DA LI VJERUJETE EUROPI I SRBIMA?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

VJREUJETE LI EUROPI I BOSNASKIM SRBIMA NAKON OVOGA GENOCIDA?

DA
11
26%
NE
28
67%
NIJE SAMO NJIHOVA KRIVICA
3
7%

Total votes: 42

artcourtesan

Post by artcourtesan »

artcourtesan

Post by artcourtesan »

95 nisam bio tu pa ne znam

:D
Prenj

Post by Prenj »

Hamo. wrote:
mIRCerka wrote: svijetu ne vjerujem iz istih razloga, samo prosirite spisak TV stanica...
deder sta ti gledas na tvojim TV stanicama? kakav je ukus kokica kad cujes i vidis, na primjer, Kongo, Irak, Filipine, Darfur, i tako dalje?

pretpostavljam uslo u jedno uho izislo na drugo, ali kokice i forum ostaju... fino je to...
Da li je ovo dan lupanja loncica?
Procitaj original jos jednom!
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Meni se sve cini da neki forumasi namjerno guraju teme koje izazivaju medunacionalnu mrznju,ja shvatam da su neki ljudi u ratu izgubili svoje najmilije i pretrpjeli svasta ali danas to koristiti za sirenje mrznje i netolerancije je samo plus za one koji su cinili zlocine i koji rade na unistenju drzave BIH.

Glupe teme "vjeruje te li evropi i srbima"

Sta je sa onih 200 000-300 000 srba koji su pobjegli iz rata radi ne slaganja sa tadasnjim politicarima i politikom .

Sta je sa mnogobrojnim srbima koji su bili u ARBIH,sa onim koji su i u najtezim danima dijelili sudbinu svih gradana BIH.

Ne opravdavam ja to da je vecina srba u ratu pod pritiskom srbije,bila na pogresnoj strani i da su ucinili vise i veceg zla nego drugi....medutim mrtvi se ne mogu vratiti i valja dalje skupa zivjeti...dosta je kazano o svemu i svi u BIH znaju sta je i kako bilo u ratu u BIH i ko je za sta kriv...de da se malo napravi predah i da se ne napominje ono hiljadama puta receno i dokazano.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

zavrzlama wrote:Meni se sve cini da neki forumasi namjerno guraju teme koje izazivaju medunacionalnu mrznju,ja shvatam da su neki ljudi u ratu izgubili svoje najmilije i pretrpjeli svasta ali danas to koristiti za sirenje mrznje i netolerancije je samo plus za one koji su cinili zlocine i koji rade na unistenju drzave BIH.

Sta je sa onih 200 000-300 000 srba koji su pobjegli iz rata radi ne slaganja sa tadasnjim politicarima i politikom .

Sta je sa mnogobrojnim srbima koji su bili u ARBIH,sa onim koji su i u najtezim danima dijelili sudbinu svih gradana BIH.

Ne opravdavam ja to da je vecina srba u ratu pod pritiskom srbije,bila na pogresnoj strani i da su ucinili vise i veceg zla nego drugi....medutim mrtvi se ne mogu vratiti i valja dalje skupa zivjeti...dosta je kazano o svemu i svi u BIH znaju sta je i kako bilo u ratu u BIH i ko je za sta kriv...de da se malo napravi predah i da se ne napominje ono hiljadama puta receno i dokazano.
morash shvatiti da se na neki nacin mora pokrenuti predizborna kampanja...posto nijedna stranka nema cime da se pohvali, sad ce igrati na kartu GOVNA SMO AL SMO SVOJI...ako me kontas...

i tako sad mi trebamo trubit ovdje o srbima, na drugom forumu ce pricati o mudzahedinima, dize se mrznja, i iz te mrznje glasas za one koji opet sjede zajedno, bajramuju bozicuju i vaskrsavaju zajedno...

nije moguce da se narodu u bih toliko svidja sisanje vesla....
kekec

Post by kekec »

[quote="mIRCerka"][quote="zavrzlama"]Meni se sve cini da neki forumasi namjerno guraju teme koje izazivaju medunacionalnu mrznju,ja shvatam da su neki ljudi u ratu izgubili svoje najmilije i pretrpjeli svasta ali danas to koristiti za sirenje mrznje i netolerancije je samo plus za one koji su cinili zlocine i koji rade na unistenju drzave BIH.
Ne opravdavam ja to da je vecina srba u ratu pod pritiskom srbije,bila na pogresnoj strani i da su ucinili vise i veceg zla nego drugi....medutim mrtvi se ne mogu vratiti i valja dalje skupa zivjeti...dosta je kazano o svemu i svi u BIH znaju sta je i kako bilo u ratu u BIH i ko je za sta kriv...de da se malo napravi predah i da se ne napominje ono hiljadama puta receno i dokazano.[/quote]
morash shvatiti da se na neki nacin mora pokrenuti predizborna kampanja...posto nijedna stranka nema cime da se pohvali, sad ce igrati na kartu GOVNA SMO AL SMO SVOJI...ako me kontas...
i tako sad mi trebamo trubit ovdje o srbima, na drugom forumu ce pricati o mudzahedinima, dize se mrznja, i iz te mrznje glasas za one koji opet sjede zajedno, bajramuju bozicuju i vaskrsavaju zajedno...
nije moguce da se narodu u bih toliko svidja sisanje vesla....[/quote]

Kada bi vas dvoje igrali u paru tenis, nema tog takmicenja
na kome ne bi osvojili prvo mjesto. Svaka cast. :thumbup:
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Mozda i jesmo govna ali ne svi i mozda branimo ono malo dostojanstva koje su mnogi od nas izgubli ali sigurno nikad vise ne zaboravljamo ko su nam neprijatelji ...
Prenj

Post by Prenj »

urbanagerila wrote:Mozda i jesmo govna ali ne svi i mozda branimo ono malo dostojanstva koje su mnogi od nas izgubli ali sigurno nikad vise ne zaboravljamo ko su nam neprijatelji ...
I?
Koliko ono bjese naroda u Foci u avgustu 1991. i kojim povodom? Sta je tada izgovorio prvi Predsjednik Predsjednistva i sta se desilo pola godine poslije?
pravi-put

Post by pravi-put »

zavrzlama:

Ovi postovi koji su do sada napisani pokazuju bas suprotno, prvenstveno sam sam sebe zelio uvjeriti da li smo opet zaboravili i vidim vecina su vec halali, :?
Kazes da je iz Bosne otislo preko 200 000 Bosanaskih i Hrvatskih pravoslavaca, a ne kazes da je skoro milion muslimana iz Bosne i podruja bivse Juge, moralo izaci zbog opasnosti po goli zivot. Preko 200 000 mrtvih Bosnjaka, vise od broja vasih izbjeglica, i jos zalosnije je cinjenica da je daleko vise civila nego vojnika.
Iz licnog iskustva tih 2-3 % (negdje sam imo tacan podatak pa ako neko ima bilo bi lijepo da se to dokumentuje) pripadnika Armije koji nisu bili Bosnjaci UZIVAJU veci ugleda on Bosnjaka koji su se borili za cjelovitu Bosnu. I ja im iskreno cestitam.
Mozemo mi sada reci da su oni pod prisilom, ali oni su ubijali i sistematski ocistili od drugih i ostalih, a sta su pri tome osjecali u svojim dusama pokazuju brojni video zapisi i price prezivjelih.
Sta onda reci za one koji su se lovackim puskama branili, sta je njih natjeralo ako ne borba za opstanak. Ja porucujem Srbima i Europi i njihovim pomagacima priznajte krivicu izvinite se za pokolj muslimana, pogotovo Istocne Bosne, Posavine i Unsko Sanskog kantona, ali i nad ostalim kolektivnim progonima i klanjem, izjasnite se javno da ste za jedinstvenu Bosnu, izjasnite se da zelite suzivot, olaksajte zivot povratnicima, predajte ratne zlocinece i kaznite ih PRAVEDNO, ... ako zelite da vam vjerujemo!
Jenostavo je to reci ali tesko iz srca izbaciti i preboliti pogresne ciljeve koji su bili zacrtani - to je najteze, zatim te rijeci moraju pratiti i djela i nama vise problema.
A sada senada pusti vise kokice izadji na teren, otidji malo do Srebrenice, Bijeljene, Zvornika, Gorazda idi do Lvna, Viteza (ahmica) i pokusaj sa tim ljudima napraviti par intervijua,... svako dobro i da se vratis citava!

Selam i pozdrav!
zavrzlama

Post by zavrzlama »

pravi-put wrote:zavrzlama:

Ovi postovi koji su do sada napisani pokazuju bas suprotno, prvenstveno sam sam sebe zelio uvjeriti da li smo opet zaboravili i vidim vecina su vec halali, :?
Kazes da je iz Bosne otislo preko 200 000 Bosanaskih i Hrvatskih pravoslavaca, a ne kazes da je skoro milion muslimana iz Bosne i podruja bivse Juge, moralo izaci zbog opasnosti po goli zivot. Preko 200 000 mrtvih Bosnjaka, vise od broja vasih izbjeglica, i jos zalosnije je cinjenica da je daleko vise civila nego vojnika.
Iz licnog iskustva tih 2-3 % (negdje sam imo tacan podatak pa ako neko ima bilo bi lijepo da se to dokumentuje) pripadnika Armije koji nisu bili Bosnjaci UZIVAJU veci ugleda on Bosnjaka koji su se borili za cjelovitu Bosnu. I ja im iskreno cestitam.
Mozemo mi sada reci da su oni pod prisilom, ali oni su ubijali i sistematski ocistili od drugih i ostalih, a sta su pri tome osjecali u svojim dusama pokazuju brojni video zapisi i price prezivjelih.
Sta onda reci za one koji su se lovackim puskama branili, sta je njih natjeralo ako ne borba za opstanak. Ja porucujem Srbima i Europi i njihovim pomagacima priznajte krivicu izvinite se za pokolj muslimana, pogotovo Istocne Bosne, Posavine i Unsko Sanskog kantona, ali i nad ostalim kolektivnim progonima i klanjem, izjasnite se javno da ste za jedinstvenu Bosnu, izjasnite se da zelite suzivot, olaksajte zivot povratnicima, predajte ratne zlocinece i kaznite ih PRAVEDNO, ... ako zelite da vam vjerujemo!
Jenostavo je to reci ali tesko iz srca izbaciti i preboliti pogresne ciljeve koji su bili zacrtani - to je najteze, zatim te rijeci moraju pratiti i djela i nama vise problema.
A sada senada pusti vise kokice izadji na teren, otidji malo do Srebrenice, Bijeljene, Zvornika, Gorazda idi do Lvna, Viteza (ahmica) i pokusaj sa tim ljudima napraviti par intervijua,... svako dobro i da se vratis citava!

Selam i pozdrav!

Meni licno ne treba nikakvo izvinjenje i pokajanje srba ...meni treba drzava BIH bez nacionalnih i svakih drugih podjela...meni treba jedinstvena policija,jedinstvena obiljezja i ukidanje entiteta u BIH.

Ne trebaju posteni srbi u BIH da se izvinjavaju za one lose u svom narodu nego treba hapsiti te lose i osuditi i ponistiti rezultate njihovog zlocina.time se u pravom smislu zadovoljava pravda i stvara pomirenje medu narodima.

Ko treba da se recimo izvine srbima sto su mudzehedini pobili srbe na Ozrenu,jel ja trebam koji nisam ni kriv ni duzan...trebaju biti pohvatani i optuzeni ti pocinioci a ne da se svi muslimani u BIH izvinjavaju radi takvih.

Valjda si shvatio sta hocu reci.

Bilo kakva kolektivizacija krivice vodi vecem haosu i bas suprotan efekat proizvodi na BIH.
vesela

Post by vesela »

meni sad ovdje fali edu,

da prozovemo muslimane sto su zbrisali prije aprila '92...
pa onda one manekene sto su hodali po gradu...
pa onda one na radnoj obavezi...
pa onda one sto su nasilno mobilisani od ABiH...

jesam li koga zaboravila?
Prenj

Post by Prenj »

Odgovarajuce vaspitanje je urodilo i odgovarajucim efektima.
Reis se jos nije oglasio.
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=46

Rečenice iz “Oslobođenja” od 7. maja: “Marš u Srbiju”, “Sve smo Srbe vješali na vrbe”, “Mama, ja bih se rado igrao sa djecom iz Dobrinje 3, ali me stalno tjeraju i tuku i psuju mi srpsku majku...” - ostale su bez medijskog odjeka, bez javnog komentara roditelja, prosvjetara, stranaka, političara, organa vlasti, nevladinih organizacija... Maltretiranje mladih Srba iz Dobrinje 4 od bošnjačkih vršnjaka dobilo je potvrdu i putem televizijskih svjedočenja. Sarajevo i Bošnjaci pokazuju zaprepašćujuću moralnu tupost spram ovih i sličnih izliva mržnje. Mladi bošnjački šoveni iz Dobrinje priključili su se vršnjacima čije vaspitanje objašnjava slogan koji rado uzvikuju: “Nož, žica, Srebrenica” i onima što razvaljuju partizanske spomenike na mostarskom groblju slaveći simbole nacifašizma i ustaštva. Umjesto poratne denacifikacije politike i društva, dobili smo nacifikaciju mladih na sve tri strane, odgajanje novih etno-ratnika na najmračnijim ideološkim motivima. Nacionalizam, kao stanje svijesti i sastavnica društvenog ponašanja, teško truje bh. mladež. To je istodobno glavno mjerilo učinka rata, ali i poratne politike, vlasti i međunarodne mirovne misije u BiH.
...
pravi-put

Post by pravi-put »

zavrzlama
Meni licno ne treba nikakvo izvinjenje i pokajanje srba ...meni treba drzava BIH bez nacionalnih i svakih drugih podjela...meni treba jedinstvena policija,jedinstvena obiljezja i ukidanje entiteta u BIH.

Ne trebaju posteni srbi u BIH da se izvinjavaju za one lose u svom narodu nego treba hapsiti te lose i osuditi i ponistiti rezultate njihovog zlocina.time se u pravom smislu zadovoljava pravda i stvara pomirenje medu narodima.

Ko treba da se recimo izvine srbima sto su mudzehedini pobili srbe na Ozrenu,jel ja trebam koji nisam ni kriv ni duzan...trebaju biti pohvatani i optuzeni ti pocinioci a ne da se svi muslimani u BIH izvinjavaju radi takvih.

Valjda si shvatio sta hocu reci.
Dobro sam ja tebe svatio, tvoj stepen je malo veci od hajvanskog (izvini na izrazu ali fakat sam si sebe na taj stepen stavio); DAJ MI RADNO MJESTO, JESTI, POPITI, STARASTI ZADOVOLJITI,.. ma i to ti je previse ha ? Tebi cast, ponos , drugi ljudi, vjera ne znace nista ... jadno Bogami jadno!
Vidis i ja sma protiv nacionalizma on je stvarno glupost, ali sam za jacanje vjerskog obrzovanja u kucnom, mediskom, skoskom, i drugim sektorima naseg javnog i privatnog zivota, jer u vjeri nema podjela po boji koze, jeziku, naciji, ... i jaka zastita vjerskih prava, u javnom i privatnom zivotu u cjeloj Bosni i Herzegovini je sigurno potrebnija od nacionalne.
Oni truhli su medju ovim zdravima, ako ne zele da se pokvare kao i '92, neka to dokazu, neka ih pohvataju i isporuce, tacno oni znaju sta je ko i gdje radio!!!
A STO SE TICE TE PRAVDE PROCITAJ OVO:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=175
Procitaj tekst na zadnjoj 8-oj stranici sa naslovom imali li pravde!
Sto se tice Ozrena insanu sa stupnjom intelegencije malo vece od hajvanske pitaj ucesnike ako meni nevjerujes, pitaj srbe sa tih krajeva ako meni ne vjerujes, koga su to od civila pobili mudzahedini, a ako si bio u vojsci onda znas da probojne jedinice niti kradu niti se civilima bakcu, nego oni koji ciste teren !!!
Musliman vjernik ne siluje civile, ne ubija civile, ne pljacka imovinu, ... ali onaj ko se puske i noza latio, mora racunati da moze od toga i poginuti, nemozes stalno ti biti gornji!!!
Muslimani sa tih krajeva dobro znaju sta su ti jadni srbi radili do '95, na tim krajevima, ali ratna sreca se okrece!

SELAM I POZDRAV !
vesela

Post by vesela »

a zaboravljate Zlatana Hrenovicu, koji bas u ovo doba oglasio onim zloglasnim zvanjem Srba u Sarajevu da se IZJASNE...

a on ni vidio rova....
a brat mu ozenjen Srpkinjom...
a najmladji brat bio dva puta i rovu i zbris'o na radnu obavezu...

komentar sarajlija je bio: "Ja budale!"
zavrzlama

Post by zavrzlama »

@pravi_put

Vidis tvoj nik nesto govori :D

Pravi____________________________________put

e ta linija je taj tvoj "hajvan" da bi ti izasao na pravi put trebas preci taj svoj put od hajvana do covjeka :D
spongebob

Post by spongebob »

ja stvarno ne kontam da normalni likovi ovdje gaje ikakvu iluziju da ovom tupsonu uopste nesto znace argumenti
djugum

Post by djugum »

Dobro sam ja tebe svatio, tvoj stepen je malo veci od hajvanskog (izvini na izrazu ali fakat sam si sebe na taj stepen stavio); DAJ MI RADNO MJESTO, JESTI, POPITI, STARASTI ZADOVOLJITI,.. ma i to ti je previse ha ? Tebi cast, ponos , drugi ljudi, vjera ne znace nista ... jadno Bogami jadno!
Reci to ljudima koji nemaju posao, umiru od gladi! Najbolje bi bilo da odes posjetiti penzionere, ili ljude koji nemaju posao i ne znaju kako djecu nahraniti sa tom revolucionarnom idejom: Ne treba ti ni posao ni hrana bitno je da imas cast i ponos!!
Vidis i ja sma protiv nacionalizma on je stvarno glupost, ali sam za jacanje vjerskog obrzovanja u kucnom, mediskom, skoskom, i drugim sektorima naseg javnog i privatnog zivota, jer u vjeri nema podjela po boji koze, jeziku, naciji, ... i jaka zastita vjerskih prava, u javnom i privatnom zivotu u cjeloj Bosni i Herzegovini je sigurno potrebnija od nacionalne.
Ovo bi stojalo da postoji u svijetu samo jedna vjera, njih je vise i podjela pocinje direktno tu! Vjerska podjela! Ti nabroja da u vjeri nema podjele po boji koze, jeziku...super samo u Bosni nemamo te probleme, jezik je isti, boja koze takodje! I tu dolazimo sad do pitanja sta stvara podjele u BiH, odgovor je ocigledan. Ali nema tu krivice u vjeri, svaka vjera je dobra, nego u nama ljudima je problem!
Sto se tice Ozrena insanu sa stupnjom intelegencije malo vece od hajvanske pitaj ucesnike ako meni nevjerujes, pitaj srbe sa tih krajeva ako meni ne vjerujes, koga su to od civila pobili mudzahedini, a ako si bio u vojsci onda znas da probojne jedinice niti kradu niti se civilima bakcu, nego oni koji ciste teren !!!
Musliman vjernik ne siluje civile, ne ubija civile, ne pljacka imovinu, ... ali onaj ko se puske i noza latio, mora racunati da moze od toga i poginuti, nemozes stalno ti biti gornji!!!
Muslimani sa tih krajeva dobro znaju sta su ti jadni srbi radili do '95, na tim krajevima, ali ratna sreca se okrece!
Nije lijepo od muslimana da nekom govori da je hajvanske inteligencije, zar ne? Prvo, zato sto sumnjam da si dovoljno strucan na polju psiho-analize da bi mogao to procjeniti, a drugo, ne pristoji.
Osim toga ti nikako ne mozes znati sta su te jedinice radile, osim ako si bio s njima.
senada

Post by senada »

pravi-put wrote:zavrzlama:

Selam i pozdrav!
Obrati se domacim kriminalcima i strancima "dusebriznicima"...a ipak je najsigurnija pomoc ovdje ...
capry

Post by capry »

Reina wrote:
urbanagerila wrote: izjednacavanje krivice i stavljanje u isti kos !

sve si joj rekao u ovoj receni..... pokusaji za izjednjacavanjem krivice nista novo i koliko puta vec vidjeno da to rade na ovom
forumu....

pozdrav tebi 8-)
@reina
fakat si legenda :-D
nemas pojma koliko se obradujem kad na ovom forumu sretnem nekoga ko pise tako suvisle komentare koji u sebi sadrze racionalne argumente
puna mi je kapa ovih nekih bukaca iz bijeloga svijeta (a ne fali ni domacih) kojima je prozivanje i galama prvi i posljednji argument

i da usput odgovorim na pitanje postavljaca teme
u ratnom i poratnom periodu srbi su me uvjerili da na svijetu postoje narodi sa genetskom greskom
u to dugo nisam htio povjerovati ali sam na kraju jednostavno morao
uz srbe ima jos par naroda sa genetskom greskom ali ne bih o tome da se tema ne prosiri
cast izuzecima iz srpskoga naroda ali ih je - po mom skromnom sudu - malo
vjerujem li im?
eto vjerujem :D
samo... lahko cu ja za srbe, ima ovih nasih forumasa koji su gori od srba 100 puta
ne bi ih stid bilo da su na palama bili 92-95, takvi su
ali najgore mi bude kad se sjetim sta ih ima sto se ne javljaju na forum
spongebob

Post by spongebob »

capry wrote:u ratnom i poratnom periodu srbi su me uvjerili da na svijetu postoje narodi sa genetskom greskom
u to dugo nisam htio povjerovati ali sam na kraju jednostavno morao
uz srbe ima jos par naroda sa genetskom greskom

SRAMOTA da se ovakve pisanje tolerise :x
senada

Post by senada »

@capry i ti bi da prikrijes ratnu i postratnu pomoc -
ovih patriota? ...
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

capry wrote: ......
Hitler je u II Svjetskom Ratu narod, za koji je vjerovao da su greska prirode-Boga, slao u Ausvic i druge konc-logore...
U nedavnom Bosanskom ratu, ideolozi Milosevic-Karadzic su nemilice tamanili sve sto ne pripada "Nebeskom narodu"...
Nakon tvoje gornje izjave, ti mislis da si bolji od njih :roll:
P.S. Moderatori, nakon vase brze intervencije, i ja sam odlucila da editujem post i izbrisem one bljuvotine. Hvala
blenta

Post by blenta »

a da li je neko mozhda 06.05. ove godine gledao emisiju FTV-a o pokushaju postavljanja kamena temeljca za porushenu ferhadiju u banjoj luci? 8 godina nakon rata, u velikoj urbanoj sredini, u kojoj tokom rata nije bilo djelovanja ARBIH ili HVO?
ako je gledao, onda se ne treba chuditi zashto su po anketama za 90% srba iz rs mladich i karadzich ratni heroji, a ne zlochinci.
svaka odgovornost jeste individualna, te se nikako jedan narod ne mozhe kriviti za zlochine. ali, mi ne prichamo o narodu, nego o njegovim politichkim opcijama, onim koje on izglasa, one su te sa kojim se postizhu dogovori u koje trebamo ili ne vjerovati.
mislim da je logichno zamisliti se kakve one mogu biti i koliko povjerenja mozhemo imati u njih, ako znamo da 90% njihove birachke baze zlochince i njihovu politiku smatra herojskom.
a stranke su duzhne poshtivati volju svojih biracha, posebno ako zhele dobiti opet njihove glasove.
rulja koju ni policija nije mogla da sprijechi da ubije chovjeka, da povrijedi mnoge, da napravi opsadno stanje, da popali autobuse uz pjevanje chetnichkih pjesama, da otme zastavu islamske zajednice i izvjesi srpsku, u administrativnom i faktichkom centru rs-a, urbanoj sredini koja bi po svemu, posebno osam godina nakon rata koji nije direktno iskusila, morala biti kosmpolitska, meni je jasan pokazatelj koliko vjerovati dogovorima postignutim sa tim vodjstvom.
chak i kad se ne bih sjechala rata koji je pokazao kako su u pravilu proshli oni gradovi i ljudi koji su vjerovali, a kako oni koji su pruzhili otpor.
senada

Post by senada »

...deset godina je proslo od Dejtona,a "nasi, vasi i njihovi" jos uvijek se vade kojekakvim izgovorima tipa da je - "zemlja tek izasla iz rata"...svjesni smo da je zemlja u krizi njihovom i krivicom onih koji nisu glasali ili su glasovima povjerili drzavu NJIMA...onima kojima su umjesto fabrika, tvornica, razvoja i podsticaja domace poljoprivrede i proizvodnje i izvoza iste, zdrave i stabilne ekonomije, privrede, obrazovanja, sporta, kulture - prioritet vjerski objekti...kao u Palestini... ili kao sto su Iracani imali svoga jednog Sadama, mi imamo trojicu a sa njima i "visoka strana ulaganja" od Bilta do Shilinga...

...niko normalan nije zelio ovakvu "drzavu" sa tri rotaciona predsjednika...danas slucajno 'uhvatih' u paketu, na FTV-u NJIH TROJICU za jednim stolom... odmah sam prebacila kanal... smucilo mi se...

...nikada nisam niti hocu niti mogu vjerovati bilo kome ko umjesto ljubavi i tolerancije razlicitosti sije mrznju, ciji plodovi su ljudske tragedije, nesreca, siromastvo, nemastina, tuga, suze, krv, bolest, smrt... a na svemu tome se jos uvijek bogate "nase vrle vele patriote", vlasnici i cuvari svojih torova...

ove zlocine nad covjecnosti nisu pocinili "drugi ni treci ni ostali" nego nasi...
BECHO

Post by BECHO »

Evropi vjerujem onako a Srbima nikako!

Dakle, nevalja ti anketa! :D
Post Reply