Alkohol u SA restoranima za vrijeme Ramazana?
-
EI Presidente
nista, kad djemdo, igracemo saha, nema kulje zanimacije-priznajpitt wrote:ma malo.......da se nadjem:D
- Salko sto je u vodu skako
#53 Re: Alkohol u SA restoranima za vrijeme Ramazana?
nije dezinformacija...istina je ...izdrzi jos par dana...pa ce sve biti ko sto je bilo...klif wrote:Da li je istina da se u sarajevskim restoranima za vrijeme trajanja posta ne mogu konzumirati alkoholna pica?
Ili je to svjesno plasirana dezinformacija?
- pitt
Eki saha.....pa nismo penzioneriEI Presidente wrote:nista, kad djemdo, igracemo saha, nema kulje zanimacije-priznajpitt wrote:ma malo.......da se nadjem:D
piva ti u islamu nije alkohol nego tecni hljeb/kruh...piva smije....Helem wrote:pa, neki Muslimani,
ovdje u Americi,
a iz Bosne su,
poste cio dan a
za iftar,
iftare se pivom.
poslije podriguju....
a sto se tice arapa...daleko im kuca od moje...nemogu ih organski...Helem wrote:prehrambeni artik'l..
pa onda jos malo bosanske filozofije..
Grijeh ne ulazi na usta nego izlazi iz usta....
u ti jebem bosansku filozofiju.....
Nisu se Arapi dzabe razocarali u nas.
- manijak1
Što ne mogu ovih dualističko informativnih tema , dođi u Sarajevo i uvjeri se na licu mjesta
ove prekooceanske začkoljice ne pojmim baš previše tako da ne plačem
od smijeha ni od tuge Pearl ....potraži šampanj u malo većim marketima ....tamo su baterije vazda iste
baš sam glup što se uopšte osvrćem na ovakve tipove tema

-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Koji taèno? Oni ¹to prave zlatne klozetske ¹olje? Oni ¹to se igraju Boga sa hotelima i preseravanjima sliènog tipa? Oni ¹to imaju po 200 auta, vrijednih dijelove miliona po komadu, u gara¾ama? Oni ¹to vodaju high class kurvice okolo? Oni ¹to ne kontaju da je malo haram to ¹to rade? Oni ¹to ne kontaju da je mo¾da bolje dati taj zlatni poklopac na ¹olji da se neko nahrani?Helem wrote: Nisu se Arapi dzabe razocarali u nas.
Èek èek, nisu nam to etaloni vjere... Ili jesu... Arapi su... Muslimani su... Krenulo je od njih... Pa onda moraju biti...
*ebli te Arapi...
- beco
#63 APSOLUTNO NIJE ISTINA
Ja sam sinoc bio na iftaru u bosanskoj kuci na sred bascarsije kad dolaze 2 njemca i 2 njemice, prvo sto su uradili na rucili pive koje su dobili pirje pocetka iftara. Ja mislim da tu maju 2 kljucne stvari, prvo vlasnik je trebao napomenuti da ja za vrijeme ramazana takovo nesto nekulturno a, drugo zar nije pravilo da kada dodes u neciju zemlju da se ponasas kao lokalni to je ona izreka ("Kad si u Rimu radi sta i rimljani"), tako da mislim da su i ti njemci bili vrlo bezobrazni. 
-
_BosanaC
#64 Re: APSOLUTNO NIJE ISTINA
A sta ces s onim drugim lokalnim koji nisu muslimani i ne poste?beco wrote:Ja sam sinoc bio na iftaru u bosanskoj kuci na sred bascarsije kad dolaze 2 njemca i 2 njemice, prvo sto su uradili na rucili pive koje su dobili pirje pocetka iftara. Ja mislim da tu maju 2 kljucne stvari, prvo vlasnik je trebao napomenuti da ja za vrijeme ramazana takovo nesto nekulturno a, drugo zar nije pravilo da kada dodes u neciju zemlju da se ponasas kao lokalni to je ona izreka ("Kad si u Rimu radi sta i rimljani"), tako da mislim da su i ti njemci bili vrlo bezobrazni.
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
#65 Re: APSOLUTNO NIJE ISTINA
S tim da su u ovom sluèaju Rimljani i katolici i muslimani i pravoslavci a Bosna nije ¹erijatska dr¾ava... Je li treba cijela Bosna prestati konzumirati alkohol u vrijeme Ramazana?beco wrote:Ja sam sinoc bio na iftaru u bosanskoj kuci na sred bascarsije kad dolaze 2 njemca i 2 njemice, prvo sto su uradili na rucili pive koje su dobili pirje pocetka iftara. Ja mislim da tu maju 2 kljucne stvari, prvo vlasnik je trebao napomenuti da ja za vrijeme ramazana takovo nesto nekulturno a, drugo zar nije pravilo da kada dodes u neciju zemlju da se ponasas kao lokalni to je ona izreka ("Kad si u Rimu radi sta i rimljani"), tako da mislim da su i ti njemci bili vrlo bezobrazni.
Dajte ba ljudi reality check jedan brzi... ©ta ba znaèi nema toèenja alkohola za vrijeme Ramazan? Licemjerje! Nema toèenja alkohola NIKAKO ako je veæ gazdina vjera na tom nivou...
-
bice_bice
ako ne'a u restoranu, ima u granapu
a ti njemci su htjeli vidjet reakcije, nista drugo..
pustimo alkohol, veceras predlazem svim postacima da se iftare sa mesnatim proizvodom prelivenim sosom od rama jal slicnim mlijecnim proizvodima.. hmmmm, koji gusht..
pustimo alkohol, veceras predlazem svim postacima da se iftare sa mesnatim proizvodom prelivenim sosom od rama jal slicnim mlijecnim proizvodima.. hmmmm, koji gusht..
-
Murisno1
#67 Re: APSOLUTNO NIJE ISTINA
potpuno se slažem ..ztluhcs wrote:
S tim da su u ovom slučaju Rimljani i katolici i muslimani i pravoslavci a Bosna nije šerijatska država... Je li treba cijela Bosna prestati konzumirati alkohol u vrijeme Ramazana?
Dajte ba ljudi reality check jedan brzi... Šta ba znači nema točenja alkohola za vrijeme Ramazan? Licemjerje! Nema točenja alkohola NIKAKO ako je već gazdina vjera na tom nivou...
-
erazmo
Ja svog tatu kad se vrati iz Sarajeva pitam: Tata, sta ima u Teheranu?
Pitanje degute, imas cetiri restorana-kafica u Sarajevu u kojem se ne sluzi alkohol, ako je to mjera radikalizma, jebem ja takve liberale!
A ovo sto neko spomene razocarane Arape - ... bolje da se samobanujem
Pitanje degute, imas cetiri restorana-kafica u Sarajevu u kojem se ne sluzi alkohol, ako je to mjera radikalizma, jebem ja takve liberale!
A ovo sto neko spomene razocarane Arape - ... bolje da se samobanujem
- uozo
#69 Re: APSOLUTNO NIJE ISTINA
beco wrote:Ja sam sinoc bio na iftaru u bosanskoj kuci na sred bascarsije kad dolaze 2 njemca i 2 njemice, prvo sto su uradili na rucili pive koje su dobili pirje pocetka iftara. Ja mislim da tu maju 2 kljucne stvari, prvo vlasnik je trebao napomenuti da ja za vrijeme ramazana takovo nesto nekulturno a, drugo zar nije pravilo da kada dodes u neciju zemlju da se ponasas kao lokalni to je ona izreka ("Kad si u Rimu radi sta i rimljani"), tako da mislim da su i ti njemci bili vrlo bezobrazni.
I onda se pitajte zasto ostala dva konstitutivna naroda ne zele da zive u zajednickoj drzavi
Nisi mogao bolje potvrditi tvrdnje Dodika da je sarajevo Teheran.
-
_BosanaC
To dosli Njemci maksuz u Sarajevo da provociraju?bice_bice wrote:ako ne'a u restoranu, ima u granapu![]()
Koja paranoja i licemjerje...
- manijak1
Treća ključna stvar je ta .....da im nije dao pivo .....ugostiteljski objekt bi bio proglašen za utočište mudžahedina i označen kao baza Al Qaide .
Četvrta ključna stvar je da se vlasnik objekta ponio profesionalno i otklonio bar jednu dilemu oko alkohola osim ako im nije zavalio
bezalkoholno pivo
.
Peta ključna stvar je ......ako drugi piju alkohol za vrijeme ramazana to je njihova stvar isto kao što je i moja stvar ako isti ne konzumiram taj mjesec .U takvom odnosu ne vidim problem
ni uzrok i povod za etiketiranja

Četvrta ključna stvar je da se vlasnik objekta ponio profesionalno i otklonio bar jednu dilemu oko alkohola osim ako im nije zavalio
Peta ključna stvar je ......ako drugi piju alkohol za vrijeme ramazana to je njihova stvar isto kao što je i moja stvar ako isti ne konzumiram taj mjesec .U takvom odnosu ne vidim problem
- manijak1
Takva je i temaKoja paranoja i licemjerje...
-
rashid
#73 Re: APSOLUTNO NIJE ISTINA
1. Ko posti posti zasebe.beco wrote:Ja sam sinoc bio na iftaru u bosanskoj kuci na sred bascarsije kad dolaze 2 njemca i 2 njemice, prvo sto su uradili na rucili pive koje su dobili pirje pocetka iftara. Ja mislim da tu maju 2 kljucne stvari, prvo vlasnik je trebao napomenuti da ja za vrijeme ramazana takovo nesto nekulturno a, drugo zar nije pravilo da kada dodes u neciju zemlju da se ponasas kao lokalni to je ona izreka ("Kad si u Rimu radi sta i rimljani"), tako da mislim da su i ti njemci bili vrlo bezobrazni.
2. Ako ja pijem pivu kod jednog sto posti, sta to njega briga. Niti mene briga zasto on posti.
3. Tvoj opis je bullshit! Znaci ti kad odes u drugu drzavu, prestanes postiti, jer tamo neznaju za ramazan?
4. A bosanci su poznati po svojoj kulturi, tako ti nemoj o bezobrazluku!
Ja i PIVO, najbolja druga dva pa i u ramazan!
-
bice_bice
samo ne znam gdje pronadje rijec PROVOKACIJA u postu.. mozda ni ti ne znas.. mozda.. nemoj sta hatarit jarane.._BosanaC wrote:To dosli Njemci maksuz u Sarajevo da provociraju?bice_bice wrote:ako ne'a u restoranu, ima u granapu![]()
pustimo alkohol, veceras predlazem svim postacima da se iftare sa mesnatim proizvodom prelivenim sosom od rama jal slicnim mlijecnim proizvodima.. hmmmm, koji gusht..![]()
Koja paranoja i licemjerje...
-
Pearl
ama bolan nidje veze da nema, kad zena drzi rum (za kolace) i alkoholna pica u radnji...manijak1 wrote:Što ne mogu ovih dualističko informativnih tema , dođi u Sarajevo i uvjeri se na licu mjestaove prekooceanske začkoljice ne pojmim baš previše tako da ne plačem
od smijeha ni od tuge Pearl ....potraži šampanj u malo većim marketima ....tamo su baterije vazda iste
baš sam glup što se uopšte osvrćem na ovakve tipove tema
![]()
samo mi je objasnjenje njeno bilo nidje veze...