taksista je izjavio da je u beogradu i on zijaniio odredjenu svotu novca i dokumente, te da mu je sve vraceno...
nakon toga je rekao
da se dobro dobrim vraca.
Pronasao i vratio 4.000 Eura - dobio 100 KM
-
Reina
Šandor wrote:Lopov sam kako god okreneš. Radi se o tome da me ne bi mnogo pekla savjest ako ne bih vratio novac nekome ko je materijalno osiguran. Ako bih ukrao od sirotinje ne znam da li bih s tim mogao živjeti.kub lajkan wrote:Znaci ako ukrades od onog koji ima onda nisi lopov, a samo ako ukrades od onog koji nema jesi lopov![]()
![]()
Iznajmljujes li glavu?
One koji su bosi i gladni najčešće poklopi svaka nevolja. Tragedije se rijetko dešavaju u bogatim familijama. Valjda bi me zato pekla savjest ako ne bih vratio nekome ko je jadan.
Zašto bih spavao mirno ako bih ukrao od bogataša? Materijalno stanje igra bitnu ulogu kad je u pitanju karakter. Pekla bi me savjest kad bih vratio novac nekom paščetu. Nisam siguran da bih to sebi mogao oprostiti.
U principu, ljudima treba pomoći. Ako zauzvrat dobiješ pomoć makar od jednog (od desetero kojima si pomogao) trebaš biti sretan.
Ali vraćati novac nekoj gnjidi? Osjećao bih se kao da sam ubio zločinca iposlije toga priznao i otišao na višegodišnju robiju.
ovo tek sad vidjeh
-
silence_is_sexy
ovo je genijalnokub lajkan wrote:Iznajmljujes li glavu?
-
malamaca
Nisam bas sigurna da je posteni taksist vratio 4000 (tisuce jelte) i dobio 100 KM za nagradu i to je to. Kako sam procitala zvali su ga iz centrale 4 puta (cini mi se) plus ga je zvao Gibonnijev menadzer ne znam ni ja koliko puta. Dakle, mislim da je dobio taman koliko je i zasluzio. Plus, po meni ne zasluzuje nista onaj ko nadjeno vraca radi nagrade umjesto radi sebe.
Nisam neki postenjacina, ne bih uzela nista, ali ne bih nista ni ocekivala.
-
mirness
mozda je covjek imao turu pa nije mogao odma da donesemalamaca wrote:Nisam bas sigurna da je posteni taksist vratio 4000 (tisuce jelte) i dobio 100 KM za nagradu i to je to. Kako sam procitala zvali su ga iz centrale 4 puta (cini mi se) plus ga je zvao Gibonnijev menadzer ne znam ni ja koliko puta. Dakle, mislim da je dobio taman koliko je i zasluzio. Plus, po meni ne zasluzuje nista onaj ko nadjeno vraca radi nagrade umjesto radi sebe.