@ GandalfSivi a moze istovremeno i @ Ahmmed...
Ja zaista ne znam u sta me pokusavate uvjeriti?..Citajuci " Dane" i"Slobodnu Bosnu" mozda?
Ja imam svoj stav i od njega niposto niti zelim niti hocu da odstupim...ja za razliku od vas pomno pratim
sva desavanja,i ne koristim kao izvor informacija"radio mahala"...
Mi Bosanci smo jako,jako cudan narod..po nas same najgori i najopasniji....sami sebe"ubijamo laganice"...dusimo se u izljevima mrznje jedni prema drugima...prema sebi samima...slusamo kojekakve price koje se nerijetko plasiraju iz Zagreba i Beograda(potrkepljenje u ovome mozete naci ako posjetite stranice npr Vecernjeg lista u Cro ili bilo kojeg,posebno NIN-a u Srbiji)..tamo"plasirane price"VRLO lako se"prihvataju u BiH..nazalost...a da se sustina "ne nazire"...
Za neke stvari oko Mirnesa Ajanovica sam i ja cuo..tu se slazemo..medjutim,TOLIKO negativnih stvari zaista nisam..jesam ali po mahalskim pricama...ili iz vec pomenutih Vecernjeg lista ili NIN-a...Konkretnu,istinitu stvar
sa dokazima-nisam...
Koje jezike govori Dr.Silajdzic?Cudi me da jedna osoba koja smatra da zna "dovoljno" o politici u svojoj Domovini ne zna o kojim jezicima se radi kao ni o pocasnim titulama na Univerzitetima u SAD i sirom Europe(zadnja je takva"stigla "sa Univerziteta u Zirihu prije svega 2-3 mjeseca o cemu se moglo citati u novinama i cuti na TV..cak su i inostrani mediji u vise navrata govorili u SUPERLATIVU o Dr.Silajdzicu ali Bosancu SVE i svako "smeta"i Bosanac UVIJEK misli da je najpametniji(a da pri tome nije da valja nosa pomolio van svoje avlije ili mahale.)...ali taj Bosanac"sve zna"i niko mu ziv nista ne moze reci jer "on zna",jer je on"najpametniji"...
Da kojim slucajem malo realnije posmatrate stvari(u Bosni kada jednom nekoga"ocrne"makar i neka bagatellla bila u pitanju,ta osoba je uvijek CRNA da crnja ne moze biti medjutim kada neko drugi napravi ili donese ZLO toj istoj Bosni i tim istim Bosancima,njemu se nekako moze i "halaliti"...
Cudan smo mi narod..ne izrekose oni stari ljudi bez veze onu narodnu(izrecenu na racun Bosanaca i Hercegovaca!)-"Znam ja nas,*ebo ti nas!"...Upravo tako...
Smeta pojedincu sto gosp.Silajdzic svoje vrijeme provede u Turskoj(valjda je morao nakon svih silnih,sto zasluzenih,sto nezasluzenih pritisaka od"naukog Bos(njack)anskog "puka"....)..pitao bih vas ja da covjek koji se BORIO da BiH ne bude ovakva kakva je danas biva na taj nacin"degradiran"....Mozda je"otisao malo do Turske kako mu se nebi natovarilo opet da krade...)ko ce ga znati?!Ili je mozda"krao iz Turske"?!
Mnoge stvari su mu zalijepljene...spakovane..montirane..od kakvih-drugo je pitanje....Ja nisam neki "harisoljubac"ali kada citam kojekakve bljuvotine koje se stavljaju na teret covjeku koji sa njima nema veze onda u meni samo rastu simpatije prema jednom takvom covjeku.
Haris Silajdzic se grcevito borio i protivio rahm.Aliji Izetbegovicu kada je ovaj potpisao i de fakto i de jure postojanje "srpske republike" ,i ZRTVOVAO istocnu Bosnu i ponajprije Srebrenicu za"cisto Sarajevo"...njegova najveca politicka greska...pomenuh knjigu "tvorca"Dejtonskog ugovora..pogledajte,nabavite je i procitajte..NECETE vjerovati svojim ocima sta se sve desavalo tamo..Da li neko slucajno zna da je tada Dr.Silajdzic bio "odstranjen"sa sastanka jer se otvoreno U BRK usprotivio i Tudjmanu i Milosevicu i americkim"mocnicima" da se BiH NE DIJELI na entitete i da se ne "zrtvuje Istocna Bosna"!?
Vise i ptica na grani zna da su ustupci pravljeni samo Slobodanu Milosevicu,da ja Franjo Tudjman PRODAO i Bosansku Posavinu(pretezno naseljenu Hrvatima)za onaj komadic"Suskove hercegovine"?Da je rahm.Alija Izetbegovic otvoreno zrvovao Istocnu Bosnu sa Srebrenicom,Zepom,Konjevic Poljem?!ili ste zaboravili da su ta mjesta ikada i postojala?!
Posmatram jako dugo sta se sve pise na ovom portalu ovdje..i stekoh neki dojam da je ovo omiljeno "okupljaliste"SDP-ovaca....i onih"pravih" ali nazalost i onih"krivih"...i ja sam NEKADA simpatisao taj isti SDP ali kako iz njega zbog"Zlatanovih mangupluka"(citaj LOPOVLUKA)izadjose osobe poput Ive Komsica,Mire Lazovica,Sejfudina Tokica,Josipa Pejakovica(a UPRAVO radi "zlatnih poluga"sto vam moze posvjedociti svaki normalni i iskreni covjek koji iole poznaje situaciju u SDP dok su ono bili na"vlasti"..u komisiji je mogao sjediti i dragi Bog kada ih je gosp.Lagumdzija prodao u bescjenje na berzi a dobar dio zadrzao za sebe...)
Price kako Mirnes Ajanovic ima cak"4-sobni stan"u Tuzli su ne samo smjesne vec JADNE....dok ostali"parlamentarci"grade i imaju vile(viletine po 200-300-400 kvadrata)dotle se za zlo treba uzimati Mirnesu Ajanovicu 4-sobni STAN!!
Ja imam dovoljno godina,bio sam u ODBRANI svoje jedine Domovine BiH i imam pravo iznijeti ISTINU!...ali ja se nesto ne sjecam toga da je Mirnes Ajanovic ikada "djelio" BiH...
Uzima se za"tesko krivicno djelo"Mirnesu Ajanovicu taj "cak" 4-sobni stan u Tuzli a ne uzima se za zlo jednom Anti Jelavicu sto je OTUDJIO teritorij BiH tako sto je "granicnu crtu"BiH u mjestu Prolog na granici opstina Ljubuski i Vrgorac "pomjerio"nekih 500 metara kako bi njegova kuca bila na teritoriji RH?!Zato sto je napravio "mali autoput"do te svoje "ledine" kojeg narod danas naziva"Jelavica cesta"(da bi skratio nekih 2 km put do svoje kuce i do mora-ujedno svim Bosancima koji idu na more..kada dodjete u Ljubuski upitajte mjestane kuda vodi Jelavica cesta..svi ce vam reci...)..A uz to je imao i "privatnu banku"koja je nosila ime Hercegovacka banka...mesetario kako je htio....i na kraju pobjegao u RH..u tu istu kucu u selu Prolog ali koja se sada nalazi na teritoriji RH..znaju svi ali"niko ne zna"...a bio je Predsjednik BiH!!
Ili slucaj "vozda iz Laktasa"..Milorada Dodika....covjeka za kojeg sam vjerovao da je napokon dosao jedan"normalan politicar"iz RS kojemu je zaista u cilju da cijela BiH i svi njeni narodi idu ka putu EU,ka boljem i vecem prosperitetu svih njenih naroda...ali.....
Odite ako vas put nanese u Laktase i pitajte"obicne smrtnike"gdje je VILA "vozda iz Laktasa"(ako se ne bojite necega,ja se nisam bojao i pitao sam..pokazali su mi je...opisivati je ne trebam a o kvadraturi da ne govorim)..danas neki sa "simpatijama"gledaju na "Vozda iz Laktasa"dok mu narod nema hljeba da jede?!
Muhamed Cengic,isti onaj koji je povlacio za rukav Radovana Karadzica u skupstini SrBiH nakon referenduma o nezavisnosti ,na onoj sjednici kada je ovaj rekao"moze nestati jednog cijelog naroda,misleci na Bosnjake..i kada mu je Abdulah Konjicija tadasnji predsjednik skupstine BiH rekao"idi hajvanu jedan,koga ce nestati?!)..taj isti Muhamed Cengic,"veliki borac" na rijecima je isprasio u Tursku(valjda ga je tamo poslala SDA

)..
I nakon svega,nakon samo dva-tri banalna primjera,nakon toliko kradje,nakon toga sto je kao JEDINI poslanik ustao i bio PROTIV povecanja plata Parlamentarcima,time i samome sebi, i nakon saznjanja da ima"cak 4-soban stan" u Tuzli..zaista treba reci samo-"Mirnesu Ajanovicu,ratni zlocincu sram da te bude!?"...
Stvarno smo mi jedan jako,jako cudan narod kojemu ni dragi Bog udovoljiti ne moze...svakom ali bas svakome mahanu cemo naci ali cemo svoje vjesto"prikriti"..
Kuda ides Bosno i Hercegovino?!Kuda ide tvoj narod????
@njonjica
SBiH NIKADA nije ni imala neku"vlast"da bi nesto mogla da ucini...uvijek su tu bili "neki drugi"koji su"vladali"...
Zbog ovakvih komentara jos cu postati i simpatizer te stranke