mu i djeca pametna. a narocito nenad zvani behbi ... :lol:
a rijetki su bosanci islamske vjeroispovjesti koji su bili ambasadori u bivsoj jugi, a filipovic to nije bio milion posto.
jasta je nego pogresna (to ti dodje sa godinama - decenija gore dole ;-) )

dakle bio je juli-decembar 1995 ambasador u londonu. do tada u bernu.
Last edited by Rania on 20/02/2007 13:53, edited 1 time in total.
Rania

Post by Rania »

radeljas wrote:

kenan kenan je bio sa njim...ali to je druga prica. nepotizam jeste. ali afera je namjestena milijardu posto!!!
Michun

Post by Michun »

De ti nama Rania reci ko njemu namjesti i zasto i ko je taj koji je jos na vlasti da idemo protestvovati.
Sto li meni neko ne namjesti aferu - ukrala spajalice iz kancelarije. Jer ne kradem!
Osim toga, sto rece kolega - kod bh akademika i djeca uvijek pametna. Stara narodna...kad ti je Bog otac, svi su ti sveci stricevi.
Rania

Post by Rania »

Michun wrote:De ti nama Rania reci ko njemu namjesti i zasto i ko je taj koji je jos na vlasti da idemo protestvovati.
Sto li meni neko ne namjesti aferu - ukrala spajalice iz kancelarije. Jer ne kradem!
Osim toga, sto rece kolega - kod bh akademika i djeca uvijek pametna. Stara narodna...kad ti je Bog otac, svi su ti sveci stricevi.
Nazalost ne mogu ti odgovoriti na to jednostavno pitanje iz sasvim razumljivih razloga...

A ko razumije shvatice ;-) :-)
Michun

Post by Michun »

Pa ti si ovdje inkognito kao i ostali ovdje prisutni. Osim, ako ja ama bas nemam pojma o zivotu :)
Edin H.

Post by Edin H. »

Rania wrote:
Michun wrote:De ti nama Rania reci ko njemu namjesti i zasto i ko je taj koji je jos na vlasti da idemo protestvovati.
Nazalost ne mogu ti odgovoriti na to jednostavno pitanje iz sasvim razumljivih razloga...

A ko razumije shvatice ;-) :-)

Hajde sada ti nama priznaj koja je tvoja veza sa trovanjem ruskog spijuna Litvanenka radioaktivnom supstancom?

Ti si ocigledno dio neke kompleksne "conspiracy theory" (kako li bi bosnaski diplomata Muhamed ovo procitao :shock: ).
Rania

Post by Rania »

Michun wrote:Pa ti si ovdje inkognito kao i ostali ovdje prisutni. Osim, ako ja ama bas nemam pojma o zivotu :)
jesam draga incognito skroz. i zelim da tako ostane. :)
Edin H.

Post by Edin H. »

Rania wrote:
Michun wrote:Pa ti si ovdje inkognito kao i ostali ovdje prisutni. Osim, ako ja ama bas nemam pojma o zivotu :)

Cuvaj se da te ne prevare :-)
Michun

Post by Michun »

Sto bi znacilo da nam mozes reci ko mu smjesti za te frakove (proklet bio) - ko bi sumnjao na tebe kad niko ne zna da si ti. A traceva uvijek ima - sto istinitih sto neistinitih....
Rania

Post by Rania »

Michun wrote:Sto bi znacilo da nam mozes reci ko mu smjesti za te frakove (proklet bio) - ko bi sumnjao na tebe kad niko ne zna da si ti. A traceva uvijek ima - sto istinitih sto neistinitih....
Ja ne sirim traceve. Baratam cinjenicama.

Vjeruj mi teze je sutiti..ali moram ostaviti nesto i za memoare ;-)
Rania

Post by Rania »

Edin H. wrote:
Rania wrote:

Cuvaj se da te ne prevare :-)
@Michun intenzivno radi na tome...ko da radi za expres :D
Michun

Post by Michun »

Ma jok - ne bi ja nikom rekla :-D Pricalo se o tome jedno vrijeme, svi bili ljuti na njega, pljuvali ga i zbog toga. Rekoh - ako je covjek optuzen bezze, ko li je to pokusao da ga degradira u ocima naroda.
BTW - stagod istina, ne umanjuje cinjenicu da je on lik...da Bog sacuva. Zar ne zna za onu...o mrtvima sve najbolje.
Blueboy-

Post by Blueboy- »

ovdje cim neko malo aliju spomene u negativnom kontekstu, odmah se tu iskupi dijaspora i pokoje dijete ratnog profitera iz bih i pocnu da pljuju u svakoga ko im dirne u njihovog sveca, aliju izetbegovica...ako cete se odvojiti malo od svojih bilo interesa ili dijssporskih zabluda o domovini bosni, poslat cu vam link na video gdje alija govori da se ne trebamo uopste brinuti da ce biti rata, te rukovanja sa ratnim zlocincima karadzicem i milosevicem od 90-tih pa do 95-te, al dobro vas to ne zanima tesko je skinuti njegovu sliku koja vam iznad glave stoji vec 15 godina i kojoj tako slijepo vjerujete...a posto niste sigurno RVI i bivsi borci sa prve linije onda mi i nije zao sto zivite u takvoj zabludi...uglavnom, po meni, ovo sto kaze akademik je samo potvrda onoga sto od ranije iko malo pametniji zna...jugoslavija je bila socijalisticki rezim, ameri i britanci su je uspjeli slomiti izazvavsi sukobe unutar nje pomocu figura alije, karadzica...nije njima bilo u interesu da neko iz juge ozivi titov pakt sa nehruom zemalja treceg svijeta...i ovo je svakako istina da su ameri podrgrijavali sukobe u jugi...a sad ce neko reci da su nam oni donijeli nezavisnost i demokraciju, hehe pa donijeli su je isto ko sto ce je donijeti i iraku ili afganistanu, neka nam je Bog na pomoci...i na kraju da kezm da ovim nisam rahemtli Aliju izjednacio kao covjeka sa karadzicem ili milosevicem, ovi su ratni zlocinci, dok je alija bio samo pogodan instrument stranaca, te kao takav po meni ne bi mogao ostati upamcen kao "oslobodilac svoga naroda".
Pun mi je k...c vaki komentara, rat sam prezivi dole i osjetio sam najgore. Otac mi nije RVI, ali jest borac bio i logoras, mozda je trebo poginut daa tvoje zadovolji?
r. Alija je imo greske, imo ih je svak, ali dosta mi je danasnji supaka koji setaju po sarajevu i govore moglo se ovo moglo se ono, moglo se k...c!!!
Jel to neko odvas misli da bi nam bilo dobro da smo ostali u jugi, garan je iz tog razlogoa crna gora napustila, garant je kosovo zbog toga ponovo na margini rata, garant vojvodina zato zeli istupit iz tog cetnickog gnjezda..
Ne zelim biti u drzavi u kojoj radilkali dobijaju izbore sa gotov 50 % glasova. A oni koji misle da je bilo bolje u jugi imali su priliki sa babom taj san ostvarit u krajini..
Rania

Post by Rania »

Michun wrote:Ma jok - ne bi ja nikom rekla :-D Pricalo se o tome jedno vrijeme, svi bili ljuti na njega, pljuvali ga i zbog toga. Rekoh - ako je covjek optuzen bezze, ko li je to pokusao da ga degradira u ocima naroda.
BTW - stagod istina, ne umanjuje cinjenicu da je on lik...da Bog sacuva. Zar ne zna za onu...o mrtvima sve najbolje.
Znas ni ja nisam pretjerano odusevljena Tunjom kao likom. Ali neke stvari koje navodi su istinite. I cinjenica je da je taj sukob misljenja postojao i u ratu. I ljudi tada bliski Tunji znaju da ono sto je on govorio tada nije razlicito od ovoga sto navodi sada.
pijem_i_derem

Post by pijem_i_derem »

Blueboy- wrote:
Pun mi je k...c vaki komentara, rat sam prezivi dole i osjetio sam najgore. Otac mi nije RVI, ali jest borac bio i logoras, mozda je trebo poginut daa tvoje zadovolji?
r. Alija je imo greske, imo ih je svak, ali dosta mi je danasnji supaka koji setaju po sarajevu i govore moglo se ovo moglo se ono, moglo se k...c!!!
Jel to neko odvas misli da bi nam bilo dobro da smo ostali u jugi, garan je iz tog razlogoa crna gora napustila, garant je kosovo zbog toga ponovo na margini rata, garant vojvodina zato zeli istupit iz tog cetnickog gnjezda..
Ne zelim biti u drzavi u kojoj radilkali dobijaju izbore sa gotov 50 % glasova. A oni koji misle da je bilo bolje u jugi imali su priliki sa babom taj san ostvarit u krajini..
eh stvarno mi te je zao kad i nakon 12 godina od rata tako razmisljas a sto je jos gore bio si ovdje u ratu...za SDA vazi da "dok je ovaca, bice vune"...al dobro,stvarno nam je sad mnogo bolje nego u jugi, nema sta...bosna po meni nije nista vise nezavisna nego sto je bila u jugi, svi misle da smo se oslobodili velikosprske politike, ali da je to to bas tako...evo srbin je premijer, predsjedavajuci predsjednistva je srbin, pola ministara su srbi, pola bosne je cisto srpska, i svi oni redovno posjecuju beograd i dobijaju instrukcije...dobro doci ce i na nase predstavnike red, ali i kad dodju tu ce se uvijek naci jedan dodik koji ce opstruirati sve sto je u interesu zajednicke drzave i tako se vrtimo u krug, e jesmo postali neovisno od velikosprpske politike u pic.. materinu...da smo ostali u jugi jebavali bi nas bas kao sto nas i danas jebavaju u svakoj bitnijoj reformi ili procesu, samo sto bi u toj jugi prezivilo do danas hiljade bosnjaka...ja ovdje ne govorim uopste da smo mi trebali ostati u jugoslaviji, vec samo o tome da nas je vodila pogresna politika na celu sa rahmetli alijom...bosna je uvijek bila i bice multinacionalna, ili je nece ni biti, i rahmetli alija pod zelenom zastavom jednonacionalne bosnjacke stranke nije mogao biti njen stvaraoc, niti ocuvaoc, jedini branioci ovoga naroda u godinama rata je narod...alija, pored toga sto je bio human i nije bio ratni zlocinac, hrvati i srbi ga nikad ne mogu posmatrati kao sto ga mi posmatramo, a bez hrvata i srba nema ni bosne...i ne znam stvarno kako ga mozete toliko posmatrati kao sveca u kojeg se ne smije ni jednom prstom uprijeti, kad je stavio svoj potpis na dayton i time sudjelovao u stvaranju genocidne tvorevine, jer danas imamo entitet koji se zove republika srpska, i cije ime, zastava, himna, politicari, ulice, gradovi....sve slovi na srpsko...a te price da nije bilo daytona, da nas ne bi ni bilo, mogu samo pricati oni iz dijaspore, svijet je dao 3 godine tudjmanu i milosevicu odrijesene ruke, pa sta se desilo...desila se nasa ofanziva nadomak banjaluke...samo zelim malo da kriticki pogledate i na lik i djelo rahmetli alije, a ne da ga posmatrate kao kakvog sveca i napadate ovdje svakoga ko kaze bilo kakvu rijec protiv njega
Maksim

Post by Maksim »

Jebiga, ima li jedna tema na kojoj nema svadje.... smijesno da se vi svadjate oko jednog Muhameda Filipovica koji niti vam je prijatelj, niti poznanik, clan obitelji, ljubavnik :lol: ili uopce blizak na neki nacin.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

da smo ostali u jugi jebavali bi nas bas kao sto nas i danas jebavaju u svakoj bitnijoj reformi ili procesu, samo sto bi u toj jugi prezivilo do danas hiljade bosnjaka...ja ovdje ne govorim uopste da smo mi trebali ostati u jugoslaviji
Ova recenica je indikator zdravlja (tvoje i veceg dijela ostale) kritike na Izetbegovicev racun. BiH (bez Slovenije i Hrvatske) nije mogla ostati u Velikoj Srbiji, a izaci iz SFRJ nije mogla bez rata. Tvoje je da kada kritikujes odredjene poteze, ponudis alternativu. Sta je Izetbegovic mogao uraditi pocetkom devedesetih, okruzen podivljalim velikosrpskim i velikohrvatskim sentimentom ? Kolega Vodenjak je bar iskren, njemu bi bilo draze da je BiH ostala u okviru Velike Srbije. Budi i ti jasan sa svojim stavovima, sta je trebalo uraditi ?
Oceania

Post by Oceania »

pijem_i_derem wrote:
Blueboy- wrote:
eh stvarno mi te je zao kad i nakon 12 godina od rata tako razmisljas a sto je jos gore bio si ovdje u ratu...za SDA vazi da "dok je ovaca, bice vune"...al dobro,stvarno nam je sad mnogo bolje nego u jugi, nema sta...bosna po meni nije nista vise nezavisna nego sto je bila u jugi, svi misle da smo se oslobodili velikosprske politike, ali da je to to bas tako...evo srbin je premijer, predsjedavajuci predsjednistva je srbin, pola ministara su srbi, pola bosne je cisto srpska, i svi oni redovno posjecuju beograd i dobijaju instrukcije...dobro doci ce i na nase predstavnike red, ali i kad dodju tu ce se uvijek naci jedan dodik koji ce opstruirati sve sto je u interesu zajednicke drzave i tako se vrtimo u krug, e jesmo postali neovisno od velikosprpske politike u pic.. materinu...da smo ostali u jugi jebavali bi nas bas kao sto nas i danas jebavaju u svakoj bitnijoj reformi ili procesu, samo sto bi u toj jugi prezivilo do danas hiljade bosnjaka...ja ovdje ne govorim uopste da smo mi trebali ostati u jugoslaviji, vec samo o tome da nas je vodila pogresna politika na celu sa rahmetli alijom...bosna je uvijek bila i bice multinacionalna, ili je nece ni biti, i rahmetli alija pod zelenom zastavom jednonacionalne bosnjacke stranke nije mogao biti njen stvaraoc, niti ocuvaoc, jedini branioci ovoga naroda u godinama rata je narod...alija, pored toga sto je bio human i nije bio ratni zlocinac, hrvati i srbi ga nikad ne mogu posmatrati kao sto ga mi posmatramo, a bez hrvata i srba nema ni bosne...i ne znam stvarno kako ga mozete toliko posmatrati kao sveca u kojeg se ne smije ni jednom prstom uprijeti, kad je stavio svoj potpis na dayton i time sudjelovao u stvaranju genocidne tvorevine, jer danas imamo entitet koji se zove republika srpska, i cije ime, zastava, himna, politicari, ulice, gradovi....sve slovi na srpsko...a te price da nije bilo daytona, da nas ne bi ni bilo, mogu samo pricati oni iz dijaspore, svijet je dao 3 godine tudjmanu i milosevicu odrijesene ruke, pa sta se desilo...desila se nasa ofanziva nadomak banjaluke...samo zelim malo da kriticki pogledate i na lik i djelo rahmetli alije, a ne da ga posmatrate kao kakvog sveca i napadate ovdje svakoga ko kaze bilo kakvu rijec protiv njega
Dobar post .O Aliiji se manje vise sve zna.To je tragicna figura.Smotaniji i izgubljeniji covjek nas nije mogao voditi.Rezultati njegove politike su vidljivi na svakom koraku.Izgubiti onoliko teritorije i ljudi moze samo covjek koji je ili lud ili covjek koji je to namjerno napravio da bi dobio fidzan drzavu.Smjeniti Sefera a staviti debelog oficira JNA Rasima Delica koji je uhapsen kao agrseroski vojnik , moze napraviti samo neprijtelj Bosne.To mu je Tudjman naredio !!!!!!! Pa to je sramota ispraciti nekom .Ja se tog poteza stidim , ne kao bosanski musliman , nego kao covjek , kao homo sapiens .Zamisli da je Hitler naredio Roosweltu da smijeni generala Patona .
i stavi nekog novog Amerikanca koji je pucao na New -York .Jebo te zivot pa to je cirkus.Samo ta cinjenica oko smjene komandanta Armije , a takvih je bisera imao mali milion tjera covjeka da se zapita /Ko je Alija Izetbegovic ?
Ako je nekome logika strana disciplina meni nije .IZDAJNIK ! On je izdao cjelovitu i multi Bosnu.Od prve sekunde pa sve do Daytona on je radio na izdaji zemlje.Niko nije toliko glup da smjeni koji hoce da oslobodi cijelu zemlju.Niko , cak ni Alija. Potezi koje vuce SDA i poslije Daytona govore da Alijin duh i zavjet i dalje zive.Onaj ko to ne vidi je glup. Glup je ko tocak svako ko to ne vidi . Sto se Tunje Filipovica .Nikad nije ambasador Jugoslavije u Londonu , nikad .To Mostarac ......sanja li ga sanja.Bio je ambsador u Svicarskoj i Velikoj Britaniji za vrijeme rata i neposredno poslije njega.Trosio lovu na frakove i cilindre i tako lijecio malogradjanske komplekse .Onako krezav sa dva zuba u glavi htio da bude lord na silu.Poltron koji se gura u svaku vlast.Sve moguce stranke promijenio na ovom dunjaluku.SKJ , SDA , MBO , LS ........sve moguce nacije je promijenio u svom identitetu Srbin , Hrvat , Musliman , Bosanac , Bosnjak , Jugoslaven .......sa sobom poveo familju u London .Nepotizam . Srpskim novinarima prica jednu pricu hrvatskim drugu .....Momcilo Krajisnik ga zvao da svjedoci u njegovu korist.Popuno bio izgubljen kada ga je Senad Hadzifejzovic pitao " pa zasto on tebe zove da ga branis " A Tunjo vadi neku svoju knjigu i citira nesto :-) :-) I naravno u vezi sa Zimermanom .On je tada bio ambasador u Beogradu a sekretar je bio James Baker .Dakle Tunjo opet jase laznog konja .
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Oceania wrote:
pijem_i_derem wrote:
Blueboy- wrote:

Dobar post .O Aliiji se manje vise sve zna.To je tragicna figura.Smotaniji i izgubljeniji covjek nas nije mogao voditi.Rezultati njegove politike su vidljivi na svakom koraku.Izgubiti onoliko teritorije i ljudi moze samo covjek koji je ili lud ili covjek koji je to namjerno napravio da bi dobio fidzan drzavu.Smjeniti Sefera a staviti debelog oficira JNA Rasima Delica koji je uhapsen kao agrseroski vojnik , moze napraviti samo neprijtelj Bosne.To mu je Tudjman naredio !!!!!!! Pa to je sramota ispraciti nekom .Ja se tog poteza stidim , ne kao bosanski musliman , nego kao covjek , kao homo sapiens .Zamisli da je Hitler naredio Roosweltu da smijeni generala Patona .
i stavi nekog novog Amerikanca koji je pucao na New -York .Jebo te zivot pa to je cirkus.Samo ta cinjenica oko smjene komandanta Armije , a takvih je bisera imao mali milion tjera covjeka da se zapita /Ko je Alija Izetbegovic ?
Ako je nekome logika strana disciplina meni nije .IZDAJNIK ! On je izdao cjelovitu i multi Bosnu.Od prve sekunde pa sve do Daytona on je radio na izdaji zemlje.Niko nije toliko glup da smjeni koji hoce da oslobodi cijelu zemlju.Niko , cak ni Alija. Potezi koje vuce SDA i poslije Daytona govore da Alijin duh i zavjet i dalje zive.Onaj ko to ne vidi je glup. Glup je ko tocak svako ko to ne vidi . Sto se Tunje Filipovica .Nikad nije ambasador Jugoslavije u Londonu , nikad .To Mostarac ......sanja li ga sanja.Bio je ambsador u Svicarskoj i Velikoj Britaniji za vrijeme rata i neposredno poslije njega.Trosio lovu na frakove i cilindre i tako lijecio malogradjanske komplekse .Onako krezav sa dva zuba u glavi htio da bude lord na silu.Poltron koji se gura u svaku vlast.Sve moguce stranke promijenio na ovom dunjaluku.SKJ , SDA , MBO , LS ........sve moguce nacije je promijenio u svom identitetu Srbin , Hrvat , Musliman , Bosanac , Bosnjak , Jugoslaven .......sa sobom poveo familju u London .Nepotizam . Srpskim novinarima prica jednu pricu hrvatskim drugu .....Momcilo Krajisnik ga zvao da svjedoci u njegovu korist.Popuno bio izgubljen kada ga je Senad Hadzifejzovic pitao " pa zasto on tebe zove da ga branis " A Tunjo vadi neku svoju knjigu i citira nesto :-) :-) I naravno u vezi sa Zimermanom .On je tada bio ambasador u Beogradu a sekretar je bio James Baker .Dakle Tunjo opet jase laznog konja .
joj, sto te volim, "oceania" :kiss: :kiss:
DONY

Post by DONY »

radeljas wrote:
Kenny Rogers wrote: A izbor 91 je bio: Bošnjaci narod bez države (bez žrtava u Velikoj Srbiji) ili Narod s državom (s žrtvama u multietničkoj državi Bosni i Hercegovini), .
greska i u velikoj srbiji bi imali velike zrtve, prvo bi ratovali za tu veliku srbiju u hrvatskoj i kasnije na kosovu, a onda bi bilo totalno potcinjeni, otrpilike kao u bivsoj jugi kada je recimo u poslovodnom odboru unisa bilo 14 srba i jedan hrvat, a na univerzitetu dekan nikad nije bio bosnjak ...
a akademik i njegova naknadna pamet nisu vrijedni komentara. slijedece godine ce on vec pricati neku drugu pricu. svakim danom u svakom pogledu ga sve manje cijenim, ako sam ga ikad uopste i cijenio.

Potpisujum.. :thumbup:

definitivno senilni starac...u najmanju ruku... :-)
Post Reply