Pronasao i vratio 4.000 Eura - dobio 100 KM

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Da li bi zadrzali "nagradu"?

da
22
59%
ne
15
41%

Total votes: 37

kEN0

Post by kEN0 »

taksista je izjavio da je u beogradu i on zijaniio odredjenu svotu novca i dokumente, te da mu je sve vraceno...

nakon toga je rekao

da se dobro dobrim vraca.
Reina

Post by Reina »

Sandor zaista ne moralisem ali kradja je kradja , utaja je utaja
pa bilo ne znam od koga....
BHG

Post by BHG »

ko krade taj i ubija :D
Reina

Post by Reina »

Šandor wrote:
kub lajkan wrote:Znaci ako ukrades od onog koji ima onda nisi lopov, a samo ako ukrades od onog koji nema jesi lopov :? :?

Iznajmljujes li glavu? :D
Lopov sam kako god okreneš. Radi se o tome da me ne bi mnogo pekla savjest ako ne bih vratio novac nekome ko je materijalno osiguran. Ako bih ukrao od sirotinje ne znam da li bih s tim mogao živjeti.

One koji su bosi i gladni najčešće poklopi svaka nevolja. Tragedije se rijetko dešavaju u bogatim familijama. Valjda bi me zato pekla savjest ako ne bih vratio nekome ko je jadan.

Zašto bih spavao mirno ako bih ukrao od bogataša? Materijalno stanje igra bitnu ulogu kad je u pitanju karakter. Pekla bi me savjest kad bih vratio novac nekom paščetu. Nisam siguran da bih to sebi mogao oprostiti.

U principu, ljudima treba pomoći. Ako zauzvrat dobiješ pomoć makar od jednog (od desetero kojima si pomogao) trebaš biti sretan.

Ali vraćati novac nekoj gnjidi? Osjećao bih se kao da sam ubio zločinca iposlije toga priznao i otišao na višegodišnju robiju.

ovo tek sad vidjeh :) ovo kad rece lopov sam kako god okrenes , pa i to mi je posteno ... :-D i ovo dalje bas iskreno...
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

kub lajkan wrote:Iznajmljujes li glavu? :D
ovo je genijalno :)
tech10

Post by tech10 »

Jel' to onaj taksista? :D
malamaca

Post by malamaca »

Nisam bas sigurna da je posteni taksist vratio 4000 (tisuce jelte) i dobio 100 KM za nagradu i to je to. Kako sam procitala zvali su ga iz centrale 4 puta (cini mi se) plus ga je zvao Gibonnijev menadzer ne znam ni ja koliko puta. Dakle, mislim da je dobio taman koliko je i zasluzio. Plus, po meni ne zasluzuje nista onaj ko nadjeno vraca radi nagrade umjesto radi sebe.

Nisam neki postenjacina, ne bih uzela nista, ali ne bih nista ni ocekivala.
mirness

Post by mirness »

malamaca wrote:Nisam bas sigurna da je posteni taksist vratio 4000 (tisuce jelte) i dobio 100 KM za nagradu i to je to. Kako sam procitala zvali su ga iz centrale 4 puta (cini mi se) plus ga je zvao Gibonnijev menadzer ne znam ni ja koliko puta. Dakle, mislim da je dobio taman koliko je i zasluzio. Plus, po meni ne zasluzuje nista onaj ko nadjeno vraca radi nagrade umjesto radi sebe.

Nisam neki postenjacina, ne bih uzela nista, ali ne bih nista ni ocekivala.
mozda je covjek imao turu pa nije mogao odma da donese :D
Post Reply