Alkohol u SA restoranima za vrijeme Ramazana?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pitt

Post by pitt »

ma malo.......da se nadjem :D:D
EI Presidente

Post by EI Presidente »

pitt wrote:ma malo.......da se nadjem :D:D
nista, kad djemdo, igracemo saha, nema kulje zanimacije-priznaj :D
Salko sto je u vodu skako

#53 Re: Alkohol u SA restoranima za vrijeme Ramazana?

Post by Salko sto je u vodu skako »

klif wrote:Da li je istina da se u sarajevskim restoranima za vrijeme trajanja posta ne mogu konzumirati alkoholna pica?

Ili je to svjesno plasirana dezinformacija?
nije dezinformacija...istina je ...izdrzi jos par dana...pa ce sve biti ko sto je bilo...
pitt

Post by pitt »

EI Presidente wrote:
pitt wrote:ma malo.......da se nadjem :D:D
nista, kad djemdo, igracemo saha, nema kulje zanimacije-priznaj :D
Eki saha.....pa nismo penzioneri :D:D Mozemo i domina :D:D:D Pa izlazim ja ba.....samo se ubijam serbetom umjeto mexican piss :D:D
Helem

Post by Helem »

pa, neki Muslimani,
ovdje u Americi,
a iz Bosne su,
poste cio dan a
za iftar,
iftare se pivom.

poslije podriguju....

Helem wrote:pa, neki Muslimani,
ovdje u Americi,
a iz Bosne su,
poste cio dan a
za iftar,
iftare se pivom.

poslije podriguju....
piva ti u islamu nije alkohol nego tecni hljeb/kruh...piva smije....
Helem

Post by Helem »

prehrambeni artik'l..
pa onda jos malo bosanske filozofije..
Grijeh ne ulazi na usta nego izlazi iz usta....

u ti jebem bosansku filozofiju.....

Nisu se Arapi dzabe razocarali u nas.

Helem wrote:prehrambeni artik'l..
pa onda jos malo bosanske filozofije..
Grijeh ne ulazi na usta nego izlazi iz usta....

u ti jebem bosansku filozofiju.....

Nisu se Arapi dzabe razocarali u nas.
a sto se tice arapa...daleko im kuca od moje...nemogu ih organski... :x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Neko te Pitt nalozi pravo ruzno :-) :-)

Prvu noc ramazana em' sto se pivo tocilo em' sto su dvije trbusne plesacice od 00:00 plesale oko stolova :D :D :D

A u po Sarajeva 8-)
manijak1

Post by manijak1 »

Što ne mogu ovih dualističko informativnih tema , dođi u Sarajevo i uvjeri se na licu mjesta :D ove prekooceanske začkoljice ne pojmim baš previše tako da ne plačem :D od smijeha ni od tuge Pearl ....potraži šampanj u malo većim marketima ....tamo su baterije vazda iste :oops: baš sam glup što se uopšte osvrćem na ovakve tipove tema :oops: :D
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Helem wrote: Nisu se Arapi dzabe razocarali u nas.
Koji taèno? Oni ¹to prave zlatne klozetske ¹olje? Oni ¹to se igraju Boga sa hotelima i preseravanjima sliènog tipa? Oni ¹to imaju po 200 auta, vrijednih dijelove miliona po komadu, u gara¾ama? Oni ¹to vodaju high class kurvice okolo? Oni ¹to ne kontaju da je malo haram to ¹to rade? Oni ¹to ne kontaju da je mo¾da bolje dati taj zlatni poklopac na ¹olji da se neko nahrani?

Èek èek, nisu nam to etaloni vjere... Ili jesu... Arapi su... Muslimani su... Krenulo je od njih... Pa onda moraju biti...

*ebli te Arapi...

:roll:
flora.sa

Post by flora.sa »

:oops: i ja sam cula da se u Vinoteci, za vrijeme Ramazana ne toci vino :D :D

:zzzz:
beco

#63 APSOLUTNO NIJE ISTINA

Post by beco »

Ja sam sinoc bio na iftaru u bosanskoj kuci na sred bascarsije kad dolaze 2 njemca i 2 njemice, prvo sto su uradili na rucili pive koje su dobili pirje pocetka iftara. Ja mislim da tu maju 2 kljucne stvari, prvo vlasnik je trebao napomenuti da ja za vrijeme ramazana takovo nesto nekulturno a, drugo zar nije pravilo da kada dodes u neciju zemlju da se ponasas kao lokalni to je ona izreka ("Kad si u Rimu radi sta i rimljani"), tako da mislim da su i ti njemci bili vrlo bezobrazni. :roll:
_BosanaC

#64 Re: APSOLUTNO NIJE ISTINA

Post by _BosanaC »

beco wrote:Ja sam sinoc bio na iftaru u bosanskoj kuci na sred bascarsije kad dolaze 2 njemca i 2 njemice, prvo sto su uradili na rucili pive koje su dobili pirje pocetka iftara. Ja mislim da tu maju 2 kljucne stvari, prvo vlasnik je trebao napomenuti da ja za vrijeme ramazana takovo nesto nekulturno a, drugo zar nije pravilo da kada dodes u neciju zemlju da se ponasas kao lokalni to je ona izreka ("Kad si u Rimu radi sta i rimljani"), tako da mislim da su i ti njemci bili vrlo bezobrazni. :roll:
A sta ces s onim drugim lokalnim koji nisu muslimani i ne poste? :oops:
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

#65 Re: APSOLUTNO NIJE ISTINA

Post by ztluhcs »

beco wrote:Ja sam sinoc bio na iftaru u bosanskoj kuci na sred bascarsije kad dolaze 2 njemca i 2 njemice, prvo sto su uradili na rucili pive koje su dobili pirje pocetka iftara. Ja mislim da tu maju 2 kljucne stvari, prvo vlasnik je trebao napomenuti da ja za vrijeme ramazana takovo nesto nekulturno a, drugo zar nije pravilo da kada dodes u neciju zemlju da se ponasas kao lokalni to je ona izreka ("Kad si u Rimu radi sta i rimljani"), tako da mislim da su i ti njemci bili vrlo bezobrazni. :roll:
S tim da su u ovom sluèaju Rimljani i katolici i muslimani i pravoslavci a Bosna nije ¹erijatska dr¾ava... Je li treba cijela Bosna prestati konzumirati alkohol u vrijeme Ramazana?

Dajte ba ljudi reality check jedan brzi... ©ta ba znaèi nema toèenja alkohola za vrijeme Ramazan? Licemjerje! Nema toèenja alkohola NIKAKO ako je veæ gazdina vjera na tom nivou...
bice_bice

Post by bice_bice »

ako ne'a u restoranu, ima u granapu :)

a ti njemci su htjeli vidjet reakcije, nista drugo..

pustimo alkohol, veceras predlazem svim postacima da se iftare sa mesnatim proizvodom prelivenim sosom od rama jal slicnim mlijecnim proizvodima.. hmmmm, koji gusht..
Murisno1

#67 Re: APSOLUTNO NIJE ISTINA

Post by Murisno1 »

ztluhcs wrote:
S tim da su u ovom slučaju Rimljani i katolici i muslimani i pravoslavci a Bosna nije šerijatska država... Je li treba cijela Bosna prestati konzumirati alkohol u vrijeme Ramazana?

Dajte ba ljudi reality check jedan brzi... Šta ba znači nema točenja alkohola za vrijeme Ramazan? Licemjerje! Nema točenja alkohola NIKAKO ako je već gazdina vjera na tom nivou...
potpuno se slažem ..
erazmo

Post by erazmo »

Ja svog tatu kad se vrati iz Sarajeva pitam: Tata, sta ima u Teheranu? :D

Pitanje degute, imas cetiri restorana-kafica u Sarajevu u kojem se ne sluzi alkohol, ako je to mjera radikalizma, jebem ja takve liberale!

A ovo sto neko spomene razocarane Arape - ... bolje da se samobanujem :x
uozo

#69 Re: APSOLUTNO NIJE ISTINA

Post by uozo »

:shock:
I onda se pitajte zasto ostala dva konstitutivna naroda ne zele da zive u zajednickoj drzavi :?
Nisi mogao bolje potvrditi tvrdnje Dodika da je sarajevo Teheran. :-x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bice_bice wrote:ako ne'a u restoranu, ima u granapu :)

pustimo alkohol, veceras predlazem svim postacima da se iftare sa mesnatim proizvodom prelivenim sosom od rama jal slicnim mlijecnim proizvodima.. hmmmm, koji gusht..
To dosli Njemci maksuz u Sarajevo da provociraju? :roll:

Koja paranoja i licemjerje...
manijak1

Post by manijak1 »

Treća ključna stvar je ta .....da im nije dao pivo .....ugostiteljski objekt bi bio proglašen za utočište mudžahedina i označen kao baza Al Qaide .

Četvrta ključna stvar je da se vlasnik objekta ponio profesionalno i otklonio bar jednu dilemu oko alkohola osim ako im nije zavalio :D :D bezalkoholno pivo :D :D .
Peta ključna stvar je ......ako drugi piju alkohol za vrijeme ramazana to je njihova stvar isto kao što je i moja stvar ako isti ne konzumiram taj mjesec .U takvom odnosu ne vidim problem :oops: ni uzrok i povod za etiketiranja :D :oops:
manijak1

Post by manijak1 »

Takva je i tema :oops: tj. ključno pitanje :D :D ima li nema li kako ovo ono :D :D
rashid

#73 Re: APSOLUTNO NIJE ISTINA

Post by rashid »

1. Ko posti posti zasebe.
2. Ako ja pijem pivu kod jednog sto posti, sta to njega briga. Niti mene briga zasto on posti.
3. Tvoj opis je bullshit! Znaci ti kad odes u drugu drzavu, prestanes postiti, jer tamo neznaju za ramazan?
4. A bosanci su poznati po svojoj kulturi, tako ti nemoj o bezobrazluku!

Ja i PIVO, najbolja druga dva pa i u ramazan!
bice_bice

Post by bice_bice »

_BosanaC wrote:
bice_bice wrote:ako ne'a u restoranu, ima u granapu :)

To dosli Njemci maksuz u Sarajevo da provociraju? :roll:

samo ne znam gdje pronadje rijec PROVOKACIJA u postu.. mozda ni ti ne znas.. mozda.. nemoj sta hatarit jarane.. :lol:
Pearl

Post by Pearl »

manijak1 wrote:Što ne mogu ovih dualističko informativnih tema , dođi u Sarajevo i uvjeri se na licu mjesta :D ove prekooceanske začkoljice ne pojmim baš previše tako da ne plačem :D od smijeha ni od tuge Pearl ....potraži šampanj u malo većim marketima ....tamo su baterije vazda iste :oops: baš sam glup što se uopšte osvrćem na ovakve tipove tema :oops: :D
ama bolan nidje veze da nema, kad zena drzi rum (za kolace) i alkoholna pica u radnji... :-) :-) :-)

samo mi je objasnjenje njeno bilo nidje veze...
Post Reply